Şimdi Ara

DELL N4050 Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
4
Favori
53.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • laptopta oyunu açatığımızda zaten otomatik olarak harici grafik kartına geçiş yapıyor. bunda bir sorun yok ama can you run it sitesine girip herhangi bir oyunu seçip devam dediğimizde ekran kartını intel hd graphics family olarak görüyor bende bu sizde de aynımı onu merak ediyorum.
  • Gece unutmazsam denerim. Muhtemelen bende de aynı olacaktır. Default ekran kartı o sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqyyxx

laptopta oyunu açatığımızda zaten otomatik olarak harici grafik kartına geçiş yapıyor. bunda bir sorun yok ama can you run it sitesine girip herhangi bir oyunu seçip devam dediğimizde ekran kartını intel hd graphics family olarak görüyor bende bu sizde de aynımı onu merak ediyorum.

FIFA 2012 seçtim ve ekran kartını Intel gördü.

Bu arada daha önce ram yükseltmeyi düşünmediğimi söylemiştim; ancak Windows 7'yi ilk yüklediğimde büyük bir güncelleme yaparken bilgisayar aşırı ram darboğazına girdi (%90-95 civarı) ve güncelleme haricinde pencereler arasında bile gezemez oldum. Bu nedenle ram yükseltmeye karar verdim ve 4 GB tek modül ram daha ekledim.

Bugün tekrar bilgisayarı baştan yüklediğimde aynı güncellemelerde %25 civarlarında ram kullanımı göründü. Bilgisayar çok rahatladı.

• Beyler bende 2 gün önce 1237 liraya aldım 4050mi, i5 2410m 4gb hd6470 . ya derdim şu intel ekran kartını devre dışı bırakabilrmiyim çok bıktım değiştirebilir grafiklerden yada fişte amd pilde intel şeklinde ayarlayabilrmiyim? Lütfen yardımcı olun ayrıca formatta çakıyımmı sizce banada kasıntı geldi çünkü sistem :S
  • Grafik kartları geçişi otomatik yapıyor. ona müdahale etme gibi bir şansın yok pide iken hem intel grafik kartı hemde işlemcinin hızı otomatik olarak düşüyor. fişte iken sorun yok zaten tam performans çalışıyor. onun dışında orjinal işletim sistemi bence daha sağlıklıdır. kurarsanda kendi recovery den kur. güncellemelerde sıkıntı yaşamazsın. mevcut sisteminde windows derecelendirmen kaç yazabilirmisin.
  • quote:

Grafik kartları geçişi otomatik yapıyor. ona müdahale etme gibi bir şansın yok pide iken hem intel grafik kartı hemde işlemcinin hızı otomatik olarak düşüyor. fişte iken sorun yok zaten tam performans çalışıyor. onun dışında orjinal işletim sistemi bence daha sağlıklıdır. kurarsanda kendi recovery den kur. güncellemelerde sıkıntı yaşamazsın. mevcut sisteminde windows derecelendirmen kaç yazabilirmisin.

Derecelendirmeyi bana mı sordun bilmiyorum ama ben soyleyim 4.6 cıktı benim. Ram takviyesi fark etmedi. Çünkü en düşük olan dereceyi veriyor.

Ben Windows 7 Professional kurdum. Driver sıkıntısı yok. Sadece yüklediğim sürümden yana sıkıntı cıktı biraz o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 24 Ekim 2011; 13:18:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Grafik kartları geçişi otomatik yapıyor. ona müdahale etme gibi bir şansın yok pide iken hem intel grafik kartı hemde işlemcinin hızı otomatik olarak düşüyor. fişte iken sorun yok zaten tam performans çalışıyor. onun dışında orjinal işletim sistemi bence daha sağlıklıdır. kurarsanda kendi recovery den kur. güncellemelerde sıkıntı yaşamazsın. mevcut sisteminde windows derecelendirmen kaç yazabilirmisin.

Derecelendirmeyi bana mı sordun bilmiyorum ama ben soyleyim 4.6 cıktı benim. Ram takviyesi fark etmedi. Çünkü en düşük olan dereceyi veriyor.

Ben Windows 7 Professional kurdum. Driver sıkıntısı yok. Sadece yüklediğim sürümden yana sıkıntı cıktı biraz o kadar.

ogzkc ye sormuştum. ama seninkinide öğrenmiş olduk. 4 gb dual cannel ram kullanıyorum. 4.7 dereceledirmesi işlemcim i3 2310 bu derecelendirmeninde bi standardı yok ne yazıkki. bilsem ki sürücülerden yana sıkıntı yaşamıyacam hemen xp kurarım.

• quote:

ogzkc ye sormuştum. ama seninkinide öğrenmiş olduk. 4 gb dual cannel ram kullanıyorum. 4.7 dereceledirmesi işlemcim i3 2310 bu derecelendirmeninde bi standardı yok ne yazıkki. bilsem ki sürücülerden yana sıkıntı yaşamıyacam hemen xp kurarım.

Dışarıda olduğumdan ve laptop yanımda olmadığından 4.6 dedim. Belki benim de aynıdır. Şu an evde olmama rağmen laptop açık değil. Masaüstünden yazıyorum.

Ben Windows 7'den çok memnun olduğum için XP aklımın ucundan bile geçmedi. Zaten bu tür ekranlara sahip laptoplar XP'de keyif vermiyor bana.

Daha önceki TOSHIBA laptopıma Vista yerine XP kurmuştum ve hiç zevk vermemişti. Windows 7 ile kullanmak çok keyifli. Bir de ramleri 4+2=6 GB yapınca cihaz çok rahatladı.

• ben e 4,7 yaziyor.
  • Derecelendirmem 4.7 benimde. Neden format atmak istedigimi söleyim ya pes10da mediumda bile garip bi takılma var tam akıcı degil bi garip black opsda aynı bi tuhaflık var anlıcagınız pcden olmasından korkuyorum format atsamda driver ve işlemci ekran kartı kontrolünü sağlayamamaktan korkuyorum bişeyler deyin bana daha ynei aldım
  • Benim de 4,7

Bu ekran kartı için bir daha gösterme seçeneği vardı sanırım. Uzun zamandır uyarı almıyorum.
  • Win 7 ulitmate kurdum en temizinden pc aşırı rahatladı kesinlikle format atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzKC

Win 7 ulitmate kurdum en temizinden pc aşırı rahatladı kesinlikle format atın

+1

Ayrıca evet aklımda yanlış kalmış; derecelendirme 4.7 olarak yapılmış.
  • Kendi derlediğim 1366x768 ebatlarında 14 adet DELL Wallpaper.

Belki ilginizi çeker.

http://forum.donanimhaber.com/m_53913835/tm.htm
  • Hepinize selam.Ben de bugün zorlu mediamarkt marathonu sonrası 4050 i5 modeline kavuştum
    Bilgisayar hem donanım olarak tatmin edici,hem de tasarım olarak çok kullanışlı.
    Bu bilgisayarı almam da etkili olan Eqqual ve Pulstar nickli arkadaşlara teşekkür ederim.
    Konu gayet güzel gidiyor,ileride aklıma takılacak sorular olursa yardımcı olacağinızı umuyorum:)
  • N4050'ye Ram takviyesi yapmak isteyenler için şu video yardımcı olacaktır.

Duy Trầnyoutube
    Disassembly Dell N4050
    http://www.youtube.com/watch?v=2jtS7p4ICc0

NOT: Videoda tornavida kullanılmış. Ben plastik uçlu bir şey kullanılmasını tavsiye ederim. Plastik cetvel ve kredi kartına benzer kartların köşesi yeterince iş görüyor. Bana bu ikisi yeterli geldi.

• Dell 4050 özelliklerine bakılırsa baya iyi bi laptop
  • Kaspersky Internet Securty 2011/2012 kullanan var mı? Hepsiburada.com'da indirime girmiş. Yüklü gelen McAfee'den sonra bi problem çıkarmaz herhalde.
  • Beyler touchpadle ilgili bir sorum için konu açmıştım ortaktır diye ama bakan olmadı , sizde bakarmısınız? çoklu dokunmayla ilgili
    http://forum.donanimhaber.com/m_54065269/mpage_1//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

Hepinize selam.Ben de bugün zorlu mediamarkt marathonu sonrası 4050 i5 modeline kavuştum
    Bilgisayar hem donanım olarak tatmin edici,hem de tasarım olarak çok kullanışlı.
    Bu bilgisayarı almam da etkili olan Eqqual ve Pulstar nickli arkadaşlara teşekkür ederim.
    Konu gayet güzel gidiyor,ileride aklıma takılacak sorular olursa yardımcı olacağinızı umuyorum:)

Beyler,mediamarktta bilgisayarın yanında ilk kurulum paketi de aldım.Bilgisayarı bıraktım onlar kullanıma hazır hale getirdiler 1 saat sonra.
    Fakat dikkat ettim de hiç ektra birşey yapmamışlar.Kendim de yapabilirmişim aslında neyse..

Kamera'ya ulaşamıyorum bir türlü.Yüklenmemiş galiba.İnternetten driverlarını da indireyim dedim fakat kamera ile ilgili bir driver göremedim.

Kemarayı nasıl tanıtabilirim?Driver Cdsinden halletmeye çalıştığımda komple (herşeyi kapsayan tek bir yükleme) yüklemeye geçti.Ben de iptal ettim.
    Önereceğiniz bir yol var mı?

Kamera konusu dışında cihazı yeni alan birisi için internetten driverları/güncellemeri kurması dışında önereceğiniz başka birşey var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.