Şimdi Ara

Dell’in Windows 10 telefon prototipi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dell’in Windows 10 telefon prototipi ortaya çıktı

Bir süre önce Microsoft’un Surface telefonuna ait olduğu iddia edilen bazı görseller internette paylaşılmıştı. Gelen yeni bilgiler ise söz konusu telefonun aslında Dell’in üzerinde çalıştığı ve sonra da rafa kaldırdığı bir Windows 10 telefon prototipi olduğunu belirtiyor.

Windows 10 Telefonu

Düşük güçte çalışan bir Intel Atom işlemcinin güç verdiği bu akıllı telefon, Windows 10 x86 yani masaüstü sistemlerdeki Windows 10 sürümü barındırıyor. Bu bakımdan iş dünyasına yönelik telefon özellikli bir tablet olabileceği değerlendiriliyor. Zaten doğrudan akıllı telefon olarak HP Elite x3 modeli bir süredir piyasada.

Dell’in bir süre bu prototip üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Windows 10 işletim sisteminin tüm potansiyelini taşıyan tablet-telefon melezi ayrıca Continuum teknolojisinin daha gelişmiş bir sürümünü barındırıyor. Görsellerden Continuum teknolojisinin kablosuz olarak aktarılabildiği tahmin ediliyor.

Projenin rafa kalkma sebebi ise Intel’in Atom işlemci ailesini sona erdirmesi olarak gösteriliyor. Firmanın düşük güç tüketiminde Core M ailesine yönelmesi, Dell’in de küçük bir yapı içerisinde enerji tüketimini dengeleyememe sorununu ortaya çıkarmış. Bu bakımdan projeden vazgeçilmiş.

Ayrıca Bkz.Lost in Harmony: Müzik ve sonsuz koşunun mükemmel uyumu

Microsoft’un Surface projesinde de x86 tabanlı bir Intel işlemciye yer vereceği sık sık gündeme geliyor. Muhtemelen gelecek yıl 10nm sürecine sahip giriş seviyesi bir Core M işlemci, Surface telefonu için daha uygun olacaktır. Elbette bu durumda ortaya çıkacak cihazın Windows 10 mobil sürümden ziyade Windows 10 üzerinde çalışacağını tahmin etmekte zor olmayacaktır. Bu bakımdan Microsoft Surface son kullanıcıdan ziyade kurumlara hitap eden bir tablet-telefon melezi olacak gibi görünüyor. 

Dell’in Windows 10 telefon prototipi ortaya çıktı 

• Nedense bir çok kişi windows telefonlarını sevmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Nedense bir çok kişi windows telefonlarını sevmiyor.

Hocam windows phone u windowsun sahibi sevmiyor biz niye sevelim

• Bi de şu yurt dışında windows mobile ın durumu nasıl merak ediyorum, yurt dışındaki insanların windows mobile bakış açısı nasıl acaba?

Zaman makinesi olsada 5 yıl sonraki windows mobile nın durumunu görebilsem ya da 10 yıl

• Windows phone?? Kafayı Dell'miş bunlar...

• Konuyu tam okumasam ,başlık yeni bir telefon çıkacakmış gibi olmuş (nasıl bir tercüme ise)meğerse mazide kalan bir denemeymiş iyide olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: neronidas

quote:

Hocam windows phone u windowsun sahibi sevmiyor biz niye sevelim

Orasıda ayrı bir doğru.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben seviyorum :D

• Windows mobile pişmanlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

quote:

Ben seviyorum :D

Bir çok dedim.

• Klasik android launcher arayuzu olan ama masaustu windowsunun tum yeteneklerine sahip bir telefon yaptında tutmadı mı microsoft,ağırdan satmaya calistin basaramadin bu kadar basit,

• Windows phone dememişler zaten, windows x86 demişler. Tartışmaya gerek yok.
  • Windows mobile tarafında bir türlü başarıyı yakalayamadı? Bakalım bu projeleri başarıya ulaşabilecek mi?

• Telefonda x86 Windows meral uyandırıyor. Zenfone 2'ye Windows 7 yüklemekten daha iyi bir deneyim olur herhalde.

• Arabadaki adamın kucağındaki bilgisayar ne yav tasarımını begendim

• siz siz olun windows tellere bulasmayin

• x64 yapta bi ise yarasin.

• Ben oyun oynamıyorum skype ve whatshap dan başka uygulamada kullanmıyorum kamerası iyi olsun bataryasıda iyi olsun ve bu resimdeki gibi gibi tasarım olursa alırım açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 7 Kasım 2016; 23:26:38 >
  • 4 yıl önce Nokia adını kullanarak millete Lumia satarlarken " almayın yazık paranıza Note 2 alınır o paraya " diyorduk. Adamlar kutu kutu dedi durdu. Her şey gelecek hatta Zeki Müren bile bizi görecek beklentisine girdiler. Tabi küsküyü aldılar sonunda.

O dönem Note 2 alan 4 yıl krallar gibi kullanmıştır telefonu ama Lumia alan bekledi de bekledi. Bekledikçe gelmedi bekledikleri.

Eğer hala gidip WP cihaz alırsa birileri bu fanlığı falan da geçer. Yani bunun açıklaması yok. Gidin alın para sizin paranız.

WP pişmanlıktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.