Şimdi Ara

DELL INSPIRON 5520 [ Tüm Modeller ] [ ANA KONU ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
14
Favori
155.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  DELL INSPIRON 5520 [ Tüm Modeller ] [ ANA KONU ]
  • test sonucları ne oldu yaw themurt seni bekliyoz hacı
  • quote:

bi sorunum var yalnız denetim masasındaki iki öğeyi düzeltemedim

önce windows update yaptır, daha sonra sitesindeki sürücülerden güncelle

http://www.dell.com/support/troubleshooting/us/en/04/Index
  • beyler ben geçen hafta aldım bu ürünü. pcdepodan herhangi bir sorun olmadan 24 saatte kargoya verdiler 19 lira ödedim kargoya.hizmette herhangi bir sorun yok zaten merak ettiğiniz şeyleri direk canlı destekte sorabilirsiniz.
    banlıydım yeni açıldı
    üründen özet olarak çok memnunum.
    bazı ekran görüntüleri;
    *ramlerde sorun yaşamamın sebebi büyük ihtimal 32 bit sistem ve onboard ekran kartı
     DELL INSPIRON 5520 [ Tüm Modeller ] [ ANA KONU ]
    *real temp sadece işlemci core sıcaklığını ölçüyor.aşağıda speedfandaki veriler yanlış nedenini tam bilmiyorum. everest ve real temp geçerli.ekran kartı sıcaklığı için speedfan geçerli.

ben gün boyu pc başındayım eğer merak ettiğiniz birşey olursa pm den sorabilirsiniz.detaylı incelemeyi haftaya 64 bit sistemde yapacağım.

• bu arada ürün; 5520 s21f65 (sonu 65 yani)
  • ram yongası nanya sanırım 4GB olan ramin ancak markasını tam olrak bulamadım arkdaslar yardımcı olabilecek var mı acaba alabileceğim bir internet sitesi falan onarabilirseniz çok iyi olur arattırdığımda bu ramler çıktı karşıma ama anlayamadım gene de hangisi olduğunu
  • 1333Mhz ramlerin hepsi yav dellencem

• oyun oynarken felan ısınma sorunu olmuyor herhalde bu cihazda ? performans nasıl acaba
  • DELL Inspiron 5520 S61P81

Sonunda 8GB, i7 işlemcili ve lanet numerik klavyesi olmayan programcı dostu bir notebook buldum. Lanet olası numerik klavyeli notebook'larda sola elinizin altına yapışan mousepad'lerle iki de bir yazdığınız kod saçma sapan yerlere sıçrıyor.

Bende şu an HP 510 2GB var. Bilgisayarı açtığınızda zaten fan direk bağıra bağıra çalışmaya başlıyor. Eclipse'i açtığınızda zaten bir tripler, aksırmalar tıksırmalar. Hele bir de Android'de test yapıcam diye emulator'ü açtınız mı hadiiii alet iyice muşmulaya dönüyor. Adam akıllı iki kod yazacağız 2GB'da talim ediyoruz.

DELL'i aldığımda sanırım HP ile mahalledeki çocuklarla yakartop oynayacağım. Yalnız DELL'in tek gıcıklığı lanet olası noktalı virgül tuşunu tüm zamanların en saçma yeri olan enter'in üstüne koyması. O tuşu biz programcılar defalarca kullanmak durumunda olduğumuzdan DELL'e alışmak zaman alacak.

Favorim Samsung ama numeriksiz 8GB, i7 ürünü yok ya da ben bulamadım.

Bu yorumu okuyan diğer programcı kardeşlerim varsa notebook konusunda onların görüş ve tavsiyelerine her zaman açığım.

• laptopu arkadaşım almıştık, ilk gün yapabildiklerim yukarıdakilerle sınırlı kaldı arkadaşları haftasonu yanına ugrayıp nfs mw3 oyunlarında test yapabilirim.

oyun testleri nasıl yapılır biraz o konuda bilgi verebilirseniz sevinirim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: themurt

laptopu arkadaşım almıştık, ilk gün yapabildiklerim yukarıdakilerle sınırlı kaldı arkadaşları haftasonu yanına ugrayıp nfs mw3 oyunlarında test yapabilirim.

oyun testleri nasıl yapılır biraz o konuda bilgi verebilirseniz sevinirim :(

Bazi oyunlarda kendi icinde benchmark var. Mesela f1 2011, gta 4 , dirt 3 vs. Bunlar fps yi olcmek icin.

Bir de oyun sirasinda sicakliklari gozlemlersin. Yani hwmonitor programini acarsin oyuna girersin. Belli bir sure oynar cikarsin ve max. Sicaklik degerlerine bakarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süredir dell kullanıcısı olarak mükemmel bir ürün diyebilirim f/p açısından. fakat elektroworld de kasasını inceleme fırsatım olmuştu. tuş takımlarını ve üst dizaynı hiç beğenmedim. media tuşlarını en azından dokunmadik yapabilirlerdi. ve pad kontorl kısmı çok büyük ve sade yapmışlar.
    bende laptopumu değişmeyi düşünüyorum fakat tasarımından dolayı vazgeçtim diyebilirim.

çok basit teknolojileri çok büyük bişeymiş gibi gösterebiliyolar büyük firmalar.
    xps serisinde tuş takımını ışıklı yapmış fiyat haliyle daha fazla oluyor. yani dış tasarımdan kısıyolar ekran kartını ya da işlemcisini artıyolar oldu sana iyi leptop.

ben her ikisinin de ortasını arıyorum. tam anlamıyla aldığımda pişman olmayacağım bişey olması gerekir.

Alan arkadaşlara hayırlısı olsun. servsinden asla pişman olamayacaklar. çok iyiler.
  • Bu modelin biosunda ekran kartlarından birini kapatma özelliği var mı?
  • Arkadaşlar bu modelin klavyesini görünce soğudum. ilerde sorun çıkarirmı acaba. veya yazma sırasında olumsuz bir etkisi varmı. bir diğer sorum ise ısınma sorunu yaşarmıyım. özellikle toucpad kısmında birde kasasıetalmiydi bunun. son sorum ise ekran kalitesi naSıl. netlik ve solukluk olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu serinin i7 li verisyonları ile ASUS K55VM-SX078D arasında kaldım. Dell'in i7 li serilerinde ısınma problemi var mı? veya çalışma sıcaklığı kaç derece? oyunlarda ısın ma oluyor mu?
  • arkadaşın yanına geldim MW3 oynadım 20 dakika kadar sonra oyundan cıkıp degerlerı olctum arkadaslar.
    ayarlar full deydi. ekran açısı oyun için çok güzel.
    kendi klavyesinden oyun oynamak biraz kasıyor...

makinede ısınma yok gibi. ben bile sıcaktan ericek durumdayım su anda... makinenin solda fanın orasında hafif ısınma var okadar

• ekran kartı driverı içinhttp://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
    sitesine giriyorum, bilgisayarınız ile uyumlu değil diyor. neden bu hatayı veriyordur sizce?
    bir de makinenin parçalarını isimlerini özelliklerini yazacak güzel bir program var mıdır?
  • size sordum fakat everesti hatırladım sonra.
    neyse everest ile ozellıklere baktıgımda goruntu bırımınde ati 4000 yazıyor. sitede hd7670 yazıyor.
    aklım karıstı acıkcası...

• quote:

Orijinalden alıntı: themurt

size sordum fakat everesti hatırladım sonra.
    neyse everest ile ozellıklere baktıgımda goruntu bırımınde ati 4000 yazıyor. sitede hd7670 yazıyor.
    aklım karıstı acıkcası...

burada yazan ekran kartı intelin. yani anakart üzerindeki işlemcide bulunan ekran kartı. sistem boştayken 2d konumunda veya ufak boyutlu filmlerde tasarruf amaçlı bu ekran kartı çalışır.

yalnız eğer 3 boyutlu bir program, oyun vs açarsanız 7670m devreye girer. Resimdeki 2 alt satırda bulunan gpu sekmesini tıklarsanız 7670m'i görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

burada yazan ekran kartı intelin. yani anakart üzerindeki işlemcide bulunan ekran kartı. sistem boştayken 2d konumunda veya ufak boyutlu filmlerde tasarruf amaçlı bu ekran kartı çalışır.

yalnız eğer 3 boyutlu bir program, oyun vs açarsanız 7670m devreye girer. Resimdeki 2 alt satırda bulunan gpu sekmesini tıklarsanız 7670m'i görürsünüz.

bende heyecan yaptım kliksaya mail falan attım :)
    gpuya tıkladıgımda bırsey cıkmıyordu gıbı hatırlıyorum ama yıne de bıdaha bakarım.

amd sitesinde driver indirmek istediğimde bilgisayarınızla uyumlu değil demesinin sebebi de inteli görüyor olması olabilir ozaman.
    catalyst ten ya da baska bı yerden masaustundeyken de 7670 i kullan diyip sonra indirmeye calısacagım.

yarın fırsatım olursa bf3 oynarım ısınma değerlerini paylaşırım.

mw3 oynarken ses gayet ıyıydı. benım asus k53s den daha gür cıkıyordu...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.