Şimdi Ara

ddr3 rem 600 mhz olarak görünüyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ddr3 sisteme yeni geçtim.Kullandığım anakart msi p43 c51 modeli 1600 mhz destekli,remlerim ise linkdeki ürünhttp://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_hyperx-326-9750.html

ve cpu-z ile baktığımda ise rem hızı 600mhz olarak görünüyor.Ayrıca işlemci fanıda sürekli aynı devirde dönüyor gibi sesi hiç değişmiyor sizce neden olabilir?

• remlerin hızın aida 64 de ise 500 mhz olarak görünmekte ??

• bu konuda fikri olan yokmu acaba?
  • Gördüğünüz değerleri 2 ile çarpın, efektif ram hızını bulursunuz. Şu an aida64 programına göre ram'lerinizin hızı 1000mhz olarak görülüyor.

Ram hızını 1600mhz (800Mhz)'e getirebilmek için bios'tan ayarlamanız gerekir.

Ayrıca aida64 programında anakart özelliklerine de bir bakın orada ram hızının tam olarak görülmesi lazım.

• anakart tan baktığımda 1333 (667 mhz) olarak görülmekte remler 1333 acaba kullanıma göremi artıyor bu değerler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_çavuş -- 18 Şubat 2011; 1:32:53 >
  • Siz ram'lerinizin SPD bilgilerine bakmışsınız, anakart bilgilerine ulaşmak için aida64 programını açıp anakart simgesine tıklayın gelen sayfada tekrar anakart simgesine tıklayın oradaki etkin saat sizin ram hızınızdır.
  • Bu sefer 1000 mhz olarak gösterdi :S anakartım msi p43 c51 modeli açıkcası biostan nasıl ayarlarım bilmiyorum yardımcı olacak bir link vs varmı acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu anakartta ram frekansını değiştirebilmek için "FSB/DRAM ratio" ayarlamak gerekiyor.

Bios'tan "cell" menüsüne girin oradan "FSB/DRAM ratio"yu seçeneklerden 1:2.67 olarak ayarlayın, anakartı kullanmadığım için "FSB/DRAM ratio" daki seçenekleri ancak tahmin edebiliyorum.

Bu şekilde FSB:DRAM = 1:2.67 = 250:666.5 = 3:8 yani buradaki 666.5mhz aslında 1333mhz efektif ram hızına tekabül etmektedir.

• Yardımlarınız için teşekkür ederim yanlız fsb/dram ratiyo seçinde 1,1,20 vb. bir kaç sayı var birde sizin belirtmiş olduğunuz değer yani 1.2.67 bu değere en yakın 1.2.50 var manuel seçim yok yani ve en yakın olan bu değeri seçtiğimde sistem başlamıyor sanırım işlemcimin düşük olmasından kaynaklanıyor remlerin 1000 mhz de çalışma sebebi
  • Aynı anakartı kullanıyoruz. Anakartın üstünde O/C için switch var. Sen işlemcideki overclock'u kaldır. Daha sonra switch teki konum şu şekilde olsun;

266fsb için 1,2 ve 3. anahtar lar yukarıda. Zaten anakart kitapçıgına bakarsan da göreceksin. Tabiki Pc kapalı iken yap Sonra başlat. Anakart otomatik olarak 266 fsb ye o/c edecektir. Herhangi birşey olmaz işlemcine felan. olmazsa sistem surekli Reset atıyor zaten. Dram/FSb de auto kalsın. Bu şekilde yaptıktan sonra ram hızlarına bakalım, buraya yaz. Onun üstünden devam ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Aynı anakartı kullanıyoruz. Anakartın üstünde O/C için switch var. Sen işlemcideki overclock'u kaldır. Daha sonra switch teki konum şu şekilde olsun;

266fsb için 1,2 ve 3. anahtar lar yukarıda. Zaten anakart kitapçıgına bakarsan da göreceksin. Tabiki Pc kapalı iken yap Sonra başlat. Anakart otomatik olarak 266 fsb ye o/c edecektir. Herhangi birşey olmaz işlemcine felan. olmazsa sistem surekli Reset atıyor zaten. Dram/FSb de auto kalsın. Bu şekilde yaptıktan sonra ram hızlarına bakalım, buraya yaz. Onun üstünden devam ederiz

Hocam dediğiniz gibi yaptım ve işlemci 266*12,5 oldu yani 3333 mhz ve sorunsuz :)

Remlerde 1067 mhzde çalışıyor şuan bu ankarttan hiç birşey anlamadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_çavuş

Hocam dediğiniz gibi yaptım ve işlemci 266*12,5 oldu yani 3333 mhz ve sorunsuz :)

FSB/DRAM oranı 1:2 olmuş onu bios'tan 1:2.5 yaparsanız 1333mhz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guneyim

quote:

Orijinalden alıntı: Murat_çavuş

FSB/DRAM oranı 1:2 olmuş onu bios'tan 1:2.5 yaparsanız 1333mhz olur.

İşte bu anakartta o seçenek yok
    1:2.5 yok.

şimdi dram/fsb den seçeneklerden ayar yapabilirsiniz. 1:2 oranına aldığında 1200 mhz civarı olması lazım ramlerin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.