Şimdi Ara

Debian, Ubuntu ve Linux Mint Arasındaki Farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Debian, Ubuntu ve Linux Mint arasında ne gibi farklar var?

• Çoğunlukla arayüz ve hazır yüklü gelen paketler bakımından fark var. Onun dışıda ev kullanıcısını ilgilendirecek fark yok diyebiliriz. Biri için yazılan bir sorun çözümü %99.9999 diğerlerine de direk uyarlanabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu günlerde deepin e gözüm takıldı

şuan celeron bir notebook a kurdum ve update leri yaptırıyorum

youtube de kişilerin çektiği yerli/yabancı video lardan izleyebilirsin
    benim de bazı notlarım da mevcut başka forumda..

genel olarak sanki son kullanıcının görsel isteklerine göre hazırlanmış diyebilirim. hazır bir doc ünitesi ile geliyor.. aynı mac yapısında vs olduğu gibi. bu doc un üzerinde sağ tıklayarak verimli mod diye tabir edilen şekle aldığınızda windows daki gibi full tab şekline geçiyor. win8 de olduğu gibi ekranın sağ kısmında gizli ayarlar sekmesi var. windows daki gibi full screen olsa bile ben bu kısa ve öz halini sevdim. NB u hem wifi hemde kablolu başladım. ve maalesef kablo ile daha hızlı update olduğunu gördüm.
    hazrı 2 tema ile geliyor siyah beyaz gibi. 3 adet icon paketi ile geliyor
    alışılmış gnome vs de olduğu gibi bi rkontrol ünitesi yerine windows un daha da sade ve gelişmiş yapısına çekilmiş. kısa cası sırf ayarlar sekmesi için çok uzun zaman ve fikir uğraşlısı olmuş
    default olarak chrome spotifiy filan yüklü geliyor. firefox u ekleyebilirsiniz ki ben ekledim

kurulum u sanal da yaptığınız da farkına varıyor ve aralıklı adımlarda gerçek bir hardware e kurmanız için öneri geliyor ekrana ki... oldukça da hoş nezaketi var.
    kurulum aşamasında dili Türkçe seçseniz bile direk Türkçe kurulsa bile klavye ne hikmet ise ing olarak geliyor. panelden klavye ekleyip sonra ing klavye desteğini siliyorsunuz.. sorun gidiyor.

ilk kurulumdan sonra lütfen klavey değişimi yapıp reboot edin... en dikkatimi çeken olaylardan biri... komut satırında reboot komutu yok nasıl eklerim bilemiyorum.. bilenlerden rica ediyorum.. init de yok tabiki
    komut satırı ekranı tab ekleme imkanı sağlayan bir yapıda geliyor. yani 1 den fazla komut satırı kullanacak iseniz bunu tab lar ile yapabilirsiniz

reboot sonrasında (doc daki icon dan)
    sudo apt-get clean
    sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade / dist-upgrade
    ile güncelleme yapmanızı tavsiye ederim.

sanal kurulum bittiğinde size sanal pc olduğunu hangisini seçeceğinizi sorduğunda reel pc performansını seçin.... aradaki farkı bilemiyorum ama reel gibi hareket etmesini sağlamanız daha iyi olur
    şuan 652 adet yeni paket ile devam ederken youtube den müzik dinliyorum. benden driver istemedi..windows dan alıştığımız Aygıt Yöneticisi ekranı konusunda yardım rica ediyorum linux guru larından..
    kullanmış veya tecrübesi olanlardan bu deepin desktop u için tema icon desteklerini nasıl aktif edeceğimi.. manjaro-ubuntu da olduğu gibi ek yazılım paketleri için seçmeli ve aramalı ekranı nasıl aktif edebilirim .. misal.. oyun yüklemek vs istiyorum ki performans denemeleri yapayım. komut satırı yerine hazır program paketlerinden seçmek kolayıma gidiyor bide her zaman faydalı.. bazen ihtiyacınızı farkedemiyorsunuz...

misal ihtiyacım olanlardan biri realvnc desteği

windows da hazır olan 30 kadar vnc shortcut ım var... bu tür kısayollarımı linux de nasıl kullanırım
    ne işe yarıyor ?
    network deki pc lere vnc kurdum ve onların yanına gitmeden erişmek istiyorum.. destek amaçlı
    vnc konusunda mümkün olabilen detaylı yardımı rica ediyorum

windows da yapılan map network olayını burda nasıl aktif edebilirim ?

windows komut satırında ve cobian backup yazılımı ile yedekleme aldırıyorum. cobian ın yaptığı sadece hazırlamış olduğum BAT dosyaları zamanı gelince çalıştırmak. bunu yapmak için de map network lerim var. ve e-f-g-z gibi dizinlerden saat aralıklı kopyalama yaptırıyorum ve onları yedekliyorum. kontrol sonrası onları rar layıp usb disk lere taşıyorum. neden copy komutu kullanıyorum ? maalesef dos kökenli bir yazılım var ve maalesef aktif kullanılırken sadece copy ile dosyaları yedekleyebiliyorum. yada sürekli tüm kullanıcıları saat başı çıkartmam gerek ki oldukça mantıksız....

şuan bu işlemelri bir win 7 de yapıyorum ama neden bu tür işleri linux de de yapmayım... aynı win 7 üzerinde portable bir xammp da çalışıyor.. dolayısı ile bu tür işlerin hepsini linux bir makineye çekmek istiyorum. hem lisans hemde performanslı olur diye düşünüyorum ama network admin leri bu konuda nasıl yorum yapar ise...

deepin e geri döner isem...
    microsoft da olan Win+D .. yani desktop getirme tuşu burda da çalışıyor.. dolayısı ile de tab ile de açık programlar arasında da rahat geziliyor. bunları linux uzmanları kızmasın.. windos daki kısa yolları son kullanıcıların alıştıklarını linuxde de yapabildiklerini açıklamak için diyorum.
    ofis olarak WPS kurulu geliyor. yani word-excel ve powerpoint in karşılığı olan yazılımlar kurulu. bunun şu sıkıntsı var. şimdi writer ın içinde baktığımda Türkçe dil desteği maalesef yok ama toolbar a alışmış ise kullanıcı çinde menü bile olsa ilk plandaki işlerini rahatlıkla yapabilir.. diye düşünüyorum.

az önceki talebimde düzeltme yapıyorum. doc ın en solundaki Başlatıcı icon unda açılan pencereden Deepin Store u tıklarsanız.. bir süre bekliyorsunuz güncelleme için....akabinde... da da da .... bahsettiğim program listesi geldi... diğerlerinde olan... dolayısı ile de ek program arayış ve istekler okey... program kısmını da bulduk ama.. güncelleme hala devam ediyor...
    arkadaşlar bu celeron pc ve diski sanırım hızlı bir iş için yetersiz gibi... dolayısı ile amacıma uygun olarak kurulum ve testleri yaptım.. buna da uygun bir görselliği oldukça yüksek bir desktop deneyimi için güzel bir işlemci ve diske sahip pc de deneyeceğim.
    bu arada söylemeyi unuttum.. oldukça güzel hoş arka plan resimleri ile geliyor.

root konusundan tam emin değilim ama sudo da mevcut kullanıcının şifresi ile default yapıyor sanırım. onu da google amca dan buldum cevabını
    sudo su - komutunu verdim ve benden mebcut kullanıcımın şifresini istedi ve # e düştü.. yani :)

sıra deepin konusunda feedback & request konusunda iletişimde olmak kaldı...

uzun lafın kısası... tüm arkadaşlara deepin linux ü denemelerini tavisye ediyorum.. özellikle linux hiç kullanmamış .. komut satırından yönetim bilmeyen arkadaşların.. yani son kullanıcıların yorumlarını da görsek çok sevineceğim..

penguen leri koruyalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: tosuntosun

şu günlerde deepin e gözüm takıldı

şuan celeron bir notebook a kurdum ve update leri yaptırıyorum

youtube de kişilerin çektiği yerli/yabancı video lardan izleyebilirsin
    benim de bazı notlarım da mevcut başka forumda..

genel olarak sanki son kullanıcının görsel isteklerine göre hazırlanmış diyebilirim. hazır bir doc ünitesi ile geliyor.. aynı mac yapısında vs olduğu gibi. bu doc un üzerinde sağ tıklayarak verimli mod diye tabir edilen şekle aldığınızda windows daki gibi full tab şekline geçiyor. win8 de olduğu gibi ekranın sağ kısmında gizli ayarlar sekmesi var. windows daki gibi full screen olsa bile ben bu kısa ve öz halini sevdim. NB u hem wifi hemde kablolu başladım. ve maalesef kablo ile daha hızlı update olduğunu gördüm.
    hazrı 2 tema ile geliyor siyah beyaz gibi. 3 adet icon paketi ile geliyor
    alışılmış gnome vs de olduğu gibi bi rkontrol ünitesi yerine windows un daha da sade ve gelişmiş yapısına çekilmiş. kısa cası sırf ayarlar sekmesi için çok uzun zaman ve fikir uğraşlısı olmuş
    default olarak chrome spotifiy filan yüklü geliyor. firefox u ekleyebilirsiniz ki ben ekledim

kurulum u sanal da yaptığınız da farkına varıyor ve aralıklı adımlarda gerçek bir hardware e kurmanız için öneri geliyor ekrana ki... oldukça da hoş nezaketi var.
    kurulum aşamasında dili Türkçe seçseniz bile direk Türkçe kurulsa bile klavye ne hikmet ise ing olarak geliyor. panelden klavye ekleyip sonra ing klavye desteğini siliyorsunuz.. sorun gidiyor.

ilk kurulumdan sonra lütfen klavey değişimi yapıp reboot edin... en dikkatimi çeken olaylardan biri... komut satırında reboot komutu yok nasıl eklerim bilemiyorum.. bilenlerden rica ediyorum.. init de yok tabiki
    komut satırı ekranı tab ekleme imkanı sağlayan bir yapıda geliyor. yani 1 den fazla komut satırı kullanacak iseniz bunu tab lar ile yapabilirsiniz

reboot sonrasında (doc daki icon dan)
    sudo apt-get clean
    sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade / dist-upgrade
    ile güncelleme yapmanızı tavsiye ederim.

sanal kurulum bittiğinde size sanal pc olduğunu hangisini seçeceğinizi sorduğunda reel pc performansını seçin.... aradaki farkı bilemiyorum ama reel gibi hareket etmesini sağlamanız daha iyi olur
    şuan 652 adet yeni paket ile devam ederken youtube den müzik dinliyorum. benden driver istemedi..windows dan alıştığımız Aygıt Yöneticisi ekranı konusunda yardım rica ediyorum linux guru larından..
    kullanmış veya tecrübesi olanlardan bu deepin desktop u için tema icon desteklerini nasıl aktif edeceğimi.. manjaro-ubuntu da olduğu gibi ek yazılım paketleri için seçmeli ve aramalı ekranı nasıl aktif edebilirim .. misal.. oyun yüklemek vs istiyorum ki performans denemeleri yapayım. komut satırı yerine hazır program paketlerinden seçmek kolayıma gidiyor bide her zaman faydalı.. bazen ihtiyacınızı farkedemiyorsunuz...

misal ihtiyacım olanlardan biri realvnc desteği

windows da hazır olan 30 kadar vnc shortcut ım var... bu tür kısayollarımı linux de nasıl kullanırım
    ne işe yarıyor ?
    network deki pc lere vnc kurdum ve onların yanına gitmeden erişmek istiyorum.. destek amaçlı
    vnc konusunda mümkün olabilen detaylı yardımı rica ediyorum

windows da yapılan map network olayını burda nasıl aktif edebilirim ?

windows komut satırında ve cobian backup yazılımı ile yedekleme aldırıyorum. cobian ın yaptığı sadece hazırlamış olduğum BAT dosyaları zamanı gelince çalıştırmak. bunu yapmak için de map network lerim var. ve e-f-g-z gibi dizinlerden saat aralıklı kopyalama yaptırıyorum ve onları yedekliyorum. kontrol sonrası onları rar layıp usb disk lere taşıyorum. neden copy komutu kullanıyorum ? maalesef dos kökenli bir yazılım var ve maalesef aktif kullanılırken sadece copy ile dosyaları yedekleyebiliyorum. yada sürekli tüm kullanıcıları saat başı çıkartmam gerek ki oldukça mantıksız....

şuan bu işlemelri bir win 7 de yapıyorum ama neden bu tür işleri linux de de yapmayım... aynı win 7 üzerinde portable bir xammp da çalışıyor.. dolayısı ile bu tür işlerin hepsini linux bir makineye çekmek istiyorum. hem lisans hemde performanslı olur diye düşünüyorum ama network admin leri bu konuda nasıl yorum yapar ise...

deepin e geri döner isem...
    microsoft da olan Win+D .. yani desktop getirme tuşu burda da çalışıyor.. dolayısı ile de tab ile de açık programlar arasında da rahat geziliyor. bunları linux uzmanları kızmasın.. windos daki kısa yolları son kullanıcıların alıştıklarını linuxde de yapabildiklerini açıklamak için diyorum.
    ofis olarak WPS kurulu geliyor. yani word-excel ve powerpoint in karşılığı olan yazılımlar kurulu. bunun şu sıkıntsı var. şimdi writer ın içinde baktığımda Türkçe dil desteği maalesef yok ama toolbar a alışmış ise kullanıcı çinde menü bile olsa ilk plandaki işlerini rahatlıkla yapabilir.. diye düşünüyorum.

az önceki talebimde düzeltme yapıyorum. doc ın en solundaki Başlatıcı icon unda açılan pencereden Deepin Store u tıklarsanız.. bir süre bekliyorsunuz güncelleme için....akabinde... da da da .... bahsettiğim program listesi geldi... diğerlerinde olan... dolayısı ile de ek program arayış ve istekler okey... program kısmını da bulduk ama.. güncelleme hala devam ediyor...
    arkadaşlar bu celeron pc ve diski sanırım hızlı bir iş için yetersiz gibi... dolayısı ile amacıma uygun olarak kurulum ve testleri yaptım.. buna da uygun bir görselliği oldukça yüksek bir desktop deneyimi için güzel bir işlemci ve diske sahip pc de deneyeceğim.
    bu arada söylemeyi unuttum.. oldukça güzel hoş arka plan resimleri ile geliyor.

root konusundan tam emin değilim ama sudo da mevcut kullanıcının şifresi ile default yapıyor sanırım. onu da google amca dan buldum cevabını
    sudo su - komutunu verdim ve benden mebcut kullanıcımın şifresini istedi ve # e düştü.. yani :)

sıra deepin konusunda feedback & request konusunda iletişimde olmak kaldı...

uzun lafın kısası... tüm arkadaşlara deepin linux ü denemelerini tavisye ediyorum.. özellikle linux hiç kullanmamış .. komut satırından yönetim bilmeyen arkadaşların.. yani son kullanıcıların yorumlarını da görsek çok sevineceğim..

penguen leri koruyalım...

Deepin bildiğim kadarıyla Debian Unstable'yi taban alıyor. Ayrıca Çinli bir dağıtım. Ben Çinli bir dağıtıma ne kadar güvenirdim, bilemiyorum. Bu dağıtım seçimi kişiden kişiye değişir. Ben şahsen Linux Mint kullanıyorum ama yeni bir dağıtım denemek istemiştim. O yüzden aradaki farkları sormam lazımdı. @CarnageTR fazla bir fark olmadığını söylediği için başka bir dağıtıma geçmekten vazgeçtim.
    Görünümü Deepin'e görünüm benzeyen bir dağıtım var; Elemantary OS:
    Debian, Ubuntu ve Linux Mint Arasındaki Farklar
    Görüntüsü Mac OS'a benzetilmiş.
    Zaten en iyi destek veren dağıtımlar bence Linux Mint ile Ubuntu. Çünkü forumları aktif ve yardım ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 18 Ekim 2017; 16:32:16 >

• yaptığın yorumları onaylamaktan başka sadece görsellik ve son kullanıcı için hoş olduğunu belirtiyorum

şimdi çin liye güven ile bir alman a güven konusu pek de tekin bir konuşma olmaz.. sonuçda herkes kendince bir yer tutmaya ve yeri gelince zombi olarak da kullanmak ister... çok fazla fantezi de üretmek gerekmez

ben değerlendirmelerimi beğenilerimi ağırlıklı son kullanıcı açısından yaptım

mint veya ubuntu konusunda eleştiriyi görsellik delisi acemiler sadece eleştiri yapar...

penguenli günler herkese
  • Deepini ilk ciktigi zamandan beri kullanip takip ediyorum guvenli bir sistemdir cinli diye kotulemeyin derim. Alternatif olarak manjaro deepin surumunu kullanabilir isteyenler.ikisi de guzel manjaro arch linux tabanli,deepin debian, ikisi de deepini arayuzu kullaniyor archin guzel tarafi paket yoneticisi ve aur deposu. Debianin guzel yani kullanici /paket destegi.stabilite olarak ayni gibiler aktif gelistirme surecinde olduklari icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debian ana ve bağımsız GNU/Linux dağıtımıdır. .deb paket yöneticisinin bu dağıtım için yazılmıştır. Debian'ın arkasında ona sahip olan bir şirket yoktur. Tamamen gönüllülerden oluşur.

Ubuntu, Debian temel alınarak oluşturulmuş, Canonical şirketi tarafından türetilmiş, hem son kullanıcı sürümü, hem sunucu hem de mobil sürümleri olan bir GNU/Linux dağıtımıdır. Tüm dağıtımları ücretsiz ancak Canonicial'dan web sunucuları için destek almak ücretlidir.

Linux Mint Ubuntu temel alınarak son kullanıcı için daha da iyileştirilmiş, Ubuntu'nun daha hatasız ve kendisine ait farklı bir arayüzü olan, kendi topluluğunun desteklediği bir GNU/Linux dağıtımıdır.

Temel olarak bahsedebileceğim farklılıklar bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSD ve Linux Arasındaki Farklar
    7 yıl önce açıldı
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.