Kablo tv kullanırken TV'yi açtığımda (Samsung 40A656A) kablo tv yayınını alıyordum, kumandadan source tuşuyla HDMI 1 ve 2'deki dvd player ve ps3'üme geçiş yapıyordum. Bugün Teledünya kurulumu yapıldı, dolayısıyla artık anten girişinde kablo tv yok, onun yerine HDMI 1-2-3'te sırasıyla Teledünya-PS3-DVD Player var. Tabi bu durumda şöyle bir sorun ortaya çıkıyor, kapalı olan TV'yi her açtığımda ilk olarak anten girişinde hiçbirşey olmadığı için boş ekran alıyorum, daha sonra source tuşu ile HDMI1'e yani Teledünya'ya geçiyorum. Sorum şudur: TV'yi açtığımda direkt olarak HDMI1'den gelen yayını gösterecek şekilde açılmasını sağlayacak bir ayar mevcut mudur? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
çok teşekkürler,
Aynı sorun bende de var bilen varsa bilgi ltf.
Yabancı bir forumda gördüğüm kadarıyla bu sorunu Logitech Harmony 555 Universal kumanda alarak çözmüş birisi. Kumandanın bir özelliği oluyor herhalde, ama direkt TV'den bir çözüm olmasını umuyorum.
TV'yi açarken alışkanlık olarak herhangi bir kanal tuşuna ya da P+ /- tuşlarından birisine basarak açardım. Power tuşuna basarak açınca en son kullanılan input source'tan açılıyor. Dolayısıyla bu sorunum aslında çok kolay bir şekilde ortadan kalktı. Benim gibi bu dertle karşılaşanlara duyurulur .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme