Şimdi Ara

Dell 5521 HDD'den cızırtılar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay önce bimeksten aldığım laptopumun harddiskinden cızır cızır sesler geliyor. Fan sesi değil hatta kullananlar varsa söyle anlatayım OK tuşlarının altındaki kısıma kulağımı koyduğumda cızırtıyı daha net bir şekilde duyabiliyorum. Bu sıkıntıyla karşılaşan oldu mu? Var mı tavsiyesi olanlar. Performansta herhangi bir sorunla karşılaşmadım HDtune programıyla tarattığımda da harddisk sıkıntısız gösterdi fakat bu ses beni endişelendiriyor. Önerileriniz varsa değerlendirmek isterim şimdiden teşekkürler.

• vakum çeker gibi ses banada geliyorda cızırtı yok öyle kulağımı dayayınca anca duyuyorum
  • Double Penetration kullanıcısına yanıt
    Hdd'den işlem anında genel standart ses dediğin programın bencmark bölümünden grafik testi yaparmısın,masaüstünde hiçbir uygulama açık olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Hdd'den işlem anında genel standart ses dediğin programın bencmark bölümünden grafik testi yaparmısın,masaüstünde hiçbir uygulama açık olmasın.

Hocam mesajınızı biraz geç gördüm kusura bakmayın, kullandığım program HD Tune 2.55 ancak Benchmark bölümünde test yapmak için Start tuşu var grafik testi dediğiniz buysa eğer yapıp fotoğrafını koyabilirim. Şayet farklı bi yerden yapılıyorsa grafik testi onu anlayamadım çünkü grafik testi içeren bi ibare göremedim programda. İlginiz için teşekkür ederim.

edit : benchmark testini yaptım eğer istediğiniz buysa değerleri resim olarak şöyle:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Double Penetration -- 25 Şubat 2014; 2:10:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lemansky

vakum çeker gibi ses banada geliyorda cızırtı yok öyle kulağımı dayayınca anca duyuyorum

Hocam aynı aleti kullanıyoruz sanırım, bir soru sormak istiyorum size. Laptopun sol alt kısmında 4 tane led ışık varya ilki power işareti, üçüncüsü batarya, dördüncüsü wifi için. 2sinin ne için olduğunu bilmiyorum sorum işe şöyle ; saydığım 3 ışık bilgisayar açıkken full yanık görünüyor yani yanıp sönmüyor. Fakat 2. sıradaki ışık hddeden gelen cızırtıyla paralel bi şekilde aynı anda yanıp sönüyor. yani cız derken bakıyorum ynaıyor cız sesi gidince direk sönüyor. bu sürekli tekrarlanıyor. Acaba sizdede böyle mi. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Double Penetration

quote:

Hocam mesajınızı biraz geç gördüm kusura bakmayın, kullandığım program HD Tune 2.55 ancak Benchmark bölümünde test yapmak için Start tuşu var grafik testi dediğiniz buysa eğer yapıp fotoğrafını koyabilirim. Şayet farklı bi yerden yapılıyorsa grafik testi onu anlayamadım çünkü grafik testi içeren bi ibare göremedim programda. İlginiz için teşekkür ederim.

edit : benchmark testini yaptım eğer istediğiniz buysa değerleri resim olarak şöyle:

Sorun yok sizde tipik hdd cızırtı sesi hepsinde oluyor,hdd marka modeline göre az yada çok olabilir.

• Double Penetration kullanıcısına yanıt
    HDD ışığıdır,işlem yaptığında yanıp söner bu normal devamlı yanarsa hdd ağır bir işlemle meşguldür,arıza da olabilir,boştayken az az yanar bazı markalarda yanmayabiliyor da.
  • quote:

HDD ışığıdır,işlem yaptığında yanıp söner bu normal devamlı yanarsa hdd ağır bir işlemle meşguldür,arıza da olabilir,boştayken az az yanar bazı markalarda yanmayabiliyor da.

Hocam çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.