Şimdi Ara

Dell D505 Ekran kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell D505 Laptopum var hediye geldi. 2 gun sonra laptop ekranı açıldıktan ortalama 20-30 saniye sonra kararıyor. Arka fonda az da olsa belli belirsiz hafif bir görüntü var. Görünütüyü harici bir monütüre aktardım sorun yok. laptop ekranına görüntü geldiği zaman ekranda hafif dalgalanmalar oluyor ve sonrasında ekran kararıyor.
    Not: bazen ekran saatlerce kararmadan çalışıyor
    Cevap yazan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samaha -- 29 Temmuz 2009; 17:15:09 >

• sanırım sorununuz donanımsal.

ekran inverterinizde problem olabilir. bi yerde aynı problemi okumuştum. bir ihtimal de ekranın bağlı olduğu kablolarda temassızlık olabilir.

geçmiş olsun...
  • İnverter yada lcd ekran problemi ikisinden birisi
  • Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Bugünde ekran kararması ile ilgisi varmı bilmiyorum laptopun sol altan başlayarak aşırı ısınması sonrası görüntü kaybolmalarıda başladı. Sanırım beni çok zorlayacak.
  • Direkt olarak servise veriniz zira çok bariz bir şekilde donanım problemi var. Şayet garanti konusunda adam gibi çalışan bir firmadan alındıysa kuvvetle muhtemel tamir değil değişim yaparlar.
  • Lcd data kablosu değişti. 1.5 gün sorunsuz çalıştı ve aynı ekran kararması tekrar başladı. İnverter sipariş ettim. Ekran kararması sorunu çözülecek gibi görünüyor.
    Size sormak istediğim ekran floresan arızasının belirtileri nasıl oluyor. Ben Laptopda sol köşeden yani başlat butonun olduğu yerden yukarıya doğru 10-20 saniye içinde aşırı ısınma sonucu kısmı ekran kaybolması oluyor. Floresan arızası olabilirmi ?
    İlginiz için şimdiden teşekkürler.
  • Kısmen çözüldü. İnverter değiştirdim ekran kararması kayboldu ama ekranın sol alt köşesinin ısınması ısınan bölgenin görüntü kaybı olması ve sol taraf ışık gücünün gel-git yapması devam ediyor. Aklıma Floresan yada floresan bağlantı noktalarında kısa devre geliyor ama sizin firkrinizi almak istiyorum.
    Konu hakkında firki olupta yazan arkadaşşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Fikri olan bir arkadaşımız yok mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.