Şimdi Ara

DDR400 Ram Seçimi için Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2x512 elixir ve 2x1gb HILEVEL ramler mevcuttu bunlardan 2x1gb ı sattım şu an 2x512 ile sürünmekteyim.

Niyetim 4x1GB DDR400 Ram almak ve uzun süredir ne alabilirim diye düşünüyorum bu arada değerli fikirlerinizle bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aklımda olan ramler

2x1GB DDR400 Kingston HyperX KHX3200AK2/2G 179USD+KDV
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70885

2x1GB DDR400 OCZ Dual Channel Value Kit OCZ4002048V3DC-K 149USD+KDV
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70799

2x1 GB DDR400 Veritech Ram 46USD+KDV*2
    http://www.dfsbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=1GBDDR400-VERITECH&view=2

2x1 GB DDR400 Hynix Ram 45USD+KDV*2
    http://www.dfsbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=1GBDDR400-HYNIX&view=2

bu ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz.

Sistemim
    Athlon X2 4400+(939p)
    DFI Lanparty SLI-DR Expert
    Tagan Easycon XL 700W

* Mevcut ramlerim ile 2500mhz görmeme rağmen stabil olarak en fazla 2400mhz çalışabiliyordum?
    * 4 Ram aynı olunca OC performansında artış yaşarmıyım ?
    * Kingston HyperX ve OZC diğer 2 ürüne göre çok daha yüksek fiyatlı peki bu yüksek fiyat bana performans olarak gerçekten büyük bir katkı sağlarmı ?

Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h1ghland3r -- 5 Ağustos 2007; 2:59:28 >

• Kingston HyperX ve OCZ pahalı, kesinlikle fazladan verdiğin paranın karşılığını alamazsın.
    Ramler aynı da olsa 4 adet ram bellek kontrolcüye fazla yük bindirecektir, hız aşırtma potansiyelini düşürebileceği kanısındayım. s939 sistemle 4 slot ram kullananlarda ramler DDR400 olduğu halde 333 olarak çalışma, Command Rate'in 1T'ye alınamaması, bellek zamanlamalarının artması gibi şikayetler vardı.
    Ayrıca 4GB bellek kullanmak istiyorsan 64-Bit destekli bir işletim sistemi kullanmak durumundasın, 32-Bit işletim sistemleri 3GB'ye kadar kullanabiliyor.
    Tavsiyem bulabilirsen Kingston'un(HyperX değil, Value olan normal fiyatlı Kingston) Samsung UCCC çipli olanlarından alman olucak, Samsung UCCC çipli belleklerle DDR550'ye çıkanlar var.
  • ilgi ve alakan için teşekkür ederim tavsiyeni göz önünde bulunduracağım.
  • ddr400 icin su an cfazla bi yatırım gereksiz idareten düsük birsey alınıp ilerde ddr2 upg7rade yapmak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN

ddr400 icin su an cfazla bi yatırım gereksiz idareten düsük birsey alınıp ilerde ddr2 upg7rade yapmak lazım...

güzel söylüyorsunda ddr2 upgrade için oldukça fazla para harcamam lazım anakart ve işlemcime kıyamıyorum.

(dfi lanparty sli-dr expert ve amd x2 4400+)

ki bu ikili bana yeterli performans sağlıyor :)
  • quote:

Kingston HyperX ve OCZ pahalı, kesinlikle fazladan verdiğin paranın karşılığını alamazsın.
    Ramler aynı da olsa 4 adet ram bellek kontrolcüye fazla yük bindirecektir, hız aşırtma potansiyelini düşürebileceği kanısındayım.

Arkadaşa aynen katılıyorum.
    DDR400 Bellek olarakta ileriye dönük olarak 2x1GB DDR400 Kingston HyperX KHX3200AK2/2G tavsiye ederim. Ancak bulabilirsen 2. el olarak al zaten ömür boyu garantileri var % 30 daha ucuza almış olursun.
  • Ben DDR400 önerisinde bulunmak yerine direkt DDR2'ye geçmeni tavsiye ederim.Verdiğin paraya değmez hem işe yaramıyor hemde daha pahalı
  • quote:

hem işe yaramıyor

burda hala ddr kullanan arkadaşlara biraz ayıp olmuyor mu? (misal ben)

bu arada bahçelievler gold'un sol iç kısmındaki komponent bölümü eski ocz ddr ramlerle dolu. ama adamlar raflara falan koymuyolar, bankonun altındaki cam tezgahın içinde duruo uzun zamandır satılmıyo diye. 500 mhz ddr'lar falan var bi gidip bakın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.