Şimdi Ara

Dell Inspiron 5559 Geç Boot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bundan bir kaç ay önce dell 5559 modelini aldım (i7 8 gb ram) fakat boot çok geç geliyor.

Power tuşuna bastığım andan itibaren neredeyse 10 sn sonra dell logosu gözüküyor ve işletim sistemi yükleniyor.

Bios pilini çıkarıp tekrar taktım fakat sonuç değişmedi

önerebileceğinz alternatif bir çözüm var mıdır?

• BIOS ayarları Default yapıp denediniz mi ? Ayrıca BIOS güncellemesini yaptınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amaç123

BIOS ayarları Default yapıp denediniz mi ? Ayrıca BIOS güncellemesini yaptınız mı ?

evet denedim üstelik 120 gb corsair 500/550 ssd mevcuttur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EminSargin

quote:

BIOS ayarları Default yapıp denediniz mi ? Ayrıca BIOS güncellemesini yaptınız mı ?

evet denedim üstelik 120 gb corsair 500/550 ssd mevcuttur.

BIOS güncellendi mi peki ? Linkteki sistem bakımını uygulamadan önce CMD'yi yönetici olarak çalıştırın SFC/SCANNOW yazın tamamlanmasını bekleyin.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/auslogics-ueruenleri-ile-sistem-bakimi.392332/

• Bahsetiğiniz şey açılış esnasında sistemin (hdd ram ekrankartı vs..)kontrol edilmesidir. Bunu bir sorun olarak görmeyin. Dell logosunu kaldırmak istiyorsanız bios ayarlarında logo ile ilgili seçenek var ise onu disable yapacaksınız logo gözükmez ama açılış süresi aynı kalır.

Aşagıda verdiğim linki okuyun size faydası olacaktır.

http://www.fulloyun.com/f96/bios-dan-pc-hizlandirma-ayarlari-29521/
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikadiel79

Bahsetiğiniz şey açılış esnasında sistemin (hdd ram ekrankartı vs..)kontrol edilmesidir. Bunu bir sorun olarak görmeyin. Dell logosunu kaldırmak istiyorsanız bios ayarlarında logo ile ilgili seçenek var ise onu disable yapacaksınız logo gözükmez ama açılış süresi aynı kalır.

Aşagıda verdiğim linki okuyun size faydası olacaktır.
    http://www.fulloyun.com/f96/bios-dan-pc-hizlandirma-ayarlari-29521/

Benim bilgisayarım o yazıyı en fazla 3 saniye sonra geçiyor. Demek ki bilgisayarında bir sorun var değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 28 Kasım 2016; 17:5:32 >

• Amaç123 kullanıcısına yanıt
    Sorunu yok ayarları ile ilgili bir durum kontrol ediyor her seyı teker teker işlem o yüzden uzun sürüyor. Verdigim linkin son pragrafında izah edilmiş. olmadı resim koyarız
  • quote:

Sorunu yok ayarları ile ilgili bir durum kontrol ediyor her seyı teker teker işlem o yüzden uzun sürüyor. Verdigim linkin son pragrafında izah edilmiş. olmadı resim koyarız

Benim bilgisayarımda da kontrol ediyor. Neden bende kısa sürüyor o zaman ? Bunu söylemeye çalışıyorum.
  • Amaç123 kullanıcısına yanıt
    verdiğim linkin son pragrafını okuyun diye yazmıştım.

Eğer aygıt takılı bulunmayan bir kanal varsa, o kanalın ayarını da NONE (boş) konumuna getirmelisiniz. Örneğin bir sabit disk Birincil Ana (primary master) ve bir CD-RW İkincil Ana (secondary master) olarak takılmışsa, Birincil ve İkincil Bağımlı (Primary ve Secondary Slave) seçeneklerini NONE ayarına getirmelisiniz. Eğer aygıt takılı bulunmayan kanallar için AUTO ayarını etkin bırakırsanız, bilgisayar her açılışta bu olmayan aygıtı bulmaya çalışarak çok zaman kaybedecektir ve elbette açılış yavaşlayacaktır. Bu boş kanalların ayarlarının NONE yapılması açılışı hızlandıracaktır

umarım anlamışınızdır bu sefer
  • Buyuk ihtimal sizin sorununuz 120 gb corsair 500/550 ssdnizi primary olarak görmüyor. Cd room bolumune mı taktınız yoksa sdd yi
    https://www.youtube.com/watch?v=mh8x0OLvGEs videodaki gibi kontrol ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikadiel79 -- 28 Kasım 2016; 18:34:31 >
  • quote:

Buyuk ihtimal sizin sorununuz 120 gb corsair 500/550 ssdnizi primary olarak görmüyor. Cd room bolumune mı taktınız yoksa sdd yi
    https://www.youtube.com/watch?v=mh8x0OLvGEs videodaki gibi kontrol ediniz.

evet videodaki gibi , fakat 15 sn i7 bir bilgisayar açılmaması gerek diye düşünüyorum ve ek olarak bios son sürüm dün tekrar güncellemiştim.
  • EminSargin kullanıcısına yanıt
    hdd nızı prımary olarak görüyor ise yapılması gereken şeyleri yapmışınız. İnternetten biraz baktım bunu kronik bir sorun olarak yazmışlar çözememişler.

Size faydası olabilecek tek bunu buldum. Sorununuzu çözermi bilemem ama denemenizde fayda vardır.
    http://www.expertreviews.co.uk/software/operating-systems/1403760/how-to-fix-the-windows-10-slow-boot-bug

forumlarda gezdıgım ve yukardakı makaleden anladığım kadarı ile sorun ekran kartından kaynaklanan bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikadiel79 -- 29 Kasım 2016; 15:23:1 >
  • Ne dedim ama primary ile alakası yok bu işlerin. Siz sistem bakımını yaptınız mı?
  • EminSargin kullanıcısına yanıt
    birde windowsun çabuk açılması için msconfig komutunu çalıştırarak sistem yapılandırmasını çalıştırın, başlatma sekmesine tıklayıp görev yöneticisinede tıklayın gerek duymadığınız programları devre dışı bıkarabilirsiniz böylelikle windowsunuz daha hızlı açılır gerçi bios pilini sökmeyi akıl eden birine bunları yazmak gerek yok gene ben hatırlatmamı yapayım.

sağlıcakla kalın
  • quote:

Ne dedim ama primary ile alakası yok bu işlerin. Siz sistem bakımını yaptınız mı?

evet yaptım bir farklılık olmadı hala 11-12 saniye arasında açılıyor
  • quote:

birde windowsun çabuk açılması için msconfig komutunu çalıştırarak sistem yapılandırmasını çalıştırın, başlatma sekmesine tıklayıp görev yöneticisinede tıklayın gerek duymadığınız programları devre dışı bıkarabilirsiniz böylelikle windowsunuz daha hızlı açılır gerçi bios pilini sökmeyi akıl eden birine bunları yazmak gerek yok gene ben hatırlatmamı yapayım.

sağlıcakla kalın

evet bilgisayara windows 10 pro bile kurdum home dan kıllanıp ama nafile garantiye yollasam da bir şey değişmeyeceği için üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum, teşekkürler ilginiz için.
  • quote:

quote:

Ne dedim ama primary ile alakası yok bu işlerin. Siz sistem bakımını yaptınız mı?

Bir şeylerde sıkıntı var ama elimin altında olsa anlayabilicem. Aldığınızdan beridir böyle mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 29 Kasım 2016; 19:53:11 >
  • quote:

quote:

quote:

Bir şeylerde sıkıntı var ama elimin altında olsa anlayabilicem. Aldığınızdan beridir böyle mi ?

evet sürekli %100 disk kullanıyordu ilk başlarda garantiye gitti geldi bir şey farketmedi, ama yine boot bu kadar geç kalmıyordu. sonra bios güncelledim ısınıyor diye. sonuç olarak bu haldeyim çıldıracağım

• quote:

bios ekranının görüntüsünü paylaşayım ;
    [simage]i.hizliresim.com/3v9yzj.jpg[/simage]

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet sürekli %100 disk kullanıyordu ilk başlarda garantiye gitti geldi bir şey farketmedi, ama yine boot bu kadar geç kalmıyordu. sonra bios güncelledim ısınıyor diye. sonuç olarak bu haldeyim çıldıracağım

Windows da problem olabilir. Virüsde olabilir. Mevcut Antivirüs programınız varsa kaldırın. Linkteki Antivirüs programını kurun. "Tam tara" yapın. Eğer sonuç bulamazmsa. Temiz kurulum yaparsınız.

Panda Protection(Panda Free Antivirüs):http://acs.pandasoftware.com/Panda/FREEAV/Promo/FREEAV.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 30 Kasım 2016; 0:36:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.