Şimdi Ara

Ddr3l işlemciyle ddr3 ram kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler anakart olarak H110m-ds2 ddr3 almayı ve işlemci olarakta pentium g4560 almayı düşünüyorum.
    Anakart 1333 mhz ddr3 rami destekliyor ancak işlemci 1333 mhz ddr3l ram destekliyor.
    Benim elimde ise 8x2 ddr3 1333 mhz ram var.Bu ramleri taksam bi sorun yaşarmıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anakartınızın bios'unu kabylake için güncellediyseniz sıkıntı olmaması lazım.
  • wrisked W kullanıcısına yanıt
    Anakartı ve işlemciyi daha almadım ama yorumlarda güncel olarak geldiğini söylemişler.

Biraz araştırdım ddr3l nin voltajı düşük oluyomuş galiba ddr3 ram takınca işlemciye zarar verme ihtimali varmış benim merak ettiğim konu da bu.

Kaş yaparken göz çıkarmıyım boşu boşuna işlemciye zarar vermiyim şimdi.

• doganfk D kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benim, senin kafanı çok karıştırmışlar.

Bir kere, DDR3 RAM taktım işlemci yandi-patladı-çatladı, DDR4 RAM taktım bilgisayar acayip hızlandı gibi şeyler yok, bunları kafandan çıkar at, unut bunları.

Intel Pentium G4560 işlemcinin, İntelin resmi sitesinde ki bilgilere bakalım.

DDR4-2133/2400, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V

https://ark.intel.com/products/97143/Intel-Pentium-Processor-G4560-3M-Cache-3_50-GHz

Gördüğün gibi G4560 işlemci hem DDR4 hemde DDR3 işlemci ile çalışabiliyor.

Şimdilik DDR3 1333Mhz veya 1600Mhz RAM alırsın, ilerde paran olduğunda da daha iyi bir işlemci ile DDR4 2400Mhz RAM alırsın.

• yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız G4560 ddr3 değil ddr3l destekliyo ikisi arasında fark var.

Ddr3 ün voltajı 1.35 den daha fazla.O yüzden bazı yerlerde ddr3 ün voltajı yüksek olduğu için işlemciye zarar verebilir demişler.

• doganfk D kullanıcısına yanıt
    Farkındayım.

Sonuç olarak DDR3L RAM alıp çok rahat kullanabilirsin.

• yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    araştırmadna cevap verince boyle oluyo işte adam ddr3 diye soruyo DDR3L RAM değil ddr4 varken tutup DDR3L mi alsın..Biraz mantık ya
  • Normal DDR3 remler 1.5-1.65 arası çalışır. DDR3L ile bahsedilen 1.350 olan remlerdir, 1.5v remin varsa büyük ihtimal çalışır fakat riske girme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Nisan 2017; 4:54:26 >
  • Pardon, Mantık mı ?
    Dikkat edersen benim DDR3L RAM önerim anakart için değil, G4560 işlemci içindi.
    Lütfen okuduğumuzu anladıktan sonra cevap verelim.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Saol hocam ben ramleri yeni aldım zaten bi daha para vermiyim dedim

En iyisi bi süre böyle idare ediyim hiç riske girmiyim ilerde daha iyi bi işlemci alırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.