Şimdi Ara

Dell Mini Netbook Kullananlar var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • DELL miniler çinde üretiyor. Merak etme kalitesi hala DELL
  • evet kullanan arkdaşlar yardım etsin biraz.özellikle görüntü kalitesi,internette kopma vs. gibi bi problem oluyomu vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psychic_dreamer

mini 10v aldım yaklaşık 4 gün oldu alalı görsel olarak ve malzeme kalitesi olarak diğer makinalara oranla çok daha iyi diyebilirim. performansı hakkında söyleyebileceklerimse ihtiyaçları karşılar durumda diğerleriyle kıyaslamak pek mantıklı değil çünkü sistemler çoğunlukla aynı bluetooth un olması veya olmaması gibi farklılıklar ve marka farkı var netbooklarda pil gerçek 6 cell mesela 1000ha da 6 cell var ama aynı performansı göstermiyo win 7 kurdum gayet hızlı az öncede mac os x leopard kurdum performansı harika tavsiye ederim kesinlikle gözün kapalı tercih edebilirsin bu arada mini 10v sakın 10 alma

mrb. ben 10v almayı düşünüyorum. ama bir iki soru soracağım. cevaplarsanız sevinirim. istediğiniz zaman şarjı engelleyen bir tuşu var mı? bazı forumlarda var diye yazıyor. ram slot sayısı kaç tane, bir de 6 cell batarya ile ağılığı ne kadar? tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: bmwz3

mrb. ben 10v almayı düşünüyorum. ama bir iki soru soracağım. cevaplarsanız sevinirim. istediğiniz zaman şarjı engelleyen bir tuşu var mı? bazı forumlarda var diye yazıyor. ram slot sayısı kaç tane, bir de 6 cell batarya ile ağılığı ne kadar? tşk.

Slm. Yaklaşık 4 gün önce Kırmızı Modelini aldım. Evet cihazda istediin zaman şarj kesmeyi sağlayan f3 tuşu mvcut. Ram slotu 1 adet v üerinde 1 gb ram geliyor. Cihazı tartmadım ama şunu söyleyebilirim. cok hafif. Kutu içeriğinde canta veya taşıma kılıfı gelmiyor. Ama tvsiyem cihazı aldığınız zaman uygun bi canta almanız. Malum Ön kapağında pamak izleri kalıyor.. Klavye tuşları cok rahat ve sınıfında en rahat touchpad i barındırıyor....

• hocam biraz daha bilgi verebilir misin nerden ne kadara aldın? pili kaç hücreli ve ne kadar gidiyor? ben bugün bir tane gördüm pili dışarı doğru baya taşma yapıyordu seninki de öyle mi acaba?
  • hdmi girişi olsa iyiymiş.. ben de hdmi girişli bir netbook arıyorum. ya da düşük özellikli ve küçük boyutlu bir notebook. amaç hafif olsun.. sadece internet ve ofis uygulamaları için kullanıcam. yalnız arada tv.ye hdmi dan bağlamak istiyorum..
  • bır sey sormak stıyorum pılı kasadan asagı yada arkaya dogru tasıyormu ? ve en ucuz elden alınabılecek yer neresı
  • pili aşağıya doğru cıkıntılı.. bu artısı bana göre .. cünkü klavye ve touchpad e rahat kullanım acısı veriyor.. Fiyat olarak bulunduğunuz yere göre değişir..
  • pılı dumduz cıkıntısı olmayan bıldıgınız bır netbook varmı hp compaq harıcı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRT

pılı dumduz cıkıntısı olmayan bıldıgınız bır netbook varmı hp compaq harıcı?

benim bildiğim samsung nc 10 da batarya çıkıntılı değil. dell, lenova markalarda batarya 1 veya 1.5 cm çıkıntılı. samsungta batarya normal laptop gibi konmuş
  • ewet samsung nc10 da pil düz olarak konumlandırılmıştır
  • Arkadaşlar bende lenova ile dell arasında kaldım.. :/
  • Arkadaşlar bende Dell Mini 10 aldım geçtiğimiz günlerde. Açıkcası ilk izlenimlerim mükemmel diyebilirim gerçekten başarılı buldum.
    Bir de Mac Os kurulabiliyor gibi bi şeyler gördüm ve adeta çıldırdım denilebilir =). Geçici süreliğine aldım diyebilirim bu netbook'u inşallah yakın zamanda Macbook Pro düşünüyorum ama bu aldığım aletde de Mac Os çalıştığını öğrenince çok heycanlandım. Sorun şu ki nasıl yapıcağımı ya da internetde bu konuyla ilgili bilgiye nereden ulaşacağımı bilmiyorum.
    Dell Mini 10 serisinde Mac işletim sistemi kuran arkadaş var mı cidden? Varsa lütfen yardımcı olsun :-). Acil! =)
  • En sonunda Asus Eee 1005Ha ile Dell Mini 10v ye kadar seçeneklerimi indirdim. Eniştem Asus diyor ben ise Dell taraftarıyım. Bu masaüstü bilgisayarımdan sonra ile laptop/netbook deneyimim olacak.

Sorularım:
    1-Asus'un bahsettiğim modelinde sıkça Wpa2 şifreleme ile ayarlanmış modellerde nete bağlanmama sorunu var. Bu modelde hiç böyle bir sorun yaşayan var mı?
    2-Asus'un bahsettiğim modeli için yaklaşık 60 sayfalık bir forum tartışması var. Bu model hakkında teknik özellikleri dışında gerçek şarj süresi ve ayrıntılı ürün incelemesi bulamadım. Kullananlar kasa, şarj süresi ve wireless bağlantısnın kalitesi hakkında açıklama yazabilirler mi?

Bu foruma ilk mesajım; hatalarım olduysa affola...
  • Çoğu kişinin bahsettiği gibi Dell'in gerçektende kalite farkı var diğer netbooklardan özellikle Asus'larla karşılaştırılmaz bile. Eee PC ler bu gazetelerin çocuklar için dağıttığı çakma oyuncak bilgisayar görünümünde... Malzeme kalitesi çok kötü Mini 10 lar'ın yanında... Eee PC gibi saçma sapan isimli bir seri çıkarmasıda ayrı bi konu. Asus olduğundan bile şüphe duyasım geliyor :) işin şakası bi yana, Asus'tan soğumama neden olmuştur Eee PC. Neyse ben bırakayım Eee PC'yi de Mini 10'u anlatayım :).

Kalite dedim ne kalitesinden bahsediyorum bunu açayım.
    1) Malzeme kalitesi: gerçekten de bu kaliteyi ben hiç bi netbookta görmedim ve çok az laptop'da gördüm. Özellikle touchpad etrafındaki metalimsi yüzey beni çıldırtıyor :) ikide bir o malzemeyi elliyorum :D.

2) Sadelik: Dell'in bütün ürünlerinden de bildiğimiz gibi oldukça sade bir netbook Mini 10. Her taraftan jaklar, girişler, çıkışlar, stickerlar falan fırlamıyor. Böyle saçma salak şeyler beğenenler almasın onu söyleyeyim. Sadelik hastası biri olarak bu konuda Dell beni şaşırtmadı hiç. Sol tarafta Uni. Card Reader, 2 adet USB 2.0, şarj girişi ve laptop kilit yeri dışında bir şey yok. Sağ da ise ethernet, D-sub çıkışı, 1 adet yüksek güç USB'si ve kulaklık, mikrofon jakları var. Önde ve arkada hiç bir giriş çıkış yok! Ayrıca Touchpad kenarlarında benim nefret ettiğim Toshiba vb. kolpa firmaların vazgeçemediği hayvani stickerlardan falan beklemeyin... Çünkü yok. Sadece iki adet küçük sticker var (Intel Atom ve Windows XP logoları). Diğer fonksiyonel tuşları F tuşlarının üzerine konulmuş tuş takımlarıyla hallediyorsunuz (Ses Kontrol, Parlaklık Ayarı, Wifi ve Bluetoth açma kapama tuşu vs...)

3) Ergonomi: Sadelik iyidir güzeldir hoştur fakat ergonomi olmazsa sadelik yerini eksikliğe noksanlığa dönüştürürse bu çok kötü bir şey olur. Ama Dell Mini lerde ergonomiyi bana göre çok güzel başarmış. Öncelikle
    bataryası aşağıya doğru çıkıntılı bu, alete iyi bir ergonomi sağlamış. Hafif eğimli olması sebebiyle laptopun altından hava akışı sağlanmış ve ısınma sorunu bu şekilde büyük ölçüde halledilmiş. Bu eğim ayrıca laptoplarda rastlayamadığımız masaüstü klavyesinin kullanım rahatlığını sağlamış. Çünkü netbook aynı PC klavyelerimizde olduğu gibi çok az bir eğimle duruyor. Isınma konusunda bir antiparantez açmak istiyorum. Dell bu aletde bildiğim kadarıyla hiç fan kullanmamış bu sayede gürültüyü önlemiş ve gerçekten de ısınma konusunda bana büyük bir problem yaşatmadı. Sert yüzeylerde hiç bir sorun yaşamadım sadece yumuşak yüzeylerde (yorgan, battaniğe, yastık üzerinde falan) altından hava akışı sağlanamadığı için ısınma yapabiliyor. Yumuşak yerlerde kullanırken altında hava alabilcek şekilde kullanmaya dikkat edilmeli yoksa sıcaklığı artıyor. Sert yüzeylerde ısınma problemi yaşamayacağınızı garanti edebilirim. Ergonomiden bahsediyorduk en son devam edelim. F tuşları üzerinde olan extra tuşları yazayım mesela: F1: Ekran geçiş tuşu (Vga'dan her hangi bir görüntü cihazınıza taktığınızda bu tuşla geçiş yapabiliyorsunuz) F2: Wireless ve Bluetooth açma kapama tuşu F3: Battery Meter tuşu (Pilin doluluk oranı ve tahmini kaç saat kullanılabileceği yazıyor ilk sekmesinde asıl olay 2. sekmede =) bu bana göre mükkemmel bir özellik... Şarjı devre dışı bırakma seçeneği sunuyor bize bu mini program... Bildiğiniz gibi uzun süre çalışma yapacağınız zaman bataryayı çıkarıp kullanmalısınız diyor bir çok kişi batarya sağlığı açısından. Fakat Dell bize bi güzellik yapıp bataryayı tak çıkar tak çıkar yapıp bozmamamız için böyle bir özellik koymuş bu alete. Çok da güzel yapmış...). F4, F5 Parlaklık ayarı. F7, F8, F9 Ses kontrol tuşları. F10 Prnt Scrn tuşu. Bir diğer önemli konuysa klavye boyutu bilindiği gibi netbooklarda oldukça küçük bu yüzden kullanımı zor oluyor. Mini 10larda bu sorun büyük ölçüde halledilmiş. Normal notebook klavyesinin %94'ü boyutunda olduğu söyleniyor. Bunu kasanın kenarlarına kadar klavyeyi getirerek sağlamış Dell. Son olarak bildiğiniz gibi netbookların adaptörleri notebooklarınkinden çok küçük Dell bu konuda bir akıllılık yapıp adaptörü prizle birleştirmiş böylece prizle laptop arasındaki gereksiz ağırlık yapan adaptörden kurtulmuş olduk (Yüklediğim resimlerden nasıl olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz).

4) Yazılım kalitesi: Dell yazılımlarını beğenmişimdir Windowslar içersinde en iç açıcı laptop yazılımı yapan firmalardan biri. Absürt tasarımlar falan pek yok bunda. Wireless programı olsun güç kontrol programı olsun çoğu programını başarılı buldum ben. Özellikle wireless programındaki bi özellik benim çok hoşuma gitti. Bilgisayarınızdan geçici bir kablosuz ağ oluşturabiliyorsunuz böylece modeme gerek kalmaksızın bir ya da daha fazla bilgisayarla ağ kurabiliyorsunuz. Bu mükemmel bişey bence. Mac Os'ta böyle bir özelliğin olduğunu biliyorum fakat Windows'un kendisinde böyle bir şey olduğunu hiç duymadım eğer varsa çokta mühim bi şey değilmiş :P :).

5) Donanım kalitesi: İlk olarak wireless yakalama ve çekme gücü beni etkiledi diğer bir çok alete göre çok daha iyi çekiyor kablosuz ağları (Dell'in genel özelliği denilebilir). Bir ikincisi ram'in 800 Mhz olması performans açısından çok şey katıyor. 1.6 Intel Atom işlemcide bu cihaz için yeterli oluyor bana göre. Ekran konusuna gelelim. Parlaklığı fena değil çok ahım şahım değil fakat bu konuda da iddialı denilebilir. Taşınabilir kullanım açısından tren, otobüs vs. gibi yerlerde rahat şekilde film izleyip sörf yapma olanağı sunuyor bize bu ekran.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Umarım bu konuda araştırma yapan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir az da olsa. Biraz uzun oldu ama bi konuda yorum yapacaksam tam yapmak isterim. Üşenmesem hemen bi inceleme yapardım fakat üşendim açıkcası :). Bir kaç resim çektim sizler için onları ekleyecektim fakat internet bağlantısında bi sorun var upload edemedim, yakın zamanda onlarıda ekleyeceğim inşallah.

Tamamen kişisel görüşlerimdir sürçü lisan ettiysek affola...

(Not: Kullandığım model Mini 10'dur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usuph -- 9 Kasım 2009; 19:58:14 >

• bugün iki arkadaşa aldırdık bu netbooktan

pek kullanılan bi model değil ama fiyatı yüzünden sanırım

500e izmirdeki bestbuydan aldırdık

pazartesi elimize geçer bi incelerizbizde etraflıca herhal
  • 3g modem takıp internete bağlanabiliyormuyuz bu netbookta ??
  • usbsi olduğuna göre ;) =)
  • Eski konu hortlatacağım ama şu özellik gerçektende doğru mu acaba?

quote:

1 GB DDR2 800 Mhz. (Max.1 GB) Ram

Yani ben 2 gb'lık bir ram alsam bu makineye takamayacak mıyım? Özür dilerim ama bu bana çok saçma geldi bunda bir hata olmasın? DELL gibi bir firma neden bunu yapsın ki???
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.