Windows 10 Home kurdum. Driverları DELL, İntel sitelerinden kurdum. Aradan 12 gün geçti. Yaşamış olduğum problemleri sizinle paylaşmak istiyorum. Yapıcı ve yararlı olabilecek tavsiyelerinizi almak istiyorum
1) Laptopu aldığımda ekranda parmak izleri vardı ve ekran jelatini yoktu. (Buna pek takılmıyorum) 2) Ekran Renkli çizgili karıncalanmış bir hal aldı (Biosu güncelledikten sonra bu sorun geçti) 3) Masaüstünde fare ile sağ tıklayıp yenile dediğimde tekleme oluyor
4) Klavyenin sağ orta kısmında ısınma oluyor (Laptopu kucağıma aldığımdan olabilir. Şu an masadayım ısınma çok düşük seviyede.)
5) Laptop beklediğimden daha yavaş: Solidworks 2016 Programını yaklaşık 1 saate kurdum. Aşağıda sözünü ettiğim hp bilgisayara ise yaklaşık 30 dk. da kurdum. (Windows’u ssd ye değil HDD ye kurduğumdan olabilir mi? Sırf SSD ye kurmadığım için mi bu kadar fark oluyor? Bu hatamı format atmadan düzeltebilir miyim?)
6) Sadece interneti kullanmama rağmen (turbo boost devreye girdiğinden mi?) fanlar her dk. gürültülü çalışmaya başlıyor. 30 saniye durduktan sonra tekrar başlıyor.
En son laptopumu 8 sene önce (asus) almıştım. Onda da ne bu kadar gürültü vardı ne de ısınma sorunu. Bu yaşamış olduğum sıkıntılar normal mi? Çözülebilir olanlar hangileri? Laptopu kullanmaya şu an ihtiyacım var. Hem ihtiyacım olduğu için hem de uğraşmak istemediğim için iade veya garantiye göndermek te pek istemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
1-Ekran jelatini bendede yoktu , ebrardan almıştım bende. 2-Sorun bende olmadı sizde düzelmiş zaten 3-intel işlemci+nvidia ekran kartlı tüm cihazlarda mevcut bu ,windowsun bir sürümüne dönünce düzeliyordu hatırlayamadım. 4-Notebookta yük altında dell yazısının hizasındaki yer ısınıyor evet , tek ısınan yeri burası. parmak ve bileklerimi kullandığımız alan ısınmıyor sonuçta. 5-hp notebookta ssd yok zaten eğer sizde takmadıysanız ikisindede aynı hızı vermesi lazım ,işlemciler aynı sonuçta , bios güncellemesini yaptınızmı bu arada ? bana ilk geldiğinde yavaş durumdaydı bios güncellemesi ile şuan düzgün. 6- 60-65 dereceyi geçmeden fanlar devreye girmiyor , ısınmaya yol açan arka planda program açık olabilir.
Sorunların hepsi çözülecek türden hocam , 7567 nin ana konusunada yazabilirsin arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme