Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 - Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.272
Cevap
61
Favori
223.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1050ti olan model. Arkadaşların anlattığı şekilde bir sorun varsa bu ciddi bir problemdir. Hibrit mibrit diyerek işin içinden çıkamaz Dell. Bu haliyle cihaz tüketici yasasında belirtilen ayıplı mal kapsamındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman21 -- 6 Ocak 2018; 15:43:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaman21 Y kullanıcısına yanıt
    Saçmalık nerede biliyormusunuz, 1050ti 70w tüketen bir gpu 1060 maxq ise 60-70 arası zaten özelliği de bu. Şimdi bakın işlemciler aynı (i5 değilse) i7 7700hq, SSD diskler sizde 128 bizde 256 ama tüketim aynı HDD deseniz hepimizde 1tb 5400 RPM HDD yani tüketim aynı. Ekran, klavye aydınlatması birebir aynı tüketiyor. E o zaman be Dell tüketimleri aynı olan makinelere neden aynı şarj aletini koymuyorsun? Sizinle benim makinem aynı watt civarı tüketiyor ama adaptörler arası 50w fark var. Aptalca...

• Resmen saçmalık.
    Bu modeli az kala alacaktım. Bu pil azalma olayını okuyunca beklemeye almıştım. Dell servisiyle görüşene kadar askıya aldım. En kötü Asus Rog gl502ve modeline yönelcem.
    Bir de kusurun adını hibrit koymuşlar. Salak mı sanıyorlar milleti acaba
  • Bende bilgisayarı yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve şimdiye kadar pek problem yaşamadım, benim için tek sıkıntı 10 gün geçmesine rağmen hala klavyeye aşılamamam. Pil problemini de burayı kurcalarken keşfettim şimdiye kadar, rainbow six ve quantum break oynadım ve bu olayın olup olmadığını bile anlamamıştım. Burada ki problem bilgisayarın şarjı tükenirken perfonmans problemi yaşanması mı ? Eğer böyle bir durum yoksa bunun ne gibi bir sakıncası olabilir ki ( saatte %5 düşmeden bahsediliyor) ? Birisi beni aydınlatırsa sevinirim.
  • Aylarca onca model takip ettim bi hevesle bunu aldım ama şimdi bu sorun canımı sıkmaya başladı ki ben oyun oynayan biride değilim pc de !!

• quote:

Orijinalden alıntı: rdf

Bende bilgisayarı yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve şimdiye kadar pek problem yaşamadım, benim için tek sıkıntı 10 gün geçmesine rağmen hala klavyeye aşılamamam. Pil problemini de burayı kurcalarken keşfettim şimdiye kadar, rainbow six ve quantum break oynadım ve bu olayın olup olmadığını bile anlamamıştım. Burada ki problem bilgisayarın şarjı tükenirken perfonmans problemi yaşanması mı ? Eğer böyle bir durum yoksa bunun ne gibi bir sakıncası olabilir ki ( saatte %5 düşmeden bahsediliyor) ? Birisi beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu problemi ilk defa ben farkedip burada gündeme getirdim.

Şöyle bir sorun oluşur; oyun oynuyorsunuz bataryanız azalıyor aynı zamanda. Oyundan çıktınız tekrar şarj olmaya başladı daha sonra tekrar girdiniz tekrar azaldı böyle gider ve pil ömründe yer alan şarj döngüsünü kısa sürede tamamlarsınız.

Diyelim ki 1 yıl sonra pil ömrü azaldı oyuna girdiniz 1,5 saat sonra bataryanız bitti ve oyununuz yarım kaldı. Gaming notebook diye satılan bir üründe böyle bir saçmalık bana göre kabul edilemez.

• Size dönüş yaptılarmı hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Aylarca onca model takip ettim bi hevesle bunu aldım ama şimdi bu sorun canımı sıkmaya başladı ki ben oyun oynayan biride değilim pc de !!

Ayni durumdayiz hocam fakat ekran kartini cok kullanan oyunlarda oluyor bu problem ben hala cihazdan memnunum ama dell hatasi kabul edip 180watt adaptör gonderse cok mutlu olurum. Cuma gunu 3 farklı kişiyle telefon görüşmesi yaptim hepsi cihazi gonderin kontrol edelim diyor. Seytan diyor direk cihazi iadeye gonder firma hatasini farkedince tekrar satin al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenkuqo -- 6 Ocak 2018; 19:47:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

quote:

Orijinalden alıntı: rdf

Bende bilgisayarı yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve şimdiye kadar pek problem yaşamadım, benim için tek sıkıntı 10 gün geçmesine rağmen hala klavyeye aşılamamam. Pil problemini de burayı kurcalarken keşfettim şimdiye kadar, rainbow six ve quantum break oynadım ve bu olayın olup olmadığını bile anlamamıştım. Burada ki problem bilgisayarın şarjı tükenirken perfonmans problemi yaşanması mı ? Eğer böyle bir durum yoksa bunun ne gibi bir sakıncası olabilir ki ( saatte %5 düşmeden bahsediliyor) ? Birisi beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu problemi ilk defa ben farkedip burada gündeme getirdim.

Şöyle bir sorun oluşur; oyun oynuyorsunuz bataryanız azalıyor aynı zamanda. Oyundan çıktınız tekrar şarj olmaya başladı daha sonra tekrar girdiniz tekrar azaldı böyle gider ve pil ömründe yer alan şarj döngüsünü kısa sürede tamamlarsınız.

Diyelim ki 1 yıl sonra pil ömrü azaldı oyuna girdiniz 1,5 saat sonra bataryanız bitti ve oyununuz yarım kaldı. Gaming notebook diye satılan bir üründe böyle bir saçmalık bana göre kabul edilemez.

Değil gaming notebook ta , hiç bir notebook böyle saçma bir durum olamaz. Önceki pili çıkan notebooklarımda, pili çıkarıp sadece adaptör ile kullandığımı hatırlarım. Sırf pilin ömrü tükenmesin diye.

• Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Ben iade için gönderdim.Dün ulaştı para iadesi bekliyorum.
  • hooky90 kullanıcısına yanıt
    Hangi model hocam?

• cgunay C kullanıcısına yanıt
    1050ti modeli, biraz daha detaylı inceleme fırsatı buldum test ederken, overwatch ultrada herhangi bir düşüş gözükmüyor 70 fps idi fakat oyunun akışı biraz problemli gibi geldi bana optimizasyon sorunundan da olabilir çözemedim. 1 saat içinde sarj düşmeyince epice aldım ve 15 dakika sonra %94'e düştü, 1 saat daha bu şekilde sabit kaldı ve epicte oyun sorunsuz bir şekilde 70 fps'de oynattı fanlar biraz daha yoğundu ama ısınma neredeyse hiç yok. 1 saat sonra %94 ten %95'e yükseldi ve tekrar %94'e düştü. Kişisel fikrim kesinlikle sarj aletinin yetersizliği daha önce Dell olarak alienware kullandım pc'nin verdiği tepkileri anlayabiliyorsunuz daha önce dell kullandıysanız. 180w'lık sarj aleti verselermiş hiç böyle bir problem olmayacakmış, tabi gel de bunu servise anlat götürür verirsin 1 hafta orda kalır içindeki tüm veriler tekrar silinir sana ulaşana kadar bir sürü uğraş. Farklı bir çözüm olanağı olsa keşke inceleyip fikri olan arkadaşlar veya servise veren arkadaşların görüşlerini alabilirsek daha iyi yol alabiliriz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooky90 -- 6 Ocak 2018; 19:18:42 >

• alperen.md kullanıcısına yanıt
    Ne almaya karar verdiniz peki ? Performans gerektiren bilgisayara ihtiyacım var bunu veye 7567 almayı düşünüyordum ?
  • 1060 modeli alan arkadaşlar; nereden aldınız cihazı? Ben hiç bir mağazada bulamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erenkuqo

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Aylarca onca model takip ettim bi hevesle bunu aldım ama şimdi bu sorun canımı sıkmaya başladı ki ben oyun oynayan biride değilim pc de !!

Ayni durumdayiz hocam fakat ekran kartini cok kullanan oyunlarda oluyor bu problem ben hala cihazdan memnunum ama dell hatasi kabul edip 180watt adaptör gonderse cok mutlu olurum. Cuma gunu 3 farklı kişiyle telefon görüşmesi yaptim hepsi cihazi gonderin kontrol edelim diyor. Seytan diyor direk cihazi iadeye gonder firma hatasini farkedince tekrar satin al.

Ben henüz aramadım ama iade talebi isteyip göndersem bile 2/3 defa gidip gelecek uğraştıracaklar o yüzden bulaşmakta istemiyorum bi yandan.. Yoksa cihazdan bu sorun dışında bende gayet memnunum.

Bana düşmez açıkçası ama eğer pek oyun oynayan biri değilseniz bu sorun sizin için sıkıntı yaratmayacaktır diye düşünüyorum, bir bilgisayarı ideal yapan ihtiyaçlarınıza nasıl uyum sağladığıdır bence. Başka makinelerin konularına bakın hepsinde bir sıkıntı var, Lenovo legion klavye sorununa sahip üstelik donanımsal gözüküyor, Asus örneğin soğutmasından şikayet ediliyor. Acer ha keza türlü değişik sorunlar gösteriyor ekranı pek kaliteli değil deniyor vs.

Sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa sizi etkilemeyecek sorunları görmezden gelebilirsiniz ki zaten görmeyeceksiniz muhtemelen. Ancak bir oyuncu için pil azalması sorun hakkaten.

14 is gunu icerisinde cihazin kusurlu olduğunu bilsirip iade etme sansimiz varmış. Ne yapsak bilmiyorum ?

• erenkuqo kullanıcısına yanıt
    14 gün içerisinde olan sebep göstermeden cayma hakkı değil mi? En azından ben öyle yaptım. Sonuçta sorun cihazda bile değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkuqo

14 is gunu icerisinde cihazin kusurlu olduğunu bilsirip iade etme sansimiz varmış. Ne yapsak bilmiyorum ?

Hocam oyun için aldım, çoğunlukla oyun oynarım derseniz bu hakkınızı kullanın siz yada değişim isteyin muadil bi ürün ile..

ptahba

Muhtemelen dediğiniz gibi yapıcam hocam.

• Bende oyun internet karisik kullaniyorum. %3-5 azalmis azalmamis hic bakmiyorum bile sorun yok benim icin. Performans,sogutma,dizayn,kasa kalitesi cok guzel bence.

Ekran bir kademe daha parlak,klavye biraz daha sert ve derin basma mesafesine sahip olsaymis 10/10 alirdi benden :) Seviyorum 7577mi..

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.