%1-2 kazanç sağlıyormuş... Hele oyunlarda hiç kazanç yok... O zaman ddr3 almanın pek bir esprisi yok demekki...
valla benım beklentilerim cok daha yüksekti
1000 mhz ile 1200 mhz arasinda bir sey farketmiyor diye intel kullanan bir arkadas cok once soylemisti bana sasirmadim.phenomda 533-1066 arasinda pek bir sey degismiyor ama phenom II'de ddr3 destegi de olacak.dostlar pazarda gorsun diye cikariyor olabilirler ya da bir miktar etki edebilir ancak acelesi yok ddr3'un.
Evet, ddr3 enerji tasarrufundan ve ısı sensöründen başka bir şey getirmiyor
valla neden cıkarmıslar anlam veremedim nerdeyse fark yok gibi arkadasımızın dedii gibi oyunlarda hiç fark yok kasan oyun ddr3 dede kasıor keske adam gibi bişi cıkarsalardı
Bu konunun bana ilginç gelen kısmı ramlerin ekran kartlarındaki durumu. Tam olarak bilmiyorum gerçi teknolojik olarak onların bildiğimiz ram tipleriyle ne kadar yakın olduğunu ama örneğin 4850'de ya da 9800gtx'de gddr3 yerine gddr2 olsaydı yine bu performansı verir miydi? Ramler açısından sonuçta ekran kartında baya bir hız farkı oluyor.(gddr2 1000mhz, gddr3 2000mhz gibi.) Gerçi ekran kartlarında ramin bant genişliği sağlama gibi bir görevi de var. Ben bu olayı yetersiz bilgimle şu şekilde değerlendiriyorum; normalde kullandığımız ramlerin de bant genişliği sağlama görevi var fakat bu bant genişliğini işlemciler ya da hard diskler tam olarak kullanamıyor. Ekran kartlarıysa bu bant genişliğini daha iyi kullanabiliyorlar. Onun için ekran kartlarındaki gddr2-gddr3 farkı bu kadar bariz. Benim için karışık bir konu.
Fark olmaz olur mu yaa bi kere corsair ddr2 800 cl4 ile ddr3 1600 cl9 test etme şansım oldu ve hala ddr3 kullanıyorum oyunlarda direk görüntü olarak fark ediyor çok daha berrak oluyor yani pes 2008 ve wow da ben çok fazla fark gördüm. ayrıca everest testlerini koyayım madem merak ediyorsunuz farkı.
öncelikle 2 testte de ramlerin en son çıktıkları değerler alınmıştır. bu nedenle corsair olduğu için 2 markada max % de olarak aynı oc olduğunu var sayarsak objektif bir sonuç olduğunu düşünüyorum. burda cpu nunda etkisi tabiki var çünkü ram sınırlamasından dolayı ddr2 leri en fazla 3800 yaparken ddr3 leri 4176 ya kadar zorlayabildim ama bununda payını kafamızdan düşersek özellikle okuma ve yazmalarda %7-8 faydası olduğunu düşünüyorum. latency değerleride aynı oranlarda düşüyor. verdiğiniz linkteki testlerin ne olduğunu anlamadım. ama everest testi açıkca gösteriyor. bunların dışında gerçekten oyunlarda cidd bir değişim göze çarpıyor ben ddr3 leri takar takmaz ekran görüntüsüne hayran kalmıştım. bu arada testlerde copy de ddr2 daha önde gözüküyor bunun sebebi sanırım ram zamanlamaları. sonuç olarak ddr3 ü şiddetle tavsiye ederim ben bu ramleri 160 ytl ye mavibilgisayar kampanya yaptığında aldım ddr2 ler zaten 120 civarı gidiyor ucuz bir ddr3 bulursanız kaçırmayın derim. ayrıca yüksek oc kabiliyetide var daha fazla voltage verilebildiği için.
quote:
Orjinalden alıntı: SysEdit
%1-2 kazanç sağlıyormuş... Hele oyunlarda hiç kazanç yok... O zaman ddr3 almanın pek bir esprisi yok demekki...
Benim 512 Ram ddr1 ama bana yetiyo istedim oyunu oynuyorum ama sorunum yok şükür
DDR2-RAM : Bir saat darbesinde sadece 4 Bit lik veri taşıyabilen ve sistemi veri yolu ile eşzamanlı çalışan bellek tipleridir. DDR-RAM a nazaran iki kat daha fazla bant genişliği, DDR667 Mhz. standardı, 5.3 GB/s ilk bant genişliği sunabilirler. 240 pin, 1.8 volt besleme gerilimine sahiptirler. DDR3-RAM : Bir saat darbesinde sadece 8 Bit lik veri taşıyabilen ve sistemi veri yolu ile eşzamanlı çalışan bellek tipleridir. DDR-RAM a nazaran iki kat daha fazla bant genişliği, DDR1600 Mhz. standardı, 8.5 GB/s ilk bant genişliği sunabilirler. 240 pin, 1.5 volt besleme gerilimine sahiptirler.
Arkadaşlar ddr3 ramler inanılmaz ucuzlamıştır şöyle ki şu an ddr3 ramler ddr2 ramlerden daha ucuza satılmaktadır. Buna göre
Hi level ramler soğutuculu olarak gelmektedir, ddr2 lerin çalışma hızı ve voltajı düşünüldüğünde overclock olarak iyi bir alternatif sayılmazlar. Ddr3 ramlerin çalışma hızı ve voltajı düşünüldüğünde önümüze iyi bir overclock farkı gelmektedir.
Sırf fiyat farkı bile ddr2 lerin ölmesine yeterli olacaktır ayrıca hız ve performans tutkunları mimarisinden dolayı direkt olarak ddr3 tercih etmeleri çok daha iyi olacaktır.
İsteyen olursa websitemizden online satış yapmaktayız reklama girer mi bilmiyorum ama bize pm'den ulaşabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme