Bundan 3-4 ay önce kendi ramlerim 920MHz in üstünde stabil olmadığı için 1066MHz lik ramlere bakmıştım ve fiyatlar 250YTL civarıydı. Geçen gün öylesine gezinirken Corsair Dominatore rastladım. Biraz daha araştırınca Dominatore yakın bir kaç ürün daha buldum.
Fiyatları böyle uygun görünce OC potansiyelini forumlarda biraz araştırdım. OCZ nin 5 5 5 15 timingle 1274MHz benchleri alınmış 1400MHz e kadar da çıkabildiği söyleniyor.
Dominatörler hakkında ise tam bir bilgi bulamadım. Chiplerinin micron olmadığını yazmış bi arkadaş ama tam bi bilgi edinemedim.
OCZ:
Bu Ramleri kullanan veya oc kapasitesi hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Corsair Dominator bence sınıfının en iyi ramidir, en kötü ilk 3tedir
Hepsiburada'da satılan Corsair Dominator 1066 MHz belleklerden bahsediyorsan ucuz olmasının sebebi Micron D9 çip kullanmamasıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: 007Fatih
Hepsiburada'da satılan Corsair Dominator 1066 MHz belleklerden bahsediyorsan ucuz olmasının sebebi Micron D9 çip kullanmamasıdır.
hocam öle diyosunda , senin ramlerinde maşallahı var yani
yoksa sen bizi sevmiyomusun
ben 1066mhz nin bi anlam ifade etmediğini yazdım ramin amacı o.c de gerekli ram fsb oranını yakalamak
sen yinede bi öneri getirseydin , kararlıyım 1066 ya +oc ile 1.2 - 1.3 k görmeye
Dominator'leri bol bol araştırdım yakın zamanda. Şu an yaygın olarak satılan dominator ram'ler bildiğim kadarıyla versiyon 4.1. Bu ram'lerde yine yaptığım araştırmalara göre psc çipler kullanılmış. Bu chipler önceki dominator'ler gibi overclock kapasitesi sunmuyorlar yabancı forumlardaki yorumlara göre. Hiçbir elle tutulur test bulamadım 4.1 versiyon için, fakat micron çip kullanmamaları insanın isteğini kaçırıyor.
OCZ hakkında herhangi bir yorumum yok. Fakat ilk revizyonlar ile yapılan overclock değerlerini hiçbir zaman baz alma. Revizyona göre araştırma yapmalısın.
Dominator Derim
ben domınatorlerı msı p35 platınumda 1000mhz ustunde orthosta stabıl tutmayı basaramadım henuz o yuzden su an ıcın oneremıcem.
baho8282 o anakart ve dominatorler uyumsuz. Forumda sasuta nickli arkadaşımda da senle aynı konfigürasyon var(işlemci anakart ram). O da başaramadı ama aynı ramler benim makinamda 1100mhz görüyor ki 4gb kit halinde. Ya anakart ya da ram değiştirmelisin memnun değilsen
quote:
Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***
baho8282 o anakart ve dominatorler uyumsuz. Forumda sasuta nickli arkadaşımda da senle aynı konfigürasyon var(işlemci anakart ram). O da başaramadı ama aynı ramler benim makinamda 1100mhz görüyor ki 4gb kit halinde. Ya anakart ya da ram değiştirmelisin memnun değilsen
ya bu anakarta hangı 1066 taksam aynı seyı yapıcak sanırsam. default 1066 gorse ona bıle ragzı olacamda anakart 800 goruo 1080 e cıkartıyorum. orthosta 19sn dayanıp stopped dıyo delı edıcek benı.
Zaten sitelerinden bakmıştım resmi ram desteği 800mhz'ye kadar, 1066(OC) yazmışlar. Galiba o hızda stabil ram tutamıyor?
en azından oto yapınca gorseydı 1066mhz. yeterdı bana. ama aynı anakarttan arkadasta var onda balıstıxlerı 1100 mhzde stabıl tutmayı basardım. ama cpu oc den odun verdık gene aynı hesaba geldı
şuanda satıan corsair dominatörlerden bende aldım rezalet çıktılar v4.1 hiç oc olmuyorlar kitlerinde birinin spd si diğerine umuyor model farklı görünüyor yani iyice saçmalamışlar hemde yavaşlar, almayı düşünenler kesinlikle vazgeçsinler ocz alsınlar
quote:
Orjinalden alıntı: cgdincer
şuanda satıan corsair dominatörlerden bende aldım rezalet çıktılar v4.1 hiç oc olmuyorlar kitlerinde birinin spd si diğerine umuyor model farklı görünüyor yani iyice saçmalamışlar hemde yavaşlar, almayı düşünenler kesinlikle vazgeçsinler ocz alsınlar
Aslında ilk başlarda bende a-data vitesta e.e. düşünüyordum ama ilk çıkan serilerine göre şuanda piyasada olanların güzel oc olmadıklarını duydum. CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 DDR2-800 Mhz 2GB (2X1GB) bu ram aklıma yatıyor. Fiyatına göre güzelde oc. oluyormuş ve 1100 civarı yükselebiliyormuş..