Şimdi Ara

Dell kapanmama sorunu (mama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
7.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim notebookta kapanmama sorunu var .Mesela ben bilgisayarı kapatcak olduğumda kapata veya power düğmesine basıyorum.Shutting down dedikten sonra ekran kapanıyor (fiziksel olarak değil ama teknik olarak). sonra bekliyorum (en az 30 dakika) bilgisayar hala kapanmıyor ekran kapalı duruyor ama power butonu hala yanıyor. Yani bilgisayar hala çalışıyor ama ekran kapalı duruyor.Hee söylemeyi unutuyordum benim notebookumun modeli n5110. Klavyenin sağ üst köşesindeki 3 tuşdan biri yanıyor o tuş ekran kapatma tuşu.Bir daha açılsın diye o tuşa basdım ama hala açılmadı sonra diğer 2 tuşa bastım hiç bir şey olmadı.Diğer klavye tuşlarına da bastım (boşluk, enter, esc vb.) gibi şeylere de bastım ama yine olmadı ekran gelmedi bilgisayar çalışıyor bu olay bilgisayarı aldıktan hemen 3 hafta sonra oldu.Bilgisayarı sadece power butonuna basılı tutarak kapatabiliyorum. Arkadaşlar acil cevaplarınızı bekliyorum.
    Hatta resmin linkini vereyim:http://imageshack.us/a/img411/1253/fby9782.jpg resimdeki düğmelerden en sağdaki düğme.

• Güç seçeneklerinde kapatma ayarları nasıl kapatayım derken hazırda beklet uyku moduna filan alabilir güç seçeneklerini gözden geçirdinmi böyle durumlarda ancak devamlı güç düğmesine devamlı basarsan kapanır.Güç güğmesi bile uyku moduna ayralanmış olabilir.hiç recovery yapmayı denedin mi?
  • recovery nedir ?
  • Kurtarma bölümü birnevi bilgisayarı sıfırlarsın format gibidir tabi bunun kademeleri var bir diğer işleyi önceki yedeklemeiş olduğun bir tarihe geri yüklemek bilgisaayr üzerinde kuruludur genelde tabi silmemişsen yedekleme yaptın mı hiç önceki bir tarihe geri yükleme yapmayı denedinmi birde virüs taraması yaptınız mı? oda ayrı bir ihtimal kapatmayı engelleyebilen virüsler var.eğer donanımsal bir sorun yoksa güç seçeneklerinden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 1 Ekim 2012; 23:16:47 >
  • önceden masaüstüne atmıştım işe yaramıştı ama benim demek istediğim farklı bişi bilgisayar düğmeye bastığımda kapanmıyor :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Kurtarma bölümü birnevi bilgisayarı sıfırlarsın format gibidir tabi bunun kademeleri var bir diğer işleyi önceki yedeklemeiş olduğun bir tarihe geri yüklemek bilgisaayr üzerinde kuruludur genelde tabi silmemişsen yedekleme yaptın mı hiç önceki bir tarihe geri yükleme yapmayı denedinmi birde virüs taraması yaptınız mı? oda ayrı bir ihtimal kapatmayı engelleyebilen virüsler var.eğer donanımsal bir sorun yoksa güç seçeneklerinden olabilir.

bilgisayarı tarattım sadece araf online crack.AL virüsü bide gta 4 ün virüsü okadar
  • güç düğmesi kapat modundamı güç seçeenklerinde genelde uyku moduna geçiyor ondan dedim.
  • hayır bu çözüm olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dra_cool_a -- 2 Ekim 2012; 15:08:12 >
  • hala cevapları bekliyoruum...
  • up up up
  • Arkadaşlar bir şey yazmıycaksanız bu konuyu kapatın...
  • Arkadaşım Dell teknik servisi ara, durumu anlat. Sana telefonda bazı testler yaptıracaklar. Pil ve adaptörü çıkarmanı POWER tuşuna 30 saniye basılı tutmanı söyleyecekler. Büyük ihtimal de sorunun çözülmeyecek ve anakartını değiştirecekler.

Yeni anakart takıldığında bilgisayarın tüm testlerini çok iyi yap. Dell çok problemli bir firma benim bilgisayarın bir yılda 2 kez hard disk 2 kez de ana kartı değişti.

Bu kadar kısa sürede bu kadar çok sorun çıkaran bir marka ile ben daha önce karşılaşmadım. Şimdilik gelip bedava değişim yapıyorlar ama garantisi bitince işimiz. zor.

Son olarak BIOS'a girip F9'a basarmısın BIOS ayarlarını Default yapması için. F9 yaptıktan sonra F10 ile kaydet ve çık. Ayarları kaydettiğinde çıkarken BIOS ekranında da tutukluk yapıyor ve 5-6 saniye sonra reset atıyorsa şimdiden geçmiş olsun.
  • Dra_cool_a kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var kardeş yeni aldım pc'yi ilk başta ubuntu yüklü idi win8pro yükledim dediğin gibi kapatılıyor(shuting down) diyor ekran gidiyor ama fan çalışıyor ışıklar sönmüyor ek olarak bende bir de ekranı kilitleyince açamama sorunu var.Kilitleyince mesela ekranı indirince hangi tuşa basarsam basayım ekran açılmıyor mecbur powera basılı tutup kapatıp yeniden açıyorum bilgisayarın modeli ise inspiron 5537-g50f81c
  • Dostlar sistem geri yükleme yapın aynı sorun bendede vardı düzeldi hayırlı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski konulari uplamayin adam 2 senedir sorunumu cozemedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dra_cool_a

Arkadaşlar benim notebookta kapanmama sorunu var .Mesela ben bilgisayarı kapatcak olduğumda kapata veya power düğmesine basıyorum.Shutting down dedikten sonra ekran kapanıyor (fiziksel olarak değil ama teknik olarak). sonra bekliyorum (en az 30 dakika) bilgisayar hala kapanmıyor ekran kapalı duruyor ama power butonu hala yanıyor. Yani bilgisayar hala çalışıyor ama ekran kapalı duruyor.Hee söylemeyi unutuyordum benim notebookumun modeli n5110. Klavyenin sağ üst köşesindeki 3 tuşdan biri yanıyor o tuş ekran kapatma tuşu.Bir daha açılsın diye o tuşa basdım ama hala açılmadı sonra diğer 2 tuşa bastım hiç bir şey olmadı.Diğer klavye tuşlarına da bastım (boşluk, enter, esc vb.) gibi şeylere de bastım ama yine olmadı ekran gelmedi bilgisayar çalışıyor bu olay bilgisayarı aldıktan hemen 3 hafta sonra oldu.Bilgisayarı sadece power butonuna basılı tutarak kapatabiliyorum. Arkadaşlar acil cevaplarınızı bekliyorum.
    Hatta resmin linkini vereyim:http://imageshack.us/a/img411/1253/fby9782.jpg resimdeki düğmelerden en sağdaki düğme.

Masaüstüne sağ tıklayıp yeni kısayol deyip shutdown.exe /s /t yazıyoruz ileri diyip herhangi bir isim yazıyoruz(ör.:bilgisayarı kapat) son diyoruz. Ek olarak simgesini özelliklerden değiştirip kapat simgesi yaparsınız daha güzel olur.Masaüstünde yer kaplamasın isterseniz kısayola sağ tıklayıp görev çubuğuna sabitledikten sonra özellikler kısmından gizli yaparsınız bu sayede hem masaüstünde görünmez (gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği kapalıysa) hem de daha kullanışlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 9 Kasım 2014; 11:46:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dra_cool_a

Arkadaşlar benim notebookta kapanmama sorunu var .Mesela ben bilgisayarı kapatcak olduğumda kapata veya power düğmesine basıyorum.Shutting down dedikten sonra ekran kapanıyor (fiziksel olarak değil ama teknik olarak). sonra bekliyorum (en az 30 dakika) bilgisayar hala kapanmıyor ekran kapalı duruyor ama power butonu hala yanıyor. Yani bilgisayar hala çalışıyor ama ekran kapalı duruyor.Hee söylemeyi unutuyordum benim notebookumun modeli n5110. Klavyenin sağ üst köşesindeki 3 tuşdan biri yanıyor o tuş ekran kapatma tuşu.Bir daha açılsın diye o tuşa basdım ama hala açılmadı sonra diğer 2 tuşa bastım hiç bir şey olmadı.Diğer klavye tuşlarına da bastım (boşluk, enter, esc vb.) gibi şeylere de bastım ama yine olmadı ekran gelmedi bilgisayar çalışıyor bu olay bilgisayarı aldıktan hemen 3 hafta sonra oldu.Bilgisayarı sadece power butonuna basılı tutarak kapatabiliyorum. Arkadaşlar acil cevaplarınızı bekliyorum.

bu benim bilgisayardada vardı windovs 10la alakalı bi durum galiba güç seçeneklerinden güç düğmelerinin yapacaklarını seçin diye bi bölüm var oraya girip şuanda kullanılmayan ayarları değiştir diye bi kısım var ilk üstte ona tıklayıp aşağıda hızlı başlatmayı aç diye bi bölüm var yanındaki tiki kaldırıp değişiklikleri kaydet
    yapıp çıkın sorun çözülcektir ama bilgisayar ilk açılışta biraz uzun sürede açılır

• HORT
    !!! ÇÖZÜM : Notebookun içini açmanız gerekir, anakart üzerindeki bios pilini çıkarıp bilgisayarı aç kapa , bios pilini tekrar tak. (cr2032 pili değiştirede bilirsiniz)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.