Şimdi Ara

Dell Alienware 17

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.dell.com/us/p/alienware-17/pd.aspx (1500 dolarlık model hakkında)

Bu model hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar?

Bana göre eksi özellikleri;
    Ekran 1600x900, aynı fiyattaki diğer bilgisayarlar 1920x1080 oluyor genelde.
    Bir diğeri de bilgisayar 4.15 kg. Ben öğrenci olarak zaman zaman taşımam gerekecek ve bence bu fazla bir ağırlık. Bu bilgisayarı yapanlara bu soru sorulduğunda verdikleri cevap: "Biz zaten çok iyi özellikler koyduğumuz için kalınlığı ve ağırlığı kullanıcılar için sorun olmuyor." Haklı olabilirler ama bence bu da bir problem.

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir acaba? Kullananlar varsa onlarında fikirlerini alabilir miyiz?

• Oyun leptopları kasaları kalın yapılır nedeni soğutmayı daha sağlıklı yapabilmek birde iç donanımları masaüstü gibi değişebilir nitelikte mesela normal leptop ekran kartı değişemezsiniz ama bunda harici bir porta takılıdır bu tip ekran kartlarını yakmak için yere ihtiyaç vardır en önemlisi soğutma ve malzeme yapısının kalitesi,msi bu konuda biraz daha hafif 3.9 kilo asus,monster gibi firmalarınkiler bundan da ağır 4.5 kilo .oyun leptopu için heleki 17'' için 4kg ortalama bir ağırlık normal ince leptoplarda bile 17'' makineler 2.9-3 kilo hatta 3.5 kiloya yakın olanları bile var.Oyun konusunda,ısınma var mı yok mu konusunda yabancı forumlara,yotube gibi yerlerden daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz,alienware türkiye'de satılmadığı için yurt dışından getiren olursa olur yoksa kullanıcı bulmak zor
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Bana vatanda eğer istersek özel siparişle getirebildiklerini söylediler. Onun haricinde çözünürlüğünün düşük olmasına ne dersiniz?
  • Bu modelinde fhd kullnılmamış fiyatının düşük tutulması birazda bundan kaynaklı oyunlarda rahatlık sağlar küçük ekranda videolarda,oyunlarda 1600x900'le 1080p fhd çözünürlülük farkını fark edemezsiniz,bunu 15'' ekranlarda bile 1366x768 ekranlarla,fhd ekrandaki çözünürlülüğü fark edemiyorsunuz ,sadece fhd çözünürlülükte şimdi yaygın değil ama ilerde bu tip videolar ve filmleri izleyemezsiniz hd yani 720p olarak seyredersiniz onun dışında bir sıkıntısı yok onu da tv'ye bağlayarak halledebilirsiniz.Özel siparişler getiriyorlarsa iyi fiyat farkı olarak ne kadar istiyorlar konuştunuz mu?
    Çözünürlülüğü tam anlayamadım; fakat şöyle mi anladığım kadarıyla; kısaca ileride her şey full hd olacağı için bu bilgisayar o konuda sıkıntı çıkaracak fakat bu bilgisayarın çözünürlüğünün düşük olması sorun değil çünkü farkı anlamıyoruz değil mi? Onun haricinde fiyatı sormadım, önce DH halkına danışmak istedim, netten araştırmak istedim .
  • Evet,doğru anlamışsın küçük ekranda çözünürlülüğü anlamzsınız fhd video seyretmek istediğinizde televizyonunuz fhd ekransa hdmi kabloyla takın seyredin okadar halledilebilecek bir durum
    Ama ben yurtta falan kalacağım için öyle imkanlarım olmayacak ve bu bilgisayar beni üni hayatım boyunca idare edecek tarzda olması gerekir. Yani fhd olması da önemli benim için.
  • genel olarak konuştum oyunlarda çözünürlülüğün düşük olması sizin için avantaj videolardaysa zaten hd içeriği mevcut örneğin böyle bir ekranda hd çözünürlülükte ayna gibi seyredersin onda sorun yok dediğim gibi fhd dh arasındaki farkı anlamn zor kaldıki fhd denilen videolar bile tam çözünürlülüğünde tv de bile net olamayabiliyor ama aynı video hd olarak ayna gibi benim makine 1366x768,büyük ekranda seyretmek istediğimde tvye takıyorum filmi seyrediyorum hd görüntü ayna gibi yani bunu denemeden gözemezsin ben defalarca tecrübe ettim ona göre konuşuyorum fhd olanları linke baktığımda bazı özellikleride yüksek ekran kartları gtx770 ama senin modelinki 765m 1500 dolar 3000tl yapar bu fiyata,msi fhd ekran aynı ekran kartına sahip 17'' 3kg bundan 1 kilo daha hafif olanı var kaldıki bunu vatan sana getirtse gümrük v.s masrafları derken 3500 geçer msi'lere baktın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 2 Kasım 2013; 17:58:50 >

MSI'ye tabi ki baktım fakat vatandaki modelin aşırı ısınması nedeniyle onu düşünmekteyim şu sıralar. Çünkü beni uzun süre idare edecek bir şeye bakıyorum ve dediğiniz gibi alienwarein yurtdışından getirilmesi dahada pahalıya patlayacak o yüzden o da elendi gibi birşey. MSI yi düşünmekteyim bir de monster var; ama nasıl olduğu hakkında fikrim yok, özellikler aynı fiyat falan ama muhakkak bir farkı vardır. Birde lenovo'nun SLI modelleri var. Onları düşünmekteyim. Bu aleti de buraya sormak istedim
  • CardaQue kullanıcısına yanıt
    Lenovo'nunda bekleyeni çok getiren yok sözde kasım başı gelecekti distribütör getirtmemiş henüz ne zaman geleceği muallakta.3000tl seviyesinde mi bütçen.Monsterler iyi ama tedarikçisi teslimatlarda biraz sıkıntı olabiliyor ama arkadaşlar son zamanlarda işi düzelttiklerini söylüyorlardı yüksek donanımı uygun fiyatlara veriyorlardı arayıp sorun monster'in sayfasından da doanım seç kendine göre fiyat çıkar
    Buldum zaten de. Baktım, MSI ile aynı özellikler, fiyatta aynı.http://www.monsternotebook.com.tr/MS-16F3-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63MS-16F370.html Buradan bakabilirsiniz. Bir de 300-500 TL ye daha uygun benzer özelliklerde de Monster laptop var fakat farkını ben anlayamadım tam olarak. Monster'a çok fazla olumsuz eleştiri yapmışlar. O yüzden karar veremedim Monster hakkında. Y510 SLI de bu aralar çıkarsa galiba aklım oraya kayacak.

http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html Bu sayfadanda 2500TL ile 3500 TL arasındakiler benim istediğim düzeyde; fakat 2600 ile 3200 lük arasındaki farkı anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CardaQue -- 2 Kasım 2013; 19:55:10 >

• http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6223&urn=444943&lang=tr-TR genelde gt750,gtx760m gibi kartlar var onun etkisi var diğer özelliklerden de biraz kırpabiliyorlar verdiğim linkteki iyidir
    Evet çok iyiymiş bu gerçekten. Düşünülebilir bilgisayar; ama hala kararsızım

Edit: Bu bilgisayar 13.3 inç o yüzden ben elemiştim bu pcyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CardaQue -- 2 Kasım 2013; 20:11:13 >
  • http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6224&urn=457736&lang=tr-TR o zaman 100tl fazla olana bakılabilir.Msi düşünmüyormusun bu fiyata?Yalnız ge70 olanı ge60 ta ısınma sıkıntısı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 2 Kasım 2013; 20:42:59 >
    Aynen, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Son olarak sizce MSI GE70 20e mi, Lenovo Y500SLI mı yoksa Monsterin en son mesajınızda yazdığınız modeli mi?
  • Öğrencisin taşıma açısından da rahat olsun ge70 modelini öneririm.Lenovo y510p modeli ne zaman gelecek belli değil yabancı forumlarda ısınma durumlarından bahsediliyor geldiğinde incelemesi yapılır ama lenovo'ya şahsen uzağım birçok modelinde ilerde sıkıntılar çıkmaya başladı bilmiyorum bunun hakkında bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Aynen, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Son olarak sizce MSI GE70 20e mi, Lenovo Y500SLI mı yoksa Monsterin en son mesajınızda yazdığınız modeli mi?

Başlık alienware olduğu için yazıyorum.içinizde kalmasın diye söylüyorum.2 aydır türkiyeye getirecek bir firma arıyorum.4200 tl tutan makineye 7000 tl istediler.yani senin istediğin 3000 ise en az 5000-5500 tl arası getirirler.o yüzden alienware den tam olarak ümidi kes.msi ge serileri sorun varmış forumu iyi oku.monsterın ucuz modellerinde de plastik kasa kullanıyor.zaten monster yanlış değilsem kasaları msi den alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maimelek

quote:

Başlık alienware olduğu için yazıyorum.içinizde kalmasın diye söylüyorum.2 aydır türkiyeye getirecek bir firma arıyorum.4200 tl tutan makineye 7000 tl istediler.yani senin istediğin 3000 ise en az 5000-5500 tl arası getirirler.o yüzden alienware den tam olarak ümidi kes.msi ge serileri sorun varmış forumu iyi oku.monsterın ucuz modellerinde de plastik kasa kullanıyor.zaten monster yanlış değilsem kasaları msi den alıyor.

Haklısınız gerçekten. Alienware Türkiye'de yok, getirmekte baya problem sanırsam. MSI GE20e düşünüyorum, sorun olduğunu okudum(Isınıyormuş). Monster'da aynen dışını MSI'den alıyormuş ve plastik kasaymış, ona da kötü diyebiliriz o açıdan tabiki. Bir üstteki arkadaşta Lenovo Y510'un ne zaman geleceği belli değil demiş ve sorun var demiş. O zaman 3000 TL'ye alınacak laptop kalmıyor Kararsız kaldım, bilemiyorum.

Teşekkür ederim yorumlarınız için
  • quote:

Teşekkür ederim yorumlarınız için

Alienware nin ikinci ellerine yönelebilirsiniz.türkiyede 3. Nesilleri var ikinci el olarak.eğer laptop şart değilse masaüstü dizin bence.3000 tl ye çok iyi sistem toplanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.