teşekkür ederim. çok fazla yorum okumama rağmen net fikirler edinemedim. işlemcinin yanısıra hdd farkları (320-5400 ve 500-7200) ekran farkları (biri led biri hd led) olmasıda da çözemediğim farklar. g37h33 modeli packard bell in amd li tm81 ile i5 li TJ75-JO-261TK modeliyle kıyaslanabilirmi. biraz karışık oldu ama yorumlarsanız sevinirim saygılar.
7200 RPM diskler biraz daha gürültülü ve sıcak çalışırlar ama uygulamaların açılış-kapanış hızlarında artış sağlarlar. Boyutu pek önemli olmamakla birlikte, bazı 500 GB 7200 RPM'lik disklerin, 5400 RPM'liklere oranlar gerçekten sesli çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yani düne kadar çıt çıkarmayan bilgisayar, değişimden sonra şaşırtabilir gürültü seviyesiyle. Gürültü derken, ses seviyesi ve titreşimi birlikte kastediyorum.
İkisi de LED aydınlatmalı ekranlardır. Aralarında bir fark olduğunu sanmıyorum. Yazarken bir HD ibaresi koymuşlar herhalde ama HD'den kast HD Ready'dir büyük ihtimalle. 1366x768 çözünürlüğe sahip tüm cihazlarda zaten doğal olarak HD Ready (1280x720) çözünürlük sunulduğu için, HD ya da HD Ready yazılmasında bir sakınca yok.
TJ75'in verdiğin modeliyle arasında pek fark yok. Aşağı yukarı aynı performansı verirler oyunlarda. TM81'de de epeyce güçlü bir işlemci var. Özellikle işlemciye yük bindiren ve çoklu işlemci desteğine sahip uygulamalarda TM81 biraz da olsa farkını hissettirir. İki cihazdan da biraz üstündür diyebiliriz TM81 için genel olarak.
Tabi üçü içinde en ucuzu hangisiyse, onu almakta fayda var. Dell'in yerinde hizmet gibi avantajlarından yararlanmak istiyorsan, orası da senin tercihin tabii ki.
çocuklar bende ttnetten 15r cihazını aldım fakat ekranın sağ tarafında bi tane ölü piksel var ve alalı 2 gün olmadan bu çok canımı sıktı servisi arıyacağım fakat bu olayı daha önceden yaşayan birisi varmı bu modelde naapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
quote:
Orijinalden alıntı: serdar.ca_41 çocuklar bende ttnetten 15r cihazını aldım fakat ekranın sağ tarafında bi tane ölü piksel var ve alalı 2 gün olmadan bu çok canımı sıktı servisi arıyacağım fakat bu olayı daha önceden yaşayan birisi varmı bu modelde naapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
Eğer ölü nokta çok büyükse, değiştirme şansı olabilir. Tamamen senin konuşmana ve servisin insyatifine kalmış.
Arkadaşlar aranızda "DELL Inspiron 5010 Intel Core i3 370m 2.4GHZ 2GB 320GB 1GB HD550v 15.6" Notebook T37F23 Freedos" modelini kullanan birisi var mı acaba? Bu bilgisayarı yeğenime almayı düşünüyorum. Varsa kullanan görüşlerinizi bekliyorum. Linki aşağıda...
ben bizzat kullanıyorum. Yalnız Win 7 basic var işletim sistemi. En düşük puanı 5.6 ram ve sabit disk. Perfomansı sizi memnun edecktir.
quote:
Orijinalden alıntı: wingtsun
Arkadaşlar aranızda "DELL Inspiron 5010 Intel Core i3 370m 2.4GHZ 2GB 320GB 1GB HD550v 15.6" Notebook T37F23 Freedos" modelini kullanan birisi var mı acaba? Bu bilgisayarı yeğenime almayı düşünüyorum. Varsa kullanan görüşlerinizi bekliyorum. Linki aşağıda...
Arkadaşlarn bende ttnetin verdiği seriyi aldım yanlız işletim sistemini değiştiremiyorum xp sp3 işletim sistemi yükleme sırasında mavi ekran hatası alıyorum. yanlız tekrar windows 7 ultimate kurduğumda problem yok . sorunu çözebilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevınırım..
quote:
Orijinalden alıntı: Devrim75
Pil Ömrü: (Bu bir hatırlatmadır) Tecrübesizliğimi affedin; bir önceki dizüstü PC'mde böyle bir özellik yoktu. Dell BIOS, isterseniz pil şarj işlemini devre dışı bırakıyor. İster Windows'taki pil durum kısmından isterseniz yine BIOS'tan pil şarjını geçici olarak durdurabiliyorsunuz. Bu sayede bilgisayar pili yeniden yeniden doldurmaya uğraşmıyor.
Merhaba, pil şarj işlemini devre dışı bıraktığımızda pil tamamen bitene kadar şarj olmayacak anlamına mı geliyor ? Tam çözemedim bunu. Masaüstü pcden labtop a yeni geçtimde biraz yabancısıyım bu işlerin :)
ya arkadaşlar şu bluetooth sorununa bir çözüm getirebilen arkadaş yok mu aranızda?
topic ölü mü yoksa izleyenler var mı varsa bazı sorularım olacak ???
Öncelikle hepinize selamlar. Siteyi uzun zamandır misafir olarak takip ediyordum hatta Acer Aspire 5920 kulübü sayesinde bir çok kez notebookumda yaşadığım sorunları çözebildim. Şimdi ise notebookum tipik bilinen 5920 hatası olan ekran kartı hatasını vermeye başladığından dolayı yeni bir notebook almayı düşünüyorum.
Dell'in servisinin ne kadar iyi olduğunu Acer notebookumda yaşadığım servis rezaleti ve yan sanayiden kişilerin söylediği "Dell çok iyi olm" lafları ve de burada okuduklarım sayesinde anladım.
Şimdi kararsız olduğum 4 bilgisayar var ve bunlardan 2si dell 2si packard bell, gönlüm dell diyor tabiki ama parasal olarak da kendimi düşünüyorum.
Sizce hangisi seçmeliyim?
DELL INS. 5010 CORE I5 460M-2.53GHZ-4GB-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-BT-CAM-W7BAS (ekran kartı beni al diyor ama fiyatı 1621 TL)
PACKARD BELL TJ75 CORE I5 450M-2.40GHZ-6 GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-CAM-BT-W7PRE (yine ekran kartı fiyatı 1576 TL ama burada da beni korkutan packard bell servisi nasıl acaba)
DELL INS. 3010 CORE İ5-430M 2.26GHZ-4GB-320GB-13.3"HD WLED-1 GB HD5470-CAM-BT-W7BAS (ekran kartından dolayı bunu almayabilirim ama bunun fiyatı Vatan Bilgisayarda 1501 TL Best Buy da ise kampanya da ve 1249 TL'ye inmiş almak isteyen arkadaşlar için de bir örnek olsun)
PACKARD BELL TJ75 CORE I5 430M-2.26GHZ- 4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-CAM-BT-W7BAS (Bu da diğer packard bell ile alan ve ram farkı var ve fiyatı da 1351 TL)
Bir de yanlış hatırlamıyorsam packard bell acer tarafından satın alınmıştı bu da yüzümü korkutuyor. Sizce dell mi alayım packard bell mi? Dell de ise hangisini alayım? Tabiki 5650 ama çok kararsız kaldım fiyatı 1500 lira olsa direkt alırdım ama şimdi böyle sormak istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Brooklyn
quote:
Orijinalden alıntı: Devrim75
Pil Ömrü: (Bu bir hatırlatmadır) Tecrübesizliğimi affedin; bir önceki dizüstü PC'mde böyle bir özellik yoktu. Dell BIOS, isterseniz pil şarj işlemini devre dışı bırakıyor. İster Windows'taki pil durum kısmından isterseniz yine BIOS'tan pil şarjını geçici olarak durdurabiliyorsunuz. Bu sayede bilgisayar pili yeniden yeniden doldurmaya uğraşmıyor.
Merhaba, pil şarj işlemini devre dışı bıraktığımızda pil tamamen bitene kadar şarj olmayacak anlamına mı geliyor ? Tam çözemedim bunu. Masaüstü pcden labtop a yeni geçtimde biraz yabancısıyım bu işlerin :)
Bir sonraki açılışa kadar şarj olmayacaktır. Yani Windows'u ve pc'yi kapatıp açtığınızda bu özellik kapalı hâle geliyor. İşin burasını anlamadım işte.
merhaba arkadaşlar bende bir dell inspiron n5010 i3 kullanıcısıyım ttnet kampanyasından aldım fakat alalı 3 gün olmadı bazı sorunları beni cok sıktı
1.ilk olarak pcyi aldığımda cep telefıonumu pcyle eşleştirmek istemiştim fakat beceremedim bişeyler cıkmıştı hata vermişti ama su an o kutucukta ne yazdığı aklıma gelmedi
2.fifa 08 oyunu yüklemek istemiştim dün 2 3 kere denedim ama olmadı sanırım o sorun cdden kaynaklanıyodu
3.yedeklemeyi beceremedim harddisk bölünmemiş olduğu için yapamamış olabilirim bende bide masaüstü bilgisayar var onun harddiski 80 gb ama bölünmüş bir sekilde C D ile ayarlanmış masaüstümün bölünmüş harddiskki gibi dell inspiron n5010 i3 ümünde harddiskinin öyle ayarlanmasını isterdim bu konuda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
4.ve son olarak su an cok sıkkın ve perişan haldeyim dün 2 kere benim laptop kapanmadı kapanıyor yazısında saatterce kaldı ve bende 2 kere üst üste pili cıkarıp kapatmayı denedim ve bugün laptopumu acmak istediğimde karşıma baslangıc onarma diye bi sistem kısmı cıktı tamamlanması 1 saatten fazla sürebilir dedi ama 4 saat olcak nerdeyse pc tepki vermedi hala baslangıc onarma sorunlarını bulmakta
sizden lütfen ama lüften cok rica ediyorum pek sizin gibi anlamam pcden cat pat anlarım sadece cok zor durumdayım yardımcı olursanız cok mutlu olucam yardımlarınızı bekliyorum ...
quote:
Orijinalden alıntı: eyzira
Öncelikle hepinize selamlar. Siteyi uzun zamandır misafir olarak takip ediyordum hatta Acer Aspire 5920 kulübü sayesinde bir çok kez notebookumda yaşadığım sorunları çözebildim. Şimdi ise notebookum tipik bilinen 5920 hatası olan ekran kartı hatasını vermeye başladığından dolayı yeni bir notebook almayı düşünüyorum.
Dell'in servisinin ne kadar iyi olduğunu Acer notebookumda yaşadığım servis rezaleti ve yan sanayiden kişilerin söylediği "Dell çok iyi olm" lafları ve de burada okuduklarım sayesinde anladım.
Şimdi kararsız olduğum 4 bilgisayar var ve bunlardan 2si dell 2si packard bell, gönlüm dell diyor tabiki ama parasal olarak da kendimi düşünüyorum.
DELL INS. 5010 CORE I5 460M-2.53GHZ-4GB-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-BT-CAM-W7BAS (ekran kartı beni al diyor ama fiyatı 1621 TL)
PACKARD BELL TJ75 CORE I5 450M-2.40GHZ-6 GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-CAM-BT-W7PRE (yine ekran kartı fiyatı 1576 TL ama burada da beni korkutan packard bell servisi nasıl acaba)
DELL INS. 3010 CORE İ5-430M 2.26GHZ-4GB-320GB-13.3"HD WLED-1 GB HD5470-CAM-BT-W7BAS (ekran kartından dolayı bunu almayabilirim ama bunun fiyatı Vatan Bilgisayarda 1501 TL Best Buy da ise kampanya da ve 1249 TL'ye inmiş almak isteyen arkadaşlar için de bir örnek olsun)
PACKARD BELL TJ75 CORE I5 430M-2.26GHZ- 4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-CAM-BT-W7BAS (Bu da diğer packard bell ile alan ve ram farkı var ve fiyatı da 1351 TL)
Bir de yanlış hatırlamıyorsam packard bell acer tarafından satın alınmıştı bu da yüzümü korkutuyor. Sizce dell mi alayım packard bell mi? Dell de ise hangisini alayım? Tabiki 5650 ama çok kararsız kaldım fiyatı 1500 lira olsa direkt alırdım ama şimdi böyle sormak istedim.
merhabalar eğer istanbulda yaşıyorsanız vatan notebook kadıköyde yeni bir mağaza açtı. bütün laptoplarda %20 indirim var.bu hafta eğer worldcardınız varsa 5650 li dell i yaklaşık olarak 1480 liraya alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: behchat
quote:
Orijinalden alıntı: eyzira
merhabalar eğer istanbulda yaşıyorsanız vatan notebook kadıköyde yeni bir mağaza açtı. bütün laptoplarda %20 indirim var.bu hafta eğer worldcardınız varsa 5650 li dell i yaklaşık olarak 1480 liraya alabilirsiniz.
Hocam Ankara'da yaşıyorum ya buradaki Vatan'dan alacağım ya da Mersin'de bulunan Vatan'dan ama işte 1500 olsa direkt alacağım ama of.
arkadaşlar 1 ay önce ürünü ttnet ten aldım. ürün geldiğinde ekran parlaklığı biraz düşük ve hoparlörde cızırtı vardı. 1 aylık bir yerinde destek servis beklemesi sonunda servis geldi ve bir servis formu verdi değişim için. bende onu mersa sisteme gönderdim ve yeni laptop um 3 gün önce geldi. şimdi laptop u detaylı incelediğimde ilk sorun tuş takımındaki boşluk ve yazarken boşluğun alta vurmasından kaynaklanan ses oldu. pek takmadan kullanmaya devam ettim. iyice inceledim. harddiskteki tıkırtı bendede geliyordu fakat bu yeni laptop ta yok. fakat şöyle bir şey var. ilk gelen laptop ta harddisk markası toshiba iken bu gelen laptop ta samsung olarak gösteriliyor. ayrıca ram lerden 2gb nanya teknoloji 1gb samsung olarak markalandırılmış. kısacası ne buldularsa toplamışlar. oyun performansına gelirsek. bad company 2 online oynayan biriyim medium ayarlarda full çözünürlükte aa af 2x olarak kuvvetli çatışmalarda kasıyor onun dışında akıcılık normal. pes 2011 sorunsuz ve akıcı oynayabilirsiniz. başka sorusu olan arkadaşların sorularını keyifle cevaplayabilirim.
edit: tuş takımında enter ve num tuşlarının ordaki boşluk daha önce vitrinde gördüğüm bi 15r de daha vardı. tt nette vitrine koyulan bu ürünü bu yüzden almamış başka bi telekomdan almıştım. kadermi şansmı bilmem yeni gellen laptopta aynı sorunla karşılaştım. bu sorundan müzdarip arkadaşlarda bana ulaşırlarsa sevinirim. herhangi bir çözüm bulduysanız paylaşmanız çok iyi olur. iyi forumlar
arkadaşlar ttnetden dell inspiron 1545 wireless driverı bulamadım yardım lütfenn adresim kemal_ozmen07@hotmail.com bu arada 64 bit win 7 arkadaşlar
aynı ses bendede var ve ben gidip değiştirdim , servis ses olmadığını söyledi felan ancak gerçekten sessiz ortamda insanı delirtecek şekilde saat saniye sesi gibi rahatsız ediyor , 2ci üründede aynı ses var bu seri böyle sanırım , tanıdıktı aldığım yer şimdi tekrar sorun etmek istemiyorum bu sesi ama bu ses var ve normalde olmamalı d630 dell kullanıyorum aynı zamanda bu model bile n5010 dan sessiz.
aynı ses bendede var ve ben gidip değiştirdim , servis ses olmadığını söyledi felan ancak gerçekten sessiz ortamda insanı delirtecek şekilde saat saniye sesi gibi rahatsız ediyor , 2ci üründede aynı ses var bu seri böyle sanırım , tanıdıktı aldığım yer şimdi tekrar sorun etmek istemiyorum bu sesi ama bu ses var ve normalde olmamalı d630 dell kullanıyorum aynı zamanda bu model bile n5010 dan sessiz.
Arkadaslar bluetooth sorunu nu bi türlü çözemedim.bütün driverlerini kurdum ancak en sonda bluetooth anahtarını etkinleştir yazısı kaldı öyle.Fn+F2 yapıyorum olmadı.yani bluetooth sorunu devam ediyor.yapan arkadaslar varsa bizede yardımcı olsunlar.simdiden teşekkürler