Şimdi Ara

Dell Insprion 7000 serisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell Insprion 7000 serisi ne zaman gelecek bir bilgisi olan var mı yada satıcılardan bilgi verebilicek var mı 1 aydır bekliyorum Türkiye ye giriş ne zaman yapacakdır. : )

• Hocam bende 15" versiyonunu bekliyorum tasarımı ve özellikleri çok hoşuma gidiyor. Asus N550JV almak istemiyorum, çok klişe bir cihaz, ona rakip olabilecek bir fiyattan piyasaya girerse kesinlikle benim tercihim olacak, umarım yakın zamanda gelir :)
  • inşallah hocam dell her konuda 1. numaradır adamlar bir pc yapar en iyi ekran kartı performansını ondan alırsınız, en iyi anakart performansını ondna alırsınız hatta en dayanaklı makinelerdir.. her türlü kullanmaya dayanıklı makine taki neler yapabiliceklerinizi bilin xps serisi çok hoşuma gidiyor yalnız bu 7000 serisinde aynı tip kasa kullanıldığı için çok güzel olucağını düşünüyorum artı dell garanti bir maldır.. n5110 um var gayet de memnunum. asus, lenovo para vermek istemiyorum çünkü çok dandik ve hor kullanmaya dayanıklı makineler değil, hp dell tercihimdir her zaman hp nın de çok uygun bir pcisni bulamadım.
  • sqook S kullanıcısına yanıt
    Dell 5110 seriside övdüğünüz kadar güzel bir seri değil size iyisi denk gelmiş olabilir bunun yanında ağzı yanan azımsanak kadar çok bu makinelerden söktüm dediğiniz kadar sağlam olduğunu söyleyemeyeceğim.Dell bu segment makinelerinde güçlü kart kullanmıyor aynı fiyata rakiplerinde daha güçlü kartlar mevcut.Mesela 5110 serisinde gt525 varken rakiplerinde aynı fiyatlarda gt540,550,555 gibi kartlar vardır
  • haklısınız ama eşeği at yapmakda atı eşek yapmakda bizim elimizde ve ben gayet memnunum gt 525m oc çektiğim den beir gt 550m nın verdiği performansı zaten alıyorum bir sıkıntım yok ordan ha ne kadar o.c yaptınız derseniz 781 mhz cuda 962 mhz memory ısı dereceleri max 71... işlemci 75... hdd 42,43,... yeterlidir inşallah artı donanımsal özelliği bios olarakda tabi şuan 2013 de 14 giricez daha yeni yeni asus lenovo hp gibi malların desteklediği özellikleri 2011 makinesi çokdan destekliyordu bunlarda ayrıcalıklardır artı donanım kalitesine gelirsek gerçekten kaliteli bir malı var.. ekrana gelirsek piyasadaki en iyi ekranlarından biri appleden sonra diyebiliriz.. ama nerdeyse apple bile geride bırakmaya başladı.

rakipleri dediğiniz kesim şuan satış da 4. sıradaki acerdan sonra geliyor ki acer gibi bir mal 4 sıraya yerleşmesi bile muhteşem bir sonuçdur... 2013 satış pazarında

en çok satan ibm lenovo
    hp-dell birisinden biri 2 diğeri 3 aralarındada %1 gibi bir fark var...
    acer 4 sırada
    asus veya başka bir markada olabilir 5 sırada ama çok düşük bir %likle gerisini zaten adamlar direk other koymuş hiç uğraşmamış...

asus u çok övebilirisiniz çok fazla üretim yapabilir ve her konuya el atmış olabilir ama ortada birşey olmadıkdan sonra önemi yok...

dell şuan kullanıcı pazarı olmayabilir ama kamu ve serverlarda en çok kullanılan makinelerden biridir...

artı piyasada 2011 yılında cıkan asus, lenovo gibi makinelerin laptoplarının %80 nınde sata problemı varken modellerin sadece... dell 3 veya 4 makinesinde vardı ve ... direk adamlar makineleri değiştirdiler.. diğer markalar gibi düzelttip geri yollamadılar... bu tamamiyle müşteri memnuniyetdir... garantisine gelirsek hp, asus giib markaların google yazın aradığınızda ne aıclan bir telefonu nede doğru düzgün bir siteleri var... dell servis dışı bile garantisinde %60 indirim var direk olarak ve kargo bedavadır..

samsung el atarsak çokda iyi bir makine sayılmaz... ekranlarına gelirsek kaliteli olabilir ama gerçek bir kalite ucuzlukla olmaz..
    apple adamlar gerçekten makina üretiyor keşke Türkiye pazar payı daha düzgün olsa..
    dell gelirsek dünyanın en iyi physx ve işlemci,hdd performansı veren tek makina delldir. modelin ne olduğu ve nelerle karşılaştırdığınıza dikkat edin.. gt 525m ben high medium karışık battlefield 4 oynuyorum...
    lenovo tamamiyle bitten bir firmadır belki en çok pazar payı elinde olabilir isimin verdiği güvenden dolayı ama makinaları çok hoşnut etmıyor çok fazla sorunlu adamların sli lı makinesinde dandik bir thermal kaplama 1 tanede fan var fazladan.. dell in alienlerinde 3 tane fan vardır ve thermal döşemeye bakarsanız en az 4,5 tane bakır la fanlara ulaşmaktadır. bu bir farkdır. 3 tane fandan bahsedıyoruz hangi makine 3 fan kullanıyor ve o kadar iyi performans verebiliyor....
    acer,packard bell giib ürünleri konuşmayı bile istemem çünkü batarya sorunu en çok yaşanan makinelerdir ibm de dahil buna...
    toshibaya gelirsek tamamiyle fiyasko sağlam bir makine olmasından harici hiç bir karı yok..
    hp gerçekten bir kalite yalnız Türkiye ithalatçı firması tamamiyle fiyasko..
    sony kaliteli bir pc gerçekten ama hala aşılmamış problemler var ısınma gibi elektronik sorunlar gibi.. bu tamamiyle laptobun kendi hataları kullanıcıyı hiç söylemiyorum..
    msi evet oyun laptopları çok güzel ama hala physx de geride dellden hemde %20 lik bir oayla başlıyor ve gittikçe artıyor...
    çok güzel oyun makineleri var origin vb... çok güzel makineler var.. ve bunları bilmeyen insanlar var bunların performansını ve donanımını diğer Türkiye deki çoğu bilgisiyarla kıyaslayamayız bile..

fiyat konusuna gelirsekde siz sadece ekran kartlrındna bahsetmişsiniz yukarda bahsettiğim gibi sadece bir özellikle bütün makineyi kötüleyemezsiniz ve fiyata gelirsek en az gt 540m olan makine zamanında 1.600 den başlıyordu ki dell in bios özelliğine sahip olan makineler değildi onlar.. dell in çok daaha detaylı biosu ve ek özellikleri vardir... şimdi lenovo usblerinizi pc kapalıyken bile telefonunuzu şarjz edin diyor benım makinede o zaten vardı en basit farkı söylüyorum hdmi yokdu mesela çoğu 2011 laptoplarında.. buda bir farkdır... usb 3 yokdu çoğu makinede buda bir farkdır.. sataları çoğunun sorunluydu buda bir farkdır... kasaları çoğunun kalın ve tipsizdi hp hariç buda bir farkdır.. çoğunun ekranı hd değildi 720p bile olsa n5110 onda vardı buda bir farkdır.. artı çokda kaliteli ekranlardır.. dell n5110 tek sorunum hoporlor sorunu onuda aştım ... artı srs premium vardı o zaman çoğu makinede olduğu halde ben aynı performansı başka makinelerden alamadım buda farkdır... bazı şeyleri kıyaslarken bir tane kötü şeyi gözünüzün önüne almayın detaylarıda göz önüne alın... wireless i 300mbps destekliyor 2011 de çoğu makinede yoktu.. hatta hiç birinde yoktu.. buda farkdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqooK -- 5 Aralık 2013; 21:17:28 >

• Hocam ben de sizin durumunuzdayım. Autocad, Illustrator, Sketch Up gibi çizim programları kullanacağım ve kullanacağım cihazın performansı ve tasarımı benim için çok önemli. Dell in bu yeni serisindeki tasarımı gerçekten çok hoşuma gitti, donanım olarak da isteklerimi karşılayacak gibi duruyor. HP'ye bende baktım fakat tasarımını ve donanımını beğendiğim bütün laptopların ya çözünürlüğü çok kötü ya da fiyatı fazlasıyla pahalı. Piyasada böyle bir boşluğu dolduran sadece 2 cihaz var, Y510P ve N550JV. Onlarında tasarım-stabilite-ısınma problemleri var bana göre. Kısacası Dell'in bu serisi beni bu dertten kurtaracak gibi. Umarım rekabetçi bir fiyatla gelir ve bizde alır keyifle kullanırız.
  • bende senın gibi 3dsmax, photoshop, illustrator, after effect vb programlar kullanıyorum ve ben pcmın performansından gayet de memnunum min derecede bir pc bile olsa her yönüyle.. işlemleri sıkıntısız görüyor vakit tabiki harcanıyor.. quadro gpu ile geforce kıyaslayamazsınız zaten çizimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sqook

bende senın gibi 3dsmax, photoshop, illustrator, after effect vb programlar kullanıyorum ve ben pcmın performansından gayet de memnunum min derecede bir pc bile olsa her yönüyle.. işlemleri sıkıntısız görüyor vakit tabiki harcanıyor.. quadro gpu ile geforce kıyaslayamazsınız zaten çizimde.

Hocam bu 15" Inspiron U işlemciyle geliyormuş. Multitasking de bi sıkıntı olur mu diye düşünmeden edemiyorum. AutoCAD de 10mb lık bir dwg dosyasıyla aynı anda Illustrator veya Sketch Up kullanabilir miyim ki.. 4 çekirdekli işlemci daha mantıklı olur sanki...
  • bunlarda aslında şöyle anlatıyım i5 lerle aynı performansa sahip denemez ama %15-20 daha performanslı ama u olmayanlardan almak daha yararlı çünkü 8 çekirdek ile 4 çekirdeği kıyaslayamayız tabiki birde ek özellikleri var 4/4 4çekirdek+sanal olarak düşünürsek bu işlemcilerin karı pazarda mal satmakdır orta derece bir işlemci niyetinde göstermek işin aslı o yüzden i7-4700 serisinden almak daha yararlı.. multitasking sorunuda evet hemen hemen çoğu programda yaşıyoruz ama çok araştırdım tamamiyle programın kendi istediğine göre işlemciyi kullanıyor işlemciyle alakala bir durum değil..
  • quote:

bunlarda aslında şöyle anlatıyım i5 lerle aynı performansa sahip denemez ama %15-20 daha performanslı ama u olmayanlardan almak daha yararlı çünkü 8 çekirdek ile 4 çekirdeği kıyaslayamayız tabiki birde ek özellikleri var 4/4 4çekirdek+sanal olarak düşünürsek bu işlemcilerin karı pazarda mal satmakdır orta derece bir işlemci niyetinde göstermek işin aslı o yüzden i7-4700 serisinden almak daha yararlı.. multitasking sorunuda evet hemen hemen çoğu programda yaşıyoruz ama çok araştırdım tamamiyle programın kendi istediğine göre işlemciyi kullanıyor işlemciyle alakala bir durum değil..

Dell bu seriyi multimedia serisi olarak lanse ediyor ve rakiplerinden daha az performanslı bir işlemciyle rekabete giriyor... Dell in sıkıntısı burda. Rakipleri i7-4700HQ-MQ kullanırken Dell gidip i7-4500U kullanıyor. Bu hiç iyi olmadı, adam gibi işimi görecek bi laptop bulamıcam herhalde

• malesef.. bazı sıkıntılar mutlaka yaşıyıcaz.. ama daha iyilerinde mq hq serileri var..
  • quote:

malesef.. bazı sıkıntılar mutlaka yaşıyıcaz.. ama daha iyilerinde mq hq serileri var..

XPS var o da fiyatını haketmiyor açıkcası...
  • 2 Yıl IBM Lenovo SL510 2 yılda DELL N5110 kullanan biri olarak ;

Lenovo 9 puanlık makinaysa DELL 6 puan zor alır.

- Lenovo'nun 1 kez olsun ısındığını hatırlamam. DELL'in sol kısmında yumurta pişirebilirsiniz.

- IBM Lenovo'nun fanı varmı ? DELL'in bu hafta 2.defa fanını değiştireceğim.

- Lenovoda donanımsal en ufak bir sıkıntı yaşamazken, DELL'in USB 3.0 girişlerinin 1 kez bile tam performansında çalıştığını bilmem ki USB 2.0 mause bile takılarak çalışıyor bu girişlerde.

Birdaha asla ama asla DELL almam.
  • bende dell in ısındığını bilmem ona bakılırsa usb 3 de sorun yok : )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.