Şimdi Ara

Death Note ( Ölüm Defteri İstatistik Bilgileri ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

L adamdır

Millet.Ölüm meleğ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

L adamdır

L adamdır ona lafım yok benimde. Ama L küçüklüğünden beri Watari nin kimsesizler evinde eğitilen birisi. Dedektiflik konusunda üstüne tanımam. Ama Light 17 yaşındayken Kira rolünü üstleniyor ve 18 yaşındayken L'i alt ediyor. L ise çok daha tecrübeli ve 24 yaşındaydı. Ölümü 25 yaşında olmuştur. Ergenlikten yeni çıkmış Light'a yenildi bu adam, ve olayın iç yüzünü çözemedi sadece varsayımlar üzerinden gitti.

Şurda benim manganın ciltlerine göre özetim var, çok fazla detaya girmedim ama olayın önemli kısımlarını anlatıyorum, devamını yazacağım okudukça mangayı.
    https://forum.donanimhaber.com/olum-defteri-manga-ozeti--125620598

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 20 Nisan 2017; 22:8:57 >

• Roshipafu R kullanıcısına yanıt
    Bakın, şu olayı yanlış değerlendirmeyin.

Kira elindekileri feda ederek L nin tuzaklarından sıyrılabildı. L ise doğa üstü varlıklardan yardımdahi almayarak her şeyi sıfırdan tek başına çözdü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bakın, şu olayı yanlış değerlendirmeyin.

Kira elindekileri feda ederek L nin tuzaklarından sıyrılabildı. L ise doğa üstü varlıklardan yardımdahi almayarak her şeyi sıfırdan tek başına çözdü.

Yanındaki hayvani imkanlar vurgulanıyor. Üstüne tek başına çözdü diyemeyiz, yanındaki kişilerin araştırmaları ortada, L'e bilgi gelir L'de olayı analiz eder ve varsayım yapar. Üstelik Light hafızasını bilerek kaybettiği dönemde L'e çok yararı dokundu. Hatta Higuchi ve Yotsuba grubunun içinde yeni Kira olacağını bile Light'ın araştırmaları sonucu bulundu. L o ara sadece depresyondaydı , çünkü Light= Kira teorisi çürümüştü. L'in kendisi bile diyor '' Light , eğer ben ölürsem araştırmanın başına sen geç, benim düşündüğümü benden önce düşünüyorsun '' .

Light kaybettiğini anladığı anda Rem ve Ryuk tan yardım aldı ama değil mi? Yani doğa üstü güçlerle işbirliği halinde çalıştı çocuk.

L ilk başından beri onun olduğuna emindi, sadece kanıtı yoktu.

• quote:

Light kaybettiğini anladığı anda Rem ve Ryuk tan yardım aldı ama değil mi? Yani doğa üstü güçlerle işbirliği halinde çalıştı çocuk.

Ryuk'u kullandı '' Elma karşılığında '' , onun dışında Ryuk'un sürekli yardım ettiğini söyleyemeyiz ( Genelde tarafsızdı ) Rem'e de başka çare bıraktırmadı, çünkü Misa tekrardan şüpheli hale gelmişti ve takası yaparak hayatının yarısı gitmişti. Rem'de Misa'yı kurtarmak adına L'in ve Watari'nin ismini yazdı. Hem Misa'nın hayat süresini uzattı hemde onu kurtardı. Light bunu taa aylar öncesinden hafızasını bilerek kaybetmeden önce hesaplamıştı, olacakları biliyordu. Hatta Rem bile dedi '' Yagami Light, herşeyi okuyor herşeyi biliyor , bir ölüm meleği onun tarafından yeniliyor şuan ( Kendisinden bahsediyor ) ''

Kabul edin Light'ın planı L'i tamamen umutsuzluğa düşürdü, Kira > L barizdir mangada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 22 Nisan 2017; 0:9:39 >

• 13.cilt yeni elime geçti ve buradaki çeviriler biraz değişik. Normalde yabancı manga sitelerinde '' İntelligence = Zeka ve Bilgi '' olarak geçiyor. 13.cilt kitabındaki çeviriler şu şekilde ;

Light Yagami ;

Bilgi Düzeyi : 9
    Yaratıcılık : 10
    Ruhsal Dayanıklılık : 10
    Hareket Yeteneği : 10
    Toplumsallık : 8
    Rol Yeteneği : 10

L ;

Bilgi Düzeyi : 8
    Hareket Yeteneği : 9
    Toplumsallık : 1
    Tatlı Yeme Seviyesi : 10

Mello ;

Bilgi Düzeyi : 7
    Yaratıcılık : 7
    Ruhsal Dayanıklılık : 8
    Toplumsallık : 9
    Kompleks : 8

Near ;

Bilgi Düzeyi : 9
    Hareket Yeteneği : 6
    Toplumsallık : 1
    Yaşam Gücü : 1

Misa Amane ;

Bilgi Düzeyi : 3
    Yaratıcılık : 4
    Ruhsal Dayanıklılık : 6
    Toplumsallık : 10
    Cazibe : 10

Mikami ;

Bilgi Düzeyi : 8
    Yaratıcılık : 7
    Hareket Yeteneği : 8
    Toplumsallık : 5
    Sadakat : 10

Takada ;

Bilgi Düzeyi : 7
    Yaratıcılık : 5
    Hareket Yeteneği : 6
    Ruhsal Dayanıklılık : 7
    Toplumsallık : 8
    Asalet : 10

... ( Devamını sonra 13.cilt özetini manga özeti kısmında yazacağım. )

Shinigamilerle ilgilide bir yazı geçeyim ;

Ryuk ;

Şinigami derecesi : 6
    Cinsiyeti : Erkek
    Sevdiği şeyler : Elma, oyunlar
    Sevmediği şey : Can Sıkıntısı

Akıl ( Zeka Düzeyi ) : 6
    Merak : 10
    Eylem Gücü : 9
    Karakter : 5
    Öldürme Seviyesi : 7

Rem ;

Şinigami Derecesi : 4
    Cinsiyeti : Dişi
    Sevdiği şeyler : Sevgi
    Sevmediği şey : Light Yagami
    Akıl ( Zeka Düzeyi ) : 7
    Merak : 3
    Eylem Gücü : 10
    Karakter : 9
    Öldürme Seviyesi : 4

.. diye gider ( Sonra yazacağım devamını )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 22 Nisan 2017; 18:20:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Roshipafu

quote:

Ryuk'u kullandı '' Elma karşılığında '' , onun dışında Ryuk'un sürekli yardım ettiğini söyleyemeyiz ( Genelde tarafsızdı ) Rem'e de başka çare bıraktırmadı, çünkü Misa tekrardan şüpheli hale gelmişti ve takası yaparak hayatının yarısı gitmişti. Rem'de Misa'yı kurtarmak adına L'in ve Watari'nin ismini yazdı. Hem Misa'nın hayat süresini uzattı hemde onu kurtardı. Light bunu taa aylar öncesinden hafızasını bilerek kaybetmeden önce hesaplamıştı, olacakları biliyordu. Hatta Rem bile dedi '' Yagami Light, herşeyi okuyor herşeyi biliyor , bir ölüm meleği onun tarafından yeniliyor şuan ( Kendisinden bahsediyor ) ''

Kabul edin Light'ın planı L'i tamamen umutsuzluğa düşürdü, Kira > L barizdir mangada.

Defterleri değiş tokuş yaparak hafızasını silme olayından bahsediyorum ben. Bu olmasaydı yakalanmıştı L tarafından.

• Zaten 13.ciltte orjinal çeviride karakterlerin Zekası değilde oradaki '' Bilgi Düzeyi '' olarak geçiyor. Yabancı manga sitelerinde ' İntelligence ' yazıyor. Bu hem bilgi hem zeka olarak kullanılan bir kelime. Sanırım doğru olan '' Bilgi Seviyesi '' olacak çevirideki gibi.

Zira manganın yazarı Ooba'ya sormuşlar '' Sizce en zeki karakter hangisi ? Özgür iradenizle söyleyin ''

Ooba'da cevap vermiş ( Serinin senaristi ) = '' L '' demiş,''çünkü öyküye göre öyle olmak zorunda '' demiş adam.

Karakterleri resimleyen çizen Obata'da '' Near '' demiş ''çünkü Hem kötü hemde zeki ''

Ayrıca manganın yazarı şunu defalarca belirtmiş '' Near ve Mello'yu çıkardım , ikisini tek 1 kişi yapmadım, çünkü öyle yapsaydım L ve Kira savaşından öteye gitmezdi bu, herşey başa sarardı. Düşünsenize dünyanın en iyi dedektifi bile tek başına olayı çözememişken onun yerini alacak kişiyi 1 kişi seçseydim ne olurdu ? Bu Kira davası 1 kişiyle çözülecek bir dava değildi, bu yüzden 2 kişi ekledim ve o ikisi L'i bile aştı '' demiş

Mangakaya göre L, çizere göre Near mış ama mangakanın sözü geçerlidir :D

Şunuda ekleyeyim, mangakanın en çok sevdiği karakter Light'mış bunu belirtiyor.

Bu şekilde mantıklı

• quote:

Bu şekilde mantıklı

13.Cilt te öyle yazıyor, yanılmışım ben

Ayrıca mangaka şunuda belirtmiş 13.ciltte En baştaki planı tamamen Kira'nın ( Light ın ) manganın sonunda yakalanması üzerineymiş zaten. Davayı L'in çözmesini sağlayacakmış ama sonra Obata ( Çizer ) ile derince düşünmüşler. Ortada büyük bir dava var doğa üstü bir güç var tek kişi çözmemeli diye karar kılmışlar.

Neyse işte bu sonuçlar altında ;

L > Kira > Near > Mello sonucu ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 27 Nisan 2017; 6:23:34 >
  • -_-_- kullanıcısına yanıt

Bu Tablo'yu İngilizce Çeviren'ler yanlış çevirmiş zaten. Orası Zeka yerine Bilgi olması gerek. Hatta Japonca'sın da "Chisiki" olarak geçer ve bu da Bilgi demektir. Bu Manga'yı çevirenler ne kafasını yaşıyordu o an bilemiyorum ama şuana kadar ki herkes bunu bilmiyor. Ben seni Bilgilendiriim dedim. Death Note ile ilgili en çoq Bilgi'yi bilen Kira ve Near'dır. Zeka olsaydı L ve Mikami aynı yerde olmazdı. Birde Yazar bir Röportaj'ın da Hikaye gereği L'nin daha Zeki olması gerekir demiştir. Yani Zeka olarak L öndedir, Bilgi olarak ise Kira öndedir.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.