Bu hata ile daha önce karşılaşmadım. İnternette arattığımda farklı cihazlarda genel olarak çözümsüz kalan bir hata olarak gözüküyor. Size tavsiyem öncelikle bunu tetikleyen şeyin SSD sıcaklığı olup olmadığından emin olmanız.
Bu şekillerde de devam ediyorsa cihazı garantiye göndermekte fayda olacaktır. Tabi ki garantiden sorun yok diye geri gelmesi de yüksek ihtimal, bu sebeple sorunun video kaydını almakta fayda var - mümkünse farklı oyunlarda. |
Dell G515 SE [Ana Konu] (15. sayfa)
-
-
Bilgisayar zaten yüksekte sorunu bir nebzede olsa çözdüm bugün turbo boost açıkken SSD'nin daha fazla ısındığını gördüm boost kapalı kullanıyorum oyun oynarken. Sorun kesinlikle SSD kaynaklı son testimde cpu 96 gpu 90 derecede hiç bir sorun olmadı SSD sıcaklığı sabit 78 civarındaydı hala fazla fakat mavi ekran almadım.
-
Eburne EntertainmentyoutubeA look at the performance penalty of using BIOS version 1.7.0 on the DELL G5 SE 5505. Is it as bad as the rumours say? Chapters: 0:00 Introduction 2:08 GTA V 2:51 RDR2 3:45 CSGO 4:18 Rocket League 4:49 Cinebench 5:34 Outrohttps://www.youtube.com/watch?v=t2iwNHI5y08&t=260s
Bu videoya da bir göz atın derim biosunuz 1.7.0 daysa düşürün. Sıcaklık konusunda da 1.4.4 veya 1.5.0 şu an iyi.
-
İlk sayfalarda belirttiğim gibi, cihazda yerleşik gelen SSD sıcaklık konusunda sorunlu bir SSD. Yanına taktığım Crucial SSD 15-20 derece daha soğuk çalışıyor. Idle halde bile 60 derece gösteriyor, yanındaki Crucial 41 derece. 2230 olduğundan mıdır, yoksa Hynix'in beceriksizliği mi bilmem.
Bios uyarısı için çok teşekkürler, farkında olmadan update etmişim bile ben :) Bu aralar pek oyun oynamıyorum, o yüzden hiç dikkatimi çekmemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 7 Ağustos 2021; 22:28:49 > -
SSD almayı düşünüyordum da öneriniz, HDD almalı mıyım? Veya bu SSD'yi herhangi bir şekilde değerlendirebilir miyim? Aslında belki diğer slota takmak ısınmasını biraz daha engellerdi fakat normal bir SSD boyutunda olmadığından vida yeri mevcut değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zLaviva -- 8 Ağustos 2021; 1:37:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: zLavivaSSD almayı düşünüyordum da öneriniz, HDD almalı mıyım? Veya bu SSD'yi herhangi bir şekilde değerlendirebilir miyim? Aslında belki diğer slota takmak ısınmasını biraz daha engellerdi fakat normal bir SSD boyutunda olmadığından vida yeri mevcut değil.
ben yeni windows kurulumu yapmadan yanina crucial p2 ekledim. (Bir tane kullanmadigim hdd kutusundan vida calmak zorunda kaldim, vida cikmiyor icinden). Heatsink almam gerekir diye dusunuyordum ancak hic gerek yokmus. Yalniz, windowsu hala hynix uzerinden kullandigim icin oynadigim oyun digerinde bile olsa hynix yine ciddi miktarda isiniyor - yine de eskisinden birkac derece asagida oyun icerisinde. Yanlis hatirlamiyorsam bir slot 2230 bir slot 2280 zaten, o yuzden mecbur birakmis durumdalar.
ssd yi ikinci elde satmayi deneyebilirsiniz, ya da desktop varsa desktopta degerlendirebilirsiniz. Hdd yuvasi mevcut gozukse de baglanti noktasi acikta yok eger ben gozden kacirmadiysam, bu sebeple tek alternatif mevcut yerine 2230 veya yeni bir 2280 slotlu ssd seklinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 8 Ağustos 2021; 15:22:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sanırım sizdeki laptopla gelen SSD benimki ile farklı ama ikisi de ayrı rezalet gibi duruyor. Bendeki model Kioxia'nın kbg40zns512g NVMe SSD'si. İşe yarar diye firmware bulmaya çalıştım bulamadım. Kioxia'nın SSD Utility programını da desteklemiyor. Dell'in sitesinde bir adet firmware güncelleme paketi mevcuttu fakat çalıştırdığımda başarısız oluyordu. İkinci elden de biraz zor satarız gibi. Aslında içimde el vermez kronik sorunlu bir SSD satmak. İnternette fiyatları 1000 TL civarlarındaydı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zLavivaEburne EntertainmentyoutubeA look at the performance penalty of using BIOS version 1.7.0 on the DELL G5 SE 5505. Is it as bad as the rumours say? Chapters: 0:00 Introduction 2:08 GTA V 2:51 RDR2 3:45 CSGO 4:18 Rocket League 4:49 Cinebench 5:34 Outrohttps://www.youtube.com/watch?v=t2iwNHI5y08&t=260sBu videoya da bir göz atın derim biosunuz 1.7.0 daysa düşürün. Sıcaklık konusunda da 1.4.4 veya 1.5.0 şu an iyi.
1.5.0 geri dönünce 5-10 fps kazandım
çok teşekkür ederim
-
Bu durumda ben de 1.4.4'e dönüş sağladım. Reddit'te en çok 1.4.4 övülmüş.
Bilgiler için teşekkürler.
Benzer şekilde 1.7.0'a yükseltip geri dönmek isteyenler aşağıdaki video'yu takip edebilir:
Eburne EntertainmentyoutubeIn this video I show you how to stop the Dell G5 SE 5505 laptop from automatically updating the BIOS back to the latest version, after you've installed the specific BIOS that you want, and restart your laptop.https://www.youtube.com/watch?v=P9i1ANCPkyQBios'tan otomatik güncellemeyi de kapatmayı unutmayın, yanlış hatırlamıyorsam 1.7.0 update'ini otomatik uygulamıştı bu arkadaş :)
-
aynen kapatmadan yaptım ilk geri açılışta 1,7,0 yaptı
ama son driver update sonrası harici ekrana bağlıyorum kullanmak için 2k ama nedense gpu görmüyor sanırım 1080p gibi ekran ve ikonlar
aç kapa yapınca düzeliyor ama her seferinde can sıkıcı
şimdi bir de bu çıktı
-
Söylemeyi unuttum. Farkettiğim sorunlardan biri windows update üzerinden gelen Amd Display driveri. Windows update üzerinden Amd Display driverini yüklerseniz daha düşük fps ve ss teki sorunla karşılaşırsınız. Windows update güncellemelerini durdurup alta bıraktığım linkten 21.6.1 driverini yükleyin windows üzerindeki driveri asla yüklemeyin.
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-5000m-series/amd-radeon-rx-5000m-series/amd-radeon-rx-5600m
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna da bir bakayım, çok teşekkürler - çok faydalı bilgiler paylaştınız.
Bende de en son windows sıfırlamamdan sonra arada bir driver power state failure adı altında mavi ekran alıyordum, hangi driverdan olduğunu bir türlü anlayamadım. Daha önce çözülmüştü, tekrar çözemedim gitti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zLavivaSöylemeyi unuttum. Farkettiğim sorunlardan biri windows update üzerinden gelen Amd Display driveri. Windows update üzerinden Amd Display driverini yüklerseniz daha düşük fps ve ss teki sorunla karşılaşırsınız. Windows update güncellemelerini durdurup alta bıraktığım linkten 21.6.1 driverini yükleyin windows üzerindeki driveri asla yüklemeyin.
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-5000m-series/amd-radeon-rx-5000m-series/amd-radeon-rx-5600m
hemen indirip deneyeceğim çok teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: cause_of_deathBuna da bir bakayım, çok teşekkürler - çok faydalı bilgiler paylaştınız.
Bende de en son windows sıfırlamamdan sonra arada bir driver power state failure adı altında mavi ekran alıyordum, hangi driverdan olduğunu bir türlü anlayamadım. Daha önce çözülmüştü, tekrar çözemedim gitti.
https://www.technopat.net/2020/09/19/cozum-driver-power-state-failure-mavi-ekran-hatasi/?amp=1
Bu makaleye göz attınız mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zLavivahttps://www.technopat.net/2020/09/19/cozum-driver-power-state-failure-mavi-ekran-hatasi/?amp=1
Bu makaleye göz attınız mı?
Alıntıları GösterAtmamıştım, en kısa sürede deneyeyim bir. çok teşekkürler
-
Bağladığım Usb'lerden biriymiş sebebi (kaynak usb hub3 olarak gözüküyor), daha önce driver kaynaklı olduğunu düşünüyordum hep. Sıra sıra deneyecem artık mouse, kulaklık hangisinden diye. çok faydalı oldu, teşekkürler tekrardan
-
Rica ederim. Zaten bir birimize yardım etmezsek sorunları nasıl çözebiliriz ki?
-
yeni sorun ac serisi rdr2 vs de bile yüksek ayarda çalışan makina
last epoch diye bir oyunda 1080p de low ayarlarda
80-90 fps ile başlayıp 20 lere düşüyor anlık 5 fps olduğu anlar oluyor
gerçi diğer oyunlarda bunun kadar zaman geçirmedim test vs yaptım bıraktım
uzayan oyun süresi mi yoksa o oyuna özgü bir saçmalık mı bilemedim
sizlerde de oynadıkça (ısındıkça) fps düşüyor mu
alltta usb den koca fanlı bir soğutucu ve havada (altı açık duran bir şekilde çalışmasına rağmen) bende bu şekilde
varsa sizlerinde tecrübelerini duymak isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulent35220 -- 12 Ağustos 2021; 15:25:45 >
-
bu arada 1.4.4 e geri dönüş yaptım 1.5.0 dan da belki bir nebze daha faydası olur diyerek
şimdi test edip tekrar değerleri yazarım
-
Uzun oynama ile alakası olmadığını düşünüyorum. Saatlerce oyun oynadığım zamanlarda oldu. Oyunun optimizasyon sorunu olabilir. Ayarları yükseltip oynamayı denediniz mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X