Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (512. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
553.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam throttlestop'u defaatle silip yeniden kurdum ama fayda etmedi. Bios'u hangi ayardan default yapacağım acaba?

• donnarumma kullanıcısına yanıt

Bilgisayar açıldığında F12-BIOS Setup- Restore Settings- Bios Default veya Factory Settings

• ChandlerBingo C kullanıcısına yanıt

Hocam oldu galiba :) Çok teşekkür ediyorum.

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

Son olarak birkaç sorum daha var müsaadenle :)

1-Intel SpeedStep'i kapattın mı?

2- Şu thermal driverları etkisiz hale getiren "disable and lock turbo power limits" seçeneğini seçiyorum ama her yeniden başlatmada tekrar deaktive oluyor. Bunu sabitlemenin bir yolu yok mu?

3-Son olarak "İntel gpu"ya undervolt' yapılmamış vaziyetteydi, sende görünce ben de yaptım. Onu yapmak gerekiyor muydu?

Halledebilmene sevindim hocam , 1- Speedstep ve Turbo kapalı , 2- ben orjinal sitesinden indirdiğim için throttlestopu ayarlar sabit zaten , 3- Belki bu özellik gerekmeyebilir ama bir zararı olmadı.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim tekrardan. Sizler olmasanız laptop çöpe dönmüştü.

Önemli değil hocam, Araştırırken , örnek msi afterburner GPU frekans değerleri buldum ama denemedim açıkçası ayrıca İntel gpu ya undervolt , msi afterburner ile çakışması durumunda kapatılabilir tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChandlerBingo -- 12 Aralık 2020; 14:21:41 >

Hocam böyle performans yükseltici keşiflerin olursa lütfen çekinmeden paylaş :) Yalnız undervolt'tan sonra da pek değişmedi benim sıcaklık değerlerim. RDR2 oynarken turbo kapalı vaziyette gpu sıcaklığı 73'ü gördü. Macun yenilemem lazım artık.

Hocam ben bilgisayarın gpu biosunu modlayacağım , gelişmeleri yazarım. Resident evil 3te gpu 72-73 derecelere cıkıyor +185 core clock ile. 85e kadar yolu var hocam modlandıktan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dobisco

Hocam ben bilgisayarın gpu biosunu modlayacağım , gelişmeleri yazarım. Resident evil 3te gpu 72-73 derecelere cıkıyor +185 core clock ile. 85e kadar yolu var hocam modlandıktan sonra.

Modlayamazsınız hocam GPU BIOS'u. Anakart BIOS'unun içerisinde bulunuyor zira.

• -forumber- kullanıcısına yanıt

Hocam anakart üzerinde gpunun çipi yok mu , MSI laptoplarında oluyor genelde ? peki gpu biosunu MMTOOL ile ayıklayamaz mıyız ? Yada biosu unlock edemez miyiz hocam ? Ben dün biraz baktım biosumuzu AMIBCP5 ile açmaya çalıstım yanıt vermiyor uyarısı verdi. Ben biosuma başka bir kullanıcının biosunu flashlasam hocam service , UUID vb şeyler sıkıntı çıkarır mı? Intel ME cleanlemeyi dusunuyorum bakalım nasıl olacak . Son olarak bizim bios SMBIOS diye mi geciyor hocam cunku bilgisayarlarda award , phoenix ,H20 felan oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 13 Aralık 2020; 12:54:33 >
  • quote:

Hocam anakart üzerinde gpunun çipi yok mu , MSI laptoplarında oluyor genelde ? peki gpu biosunu MMTOOL ile ayıklayamaz mıyız ? Yada biosu unlock edemez miyiz hocam ? Ben dün biraz baktım biosumuzu AMIBCP5 ile açmaya çalıstım yanıt vermiyor uyarısı verdi. Ben biosuma başka bir kullanıcının biosunu flashlasam hocam service , UUID vb şeyler sıkıntı çıkarır mı? Intel ME cleanlemeyi dusunuyorum bakalım nasıl olacak . Son olarak bizim bios SMBIOS diye mi geciyor hocam cunku bilgisayarlarda award , phoenix ,H20 felan oluyor genelde.

Anakart üzerinde VBIOS çipi yok diye biliyorum hocam. İçerisini açtığımda BIOS çipini bulmuş, VBIOS çipini bulamamıştım.

GPU BIOS'unu ayıklamanın tek yolu registry'den çekmek hocam;

https://forums.laptopvideo2go.com/topic/32103-how-to-grab-a-notebooks-vbios-that-is-not-supported-by-nvflash/

BIOS'u sadece UEFITool ile açabiliyorum ben;

https://github.com/LongSoft/UEFITool/releases

Başka bir kullanıcının BIOS'unu flashlama olayını bilmiyorum hocam. Herhangi bir yerde de yapanı görmedim ama sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Intel ME temizlenmiş veya herhangi bir şekilde modlanmış BIOS'u flaşlarsanız açılmaz hocam cihaz muhtemelen. İmza kontrolü var diye biliyorum.

Dell hangi BIOS'u kullanıyor bilmiyorum hocam açıkçası. Tam net bulamadım ben de.

• Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

hocam mobile pascal tdp tweakerin gormesini sağladım , bana yardımcı olurm usunuz rica etsem ? şimdi bunu MMTOOL ile biosun yeniden içine atabileceğimi düşünüyorum yada uefi tool ilede oluyor mu ?

MMTOOL programıda bu sekilde cpu microcodlarını felan silebilmenizi de sağlıyor yararlı bir program.

edit1: hocam suan mmtool içinde bizim gpınun guidini buldum nasıl değiştireceğimi bilmiyorum yukarıda replace adında bir secenek var biraz karıştıracağım oraları.

@-forumber-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 13 Aralık 2020; 14:24:19 >

• quote:

hocam mobile pascal tdp tweakerin gormesini sağladım , bana yardımcı olurm usunuz rica etsem ? şimdi bunu MMTOOL ile biosun yeniden içine atabileceğimi düşünüyorum yada uefi tool ilede oluyor mu ?

MMTOOL programıda bu sekilde cpu microcodlarını felan silebilmenizi de sağlıyor yararlı bir program.

edit1: hocam suan mmtool içinde bizim gpınun guidini buldum nasıl değiştireceğimi bilmiyorum yukarıda replace adında bir secenek var biraz karıştıracağım oraları.

@-forumber-

Replace etme konusunda bir fikrim olmadığı için yardımcı olamayacağım hocam.

Niye VBIOS'u modifiye etmeye çalışıyorsunuz ki? Zaten 93 dereceye kadar izin veriyor VBIOS.

• hocam sıcaklıktan yana sıkıntı yokta power limit throttlinge takılıyor gpu , oyuzden modlayacağım.

• quote:

hocam sıcaklıktan yana sıkıntı yokta power limit throttlinge takılıyor gpu , oyuzden modlayacağım.

Öyle bir limit de yok ki hocam. Mesela PUBG'de 1050 Ti için hava soğutma ile çıkılabilecek en yüksek frekansta (1835 MHz) hiç frekans düşürmeden/performans kaybı olmadan çalışabiliyor 7567'de.

• Hocam bilemiyorum nedendir undervoltlu bir şekilde kullanmama ragmenyinede cpu power limit theortling yiyor , gpudan kaynaklandığını düşünmeye basladım .

edit:hocam şimdi tekrardan baktım dediğiniz sekilde , gpu +185 coreclock ile 70 dereceyi gecmiyor ama işlemci nedense power limit throttling yiyor birsüre sonra. hatta turboboostu kapadım oylede denedim yine PTye takıldı, biranda 10watta düşürüyor işlemci gücünü. nvidia powermizeri denedim işe yaramadı. Son olarak overclocksuz kullandığım zaman gpuyu hiçbir sorun olmuyor. tahminimce overclockladığım zaman gpuyu verebileceği watt degerinin sonuna geliyor bundan dolayı throttle yiyorum gibime geliyor ayrıca throttlestoptan baktığımda gpu nun yanında pl1pl2 gosteriyor. aynı şekilde cpudada gosteriyor ama cpu hiçbir şekilde 45watta dayanmıyorDell Inspiron 7567 - Ana Konu..Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 13 Aralık 2020; 19:38:58 >

• Bataryam şiştiği ve bozulduğu için yeni pil almaya karar verdim.webde 2 çeşit buldum birisi orijinal diğeri retro marka . Daha önce pil değiştiren varsa yardımcı olabilir mi hangisini almam daha iyi olur ? Bir de pil pil kablosu geliyor mu bataryaların yanında. ? Başka önerilerinize de açığım

https://www.dunyagrup.com/dell-inspiron-7567-uhd4b70w16512c-orjinal-laptop-bataryasi-pil.html

https://www.pilburada.com/dell-inspiron-7567-notebook-bataryasi---pili--retro

• Özellikle Gta v de aşırı şekilde uzaktaki hareketli nesnelerde gölgelerde titreme sorunu yaşıyorum monitör aldım 144 hz 1080p ona rağmen bu sorun geçerli gta ayarlarından nvidia ayarlarına kadar her şeyi denedim geçmiyor. Aynı sorunu yaşan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sağlıklı bios güncellemesini nasıl yapabilirim. Bios güncellemeyi unuttum hala 1.8.1 sürümündeyim 1.11.0 a geçiş yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 18 Aralık 2020; 19:49:32 >
  • quote:

Hocam bilemiyorum nedendir undervoltlu bir şekilde kullanmama ragmenyinede cpu power limit theortling yiyor , gpudan kaynaklandığını düşünmeye basladım .

edit:hocam şimdi tekrardan baktım dediğiniz sekilde , gpu +185 coreclock ile 70 dereceyi gecmiyor ama işlemci nedense power limit throttling yiyor birsüre sonra. hatta turboboostu kapadım oylede denedim yine PTye takıldı, biranda 10watta düşürüyor işlemci gücünü. nvidia powermizeri denedim işe yaramadı. Son olarak overclocksuz kullandığım zaman gpuyu hiçbir sorun olmuyor. tahminimce overclockladığım zaman gpuyu verebileceği watt degerinin sonuna geliyor bundan dolayı throttle yiyorum gibime geliyor ayrıca throttlestoptan baktığımda gpu nun yanında pl1pl2 gosteriyor. aynı şekilde cpudada gosteriyor ama cpu hiçbir şekilde 45watta dayanmıyor..

Ben hiç öyle bir problem yaşamıyordum hocam. DPTF sürücüleri kurulu değildi ama bende.

• 
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.