Hocam throttlestop'u defaatle silip yeniden kurdum ama fayda etmedi. Bios'u hangi ayardan default yapacağım acaba? |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (512. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bilgisayar açıldığında F12-BIOS Setup- Restore Settings- Bios Default veya Factory Settings
-
-
-
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim tekrardan. Sizler olmasanız laptop çöpe dönmüştü.
-
-
Hocam böyle performans yükseltici keşiflerin olursa lütfen çekinmeden paylaş :) Yalnız undervolt'tan sonra da pek değişmedi benim sıcaklık değerlerim. RDR2 oynarken turbo kapalı vaziyette gpu sıcaklığı 73'ü gördü. Macun yenilemem lazım artık.
-
Hocam ben bilgisayarın gpu biosunu modlayacağım , gelişmeleri yazarım. Resident evil 3te gpu 72-73 derecelere cıkıyor +185 core clock ile. 85e kadar yolu var hocam modlandıktan sonra. -
quote:
Orijinalden alıntı: dobisco
Hocam ben bilgisayarın gpu biosunu modlayacağım , gelişmeleri yazarım. Resident evil 3te gpu 72-73 derecelere cıkıyor +185 core clock ile. 85e kadar yolu var hocam modlandıktan sonra.Modlayamazsınız hocam GPU BIOS'u. Anakart BIOS'unun içerisinde bulunuyor zira.
-
Hocam anakart üzerinde gpunun çipi yok mu , MSI laptoplarında oluyor genelde ? peki gpu biosunu MMTOOL ile ayıklayamaz mıyız ? Yada biosu unlock edemez miyiz hocam ? Ben dün biraz baktım biosumuzu AMIBCP5 ile açmaya çalıstım yanıt vermiyor uyarısı verdi. Ben biosuma başka bir kullanıcının biosunu flashlasam hocam service , UUID vb şeyler sıkıntı çıkarır mı? Intel ME cleanlemeyi dusunuyorum bakalım nasıl olacak . Son olarak bizim bios SMBIOS diye mi geciyor hocam cunku bilgisayarlarda award , phoenix ,H20 felan oluyor genelde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 13 Aralık 2020; 12:54:33 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dobiscoHocam anakart üzerinde gpunun çipi yok mu , MSI laptoplarında oluyor genelde ? peki gpu biosunu MMTOOL ile ayıklayamaz mıyız ? Yada biosu unlock edemez miyiz hocam ? Ben dün biraz baktım biosumuzu AMIBCP5 ile açmaya çalıstım yanıt vermiyor uyarısı verdi. Ben biosuma başka bir kullanıcının biosunu flashlasam hocam service , UUID vb şeyler sıkıntı çıkarır mı? Intel ME cleanlemeyi dusunuyorum bakalım nasıl olacak . Son olarak bizim bios SMBIOS diye mi geciyor hocam cunku bilgisayarlarda award , phoenix ,H20 felan oluyor genelde.
Anakart üzerinde VBIOS çipi yok diye biliyorum hocam. İçerisini açtığımda BIOS çipini bulmuş, VBIOS çipini bulamamıştım.
GPU BIOS'unu ayıklamanın tek yolu registry'den çekmek hocam;
BIOS'u sadece UEFITool ile açabiliyorum ben;
https://github.com/LongSoft/UEFITool/releases
Başka bir kullanıcının BIOS'unu flashlama olayını bilmiyorum hocam. Herhangi bir yerde de yapanı görmedim ama sorun çıkaracağını zannetmiyorum.
Intel ME temizlenmiş veya herhangi bir şekilde modlanmış BIOS'u flaşlarsanız açılmaz hocam cihaz muhtemelen. İmza kontrolü var diye biliyorum.
Dell hangi BIOS'u kullanıyor bilmiyorum hocam açıkçası. Tam net bulamadım ben de.
-
-
-
hocam sıcaklıktan yana sıkıntı yokta power limit throttlinge takılıyor gpu , oyuzden modlayacağım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dobiscohocam sıcaklıktan yana sıkıntı yokta power limit throttlinge takılıyor gpu , oyuzden modlayacağım.
Öyle bir limit de yok ki hocam. Mesela PUBG'de 1050 Ti için hava soğutma ile çıkılabilecek en yüksek frekansta (1835 MHz) hiç frekans düşürmeden/performans kaybı olmadan çalışabiliyor 7567'de.
-
Hocam bilemiyorum nedendir undervoltlu bir şekilde kullanmama ragmenyinede cpu power limit theortling yiyor , gpudan kaynaklandığını düşünmeye basladım .
edit:hocam şimdi tekrardan baktım dediğiniz sekilde , gpu +185 coreclock ile 70 dereceyi gecmiyor ama işlemci nedense power limit throttling yiyor birsüre sonra. hatta turboboostu kapadım oylede denedim yine PTye takıldı, biranda 10watta düşürüyor işlemci gücünü. nvidia powermizeri denedim işe yaramadı. Son olarak overclocksuz kullandığım zaman gpuyu hiçbir sorun olmuyor. tahminimce overclockladığım zaman gpuyu verebileceği watt degerinin sonuna geliyor bundan dolayı throttle yiyorum gibime geliyor ayrıca throttlestoptan baktığımda gpu nun yanında pl1pl2 gosteriyor. aynı şekilde cpudada gosteriyor ama cpu hiçbir şekilde 45watta dayanmıyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 13 Aralık 2020; 19:38:58 >
-
Bataryam şiştiği ve bozulduğu için yeni pil almaya karar verdim.webde 2 çeşit buldum birisi orijinal diğeri retro marka . Daha önce pil değiştiren varsa yardımcı olabilir mi hangisini almam daha iyi olur ? Bir de pil pil kablosu geliyor mu bataryaların yanında. ? Başka önerilerinize de açığım
https://www.dunyagrup.com/dell-inspiron-7567-uhd4b70w16512c-orjinal-laptop-bataryasi-pil.html
https://www.pilburada.com/dell-inspiron-7567-notebook-bataryasi---pili--retro
-
Özellikle Gta v de aşırı şekilde uzaktaki hareketli nesnelerde gölgelerde titreme sorunu yaşıyorum monitör aldım 144 hz 1080p ona rağmen bu sorun geçerli gta ayarlarından nvidia ayarlarına kadar her şeyi denedim geçmiyor. Aynı sorunu yaşan var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En sağlıklı bios güncellemesini nasıl yapabilirim. Bios güncellemeyi unuttum hala 1.8.1 sürümündeyim 1.11.0 a geçiş yapacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 18 Aralık 2020; 19:49:32 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dobisco
Hocam bilemiyorum nedendir undervoltlu bir şekilde kullanmama ragmenyinede cpu power limit theortling yiyor , gpudan kaynaklandığını düşünmeye basladım .
edit:hocam şimdi tekrardan baktım dediğiniz sekilde , gpu +185 coreclock ile 70 dereceyi gecmiyor ama işlemci nedense power limit throttling yiyor birsüre sonra. hatta turboboostu kapadım oylede denedim yine PTye takıldı, biranda 10watta düşürüyor işlemci gücünü. nvidia powermizeri denedim işe yaramadı. Son olarak overclocksuz kullandığım zaman gpuyu hiçbir sorun olmuyor. tahminimce overclockladığım zaman gpuyu verebileceği watt degerinin sonuna geliyor bundan dolayı throttle yiyorum gibime geliyor ayrıca throttlestoptan baktığımda gpu nun yanında pl1pl2 gosteriyor. aynı şekilde cpudada gosteriyor ama cpu hiçbir şekilde 45watta dayanmıyor..
Ben hiç öyle bir problem yaşamıyordum hocam. DPTF sürücüleri kurulu değildi ama bende.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X