Şimdi Ara

Deizmle neden bu kadar çok uğraşılıyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani adamin zamaninda allah yoktu ki musluman olsun tabii ki putcu olacak o zaman daha kuran yoktu

muhammede seytanin soylettigi bir ayet vardir onu da bir yaz hele putlarla ilgili bir ayetti sen bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 31 Ağustos 2022; 1:16:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence devlet kapsamlı bir araştırma yapsın herkes hangi dinden olduğunu söylesin. Mesela adam deistim derse ödediği vergiden diyanete ayrılan kısım kadarı iade edilsin. Bakalım o zaman gerçek müslüman oranı kaç çıkacak.

Ben işin maddi kısmındayım. Dinle alakası olmayan insanların cebinden din finanse edilmesin. Onun bunun haram parası, faizi, kumarı dini kurumlara ve çalışanlarına gidiyor. Bunu dedim diye hemen başka yerlerden örnekler verilir ama devletin zaten sağlık, güvenlik, eğitim asli görevidir. Bunlardan kaçamazsın. Kullanmadığını da iddia edemezsin. Ancak din öyle değil avrupada bunu yapıyorlar.

• Düşünen değil itaaat eden toplum her liderin aşkı. Bunun için yüz yıllardır çalışmalar yapılmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Din Arabın dini değil. Hz Allah'ın dini.

Japona inmiş olsa japonun, Türk'e inmiş olsa türkün olmayacağı gibi.
    Bir ferde, dolayısı ile ferdin olduğu bir milletin dili ile inmiş olacaktı.

Bu kadar küçük nüansı yüksek akıllarınızın idrak edememesi şaşırtıcı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

el-ilah =ay-tanrısı veya tanrıçada denebilir, o bölgedeki büyük putlardan biri ,zaten ay tanrısına şöyle tapıyorlar,ellerini göğe açıp ondan gelen ışığı toplayıp tekrar yüzüne sürmek ,bir ritüeldir,şuan ki dua etme şeklimizle hareketler birebir aynıdır.

• "Odin benimle konuştu, yalan söylemeyin dedi"
    "Mitra benimle konuştu, fakirleri doyurun dedi"
    " Ra benimle konuştu, komşunuzun karısına göz koymayın" dedi
    "Nu Gua benimle konuştu, amca çocukları evlenirse sakat çocuk doğar dedi"

Bu kişilere inanmamak gayet normaldir, Ra o kişiyle konuşmuş; yakarım demiş

İnanan inanır kimse karışamaz. İnanmayanları normal karşılamalarına ise daha çok var maalesef. İlla tutturacaklar Odin bu kişiyle konuştu, nasıl inanmazsın diye

"tanrı bu kişi ile konuşmuştur kesin, ben inanıyorum" diyen kişilerin, diğerlerine savaş açması tarih boyunca sürekli görülmüş bir durum.
    Düzelmesine, bu insanların başkalarının inancını kabullenmelerine daha çook var

• forvet09 kullanıcısına yanıt

Kara bir taş var . Öpüp sariliyorsunuz falan o çok sıkıntılı birşey.

Taşa kutsallık atfediyorsunuz.

taşa kutsallık atfetmek ayrı taşa peygamberimiz hürmet gösterdi diye hürmet göstermek ayrı.

bir insan babasının elini öpüp, çocuğunu öpüp kokladı diye kutsallık atfetmez.

babanın elini öpmek hürmet, evladı öpüp koklamak sevgi.

insanı mantığı ile kandırma uygulamasına fazlaca denk gelmişsin.

meselelerin aslını öğrenmen sonuca ulaşmana sebep olcaktır.

Anadilde ibadet gelmediği sürece bu tarz oluşumlar daha da artacaktır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Taşa niye hürmet gosteriyorsun ?

• anadilde ibadet olmaz.

dilin çevirmesi aslı değildir. aslın muhafazası korunmasına da vesiledir.

hürmet gönderilmesinin nedeni Peygamberimizin hürmet göstermiş olması.

bu yeterli, daha çok nedeni var gerek yok diğerlerine.

Hz. Ömer in bir söylemi var.

sen değer verilecek bir taş değilsin, sıradan bir taşsın. yalnız peygamberim hürmet ve değer verdiği için bende değer veriyorum.

kulluk örneği dinin peygamberleri olduğu için, uygulama da peygamberimizi taklit Allah'ın rızasına götürür.

• deizm hak dindir diyecem ama deizm bir din değil :D

en güzel tarafı da o karışan yok eden yok, aracı yok, şeyh yok melek yok , Yaratıcı ile baş başasın günah işlim tövbe edim diye de bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 31 Ağustos 2022; 11:14:10 >

Hürmet etmemizin nedeni peygamberin hürmet etmesi !!?

Bu bir neden falan değil. Ben sana bu taşa neden saygı gosteriyorsun diye soruyorum , ardındaki mantık nedir ?

Sen bana diyorsun ki bu bir taş peygber taşı opmis o zaman sorgulamaya gerek yok bende taşı overim. Burada akıl nerede ?

İkinci olarak verdiğin ikinci örnek çok daha kötü.

Ömer diyor ki bu alalede bir taş anlamsız , önemsiz. Fakat peygamber bu taşı öptüğü için ben alalede sıradan bir taşı öpmek ona sarılmak zorundayım ?

Bu doğru birşey değil. Yaptığınız hoş birşeyde değil.

Taşa saygı göstermek bana çok anlamsız geliyor .

Akıl, hiç puta tapmamış birinin o taşa hürmet göstermesinde.

Hz ömer eskiden putperest, bu söylemi eski durumuna nazire yapar nitelikte.

taşı öpüp ona sarılmak zorunda değilsin.

inanmayan bir anne baban varsa, nerede akıl ile , annene babana saygı, hürmet göstermek zorunda değilime gider.

ama öyle değil. itikatına muhalif tüm isteklerini yapmak zorundasın.

bazen akıl, bazen görev. bazen anlamasan da, daha büyük aklın anlayabileceği akıl ile verilmiş emir.

her aklın aynı nedenlerden farklı sonuç çıkarması mümkün.

aşı örneğinde olduğu gibi;

sen korunmak için oluyorsun, ben covidin aşısı olmaz deyip olmuyorum.

sen vücut direncini artırdığına inanıyorsun, ben öjenik bill'in insanları yok etme planının olduğuna inanıyorum.

sen hatırlatma dozuna inanıyorsun, ben öyle saçmalık mı olur? vücut unutur mu diyorum inanmıyorum.

sen 2019 daki virüse inanıyorsun, ben virüs tespit edilemediki aşısı olsuna inanıyorum.

Bilim inanca dayanmaz .

Aşının covidi onledigine inanmıyorum , aşının covidi önlediğini biliyorum çünkü muazzam sayıda denek üzerinde denenip alınmış olumlu sonuclar var. Bilimsel bir uğraş var .

Kara bir taşa sarılmak ile bilimsel olguların doğruluğunu yan yana koyup aynı şeymiş gibi değerlendirmek doğru değil.

Bilim din değildir . Bilimde inanç olmaz . Önce bir hipotez ortaya atarsın ardından bilimsel metoda göre onu sınayip çıkan sonuca göre devam edersin. Ben böyle inanıyorum diye bir bilimsel yaklaşım yoktur ve olamaz . Neye inanıyorsan onun bilimsel temelleri olması için bu çerçevede kanıtlar ve sonuçlar sunmalisin.

Tersi kanitlanincaya kadar da bilimsel açıdan o görüş doğru kabul edilecektir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Ağustos 2022; 11:58:42 >

yanılıyorsun, bilim çakma tanrıların alasıdır.

olmazsa insanlığın olmayacağına inanılır.

aşı olunmazsa kesin ölüneceğine.

hatta o kadar kandırılır ki insanlar bilimle, aşı olmayanların virüsü yaydığına. havayı kirlettiğine, micro boyutta sivrisineğin balık ağı ile yakalanacağı örneği gibi olan maske ile korunacağına, hatta sen maske takmasan karşısındakinin maskesinin işe yaramayacağına. bunlar gösterge değil, inanç. burnu görünen insan o maske ile virüs ü tutacakmış. bu inanç çünkü petrol artığı zehirli maddeden yapılan maske virüs tutmaz. tutsa su arıtıcısı yerine o maskeyi takarım, arınmış pırıl pırıl su elde ederim. arıtıcı cihaz 100 kattan fazla sarmal, 2nm altındaki bileşenleri ancak süzebiliyor. virüs de 2nm boyutunda. parmak sokulan burun kenarından virüsten korunamazsın dediğinde, ateiste din anlatmak gibi geliyor. çünkü inanıyor..

"çünkü akletmiyor."

dogmanın kralıdır bilim.

ne derse doğrudur. ekinde 50 tane yan etki yazar ama yine de kullanılır. kullanmazsan düşmanca tavır alınır.

köpek gibi boyun eğilmesi istenir. aşağılama söylemi olarak, bilime inanmıyor musun denilir.

kapıların kırılıp zorla aşılanması istenir, o kadar tapılır. yan etki, 3. faz bitmedi, uzun vade sonucu? dr öyle söyledi daha iyi mi bileceksin diyerek, peygambere bağlılığı isnat ettiğiniz uygulamaya dönülür.

bilim, hertürlü zaafiyeti olan, para ile satın alınabilir. üreticisi tarafından sümen altı edilen sonuçlarla kurumlar kullandırılır. sonra o müthiş deneme yanılma yöntemi ile bulunmuş son deneme yanılmasına göre doğru kabul edilmiş ( tam doğru olduğuna dair kanıt ne ise, insanlar zehirlenip öldürülür ve ilaç firmaları milyar dolar cezalara çarptırılır.

taşa sarılmayı kabul etmeyenler, bilime tanrı rolü biçer.

Maske olayını yanlış anlamışsın sen. Maske takılmasının nedeni maskenin gözenekleri den virüs geçmeyecek bizde sonuna kadar sağlıklı olacağız iddiası değildir.

Maske takmanın nedeni eğer Covid nedeniyle oksurur veya hapsirirsan ağzından çıkan sıvı parçacıkları ile bakterilerin öksürük nedeniyle geniş alana yayılmasını önlemektir . Yani hapsurma ve oksurmenin yarattığı hava dalgasini kesmek için takıyorsun.

Zaten bu yüzden maske takmaktaki amaç hasta olmayan insanların virüsten korunması değil tersine hasta olan kişilerin ( hasta olduğunu farketmemiste olabilir ) virüsü yaymasını engellemek amaçlıdır . Amaç fiziki öksürüğün etkisini azaltmaktır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Ağustos 2022; 12:38:5 >
  • deizmle nasıl uğraşıyorlar mesela?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.