Şimdi Ara

Dell G7 15 - [Ana Konu] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
6
Favori
15.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DefuseHostage

Hocam dell servisi aradım 105 dereceye kadar normaldir dedi.Belki fan hızınız %100'de çalışmıyordur dedi.Fan hızı olayına bakacağım olmadı servise gideceğim sıkıntı çıkmasın diye.
    Gerçi hoş bundan önceki laptopumu 7 yıl kullandım 90 derecenin altını hiç görmemişti.
    1 haftalık laptopun 100 dereceyi görmesi kesinlikle normal değil. üst sınır 105 olabilir belki ama 1 hafta içinde bu laptop eskimedi, içi tozlanmadı. piyasanın üstünde bir laptop. 100 derece ne?
  • DefuseHostage kullanıcısına yanıt
    İlginç.

Biz ilk itopyayı aramıştık zira Koç sistem ilgilendiğini bilmiyorduk. Onlara söylediğimizde normal değil demişlerdi. Koç sistemde ya iade ya da değişim dedi. Ben para iadesi istedim. Benim için şu aralar laptop zorunlu bir şey değil. Oyunu da ps4'te oynuyorum.

Soğutucu çok işe yaramaz. 3-4 derece etkiler. Ben de düşündüm internette videolar var bu konu hakkında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence de öyle şuan hafif bi undervolt yaptım 75 derece dolaylarında geziniyor.İşin ilginç tarafı örneğin şu videodahttps://www.youtube.com/watch?v=ckO3JxuBgY0 bakarsanız bf1 testinde 2500mhz de çalışıyor fortnite de 3914 de çalışırken de 90 larda geziniyor.
    @Senceroo @Centaurus A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefuseHostage -- 17 Temmuz 2018; 1:41:3 >
  • DefuseHostage kullanıcısına yanıt
    Demek undervolt işe yaramış. Bence oynanabilir seviyeye düşmüş. 90 üstü olunca throttling yapma mevzusu ortaya çıkıyordu sanırım.
  • Hocam hangisinde karar kıldın?

• Bende sıcaklıklar 80'i geçmedi, sadece çok nadiren 90'ı bulduğu oluyordu ama o da max değerdi. Yani bir kere fırlamış olabilir, ortalama değerler 65-80 arası gidiyordu. Fakat oyunlarda nadiren de olsa 61/2 FPS'den 57/8'e düşüyor, neredeyse yarım saniye sürüyor. Bu bilgisayar soğukken de oluyor, o yüzden sıcaklıkla ilgili bir şey değil. Genelde yeni bir mekana girince oluyor ama durduk yere 3-4 FPS düştüğü de oldu. Vertical sync kapattığımda sorun ortadan kalkıyor gibi geldi ancak bu sefer de screen tearing oluyor oyunda, vertical sync açınca da max fps'yi 61 gezdiği için 3-4 FPS düşüşü hissediliyor ekranda. Bu sorunu anlayamadım. Bir de bazen pil simgesine tıkladığımda ya da windows menüyü açtığımda mouse cursor yarım saniyeliğine takılıyor, internette Windows 10 kaynaklı stutter sorunları var diyorlar ama kafam karışık durumda. Bir kere yaptıktan sonra bir daha da yapmıyor bu mouse olayını.

• quote:

Orijinalden alıntı: DefuseHostage

Hocam bence de öyle şuan hafif bi undervolt yaptım 75 derece dolaylarında geziniyor.İşin ilginç tarafı örneğin şu videodahttps://www.youtube.com/watch?v=ckO3JxuBgY0 bakarsanız bf1 testinde 2500mhz de çalışıyor fortnite de 3914 de çalışırken de 90 larda geziniyor.
    @Senceroo @Centaurus A
    hocam undervolt ile yine normale dönmesi garip. servise gönderin bence. kimilerinde ısınma sorunu var kimilerinde yok. büyük ihtimalle termal soğutucu ile alakalı bir durum. inceleme videolarında 80-85'i geçmiyor cpu.

• Senceroo kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bilgisayarı anlamadım gitti dün witcher 3 de 84 derece max iken bugün pubg de deli gibi thermal throttle yaptı.Hani 2.6 2.2 falan olsa neyse de 0.8ghz e düşüyor 120fps de 20 ye düşüyor kanser oldum perşembe günü götürücem sıkıntı çıkmazsa.

• Lukas Podolski kullanıcısına yanıt
    Hocam ne oynuyorsunuz genelde?

• şu an yaklaşık 1 buçuk saattir fortnite oynuyorum ortalama derece 65-70 arası.
  • Lukas Podolski kullanıcısına yanıt
    windows 10 güncellemeyi yapınca o takılma sorunu düzeliyor. optimus ile alakalı bir durum çift ekran kartlı laptopların çoğunda vardı o problem son sürüm ile artık takılma olmuyor.
  • pubg test eden var mı acaba? sırf şu ısınma sorunundan dolayı 1050ti'lı asus laptoplara yöneldim.
  • Hocam ben World of Warcraft, Heroes of the Storm, The Elder Scrolls V: Skyrim gibi oyunlar oynuyorum. Genelde ultra ya da ultraya yakın ayarlarda çalıştırıyorum, CPU sıcaklık ortalama 65-80 arası gidiyor, çok uzun saatler oynadığım zamanlar da oluyor aynı şekilde. GPU hep 50-65 arası gidiyor. World of Warcraft'ı da %125 ya da %150 rendering scale ile çalıştırıyorum, yani çözünürlüğü 1080p'nin üstüne çıkardığımda bile sıcaklık aynı değerlerde geziyor. Arada sırada max değeri 90 gördüğüm oldu, ama nadir.

@abstruseozgur, hocam ayarlardan güncellemeleri hep denetletip yüklüyorum ama oyundaki takılmalar halen oluyor gibi. Yani o mouse imleci takılmaları çok nadiren oluyor artık, hatta neredeyse hiç olmuyor ama oyunda yarım saniyelik 3-4 FPS düşüşü devam ediyor sanırım, gerçi dün FPS sayacını kapattım hiç hissetmedim onu da diyebilirim. Sanırım üst köşede sayaç olunca insan takılmasını bekliyor. Şimdi bir güncelleme daha gelmiş yükleyeceğim.

• selam,

Bu bilgisayarı render\görselleştirme işleri için önerirmisiniz ?
  • Öncelikle konulara hakim olmadığım için yorum yapamıyorum, kullanıcı deneyimlerimi söyleyeyim. Yaklaşık 1 aylık bir deneyimim oldu sorularınız olursa da cevaplamak isterim.

GTA V'te önerilen grafiklerde (genelde very high) CPU 95 derece civarını rahat görüyor fakat kullanım bölgesinde kesinlikle hissedilmiyor.

Oyun performansı konusunda başarılı. Fan sesleri daha önce denk geldiğim gaming laptoplara göre epey sessiz.

Batarya ömrü beklentimin baya bir altında çıktı bir filmi tamamlayamadım.

Ekran konusunda eski bir vaio kullanıcısı olduğum için şikayetim olmadı fakat genelde beğenilmemiş. Benim hoşuma gitti bile diyebilirim. Çerçeveler çirkin gözükse de 10 dakika falan sürüyor alışmanız.

Estetik olarak bir gaming laptop aşırılığı yok, daha oturaklı olması benim için bir artı.

Hoparlörlerin ses düzeyi ortalama altı. Fakat köşede dursun müzik çalsın dediğiniz zaman sizi idare ediyor.

Dell'in teknik destek ekibi gayet iyi, sorununuz çözülene kadar sizle konuşuyorlar fakat servise henüz ihtiyacım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Scholes -- 20 Temmuz 2018; 21:46:26 >

• i7 8750H + 1050TI'lı Dell G5'i 6000 TL altına almak hayal mi olur acaba yoksa oluru var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

i7 8750H + 1050TI'lı Dell G5'i 6000 TL altına almak hayal mi olur acaba yoksa oluru var mı?
    Türkiye'ye gelir mi/geldi mi emin değilim fakat 7700hq modeliyle aralarında 250 liradan fazla oynamaz diye düşünüyorum ki 1060'lı modellerde fiyat hiç değişmedi.

7700hq modelinden kastım Inspiron 7577 modeli. Onu kıyas alabilirsiniz. Kurda ekstrem bir artış olmadığı sürece çok daha uyguna bulursunuz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Scholes -- 21 Temmuz 2018; 22:2:45 >
  • Bu modeller niye hala ülkemizde yaygınlaşmadı? Konfigürasyonlar da kısıtlı. G3 1050ti i5-8300H modelini almak istiyorum ama gelmemiş. İlerleyen zamanlarda gelir mi sizce?
  • Paul Scholes kullanıcısına yanıt
    Batarya ömrü ile ilgili ben 2 saatten 2 film izledim toplam 4 saat ve hala şarjım %30 civaında idi. arkada çalışan birşey var mı kontrol edin bence.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.