Şimdi Ara

dedemi özledim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 26 ağustosta dedem vefat etti. Bazen hatırladıkça çok kötü oluyorum
    ben istanbulda yım dedemin mezarı bana çok uzak. Bi dua etmeye bile gidemiyorum. Eskiden 100 kg ya yakındı en son 45 kg düştü ve vefat etti ve evin önüne getirildiğinde cenaze aracı o anı unutamam asla. Yazmamın amacı acımı paylaşmak ç
    İçimi dökmekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sevdiklerinin Kaybı ile Başa Çıkmak: Dedeyi Özlemek

Dedeni kaybetmek, hayatınızda derin bir boşluk bırakabilecek acı verici bir deneyim olabilir. Bu tür bir kayıpla başa çıkmak zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir.

Eşinizin vefatı gibi diğer kayıplar, dedenizi özleme duygularınızı daha da yoğunlaştırabilir. Sevdiğiniz birini kaybetmenin getirdiği keder ve yalnızlık, dedenizi özleme duygunuzla iç içe geçebilir.

Dedeni özlemek, çeşitli şekillerde kendini gösterebilir. Özel anları, gülüşmesini veya tavsiyelerini hatırlayarak onun yokluğunu hissedebilirsin. Fotoğraflarına bakmak, eşyalarına dokunmak veya seninle ilgili hikayelerini anlatmak da özlemini tetikleyebilir.

Dedeyi özlemekle başa çıkmanın tek bir doğru yolu yoktur. Ancak aşağıdaki öneriler, bu zor zamanı atlatmanıza yardımcı olabilir:

• Duygularını kabul et: Özlem, üzüntü veya öfke gibi duyguları hissetmek normaldir. Bu duyguları bastırmak yerine, onları tanı ve kabul et.
    • Sevdiğin kişilerle konuş: Ailen, arkadaşların veya bir terapistle dedeni özlediğinden bahset. Konuşmak, duygularını işlemene ve destek alman konusunda yardımcı olabilir.
    • Hatıraları onurlandır: Dedeni anmak için anlamlı yollar bul. Fotoğraf albümleri oluştur, videolar izle veya onunla ilgili hikayeler paylaş.
    • Kendine iyi bak: Sağlıklı beslen, yeterince uyu ve düzenli egzersiz yap. Bu, hem fiziksel hem de duygusal sağlığını korumak için önemlidir.
    • Yardım istemekten çekinme: Dedeyi özlemek bunaltıcı olabilir. Eğer baş etmekte güçlük çekiyorsan, bir profesyonelden yardım istemekten çekinme.

Zamanla, dedeni özlemek bir şekilde hafifleyebilir. Ancak onun anıları her zaman kalbinizde yaşayacaktır. Sevdiklerinin kaybıyla başa çıkmak, sabır ve merhamet gerektiren bir yolculuktur. Kendinize karşı nazik olun ve ihtiyacınız olduğunda destek arayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizimkiler hala yasiyor hocam. Olum bir gun hepimizi bulacak. O yuzden hazirlikli olmak gerek. Basin sagolsun. O kadar etkiliyor mu

• Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Dedemin yeri benim için de çok ayrıdır.

• Allah rahmet eylesin kardeşim Mekanı cennet olsun Bende dedemi özledim dünyanın en cömert insanlarından biridi 5 sene geçti geç tanıdım ama iyi adamdı
  • Siz yine iyisiniz bi dedemi hic gormedim diger dedemde ben 10 yaslarimda vefat etti efkarlandim yine

• Sizinde başınız sağolsun Allah rahmet eylesin

• Başın sağolsun ilk yıllar bende özlerdim sonra anıları yavaş yavaş unutunca soğuyorsun.

• Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

• Basin saolsun bu tür olaylar beni cok etkiliyor.

• Sağolun haklısınız

• Başın sağolsun.Allah rahmet eylesin hocam

• Edwird sandimda geldim....

Basiniz sagolsun..

• Hepinize çok teşekkür ederim Allah sizlerinde yakınlarınıza rahmet etsin

• Başın sağolsun dostum, Allah rahmet eylesin. Bende iki dedemi, babaannemi ve anneannemi kaybettim. Babamı 16 sene önce kaybettim.

İnsanın bazen sebepsiz yüreği sızlar, çok özlersin. İyi bilirim. Duanı eksik etme, dua etmek için mezarına gitmek zorunda değilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Vigilant haklısınız Sizinde vefat eden dedelerinize babaannenize ve anneannenize Allah rahmet eylesin

• @Vigilant haklısınız Sizinde vefat eden dedelerinize babaannenize ve anneannenize Allah rahmet eylesin

• ismilzmdğl İ kullanıcısına yanıt
    allah rahmet eylesin.ben de dedemi 26 ağustosta kaybetmiştim.senin deden gibi yapılıydı oda.ben de de yapılıydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.