Şimdi Ara

debian

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biri bana Linux debian kurmamda yardım edebilir mi? Normal bir şekilde debian kuruyorum ama grafik ekranı yok ve ben cd den kurulum yapıyorum ama sadece 1. cd yi kullanıyorum diğerlerini benden istemiyor. Sadece index leme sırasında diğer cd leri de takıyorum. Diğer cd ler bir işe yaramayacaksa niye onları da verdiler hem zaten yaraması gerek çünkü Linux eksik kuruluyor. Bir çok komut çalışmıyor bir çok paketi kurmamış yani…ama onları şimdi ya da kurulum sırasında nasıl kuracağımı bilmiyorum.

• öncelikle hangi sürümü kuruyorsun?
    diğer cdleride ister ama sanırım sen paket seçiminde onlara ihtiyaç duyacağı paketleri seçmedin veya kurulum sırasında senden elindeki cdleri tanıtmanı ister orda tanıtmadan atladın?grafik ekrana geçmeyişinin sebebide buna bağlı olabilir (sen grafik arayüzü kurmak istememişsindir) yada donanımını tanıtmada bir problem yaşıyor olabilirsin.
    eğer sarge kuruyorsanhttp://www.serdaraytekin.com/docs/os/debian/sarge/book/ fazla fazla işini görür.

konsoldasın hazır root olarak tasksel komutunu verip masaüstü ve dosya sunucusunu seçerek toplu bir yükleme yaptırabilirsin.
    yukarıdaki linkten apt-get kullanımına iliişkin bilgilerede ulaşabilirsin.

• bende debian kurarken bir zorlanmıştım aslında debian yerine knoppix kullanmanı tavsiye edebilirim kurmanda da daha kolay olur zaten knoppix de debian tabanlıdır.

debian da ilk minimum sistem yüklemesi yapılır sonra ilk açılışta paket kaynaklarının yaplılandırılması bölümünde cd lerinini tanıtabilirsin (ilk cd den başlayarak-sıra önemli değil ama ilk cd ye gerek yoktur diye düşünme diye söylüyorum) daha sonra hangi paketlerin yüklenmesinde masa üstü bileşenlerini seçersen kade ve gnome yüklenecektir ve ilk açılışta gnome ile debian sistemi açılır istersen kde ile de xwindowsu açabilirsin bunun için

konsolda
    update-alternatives--config x-session-maneger yazıp entera bas

bu arada debian sitemin şu an kurulu bu cd tanıtma işlemi ve geri kalan işlermleri baştan yapmak istiyorsan

base-config komutu ile ayarları baştan yapabilirsin

umarım sorunların çözülür çünkü ben bu kadarıyla kurtulamamıştım

knoppix i gerçekten tavsiye edderim normal cd den bilgisayarı boot ederek çalıştırabilirsin açılışta

knoppix lang=tr ile türkçe olarak açılmasını sağlarsın =karekterini backspacesin yanındaki kesme işareti ile yazabilirsin

kurmak içinde konsolda

knoppix-installer yazıp entra basman yeterli nereye kuracağını göster ve kursun

hiç uğraşmassın

• ya merak ettim debian derken, sarge mi woody mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yozi

ya merak ettim debian derken, sarge mi woody mu?

ikisi arasında bir kurulum farkı mı var ki! ikiside aynı
  • tabiki bir sarge'nin installi woody'e göre daha kolaydir.
  • ilginç, ben aradaki farkı anlayamadım. gene bir yerleri hızlı geçtim galiba

ama zannetmiyorum aynıydı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.