Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

DDR550 Ram Yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce 3DMark 2006 CPU testi yaptım. Sistem mevcut haliyle 2106 CPU puanı aldı.

Bendeki RAM'ler 275 Mhz ve üstünde çalışmıyor. Bence bu test için gönderilen Mushkin RAM'lerle piyasada satılanlar biraz farklı gibi...
    DDR 265 MHz'de 2.5 yapmış adamlar. Az önce tekrar denedim. Benim RAM'ler 262.7 Mhz'de bile CL2.5 çalışmıyor.

killnod bu arada senin Speedfan'da görünen sıcaklık (Temp1 ve Core) ve de voltaj değerlerini söyleyebilir misin (boşta/%100 yük altında)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 22 Mart 2007; 16:26:06 >
  • cyborg sen default v ile stabil olarak max 289 ami cikabildin?

Orthos 4 saat yuk altindayken sicakliklar;

http://img252.imageshack.us/my.php?image=orthos4ok2.jpg

DDR550 Ram Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 22 Mart 2007; 17:43:22 >
  • @killnod:
    Senin sistem 1.36V ve 2818 MHz'deki sıcaklıkları gayet iyi. Su soğutmanın faydaları tabii...
    Benim son modifikasyonlardan önce 2800 MHz ve 1.35 V'ta hava soğutmasıyla elde ettiğim
    CPU sıcaklıkları boşta: 36 C yükte: 52 C idi. O zaman Core sıcaklıklarına dikkat edip not almamıştım.

Ama sende özel soğutma ve güçlü bir PSU olduğuna göre daha yüksek frekanslarda stabil
    çalışabilmen lazım gibi geliyor bana.

Benim işlemci yaklaşık 50 dakika 1.424V-1.440V (dalgalanıyor) ve 2900 MHz'de
    Orthos'ta %100 yük altında stabil çalıştı. Ekran görüntüsünü de ekliyorum.
    Bendeki CPU ile ilişkili sıcaklıklar:
    boşta : Temp1 = 35 C Core = 42 C
    yük altında : Temp1 = 52 C Core = 67 C

(bkz. Speedfan penceresi - yanında ateş simgesi olan değerler ).
    Core sıcaklığını dikkate almalı mıyız? Bu sıcaklıklar epey yüksek değil mi?
    Sanırım AS5 yerine sıvı metali denemenin zamanı geldi artık.

DDR550 Ram Yardım

(not: resim boyutu 200 KB'ı aştığı için sağından solundan kırpmak zorunda kaldım.)

53 dakika 53 saniye sonunda hata verdi. Hata verdiği anda sıcaklıklarda pek
    bir değişim yoktu.

sorun HT çarpanının 4 olması değildir diye düşünüyorum; çünkü öyle olsa 50 dakika
    sorunsuz çalışmazdı... Peki sorun ne olabilir?
    İşlemcimi 2900 MHz'de stabil çalıştırmak için ne yapmalıyım?
    Daha fazla voltaj vermeli miyim?
    Sıvı metalle sıcaklıkları düşürebilirsem bunun faydası olur mu?
    600 Watt'lık veya daha güçlü kaliteli bir PSU bu durumda daha iyi stabilite sağlar mı?

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 22 Mart 2007; 22:04:01 >

• Bence hic zorlama cunku PSU yetersiz kaliyor hic riske atma.Ayrica 67 derece kesinlikle cok yuksek bir deger.Yani sen defaul v ile 2800 de kullan sonrada PSU ve daha iyi bir sogutma aldigin zaman ki bence su sogutma almalisin o zaman rahatlikla 1.45 ile 2950 lerde calistirirsin islemciyi ama simdilik default v ile 2800 u gecmemeni oneririm hem cok isiniyor hemde 400w yetersiz bence.Yani yuk altinda cok zorlamis olursun PC yi riske atma bence.Bu arada su sogutmada klasik block kullaniyorum kismetse igneli sogutmaya gecip borde radyator alabilirsem sanirim loadda daha iyi sonuclar alacam.
  • haklısın killnod. tavsiyeler için teşekkürler. daha güçlü bir PSU ve soğutma sistemi alana kadar uslu duracağım.

Sistemi fazla kasmadan aşağıdaki hızlara ulaşabiliyordum:

CPU: 283x10 MHz ve
    DDR = CPU/11 = DDR514,6 (3-3-2-5-1T)

Ama basit bir matematiksel hesap yaptım:

CPU = 273x10 MHz (yukarıdaki duruma göre CPU performansı -%3.5)
    DDR = CPU/10 = DDR546 (3-3-2-5-1T) (yukarıdaki duruma göre DDR performansı +%6.1)

2. durumda DDR performans artışı CPU performans düşüşünden fazla çıkıyor.
    Ayrıntılı benchmark da yapmadım açıkçası.
    Sizce bu evde yaptığım basit hesap çarşıya uyar mı?

• uymadı
    şöyle ki;
    iki durum arasında öyle ahım şahım bir performans farkı yaşamazsın.

senin yaptığın hesaba göre cpu ve ram sisteme performans açısından aynı şekilde etki ediyor. ancak öyle değil..
  • cyborg ddr560 denesene 3448 olarka yani birebir calistirmayi denesene 2800 de ve SPI 1m alsana performans nasil olacak bakalim?
  • sağol killnod.

dediğin gibi 3-4-4-8-1T kullanarak max. 279 MHz'e çıkabildim. sonra gecikmeleri 3-2-4-5'e kadar indirdim. Sandra'da bellek puanı 100-150 MB kadar arttı. bu hızda Super Pi 1M basamağı 30.5 saniyede hesaplıyor.

şu an Orthos ile stabilite testi yapıyorum. stabil çalışırsa süper olacak.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stranger -- 23 Mart 2007; 17:07:30 >
  • @StrangerXT
    evet, dediğin gibi ikisi aynı oranda etki etmiyordur. ama benim basit aritmetik hesaba göre de küçük bi fark çıkıyor zaten:

-%3.5 + %6.1 = +%2.6

arada hiç fark olmasa yine 2. durumu (yani DDR ile senkronize olan düşük CPU frekansını) tercih ederdim. sebebi de PSU ve soğutma sistemimin yetersiz kalması.

Mushkin'in kendi sitesinde (http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=273) kullanılan çip konusunda bilgi göremedim.

Anandtech'in incelemesinde ise (http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2676&p=8)
    bu RAM'lerde Infineon-C die kullanıldığından bahsetmiş:

The performance of the Mushkin Redline was typically Infineon C, except it was always at the better end of expected C die performance. Mushkin managed DDR436 at CAS2, where some other Infineon chip memory requires CAS2.5.

Bu da başka bir incelemeden alıntı (http://www.bytesizedreviews.com/index.php?rev_id=294&cat_id=69&action=reviews);

Underneath the heat spreader you will find Infineon chips mounted on a Mushkin-stamped brainpower PCB – the perfect combination for the ultimate 2GB kit. Whilst Samsung and Winbond are the IC’s of choice for high-performance 1GB kits, Infineon die currently produce the best performing ICs for 2GB kits.

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15912 alıntı:

The Mushkin XP4000 Redline uses the Infineon CE-6 chipset. The main difference with this Redline product is that in this case, the operating voltages are 2.6v - 2.9v, unlike previous Redline modules that needed higher voltages to achieve the rated frequencies and timings.

[simage]http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Sources/Mushkin_XP4000_REDLINE/images/chipset.jpg [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 23 Mart 2007; 17:08:02 >

• http://www.techpowerup.com/reviews/Mushkin/XP4000-2GB/2

burayı oku bak, 280 mhz e kadar stabil çıkarmışlar, hem de i856 çipsetle..
  • evet Abit AS8 (i865 PE) ve OCZ Powerstream 520 Watt PSU ile 280 MHz yapmışlar. ondan sonra stabilite bozulmuş zaten. benimki de 279'dan sonra sapıtıyor.

ben Asus anakartımın OC menülerinden nefret ediyorum. saçma-sapan yerlere koymuşlar OC seçeneklerini... 1 ayarı değiştirmek için 3-4 alakasız alt menüyü seçmem gerekiyor. rahmetli Epox anakartım OC konusunda daha iyiydi.

Asus'un güya OC sonucu kilitlenirse varsayılan ayarları yükleyerek açabilme özelliği var. Ama RAM zamanlamaları ile oynarken bu özellik sökmedi birçok kez. BIOS pilini çıkarmak zorunda kaldım. (BIOS sıfırlama jumper'ı tam ekran kartı mandalının altında kaldığı için onunla BIOS sıfırlamak zor oluyor.)

bugün 4-5 kere BIOS pilini çıkardım. bezdirdi artık. bugünlük benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 23 Mart 2007; 17:21:00 >

• bu sistemi bence core2duo ya geçmek için satma gayet güzel bir sistem yalnız anakartını dfi modellerinden biri ile değiştir, faydasını görürsün
  • sistemimden memnunum aslında. bir müşterime komple sistemi sunucu olarak satmayı düşünüyorum. ama elimdeki bazı parçalar sunucu için biraz uçuk kalıyor. belki 2. bir sistem toplayıp elimdeki fazlalıkları (2x1 GB Kingston; 200 GB SATA2 HDD, vs.) o sisteme takarım. son durum proje bitiminde netleşecek.

ayrıca 64-bit performansı da benim açımdan önemli çünkü bu bilgisayarda daha çok 64-bit Linux kullanıyorum. Windows'a sadece oyun oynamak için giriyorum. forumda 64-bit'te Intel'in AMD'den geride olduğuna dair bir inceleme konusu vardı. son kullandığım Intel işlemci Tualatin Cel1300 olduğu için bu konuda karşılaştırma yapamıyorum. ama Opteron 170 hakikaten iyi bir işlemciymiş; onu anladım.

OC seçenekleri dışında anakarttan memnunum aslında. 2xPCI Exp. 16x slotu var (belki SLI yapabilirim ileride; belli mi olur ). DFI'da SLI dalgası modlama ile sağlanabiliyor bildiğim kadarıyla... Bir de benim anakartta çipset için ısı borulu pasif soğutma kullanıyor. Epox'un ve Asus'un diğer modellerindeki çipset fanı gürültüsü çekilir gibi değil benim açımdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 23 Mart 2007; 18:21:44 >

• Bu redlineler gunluk kac v ile kullanilmasi oneriliyor 2.8 mi yoksa 2.7 max zaten 2.9
  • 2.8 volt patriot xlbk - tccd

DDR550 Ram Yardım
  • killnod, testlerde (örn:http://www.techpowerup.com/printreview.php?id=/Mushkin/XP4000-2GB)
    göreceğin gibi genelde Mushkin'ler 2.8V ile kullanılmış.

StrangerXT, senin RAM'ler harbiden roket gibi. hay maşşallah
    Gecikme değerleri de düşük. Peki TRAS gecikmesini 5'e düşürmeyi denedin mi?
    En kolay azaltılabilen gecikmelerden biri genelde bu benim gözlemlediğim...

Bir de Super Pi süresi yerine Sandra ve/veya Everest Mem bench sonuçlarını
    (program versiyonlarını da belirterek) versen çok kral olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 23 Mart 2007; 23:31:54 >

• 7408-7457 sandra (2007.3.11.22) bellek testi ; bellek yolu verimliliği %78 - işte gevşek zamanlamaların en sinir bozucu yanı 9440 bant genişliği varken yüzde 78 ini kullanabiliyorum. amd işlemciler sevmiyor yüksek zamanlama değerlerini..

everest i de açıyorum , lisansım bitmiş?
  • stranger bende diyorum nasil oluyor oyle guzel timingler meger 2x512 mis senin ramlar.

cyborg ramlar 2.8 de test edilmisde gunluk kullanim icin ne kadar uygunlar acaba.
  • kill , tabii ki 2*512, tccd çipli zaten

cyborg un ramleri 2.8 de gunluk kullanılır rahatça, 2.9 bile olur kasa içi soğutma iyiyse. ram lerin üzerinde az miktarda hava akımı olması yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.