Şimdi Ara

Deep Cool Gammaxx 300 Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1,5 hafta önce topladığım i3 4160 tabanlı sistemde, işlemcim prime95 testi ile 10 dakika %100 kullanımda 82-83 dereceyi görmüştü. Bu olaydan sonra 3-4 gün boyunca cpu soğutucusu araştırdım ve çok aşırı fiyatlara kaçmadan alabileceğim en iyi cpu soğutucusunun Gammaxx 300 olduğuna karar verdim. Kendiniz 10 lira verip farklı bir termal macun ile denerseniz en az %10-15'lik bir farkı yaşayacağınıza eminim.

Fan ile aldığım değerler ve stok fana göre ses farkı (sıcaklık değerleri aida64 ile alınmıştır) :

Boşta stok fandaki sıcaklık: 43-48 derece
    Boşta Gammaxx 300'deki sıcaklık: 32-37 derece

Boşta stok fandaki ses: Boşta çalışan ps4'ten yaklaşık %10 daha sessiz.
    Boşta Gammaxx 300'deki ses: Boşta çalışan ps4'ten yaklaşık %15-20 daha sessiz.

Prime 95 ile 10 dakika %100 kullanımda stok fandaki sıcaklık: 82-83 derece
    Prime 95 ile 25 dakika %100 kullanımda Gammaxx 300'deki sıcaklık: 59-60 derece (arada bir saniyeliğine 66 gösteriyor fakat sıcaklık ölçerin bir hatası olarak düşünüyorum, bir saniyeliğine çıkan bir sıcaklık çünkü)

Prime 95 ile 10 dakika %100 kullanımda stok fandaki ses: Bildiğiniz standart yükte kasa sesi. Eski amd sistemimdeki 92mm fanı olan Contac 16'dan yaklaşık %5-%10 daha sesliydi.
    Prime 95 ile 10 dakika %100 kullanımda stok fandaki ses: Eski amd sistemimdeki 92mm fanı olan Contac 16'dan biraz daha sessizdi.

Artıları:
    +1150 soket için konuşmam gerekirse, kurulumu çok rahattı.
    +Fanı belleğe temas etmedi.
    +İyi soğutuyor.
    +Aşırı sessiz diyemem yine stok fana göre daha sessiz olduğu aşikar.
    +Geniş soket desteği.
    +3 adet, işlemciye direkt temas eden bakır ısı borusu olması.
    +Çok yüksek değil.
    +12 cm fana göre uygun fiyat.

Eksileri:
    -Soğutucu bloka farklı bir 12cm fan oturmayabilir.
    -Yanında hazır sürülü olan termal macun hiç iyi değil, düzgün bir fark hissetmek için ayrıca termal macun almanız lazım.

Kullandığım sistem:
    Corsair Obsidian 350D
    Msi H81M Pro-vd micro atx anakart
    FSP Hyper 500
    Gigabyte 650 Ti OC
    8 GB Kingston HyperX
    Seagate Barracuda Green 1 TB HDD
    Egzoz fan olarak Thermaltake 120mm Isgc, ön tarafta ise kasa ile beraber gelen 14 cm (son derece sessiz) olan bir fan var. Optik sürücü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.3GG -- 9 Temmuz 2015; 21:06:20 >

• Güle güle kullan.
    75 TL civarı fiyatı vardı sanırım. Sıcaklıkları makul seviyelere çekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Güle güle kullan.
    75 TL civarı fiyatı vardı sanırım. Sıcaklıkları makul seviyelere çekmiş.

Evet hocam. Kargo dahil 75'e aldım.
  • Hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam sizin sisteme göre bir soğutucu olmuş.Prime95 biraz gereksiz yalnız.Oyunlarda o kadar ısı yükselmiyor sonuçta.Bu arada dolardan önce s40 modeli o fiyatlardaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Tam sizin sisteme göre bir soğutucu olmuş.Prime95 biraz gereksiz yalnız.Oyunlarda o kadar ısı yükselmiyor sonuçta.Bu arada dolardan önce s40 modeli o fiyatlardaydı.

Hocam benim eski contac 16 bile 80 tl olmuş. İleride i5'e falan upgrade ederken napacağım bilmiyorum artık.
  • İyi inceleme olmuş.Güle güle kullanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ayni sogutucudan 860k islemcim icin aldim.Sogutma olarak guzel ancak islemci uzerine fazla baski olusturuyor sanki ve sogutucuyu cikardigimda islemci uzerinde o bakir borularin izini birakmis ne yaptiysam cikaramadim.FM2+ soketlere cok zor ve sert oturan bir sogutucu.

• Yıl olmuş 2018 ve ben bu soğutucu yu i5 8400 işlemcime almayı düşünüyorum acaba kullanıcı arkadaş hala kullanıyor mudur ve suan 150 TL gibi bir fiyatı var.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

Yıl olmuş 2018 ve ben bu soğutucu yu i5 8400 işlemcime almayı düşünüyorum acaba kullanıcı arkadaş hala kullanıyor mudur ve suan 150 TL gibi bir fiyatı var.....
    Hala kullanmıyorum fakat hatırladığım kadarıyla stok fandan çok daha iyiydi tabii bir hyper 212 performansı beklememek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.