Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
553.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alptimucinbalta

2 gündür kullanıyorum. ekranı çok kötü değil idare eder. freedos olanını aldık ama iyi yaptık çok anlamadım. yazılımla ilgili sıkıntılarım var.
    1. ben iki montiör ile kullanıyorum işte. eve gidince de projektöre bağlıyorum. eski bilgisayarımda intel grafik ayarlarından uzat yada tek ekran yapıyordum ve profil olarak kaydediyordum. bu alette intel 2. ekranı kesinlikle görmüyor. keza nvidia da görmüyor. windows üzerinden ayar yapıyorum. bilgisayar monitörünü kapatınca "hiç bir şey yapma" ya ayarlarım hep. dün akşam projektöre bağladım ve bilgisayarın kapağını kapattım. alet birden çok yavaşladı. bilgisayar monitörünü açınca kendine geldi. bu canımı sıktı. windows 2. monitörü görürken nvidia yada intelin görmemesi donanımsal değil yazılımsal bir sorun gibi görünüyor ama ben çözemedim. böyle bir şey başına gelen ya da intelde 2. monitörü sizin aletleriniz görüyor mu? bu arada intel ve nvidia yazılımları güncel. bir de benim bios 1.0.0.3 sürümü ile geldi. direk 1.0.0.5 sürümüne güncelledim. bios da hdmi ayarı var mı diye baktım. tüm çıkışların açma kapama ayarı var ama hdmi nin herhangi bir ayarı yok.
    2. benim alette liteon ssd var. dell in sitesinde bu ssd için firmware güncellemesi mevcut. indirip çalıştırdığım zaman. desteklenen bir alet yok diye uyarı veriyor. bunu da çözemedim. bu güncellemeyi yapan var mı acep?
    3. intelin bir sürü çipset başlığı altında driver var. bunların hepsini kurdum ama ne işe yarar bilemedim. bunları kuran var mı?

win 10 lu versiyounu çok pahalı. bu sıkıntıları yaşamak yerine direk win 10 luyu alırdım diyemiyorum. zaten patrona bunu zor ikna ettirdim :)

biosu güncellemişsiniz zaten.

Sürücüleri yüklemede sıkıntı yaşıyorsanız, ekran kartı sürücüsünü kendiniz yükledikten sonra diğer sürücüleri driver booster vb. bir yazılıma yükletmeyi deneyebilirsiniz. Tabi temiz bir windows kurulumundan sonra.

• quote:

2 gündür kullanıyorum. ekranı çok kötü değil idare eder. freedos olanını aldık ama iyi yaptık çok anlamadım. yazılımla ilgili sıkıntılarım var.
    1. ben iki montiör ile kullanıyorum işte. eve gidince de projektöre bağlıyorum. eski bilgisayarımda intel grafik ayarlarından uzat yada tek ekran yapıyordum ve profil olarak kaydediyordum. bu alette intel 2. ekranı kesinlikle görmüyor. keza nvidia da görmüyor. windows üzerinden ayar yapıyorum. bilgisayar monitörünü kapatınca "hiç bir şey yapma" ya ayarlarım hep. dün akşam projektöre bağladım ve bilgisayarın kapağını kapattım. alet birden çok yavaşladı. bilgisayar monitörünü açınca kendine geldi. bu canımı sıktı. windows 2. monitörü görürken nvidia yada intelin görmemesi donanımsal değil yazılımsal bir sorun gibi görünüyor ama ben çözemedim. böyle bir şey başına gelen ya da intelde 2. monitörü sizin aletleriniz görüyor mu? bu arada intel ve nvidia yazılımları güncel. bir de benim bios 1.0.0.3 sürümü ile geldi. direk 1.0.0.5 sürümüne güncelledim. bios da hdmi ayarı var mı diye baktım. tüm çıkışların açma kapama ayarı var ama hdmi nin herhangi bir ayarı yok.
    2. benim alette liteon ssd var. dell in sitesinde bu ssd için firmware güncellemesi mevcut. indirip çalıştırdığım zaman. desteklenen bir alet yok diye uyarı veriyor. bunu da çözemedim. bu güncellemeyi yapan var mı acep?
    3. intelin bir sürü çipset başlığı altında driver var. bunların hepsini kurdum ama ne işe yarar bilemedim. bunları kuran var mı?

win 10 lu versiyounu çok pahalı. bu sıkıntıları yaşamak yerine direk win 10 luyu alırdım diyemiyorum. zaten patrona bunu zor ikna ettirdim :)

Sıkıntı yaşamamak adına ve driverlerin hazır kurulu olmasını istiyorsanız bir hafta daha bekleyip 256 ssd li w10 modeli alınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @barisgurler temiz win10 kurup direk biosu güncelledim. ondan sonra driverları elle yükledim. sistem ssd ye kurlu ama liteon un kendi firmware yazılımı görmüyor anlamadım. tekrar bir daha mı temiz win10 kurmam gerekir?

@dellos aleti zaten aldım ve kullanıyorum. yazım da da belirttiğim gibi o paralara patron çıkmaz :)
  • quote:

@barisgurler temiz win10 kurup direk biosu güncelledim. ondan sonra driverları elle yükledim. sistem ssd ye kurlu ama liteon un kendi firmware yazılımı görmüyor anlamadım. tekrar bir daha mı temiz win10 kurmam gerekir?

@dellos aleti zaten aldım ve kullanıyorum. yazım da da belirttiğim gibi o paralara patron çıkmaz :)

Firmaların kendi sitelerindeki sürücüler güncel olmayabiliyor. Mesela benim şuan kullandığım Lenovo'nun sitesindeki sürücülerden daha güncelini driver booster buluyor.

Kullanmaya başlayalı çok zaman geçmedi zaten herhalde, ben olsam temiz kurulum yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisgurler -- 20 Nisan 2017; 12:31:6 >
  • Ürün mürün yok bam bam bam

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisgurler

quote:

@barisgurler temiz win10 kurup direk biosu güncelledim. ondan sonra driverları elle yükledim. sistem ssd ye kurlu ama liteon un kendi firmware yazılımı görmüyor anlamadım. tekrar bir daha mı temiz win10 kurmam gerekir?

Firmaların kendi sitelerindeki sürücüler güncel olmayabiliyor. Mesela benim şuan kullandığım Lenovo'nun sitesindeki sürücülerden daha güncelini driver booster buluyor.

Kullanmaya başlayalı çok zaman geçmedi zaten herhalde, ben olsam temiz kurulum yaparım.

Valla ben bi ara ona benzer bi program yüklemiştim farklı driverlar indiriyo iycene bozduydu cihazı

• Beyler ben bugün 128ssdli freedos modeli alıcam. Diğer model 5000-5500 arası demişler ben o kadar ücrete gerek oldugunu düşünmüyorum ilerde bi samsung evo ile upgrade yapılabilir ssd ye lenovonun ise gtx1050 modeli mediamarktta 5600 çekmişler. uçuk fiyatlar. f/p olarak bence dell 7567 en iyi seçenek olacaktır. Panel için dediğim gibi bu güne kadar IPS panel kullanmadım normal monitörüm su an mat tn panel. Çok bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Lenovonun gtx 1060lı model ise ebrar dışında dünya çapında görülmemiş bir model ve gtx 1060ın modelini 4gb yazmışlar (3-6 var diye biliyorum) kesin olarak bir yazım yanlışı var. Ayrıca vatan'a gelicek modeller 5500 altı olmayacaktır diye düşünüyorum. Lenovonun gtx 960m son modeli y700 yanlış hatırlamıyorsam 5300 liraydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerasker -- 20 Nisan 2017; 13:6:48 >

• tamerasker kullanıcısına yanıt
    Kesin fiyatları öğrensek, ben de dediğin gibi yapacağım, ama sonra aldıktan sonra kafamızı duvarlara vurmayalım diye bekliyorum valla
  • BJK kullanıcısına yanıt
    w10 olsa tabiki iyi olurdu ki versiyon olarak home premium falan olacaktır. ssd çokta farketmez sadece alan olarak farkeder. Hız olarak performans istiyorsan barış arkadaş bir mesajda samsung evo yollamıştı böyle ssd lerden max performans alırsın. Benim düşüncem bu. Sadece w10 için yönelirdim o modele. Lenovo içinde kişisel görüşüm gtx1060 kartlı modelin var olmadığı yönünde:) diğer 1050 li model de dellden daha pahalı olacaktır diye düşünüyorum.
  • ve eklemek istiyorum masaüstü bilgisayarımıda 128lik bir ssd ile upgrade ettim. Sadece windows kurdum arayüzde aşırı bir farkla hız performansı alıyorum. Programlar falan ssd de kurulu. Geri kalan oyunlarım falan hepsi sabit disklere kurulu (1 tb). Eğer sende böyle kullanıcaksan 128 ssd yeterli olur
  • tamerasker kullanıcısına yanıt
    128 GB SSD yeterli olmayabilir, çünkü windows 10 20 GB olsa, Office diğer programlar 5 GB olsa, World of Tanks oyununu kurmam şart, o da bir 20 GB. Yaklaşık bir 50 GB gider. Zaten SSD yavaşlamaması için kapasitenin yaklaşık 4 te birinin boş bırakılmasını söylüyorlar. Bilemiyorum o yüzden kararsızım.
  • BJK kullanıcısına yanıt
    world of tanks neden ssdde olmak zorunda :) ssd isteyen bir uygulama değil ki..

Gta 5 desen hadi anlarimda

• quote:

Orijinalden alıntı: emreyusuf01

world of tanks neden ssdde olmak zorunda :) ssd isteyen bir uygulama değil ki..

Gta 5 desen hadi anlarimda

Patchleri gelince yüklemesi uzun sürüyor. Üstelik oyunda spot mekaniğinde hızlı bir hdd her zaman iyidir. Birden fazla kişi spotlanınca hdd'de kasma olmaması lazım. GTA 5 çok elzem değil benim için ama gene de yükleyebilirim
  • Dell i5 256 gb SSD olan modelinde hdd slotu var değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

128 GB SSD yeterli olmayabilir, çünkü windows 10 20 GB olsa, Office diğer programlar 5 GB olsa, World of Tanks oyununu kurmam şart, o da bir 20 GB. Yaklaşık bir 50 GB gider. Zaten SSD yavaşlamaması için kapasitenin yaklaşık 4 te birinin boş bırakılmasını söylüyorlar. Bilemiyorum o yüzden kararsızım.

Özellikle TRIM özelliğine sahip SSD'lerde kapasite azaldı diye yavaşlama yaşamazsınız.

Büyük deponuz (HDD) olsun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisgurler

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Özellikle TRIM özelliğine sahip SSD'lerde kapasite azaldı diye yavaşlama yaşamazsınız.

Büyük deponuz (HDD) olsun yeter.

Gene de bir miktar boş alan bırakmak iyidir. TRIM daha çok SSD ömrü ile ilgili. Aldıktan sonra bir de onla uğraşmak istemiyorum doğrusu da tabii 256'lıklar 5000 üstü olursa mecbur 128'lik alacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 20 Nisan 2017; 15:59:28 >

• Yeni pclerin bu fiyatlarla geleceğini bilsem dün verecektim siparişi bari :D Pazartesiye kadar bekleyelim neyse :D
  • Şu an ebrardayım deli pcler var özellikle msi ge62vr 7rf cok iyi 6400 papel

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerasker

Şu an ebrardayım deli pcler var özellikle msi ge62vr 7rf cok iyi 6400 papel

Söyle onlara 256'lıkları 5000 altına getirsinler lütfen
  • ssd kendimizde indirimden faydalanip alabilirz sirf 256gb ssd var diye 5 bin kusur verilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.