Şimdi Ara

Ddr3 ekran kartlı notebook'a ddr5 ekran kartı takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben lenovo g720 notebook sahibiyim şuanda ekran kartım idare ediyor.Fakat ileride ekran kartımı değiştireceğim zaman ddr5 ekran kartı takmam mümkünmüdür illa ddr3 mü olması lazım?

• genellikle laptoplarda ekran kartı ve işlemci değişim işlemi modelden modele değişiyor, öncelikle bu modelin bu değişimi destekleyip desteklemediğini öğrenmelisiniz. Onu öğrendikten sonra eğer uyumluysa, eklenebilecek ekran kartlarını bulmak daha kolay olacaktır.
  • hmm,peki nereden öğrenebilirim? nvidia'nın sitesine baktım pek bir bilgi yok internette arattım yine bişe çıkmadı.
  • Nvidia sitesinde değil,günümüzde bazı yüksek oyun makineleri hariç normal segment leptoplarda yerden kazanmak amacıyla harici ekran kartları anakarta entegre edilir ve değişimleri sıkıntılıdır tavsiye etmem.Arkadaşın bahsettiği ekran kart slotunuzun olup olmadığı yani mxm denilen slotlardır bunlar ebatlarına göre snıflandırılır youtube'de bu makinenin sökme videoları vardır orada mxm yada anakarta bütünleşik olduğunu görebilirsiniz çok büyük olasılıkla anakarta entegre lenovo'nun ekran kart ayrıştırılabilen modeli sli olan y500-510 gibi çift kartlı seriler onlarda bile değiştiremezsiniz çünkü ekran kartlarından biri anakarta entegre DVD yuvasına farklı bir kart takamazsınız kısaca böyle bir işe girmeyin.İşlemci,hdd,ram değişimleri olabilir.
  • tamamda zaten kullandığım model çift ekran kartlı,biri harici diğeri anakarta entegre.Sanırsam değişebilir
  • makinanın çift ekran kartlı olması önemli değil,önemli olan ekran kartının
    sökülüp değişebilen olmsıdır.harici ekran kartlıların hepsinde çift ekran kartı vardır ama
    anakarta yapışıktır.yani slotlu değildir.hem sen bu makinaya ekran kartı taksan ne olurki bilmem
    kaç senelik cihaz
  • bahdroymk B kullanıcısına yanıt
    Harici olması sökülebilir anlamı taşımaz,harici demek ekran kartının belleğinin sistemden ayrı olması demek çok ağır uygulamalar olmadığı müddetçe ekran kartı sistemden ciddi manada ram yemez harici olması budur değişme özelliğinin olması değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keteci66

makinanın çift ekran kartlı olması önemli değil,önemli olan ekran kartının
    sökülüp değişebilen olmsıdır.harici ekran kartlıların hepsinde çift ekran kartı vardır ama
    anakarta yapışıktır.yani slotlu değildir.hem sen bu makinaya ekran kartı taksan ne olurki bilmem
    kaç senelik cihaz

daha 3 ay oldu alalı makine çıkalı da 1 sene oldu eski değil i7 işlemcili 8 çekirdek
  • dahili ekran kartı denilen şey intel ekran kartına verilen isimdir. işlemcinin içinde yer alır. az güç tüketir az ısınır batarya süresini uzatır. güçsüzdür
    harici ekran kartı denilen şey nvidia/amd ekran kartıdır. güç gerektiren uygulamalar ve oyunlar bununla çalışır.

üst seviye notebook lar hariç diğer cihazlarda harici ekran kartı anakarta gömülüdür. değiştirilemez. değiştirilmesi teklif dahi edilemez anca tamir olur ya da aynısı ile değiştirilir.

üst seviye cihazlarda ise harici ekran kartları mxm portu ile anakarta bağlıdır. çıkarılıp takılabilirler değiştirilebilirler.

NOT: istisna durumlar da vardır. 5-6 senelik acer-dell-sony notebook ların bazılarında mxm ekran kartlı modeller vardır. ama eski nesil ve zayıf ekran kartlarıdır. mxm 2.0 portu gibi artık miladı dolmuş port kullanırlar. bir başka istisnayı ise ben yaşadım. abimin 2 senelik asus k55 laptobunda 2gb ddr3 gt630m ekran kartı mxm 3.0 portu ile anakarta bağlı idi.

benim açtığım konu:

http://forum.donanimhaber.com/m_86758187/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 6 Ekim 2014; 23:03:33 >

• Bende de y50 var SLI destekliyor dediler dogru mudur bilginiz var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliemreyegin kullanıcısına yanıt
    Sizde y50'nin sli modeli yok mu çift kartlı modellerinde kartlardan birisi anakarta entegre diğeri DVD yuvasında.Ama üzerindekinden daha yüksek bir kart takma durumunuz yok çünkü kartlardan biri anakarta entegre sli sistemlerde kartlar aynı olmalı düzgün çalışma açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 7 Ekim 2014; 17:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Sizde y50'nin sli modeli yok mu çift kartlı modellerinde kartlardan birisi anakarta entegre diğeri DVD yuvasında.Ama üzerindekinden daha yüksek bir kart takma durumunuz yok çünkü kartlardan biri anakarta entegre sli sistemlerde kartlar aynı olmalı düzgün çalışma açısından

Hayır benimki öyle değil o bahsettiğiniz y510p bendeki y50. Tek kart var gtx 860m ama sli destekliyor dediler bilmiyorum ne derece doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemreyegin -- 7 Ekim 2014; 18:00:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y510 daki gibi DVD yerinde mevcut slot varsa ve ankartta sli'yi destekleyecek sistem koymuşsa takılabilir.Ama araştırmanız gerek y50'nin sli modeli varsa muhtemelen tek kartlı olanına da uyarlanmıştır araştırmanız lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.