Şimdi Ara

DDR2 OCZ Fatalty 8500, 1066 mhz sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb. Gigabyte MA790FX-DS5 anakart ve Pheneon II x4 940 işlemci ile fatalty ddr2 4x1 ramleri 1066 mhz desteği olmasına rağmen 2 gb ile sorunsuz kullanabilmekteyim fakat üçüncü ram'i taktığım anda windows açılırken ekranda donmalar ve beyaz noktacıklar oluşuyor. (800mhz ve aşşağısı için herhangi bir sorun söz konusu değildir) 2 gb ram takılıyken 1066 mhz de açılmakla birlikte herhangi bir sorun yaşamıyorum. Bios güncellemesi ve voltage ile ilgili birçok deneme yanılma yöntemi uygulamamıza ve birçok kişiden yardım almamıza rağmen herhangi bir sonuca varamadım. Şu an Bios un en son sürümünü kullanmaktayım(f7) ramlerin hepsini tek tek test ettim sorun ram boarc veya işlemciden kaynaklanması çok düşük bir ihtimal gibi duruyor sorunun voltage ayarlarından olduğu kanısındayım yardımlarınızı bekliorum şimdiden teşekkürler...

Sistem konfigürasyonlarım;
    Gigabyte MA790FX-DS5 anakart,
    Amd phenom II x4 940 işlemci,
    4 gb 4x1 OCZ Fatalty ram,
    600W OCZ Power supply,
    HD 4850 512mb ekran kartı

• 3. rami derken 4x1 demissin imzada hepsi ayni marka model diyorsun.ramleri tek tek memtest yap, ramleri baska anakartta dene, anakartta baska 4 tane 1066 ram dene boyle cozersin anca.
  • Bellek voltajını standart değerinin 0.1V üzerine çıkartın (2.2V).
    Kuzey köprüsü voltajını 0.1V arttırın.
    tRFC değerini 72 üzerine ayarlayın
    tRC değerini de 32 seviyelerine ayarlayın.
    Zamanlamaları 5-5-5 değil 5-6-6 ayarlayın.

Bu şekilde sonuçları bildirin, işe yaramazsa BIOS ayar menülerinin resimlerini çekerek ekleyin yardımcı olmaya çalışalım
  • gigabyte sitesinden ram uyumluluğuna umarım baktın ?
    muhtemelen alıp geldin ve bakmadın. uyumlu değildir çünkü. ocz nin ramlerine sanırım anakartı fazla voltaj veremiyo ( o nedeni hala bende araştırıyorum !!)
    eğer 2.1v dan veya 2.0 voltdada stabil değilse ozaman tekrar yaz ..

ram caslerini bırak anakart otomatik yapsın. onu sonradan düzeltiriz ama çarpandan 1066 ya ayarla ve 4 rami de tak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: GnRh

gigabyte sitesinden ram uyumluluğuna umarım baktın ?
    muhtemelen alıp geldin ve bakmadın. uyumlu değildir çünkü. ocz nin ramlerine sanırım anakartı fazla voltaj veremiyo ( o nedeni hala bende araştırıyorum !!)

ram caslerini bırak anakart otomatik yapsın. onu sonradan düzeltiriz ama çarpandan 1066 ya ayarla ve 4 rami de tak..

ewet herhangi bi araştırma yapmadım fakat eğer uyumsuz olsa 2 gb 1066 çalıştırmaması gerekmez mi? 2 gb çalıştırıo herhangi bi sorun olmuo ne zaman ki üçüncüyü veya dördüncüyü (fark etmio) taktığım anda daha windows a dahi girmeden siyah ekranda donup kalıo.. Çok ilginç birşey biçok araştırma yapmama rağmen bi neticeye varamadım. Gigabyte gibi ocz gbi firmaların bu tür saçmalıklar yapacağına kim akıl erdirebilir ki...

• 4*1gb rami açamaması Bios versiyonundan oluyor çok büyük ihtimalle. En son biosta çalıştırmayabiliyor, deneme-yanılmayla en güncelden geriye doğru gitmek lazım. Ve evet çok can sıkıcı bir süreç ama ancak bu şekilde oluyor. x38 dq6 çıldırtmıştı beni bu konuda.

OCZ Reaper HPC 1066 ramler 2 kanal sorunsuz çalışıyor ancak 2 ramle, ram 4 tane olunca ancak f9d biosuyla stabil çalışıyor. f9f ile stabil çalışmıyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 3 Mart 2009; 21:30:23 >
  • bios u eskiye çevirebiliormuyuz ki? yani şu an en son bios sürümünü kullanıorum (f7) bunu (f5) yapabilme ihtimalim söz konusu mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elinizdeki bios beta sürüm değilse değiştirmenizi önermem ama denemekte fayda var..

bios ayarları otomatik değil mi?

birde şunu yazayım . bende gigabyte kullanıyorum. kendi biosunu resetleme, oc sıfırlama hatta eski sürüm biosu yükleme gibi özellikleri var.
    ancak bazen oc yaparken kapanıp açma sırasında kendisi oc olmuyo. öle ki bios dan bütün değerleri ayarlamama rağmen bir türlü frekansı vermiyo.

işte ozaman ben fişi çekip bios resetleyip bütün ayarları baştan yapıyorum. kendine geliyo ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue_hackerr

bios u eskiye çevirebiliormuyuz ki? yani şu an en son bios sürümünü kullanıorum (f7) bunu (f5) yapabilme ihtimalim söz konusu mu?

İşlemcinizinde desteklendiği en eski sürümü yükleyebilirsiniz. Sitesinden kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca ram hızını ve gecikmeleri elle girdiğinizden (5-5-5-15 ve 1066mhz gibi örneğin) emin olun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

quote:

bios u eskiye çevirebiliormuyuz ki? yani şu an en son bios sürümünü kullanıorum (f7) bunu (f5) yapabilme ihtimalim söz konusu mu?

İşlemcinizinde desteklendiği en eski sürümü yükleyebilirsiniz. Sitesinden kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca ram hızını ve gecikmeleri elle girdiğinizden (5-5-5-15 ve 1066mhz gibi örneğin) emin olun.

Amd phenom II x4 940 işlemci işlemci olduğunu yazmış yani (f7) kullanması gerekiyor zaten güncelleme ile alakalı olduğunu pek düşünmüyom. eski bios a da dönse olacağı değişikliklerden biside ganged-unganged modu açılıcaktır, vede (f7) güncellemesinden gelen extra eklemeler gidicek okadar.

• quote:

quote:

ewet herhangi bi araştırma yapmadım fakat eğer uyumsuz olsa 2 gb 1066 çalıştırmaması gerekmez mi? 2 gb çalıştırıo herhangi bi sorun olmuo ne zaman ki üçüncüyü veya dördüncüyü (fark etmio) taktığım anda daha windows a dahi girmeden siyah ekranda donup kalıo.. Çok ilginç birşey biçok araştırma yapmama rağmen bi neticeye varamadım. Gigabyte gibi ocz gbi firmaların bu tür saçmalıklar yapacağına kim akıl erdirebilir ki...

Hocam asıl sizin bu düşünce yapınız saçma. Öncelikle hiçbir bellek veya anakart üreticisi, dört adet belleğin (aynı model de olsa) aynı anda çalışabilmesini garanti etmez, edemez de. Herşey sizin düşündüğünüz kadar basit değil. Basit olsun istiyorsanız da 667MHz 4 tane 1GB bellek alır takarsınız 667'de çalışır. Ancak 1066MHz gibi yüksek bir frekansta 4 belleği çalıştırmak zordur.

Benim verdiğim ayarları denediniz mi? Denediyseniz ve işe yaramadıysa bios ayar yaptığınız ekranın resimlerini gönderin, daha detaylı yardımcı olayım...

• quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

quote:

quote:

Hocam asıl sizin bu düşünce yapınız saçma. Öncelikle hiçbir bellek veya anakart üreticisi, dört adet belleğin (aynı model de olsa) aynı anda çalışabilmesini garanti etmez, edemez de. Herşey sizin düşündüğünüz kadar basit değil. Basit olsun istiyorsanız da 667MHz 4 tane 1GB bellek alır takarsınız 667'de çalışır. Ancak 1066MHz gibi yüksek bir frekansta 4 belleği çalıştırmak zordur.

Benim verdiğim ayarları denediniz mi? Denediyseniz ve işe yaramadıysa bios ayar yaptığınız ekranın resimlerini gönderin, daha detaylı yardımcı olayım...

Düşünce yapımın saçma olup olmadığını yüzlerce lira verip işlemci , board , ram gbi ürünler alan arkadaşlar daha iyi anlayacaklardır. Eğer ki 1066 mhz de çalışmayı garanti ediosa çalışmak zorundadır ya destekler ya desteklemez ortası yok bence.. Onların işi bu insanlar 667 mhz de kulanmak için harcamıyor o kdr parayı.. tekrardan yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkürler..

• Gigabyte bellek destek listesi yayınlıyor anakartları için sitesinde liste çok sınırlı bizde aldık bir ocz taktık onlarda 667 görüyor sanırım 1066 almak zor iş elle ayar şart gibi.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

quote:

quote:

Düşünce yapımın saçma olup olmadığını yüzlerce lira verip işlemci , board , ram gbi ürünler alan arkadaşlar daha iyi anlayacaklardır. Eğer ki 1066 mhz de çalışmayı garanti ediosa çalışmak zorundadır ya destekler ya desteklemez ortası yok bence.. Onların işi bu insanlar 667 mhz de kulanmak için harcamıyor o kdr parayı.. tekrardan yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkürler..

Ben parayı vereyim en süper pc olsun istiyorsan, ya mac alacaksın yada bir adam tutacaksın toplatacaksın. Ama kendin topluyorsan önce ARAŞTIRMA'ya mahkumsun! Gidip Kadıköy piyasasındaki satışçıların gazla önerdiği her ürünü alıp sonra da çalışmıyor diye burada firmalara laf söylemenin manası yok. Önce alacağınız ürünü araştırın, alınca ne yapmanız lazım kurulum aşamasında öğrenin sonra sisteminizi toplayın!

• Amd phenom II x4 940 işlemci

quote:

Öncelikle hiçbir bellek veya anakart üreticisi, dört adet belleğin (aynı model de olsa) aynı anda çalışabilmesini garanti etmez, edemez de.

4 tane ramle problem yasayan baska arkadaslar da oldu ki bu amd 4 ram ile oc yapip gul gibi diyen kac kisi gordunuz?1066 yuksek hiz ve 4 ram yani olabilir boyle durumlar.baska 4 ram ile calisabilir artik gigabyte'yi mi suclarsiniz ocz'yi mi bilemem ama amd'de 4 gb icin 2*2 en guzeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.