Şimdi Ara

DELL 1520 DE ÇINLAMA SORUNU VE GÖRÜŞLER (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
9.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mr_oguzhan

yaa arkadaşalre bende dell 1520 alalı 2 hafta oldu ve vista yüklüydü. daha sonra xp kurudm ve bir kaç gün önce sabah bilgisayarı açtığımda laptoptan çok şiddetli bi çınlama geldi. Valla daha önce böle bişe başıma gelmemişti ve böle bir sorunda duymamıştım.önce bi tırstım makinaya noluyo kendini imhamı edecek dedim ama sonra windows xp yükleme ekranı çıkınca ses sustu. bilgisayarı biraz kullandıktan soran kapattım ve tekrar açtı. ama bu sefer herhangi bir ses gelmedi. daha sonra ertesi sabah tekrar açtım ve yine aynı ses geldi. yani kısacası her sabah laptop u açtımda bu sesimi duyacam. gerçi gün içinde açıp kapayınca bişe olmuyor ama yinede şiddetli bi ses. anlamadım gitti. daha önceki sayfalardada sanki bu sesin her zaman geldiğini söyleyenler var diye anladım. ama bende sadece açılışta geliyor. nası yapıcaz bilmiyorumki .

Bilgisayar açılırken cd sürücü ilk etapta çalışıyor bir kaç saniyelik o ses olmasın dediğiniz.

• yok yaa cd sürücü sesi fealn deil. harddis lambası ile senkronize bi şekilde çıkıyor çınlama büyük ihtimal harddisk sesi. acı acı bağarıyo bilgisayar. ama windows dolum ekranı geldimi susuyor. napacam vatan a mı göstersem. bide vatan a bu şekilde yane korsan xp yüklenmiş bi şekilde götürsem olurmu. vista vardı aldığımda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr_oguzhan

yok yaa cd sürücü sesi fealn deil. harddis lambası ile senkronize bi şekilde çıkıyor çınlama büyük ihtimal harddisk sesi. acı acı bağarıyo bilgisayar. ama windows dolum ekranı geldimi susuyor. napacam vatan a mı göstersem. bide vatan a bu şekilde yane korsan xp yüklenmiş bi şekilde götürsem olurmu. vista vardı aldığımda.

Vatanın işi korsan işletim sistemlerini tespit etmek değil onlarda işini yapacak sonuçta bence götürmeniz gerekir bilgisayar sizin ve istediğiniz işletim sistemini yüklemekte özgürsünüz nasıl kullanabiliyorsanız onu yükleyeceksiniz tabi ki.
  • 2 hafta oldu Bir Dell 1520 alalı. İlk hafta pek kullanamadım. Şimdi ise bu cınlama sesini cok yogun bir sekilde duyuyorum. Daha cok 3D cizim ve mühendislik programları icin almıstım bilgisayarı arada bir oyunda oynarım. Dün aksam Medieval 2 denedim ve bu ses oyun icindeyken iyice fazlaştı. Periyodik bir şekilde gelmeye basladı. Oyundan cıkıncada o düzensiz sekline devam etti. Evet bazen bu sesi fark etmeyenler olabiliyor dinlettiğimde ama bir kez duyduktan sonra hic gitmiyor kafanızın icinden.

Yani RMCLOCK programını kullanarak bu sesi ortadan kaldırabileceğimizi arkadaşlar deneyerek ortaya koymuşlar ve ellerine sağlık. Ama biz bu ürünü bu şartları kabul ederek falan satın almadık. Öyle olsaydı Dell kutusunda birde Rmclock programı cıksaydı bari. Burası enterasan.

Acıkcası Dell'i cok detaylı elemeler sonucunda almıstım ve baska bir bilgisayar alsaydım aklımda kalacaktı. Şimdi ise değiştirmekgibi bir niyetim var. Bilmiyorum yapabilir miyim?
    Vatan bilgisayarda bunu yapan bir arkadas var galiba _GreeNEyEs_ bunu başarmış. Acaba söyleyebilir misin _GreeNEyEs_ tekrar bilgisayar alma işinin başına dönsen dell'in böyle ses sorunu olmasa. Toshiba mı alırdın Dell mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElvisPresley -- 28 Ocak 2008; 13:11:49 >

• SOLVED!!!My Inspiron 1520 started to make this noise too.All you have to do is to follow my steps:
    1.go to display properties->screensaver->power
    2.There if you have set at the power schemes Home/Office Desk set it to Maximum Battery(quickset) using APPLY!
    Try to make this step (choosing de scheme)staying with your ear in the area where the noise is coming and then click APPLY .
    You will hear that noise again from time to time but.... 90% slower and not continuously..

arkadaşlar azsonra bunu türkçeye çevirecem ama en sonunda eleman demişki yüzde 90 daha az sesiz ve devamlı değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkdostun

SOLVED!!!My Inspiron 1520 started to make this noise too.All you have to do is to follow my steps:
    1.go to display properties->screensaver->power
    2.There if you have set at the power schemes Home/Office Desk set it to Maximum Battery(quickset) using APPLY!
    Try to make this step (choosing de scheme)staying with your ear in the area where the noise is coming and then click APPLY .
    You will hear that noise again from time to time but.... 90% slower and not continuously..

arkadaşlar azsonra bunu türkçeye çevirecem ama en sonunda eleman demişki yüzde 90 daha az sesiz ve devamlı değil

öncelikle özeliklerden görüntü özeliklerine giriyoruz oradan ekran koruyucusunu seçip güç bölümüne giriyoruz..ardından eğer maximum güçe getirirseniz ve uygula derseniz bunu yaparkende kulağınızı ses gelen bölgeye yaklaştırın ve sesin azaldığını duyacaksınız.. birdaha bu sesi olmayacak fakat yüzde 90 daha az ve devamlı olmayacak demiş..bunu yabancı bir siteden buldum ve elimden geldiği kadar çevirdim umarım işinize yarar debeyen arkadaşlarımız varsa bunu uygulayıp dener ve paylaşırlarsa sevinirim

• arkadaslar bu cozum benim işime gercekten yaradı!gecenin 3'unde yazıyorum bunu ve hic ses yok...ama siz gene de rmclock'u silmeyin.o da calıssın...bu arada guc seçeneklerinden"güç tasarrufu" nu secince prizdeyken en yuksek işlemci gucunu %100'e cekmeyi unutmayın!

lanet tiiii,piiii sesine elveda!

tskler ilkdostun...
  • nedemek dostum işine yaradı ise ne mutlu Gürk üm diyene..
  • arkadaşlar inanmıycaksınız ama bende "güç tasarrufu"na getirince ses kesildi. resmen kesildi. diger 2 seçenkte aynen devam etti.
  • arkadaşlar bu kesin çözüm yoludur yabancı forumlara olan ilgim sonunda işe yaradı
  • dediğinz yeri anlamadım beyler tekrar anlatabilcek olan var mı neyi max. a getircez tamam o şemaların olduğu yere geliyoruz dengeli yüksek performans fln sonra
  • dostum güç seçeneklerinden güç tasarrufuna getirdikten sonra işlemcini yüzde yüz performansa getireceksin..ok anlaşılmayan bişi olursa buradayım sorun
  • Anlamadıgım sey biz bu durumu kabul ederek mi aldık bu bilgisayarları? Böyle sinir bozucu bir ses cıkarır ama bu ayarları yaparsan düzelir denildi mi hic birinize? Bu sese aldırıs etmeyen ve bu sesi seven olduğunu düsünmüyorum. Öyleyse bu bir sorun ve bu bilgisayarlar sorunlu çalışıyor.

Yanılıyor muyum arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkdostun

dostum güç seçeneklerinden güç tasarrufuna getirdikten sonra işlemcini yüzde yüz performansa getireceksin..ok anlaşılmayan bişi olursa buradayım sorun

en düşüğü mü en yükseği mi yüzde yüze getiricez arkadaşım ki bunlar zaten yüksek performansta 100de 100 ayriyetten.zaten yaptığımız şeyde yine aynı işlemciye yük bindirmeye çalışıyoz
  • bende de acer aspire 1640 var, bi kac sene once almıstım, ses cok fazlaydı, gece ortam sessizken kullanırsam cok rahatsız ediyodu
    güç seceneklerinden kendime uygun olanını ayarladım, cpu speed medium a getirdim ses kesildi :) daha sonra high secenegine getirdim ses yine yok
    cpu speed maximum a gelince baslıyor ses tekrardan cıkmaya. zaten internette surf yaparken yada film filan izlerken cok fazla cpu ihtiyacı olmuyor, oyunlar haric tabii. zaten acer da ki seceneklerde entertainment icin high , word, excel, powerpoint gibi uygulamalar icin low secenegini secin diye güc seceneklerinde öneriyor.
  • +90 216 528 8888 eğer firmanız koyuncu elektronik ise bu numarayı arayın ve ibrahim çelik bey e bağlamasını söyleyin santrale .ben aradım ibrahim çelik arge den bir müd.bağladı.sanırım hard disk im değişecek.çok böyle sorun varmış.ilgilenin arkdaşlar program felan uğraşmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egegokhn

arkadaşlar biraz önce koyuncu teknik servisi müdürüyle msnde kısa bi görüşme yaptım. adam gelin bi bakalım diyor. eğer benim gibi şikayetçi olan varsa koyuncunun servisine toplanıp (servisi desteği koyuncu olanlar tabiki ) gidelim.

bnm de koyuncu arkadaşım özel den bana ulaşırmısın bu sorun bende tekrar oluştu.
  • selamlar size dell vostro 1500 ve vostro 1700 modelleri hakkında bilgi vermek istiyorum detaylar için linke tıklayın ilgilenenler bana ulaşsınlar. vostro türkiyede yok ama muhteşem bir alet
    detayları için açtığım foruma gel
    http://forum.donanimhaber.com/m_21209843/tm.htm
    DELL VOSTRO 1700 HAKKINDA!..
  • Nesi muhteşem vostronun be? 1520 ile aynı alet. tek farkı siyah renk olması. kazlama milleti.
  • merhaba arkadaslar .. ben yenı aldığım dell ımı satmak ıstıyorum acıl para ihtiyacından dolayı ilgilenen varsa .
    T7500 -
    8600 gt
    250 hrd
    2.2 işlemcisı var faturalı ...gerısını bılıyosunuz 4 gunluk cıhazdır kesınlıkle bı sorun yoktur ihtiyan.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.