Şimdi Ara

Dell ve Hp indirimli Ama sizce hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu iki ürün arasında pek fazla bir fark yok sadece ekran kartı Hp nin 1 gb ve delin işlemcisi 460m hpnin 450m arada 100 tllik bir fark mevcut taksitli alışlarda.. Ama ikisi arasında karar veremedim.. Uğraştığım işler arada bir web sitesi tasarlamak ufak çaplı grafik işleri yapıyorum.. dell daha cazip geliyor araştırmalara rağmen hpnin sağlamlığı konusunda hemfikir sahibi olmayan çok arkadaşlar var.. dell ve hpnin artılarını eksilerini bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-3005et-intel-core-i5-450m-24ghz-3gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar-wn773ea-/ProductDetails.aspx?productId=bd760117&categoryId=98

http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5010-intel-core-i5-460m-253ghz-4gb-320gb-156-tasinabilir-bilgisayar-c46f43/ProductDetails.aspx?productId=bd760273&categoryId=98#Gorseller

• Hp özellikle ekran kartı performansı ile Delle' fark atar. Beklentileriniz neler, ona göre karar vermek gerekli. Ayrıca burası sıcak fırsatlar başlığı, konuyu yanlış yere açmışssın, notebook bölümüne aç, oradaki arkadaşlar yardımcı olur.http://forum.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm
  • Özellikler bakınca HP tabi de , firmaya bakınca C şıkkı , hiçbiri :) Nasıl güvenip şu siteden alışveriş yapabiliyorsunuz anlamış değilim hâla.
  • quote:

Hp özellikle ekran kartı performansı ile Delle' fark atar. Beklentileriniz neler, ona göre karar vermek gerekli. Ayrıca burası sıcak fırsatlar başlığı, konuyu yanlış yere açmışssın, notebook bölümüne aç, oradaki arkadaşlar yardımcı olur.http://forum.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm

evet yalnış yera açmışım galiba. o kadar çok kategori varki hangisine yazsam diye düşünürken buraya karar verdim ve yalnış karar olmuş :S. oraya açayım konuyu.

quote:

Orijinalden alıntı: hiickimse

Özellikler bakınca HP tabi de , firmaya bakınca C şıkkı , hiçbiri :) Nasıl güvenip şu siteden alışveriş yapabiliyorsunuz anlamış değilim hâla.

Firma konusunda hiç bir bilgim yok..Neden bu firma ile alınmaması gerektiği konusunda bilgi verebilirmisiniz..

• hp daha iyi gibi
  • quote:

Özellikler bakınca HP tabi de , firmaya bakınca C şıkkı , hiçbiri :) Nasıl güvenip şu siteden alışveriş yapabiliyorsunuz anlamış değilim hâla.

Arkadaşım ben yıllardır bu siteden alışveriş yaparım hiçbir sorun yaşamadım. Sen bir sorun yaşadın diye niye kötüleme yapıyorsun. Site gayet güvenli almadığım şey kalmadı hepside gayet hızlı geldiler bir tane ürün 1 haftada gelmişti ama oda okadar sorun değildi bir siparişte 7-8 ürün veriden verdiğim için tedarik sürecine girdi ondan 1 hafta geldi. Admaların ellerinde ürün yok ürünleri firmalardan isteyerek gönderiyorlar ufak tefek gecikmeler olur

• Tabi ki HP

Ekran kartı Dell'in ekran kartından 3 kat daha iyi. Furmark testine bakarak söylüyorum.

Ayrıca HP'nin HDD'si 7200 RPM

Ayrıca 1 yıl sigortası var HP'nin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guguk

quote:

Arkadaşım ben yıllardır bu siteden alışveriş yaparım hiçbir sorun yaşamadım. Sen bir sorun yaşadın diye niye kötüleme yapıyorsun. Site gayet güvenli almadığım şey kalmadı hepside gayet hızlı geldiler bir tane ürün 1 haftada gelmişti ama oda okadar sorun değildi bir siparişte 7-8 ürün veriden verdiğim için tedarik sürecine girdi ondan 1 hafta geldi. Admaların ellerinde ürün yok ürünleri firmalardan isteyerek gönderiyorlar ufak tefek gecikmeler olur

Sana saygı duyuyorum ama sen de bana duyacaksın. Ben de kıytırık bir 2.5" hdd için 1 aydan çok bekledim. Sıkıntıyı çeken bilir, aynı sıkıntıyı sen çekseydin, benim yerime sen yazacaktın o yorumu belki de. Zaten ben de değil onlarca şikayetçi olan var siteden, ben her gün burda bir kişinin kötülediğini görüyorum en azından :) Firmadan istiyorlar vs.. Beni ilgilendirmez, umrumda değil. Ben bir inventus'u bilirim , bir de Asusun garanti servisi Çizgi Elektroniği. Elektronikte iki firmaya güvenmem gerekse bu ikisidir. Başka müşteriyi düşünen hiçbir firma yok.

• @hiickimse sana tamamen katılıyorum bende 2 hafta önce bu siteden sipariş verdim ve halen çıkışa hazır bekletiyorlar kargoya vermiyorlar günlerdir mesaj atıyorum ama hep otomatik saçma sapan mesajlar gönderiyorlar birdaha asla hepsiburada.com'u kullanmam çok kötü çalışmaya başladılar..
  • tabikide hp.. şuanda kullanmaktayım...hp ısı değerleri yüksek diyen arkadaşlar çok . daha önce hp kullanmadım. diğer kasaları bilmiyorum ama dv-6 3005et mükkemmel...
    kanıt olarak aşağıdaki resime bakabilirsiniz.

20 tllik thermalteke notbook soğutucu kullanıyorum..
    unutmadan alt tabanda emule çalışmakta.du meter,rainmeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 8 Aralık 2010; 13:03:31 >

• Kartalaraz Maşallah masaüstün full dolu. Oyunlardaki performansı nasıl.. pek fazla bir ısınmada göremedim. tabi birde oyun oynarken denemek lazım..

iki ürün arasındaki kıyaslamaya baktım. ikisinden bazı özelliklerden kısmışlar.

• gokhan_ince oyunlarda en ufak bir duraklama görmedim. Call of Duty en yüksek ayarlarda oynuyorum.tabikide yüklenince notebook ısınacak normal bu.... standarlarda. ama standatın üstüne geçmiyor ısınma...
    fan süreki çalışıyor. yüklenince bilgisayara fan sesi baya artıyor ama oyunlarda farkedemiyorsun oyunun sesinden.... bios ayarlarından fanı durdurabilirim ama ellemiyorum çünkü beni fazla etkilemiyor..
    oyunlar konusunda sıkıntınız olmasın....

e-sata-ati5650+çok iddialı kasası var+7200 rpm hdd 5400 değil
    ilk ladığımda sesi hoşuma gitmemişti. yeni driverını güncelledim idare ediyor... bas yönünden zayıf... tabi bazı arkadaşlar notebbokan bas beklenmemeli diyor ama..
    dell bir dizüstüsü vardı maşallah bir ses var aklınız şaşar. dell505 onun sesi mükmmeldi...oyüzden hp sesi fazla hoşuma gitmedi.yoksa iyi...
    alan arkaaşlara tavsiyem ses driverını ve biosunu güncellesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 8 Aralık 2010; 14:57:13 >

• quote:

gokhan_ince oyunlarda en ufak bir duraklama görmedim. Call of Duty en yüksek ayarlarda oynuyorum.tabikide yüklenince notebook ısınacak normal bu.... standarlarda. ama standatın üstüne geçmiyor ısınma...
    fan süreki çalışıyor. yüklenince bilgisayara fan sesi baya artıyor ama oyunlarda farkedemiyorsun oyunun sesinden.... bios ayarlarından fanı durdurabilirim ama ellemiyorum çünkü beni fazla etkilemiyor..
    oyunlar konusunda sıkıntınız olmasın....

e-sata-ati5650+çok iddialı kasası var+7200 rpm hdd 5400 değil
    ilk ladığımda sesi hoşuma gitmemişti. yeni driverını güncelledim idare ediyor... bas yönünden zayıf... tabi bazı arkadaşlar notebbokan bas beklenmemeli diyor ama..
    dell bir dizüstüsü vardı maşallah bir ses var aklınız şaşar. dell505 onun sesi mükmmeldi...oyüzden hp sesi fazla hoşuma gitmedi.yoksa iyi...
    alan arkaaşlara tavsiyem ses driverını ve biosunu güncellesin...

teşekkürler kartalaraz bilgilerinin çok yararı dokundu... Ses çok proglem değil bu aralar sadece performans ve ısınma dahaçok önemli bir de tasarım konusunda biraz takıntılıyım... Grafik ve programlama için kullancağım bilgisayarı oyun ise ara sıra oynuyorum.. yinede oynamak lazım.. yardımın için çok teşekkür ederim.

• Grafik işleri yaptığınızı söyledğiniz için hp almanız daha doğru olur.
  • Ekran kartlarına biri dellin 512 mb hp nin 1 gb ikiside ram ile. ikiside max 2714 MB çıkıyor. ben anlayamadım bu işi :S
  • oyun için hp daha iyi oyun oynanmayacaksa dell daha iyi. hp nin ekran kartı oyunlarda dell den bariz şekilde daha üstün ama dell inde işlemcisi daha güçlü ve rami daha fazla. kısacası oyun için hp diğer şeyler için dell daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_ince

Ekran kartlarına biri dellin 512 mb hp nin 1 gb ikiside ram ile. ikiside max 2714 MB çıkıyor. ben anlayamadım bu işi :S

ekran kartlarının harici ramleri dell de 512 mb hp de 1gb ama ihtiyaç duyulduğunda sistem belleğinden de kullanırlarsa ikiside 2714 mb a kadar çıkabiliyor ama kullanmanı tavsiye etmem. sistem yavaşlar. gerekde yok zaten. birde gördüğüm kadarıyla dell de numerik tuş takımı var hp de yok. benim için önemli bir şey ama sizi bilemem. bendede hp var. her şeyinden memnunum ama her zaman numerik tuş takımını arıyorum. bunuda hatırlatayım. ama yinede ben olsam 5650 için hp alırdım. rami yükseltebilirsin ama ekran kartı değişmiyor. iki ekran kartı arasındada çok fark var. tabi tercih meselesi. laptop un kendi üzerinde oyun ne kadar oynanır tartışılır ama görüntüyü bir lcd tv ye filan aktardığında harici bir klavye mouse ile oynanabilir. yani laptop bir nevi kasa gibi kullanılabilir. o yüzden ekran kartı önemli. birinde 5450 diğerinde 5470 olsa o kadar farketmez ama 5650 çok farkeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 9 Aralık 2010; 14:41:47 >

• yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bende ilerde ekran kartını değiştiririm diye hesap yapıyordum.. Meğer değiştirilemiyormuş.. galiba hp ekrankartı bakımından daha cazip geliyor.. Tasarımı nasıl aranızdan bu modeli gören oldumu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.