Şimdi Ara

Dell Vostro 1015 aldım! Kullanıcı yorumları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
29.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sahafiec

merhaba arkadaşlar,

bir önceki mejasımda yazdığım gibi bende sipariş verdim ve laptop cumartesi günü elime ulaştı.

PCdepo'dan 886TL'ye aldım DELL VOSTRO 1015 65F22B T6570 2GB 250GB 15.6" modelini.

aslında hala 58F22B modeli ile aralarındaki farkı ve özellikle 58F22B'in neden daha pahalı olduğunu anlamış değilim.
    her halde yanında hediye gelen laptop çantası yüzündendir diyorum.
    bu 2 modelin dışında ayrıca birde 320GB hdd kapasiteli 58F23B modeli var.

bunun dışında cihazların donanımları tamamen aynı ve fazlasıyla yeterli.
    sitedeki açıklamanın tersine Bluetooth ve modem mevcut ve laptop Ubuntu 8.10 ile yüklü geldi. kutu içeriğine Ubuntu'nun CD versiyonu da dahil.

inceleme linkleri:

58F22B -http://www.pcdepo.com/asp/product/51420/DELL-VOSTRO-1015-58F22B-T6570-2GB-250GB-15-6-DOS

58F23B -http://www.pcdepo.com/asp/product/58846/DELL-VOSTRO-1015-58F23B-C2D-T6570-2G-320G-15-6-FDOS

65F22B -http://www.pcdepo.com/asp/product/52443/DELL-VOSTRO-1015-65F22B-T6570-2GB-250GB-15-6-DOS

benden önce arkadaşların yaptığı yorumlara katılmakla birlikte ben şahsen cihazdan çok memnun kaldım.
    bu fiyata beklentilerimin çok üstünde bir laptop sahibi oldum, hem malzeme hem işçilik hemde donanım açısından.

Ekrandaki Dalgalanma Sorunu:
    belkide en çok merak edilen konu ekrandaki dalgalanmalar, benim cihazda böyle bir durum kesinlikle yok.
    bunun modelle mi yoksa tesadüfle mi alakası var bilmem fakat 3 günden beri cihazı 3 farklı işletim sisteminde test ettim.
    Ubuntu 8.10, Ubuntu 9.04 ve Windows 7 32bit hatta bios'da bile kontrol ettim ve benim ekranda hiçbir parlaklık seviyesinde böyle bir sorun yok.
    seçeneklerim arasında 1200-1300TL değerinde şaptoplar da vardı fakat bunu tercih etmekle çok doğru bir seçip yaptığıma eminim artık.

bir iki teknik ilavede bulunmak istiyorum arkadaşlar ilgilenenler için:

benim laptop hazır son versiyon olan A02 bios'u ile yüklü geldi, Dell bu versiyona yükseltmeyi sitesinde önermekte.

anakart Intel Cantiga GM45 Montevina kuzey köprüsü ile geliyor ve en fazla 8GB ram desteklemekte. ilginç olan hem DDR2 hem DDR3 ram kullanmak mümkün, DDR2 800MHz'e kadar DDR3 ise hatta 1066MHz mümkün. ayrıca hem single hemde dual channel ram konfigurasyonları destekleniyor. güney köprüsü Intel 82801IM ICH9M ve Conexant Cx20583 HDA ses, Broadcom BCM4310 USB, Ricoh PCI-E çoklu kart denetleyici ve Realtek TL8168D/8111D PCI-E Gigabit Ethernet Adapter gibi birimleri kontrol etmekte.

işlemci Mobile Intel Core2Duo T6570 2100MHz (10.5 x 200), Penryn-2M rev. R0 çekirdekli ve 2MB L2 önbellekli.

ram modeli Hynix HYMP125S64CP8-S6, tek bir adet 2GB DDR2-800 SODIMM modül şeklinde ve CL6 yani 6-6-6-18 olarak çalışmakta.

ekran paneli Samsung üretimi ve Samsung 156AT (NPFT8_156AT) diye geçiyor. parlaklığı ve natliği bence çok başarılı.

grafik birimi Intel GM45 Chipset, GPU Kod Adı Cantiga-GM ve DirectX v10 destekli. tahminimden daha iyi ve her türlü ofis ihtiyaçları için fazlasıyla yeterli.

dvd birimi Toshiba-Samsung ortak yapımı TSSTcorp DVD+-RW TS-L633C, 2MB arabellekli ve max. 8X hızında çalışmakta. bu arada DVD-RAM da destekliyor, benim işime çok yarayacak. cihaz DW40 firmware ile geldi, Dell sitesi üzerinden DW50'ye güncelledim Dell'in tavsiyesi üzerine.

laptopun içindeki hard disk model numarası WDC WD2500BEVT-75ZCT2 ve buna göre bu bir WD Scorpio Blue 250 GB, SATA2 3 Gb/s, 8MB Cache, 5400 RPM. ilk kez bir WD hdd kullanıyorum umarım sorun yaşatmaz, özellikleri çok iyi görünüyor - hızlı ve sessiz. Ubuntu kurulu olduğu için hdd 4-5 bölüm halinde geliyor dolayısıyla Windows 7 kurulumu esnasında tekrar bölümlendirmek gerekir. ben tek bölüm halinde kullanmayı sevmem bu yüzden 40GB bir alan sistem için kalan kısmı da depo için ayırdım.

Windows kurulumundan sonra Aygıt Yöneticisinde bilinmeyen aygıt görünüyorsa kesin Ricoh PCI-E çoklu kart okuyucusu'dur. Dell sitesinde onun sürücüsünü Vista 32bit altında sıralamış sadece ve Windows 7 altında maalesef yok. fakat bu sürücüyü indirip kurunca sorun hemen halloluyor...

Dell Vostro 1015 aldım! Kullanıcı yorumları  Dell Vostro 1015 aldım! Kullanıcı yorumları  Dell Vostro 1015 aldım! Kullanıcı yorumları

umarım bu bilgilerle bu laptopu almayı düşünenlere biraz da olsa yardımcı olmuşumdur.
    ben şahsen alacak olsam hiç düşünmeden aynı cihazı tekrar alırdım.

herkese hayırlı forumlar...

Güzel İnceleme olmuş pcdepoki fiyatıda baya güzel

• işlemcisi t6570 diye birşey sandım ama t4400 den düşük sıradaymıs. Naısl oluyor bu iş. Biri core2duo biri dualcore
  • @unpop
    hocam Intel'in mobil işlemcilerdeki isimlendirmeleri biraz kafa karıştırıcı.
    ama fazla takılmamak lazım, önemli olan bu cihaza işlemci fazlasıyla yeterli...
  • fiyata göre laptop
  • fiyat performans olayında şu ürünler arasında kaldım. fiyatlar yakın ama farklarını çözemedim gitti. içindeki bileşenlerin marka ve modellerine göre mi değişiklik gösteriyor acaba ?

bir tane xps modeli bir de hp var. bu cihazların üçünü de kullanmış olan çıkacağını sanmıyorum ama en azından ikisini kullanmış olan varsa ve fikir verirse sevinirim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Vostro_1015-58F23B-DELL-DUNYASI,14143.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Vostro_1015-464-6392-DELL-DUNYASI,15053.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Vostro_1015-65F23B-DELL-DUNYASI,15169.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Vostro_1015-65F22B-DELL-DUNYASI,15185.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Vostro_1015-66B33B-DELL-DUNYASI,11866.html

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=84591&ad=DELL-XPS-1330--T6400-2GB-250GB-VHB-RED-13.3-Tasinabilir-Bilgisayar

http://www.pcdepo.com/asp/product/69020/HP-TCR-4510s-VQ535EA-T6570-2GB-320GB-15-6-LNX

• bu laptopda hd filmler konusunda sıkıntı yaşanırmı acaba?bide çoklu uygulamalarda durumu nasıl? ben daha önce amd turion x2 işlemci kullanıyordum tl 58 li olan+ 2gb(667mhz) ram ondan sonra sanırım bunun performansı tatmin edici olur yine..
  • bu topicde yaşayanlar varmı? varsa kullanıcılardan birisi ses versinde bi iki şey soralım.azcık yardımcı olun beyler..
  • @moonchildd
    hocam en azından Vostro 1015 modellerinin arasındaki fark genelde oldukça az.
    cihazı almadan maalesef içindeki bileşenlerin markasını bilemiyorsun, mesela hdd ve ya dvd-rw.
    ben ilk mesajlarımda bir kaçının farklarını sıralamıştım, bence en ucuzunu al rahat edersin.

@GeCCCe
    hocam ben bir aralar her gün topiğe uğrardım lakin ilgi azalınca uğramaz oldum. sorularını buraya yazarsan cevaplamaya çalışırım.

- hd filmlerde sorun yaşamazsın zira işlemci, ram ve hdd oldukça uyumlu çalışmakta. ben Avatar türü bir kaç film izledim ve bir sorun yaşamadım.

- çoklu uygulamalar söz konusu olunca durum tamamen açılan uygulamaların işlemciye nekadar yüklendiğine bağlı, doğal olarak. yine ram ve hdd sorun yaratmaz fakat işlemci malum 2 çekirdek dolayısıyla bunları yoğun kullanan bir program açarsan diğer uygulamalar oldukça yavaşlar. basit uygulamalarda ise genelde bir sorun çıkmıyor.

- cihazın kamerası da webcam olarak fazlasıyla yeterli, msn ve skype ile görüntülü görüşmelerde çok iyi sonuçlar aldım. eski harici Philips SPC-900NC web kameram kadar iyi görüntü veriyor diyebilirim rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 27 Temmuz 2010; 9:37:26 >

• Bende almayı düşünüyorum.Önerirmisiniz.Bi sorun çıkardımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

Bende almayı düşünüyorum.Önerirmisiniz.Bi sorun çıkardımı?

ben kasasını inceledim bu bilgisayarın..kasa kalitesi olarak normal sıkıntı yaratacak bişey çarpmadı gözüme sadece hoparlörü yok gibi bişey yani bulamadık.altında ufak bi yer vardı orasıdır diye tahmin ettik.zaten alan arkadaşlar sesin azlığından yakınıyorlar.kasada esata yok,hdmı yok sadece vga ve usb ler var.diğer yandan görünüm olarak şık sayılabilecek bi laptop.ancak benim kanaatimce ofiste kullanım için daha uygun olan bi alternatif.çok fazla bi beklentiniz yoksa bilgisyardan(esata-hdmı) ve internet + günlük kullanım amacıyla kullanılacaksa önerilebilir.dell olması servis açısından zaten ayrı bi güzellik olacaktır.
  • o kadar çok model var ki kafam karıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

o kadar çok model var ki kafam karıştı.

oyun oynamayacaksan dell al.bu şekilde karışıklıktanda kurtulmuş olursun
  • Bende bu dizüstünden aldım. Ekran dalgalanması olayı bende de var. Çözümü var mı?
  • Bende de şöyle bir sorun var belki sorun değildir ama çözümünü bulamadım arkadaşlar şarjzda takılı iken ekran daha aydınlık oluyor şarjdan çıkarınca ekranın aydınlığı biraz gidiyor. Bu olayı çözemedim yoksa dalgalanma dediğiniz bu mudur? sebebini ve çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim Bir de ayrıyeten msn de webcam ayarlarında cam net oluyor fakat birine webcam yollayınca ekran karanlık ve çözünürlüğü kötü gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thengir -- 14 Ağustos 2010; 0:32:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thengir

Bende de şöyle bir sorun var belki sorun değildir ama çözümünü bulamadım arkadaşlar şarjzda takılı iken ekran daha aydınlık oluyor şarjdan çıkarınca ekranın aydınlığı biraz gidiyor. Bu olayı çözemedim yoksa dalgalanma dediğiniz bu mudur? sebebini ve çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim

Şarj takılı iken ve pilde iken güç ayarları değişiktir .. pilde sarjın uzun süre gitmesi için ekran parlaklığı kısılır .. denetim masasında güç ayarlarını değiştir bölümünden veya fn + tuş kombinasyonundan parlaklığı ayarlayabilirsiniz ..

• arkadaslar elimde bir nvdia harici ekran kartım var bu makineye takma imkanımız varmıdır acaba
  • Arkadaşlar bende bu laptoptan aldım, gerçekten güzel alet, çok memnunum.
    Ama web cam konusunu pek çözemedim. Bunun bir programı falan yokmu, webcamin ayarlarını yapabileceğimiz.
    Webcam açılıyor, ama çok karanlık, ışık ayarını falan yapabileceğimiz bir yer olmalı.

Bir de hoparlör ve ses kartını beğenmedim, sesi doğru düzgün çıkmıyor.
    Ekolayzır ayarı bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

Vostro 1015-65F22B Modelini almış bulunmaktayım Ankarada bir mağazadan 957TL/8 Taksit şeklinde ödedim Fiyatını araştırmadan aldım Bu konuda yorumlarınız bekliyorum Kullanmaya başlayalı 3 gün oldu Bir günüm tamamen ubuntu'yu kaldırıp xp kurmak ve driver larını yüklemekle geçti Driverların çoğunu web sayfasından indirip kurdum fakat wirelles ve audio driverleri sürekli hata verdi Bu iki driver için yaklaşık yarım gün uğraştık Ürün bana geyet kullanışlı geldi Şu anda olumsuz bir yönüyle karşılaşmadım Fakat bilgisayar üreticilerinin driver konusunda daha verimli olması gerektiğini düşünüyorum Bahsedilen ekran titreme bende olmadı

bende aynısını aldım dostum 865 liraya laptop fakat çanta ve mouse ile birlikte bana 1.071 tl ye patladı 2.5 aydır bu modeli kullanıyorum hatta şimdi bu yorumu onunla yazaıyorum gerçekten müthiş dediğiniz ekran sorunları falan da olmadı eğer sizde var ürünün garantisi vardır... halolur yani DELL e hastayım

• arkadaşlar bir sorum olacak.bu cihaz dvd yi içine alırken kapagı açılıyormu.bazı modellerde kapak açılmadan dvd yi içeriye gönderebiiyorsunuz da.saygılar
  • hayırlı olsun işine yarar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.