Şimdi Ara

DDR ve GDDR Hakkında Bilgi Lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Haisenberg7

Edit:(Harf)Hacı şimdi diyorsun 5 yıl en yüksekte oynamak için en sağlam sistem lazım ? bu sistemle anca 2 yıl vay be umudum tükendi hacı ya.

simdiki duruma bir bak crysis 3 ve metro last light kart bu larda biraz zorlanio ki daha

bf4,nfs rivals,cod gosht,gta 5,ac4 black flag cikmadi yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prophet66 kullanıcısına yanıt
    Bana oyun keyfi diye bir şey yok dizi keyfine devam yapcak bir şey yok içler acısı bilgisayarımın sistemini de yazayımda acıyın az

İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70 GHz
    Ram: 2 Gb
    Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haisenberg7 -- 2 Eylül 2013; 0:51:05 >
  • quote:

Bana oyun keyfi diye bir şey yok dizi keyfine devam yapcak bir şey yok içler acısı bilgisayarımın sistemini de yazayımda acıyın az

İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70 GHz
    Ram: 2 Gb
    Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3800

yine crysis 2 gereksinimlerini karsiliyor

O yüzden 2 kere bitirdim ya :D
  • quote:

O yüzden 2 kere bitirdim ya :D

hocam bende hd 3650 ile bi kere bitirdim simdi oyniyasim fazla gelmio :D

Ben yokluktan 2 kere bitirdim yeni sistemin yeni oyunları kaldırır vur dibine hacı :D
  • quote:

Ben yokluktan 2 kere bitirdim yeni sistemin yeni oyunları kaldırır vur dibine hacı :D

the runu bitirdim bf 3 oynuyorum

• Arkadas boyle alakasiz sacma bir sistem gormedim islemciyi i5 3570k al hatta i5 4670k ile z87 bir anakart al yaninada hd 7870XT al ya da fx 8320 ve msi gd55 veya msi gd65 al ekran kartini hd 7950 dcu ii top oc al islemciyle oyun oynanmaz ekran kartiyla oynanir ve ekran kartinin gucu sirf bir ozellige bakilarak degil shader sayisina gpu uretim nanometresine cekirdek hizina ram hizina vs bakilir ayrica benchmarklara da bakilmali aha bu 4 cigaboyt 128 bit hemen alalim olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir şey demedik ki zaten seçenekleri değerlendiriyorduk sakin dostum. :D
  • Oncelikle merhaba.

DDR ve GDDR hakkinda bildiklerimi paylasmak isterim.

Suan gunumuzde yaygin Ram slot tipi DDR3 , slot degisikligi ekran kartinda olmaz .2Gb 4Gb vs. Olarak satilan gecici bellek kartlari yani ram dedigimiz sey icin gecerlidir.Neden ramlarda slot degisikligi olur derseniz intelin soket degistirme taktigini ornek veririm.Intel cikardigi yeni islemciler icin yeni soket belirler nedeni anakart ureten firmalar ile anlasarak onlarinda yeni anakartlari satabilmesi icindir. :) Bu sebep yuzunden DDR2 ve DDR3 ramlerin slot tipleri degisiktir.Bir diger farklarida hizlaridir.

Yani DDR2 800mhz olan bir ram DDR3 te 1600mhz olur,anlamaniz icin DDRX diyelim,sondaki rakam kac ise x-1 . Frekans hizi belirle.Ayni mantik ekran kartlari icin gecerlidir.

DDR4 ekran kartimiz olsun,bellek hizi 1000mhz olsun.Bu ekran karti DDR4 oldugu icin 3 ile bellek hizini carpiyoruz yani 3000mhz.Ayni ozelliklerde DDR5 ekran kartimiz olsun yine 1000mhz bu sefer 4 ile carpiyoruz yani 4000mhz bellek hizi demek. :)

Ekran karti alirken suna dikkat edin. Bit ve hafiza onemli degildir,oncelik bellek hizindadir.

1gb 256bit ddr3 ekran karti 1gb 128bit ddr5 ekran kartindan daha az performans verir.

Ekran karti alirken slotu kafaniza takmayin , sisteminize ve butcenize uygun ekran.kartini bulun ve keyfini cikarin.

Umarim yararli biseyler yazmisimdir.Herhangi kafaniza takilan birsey olursa sorabilirsiniz.Yanlisim varsa duzeltin. :)

• Eyvallah Hacı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.