Şimdi Ara

Dell Vostro 5470 Anakart Yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dell Vostro 5470 S21F45C model laptop'ım vardı. Durduk yere anakartında bi parça yandı ve etrafını da yakmış, anakartı değişmem gerekiyor.

5 farklı sorum olacak.

1- Bendeki i5'li modeldi. Bu linkteki i7'li model alsam uyumlu olur mu? http://tr.aliexpress.com/item/For-DELL-Vostro-5470-V5470-Laptop-Motherboard-DAJW8CMB8E1-Rev-E-system-board-I7-CPU/32467040827.html
    2- Aliexpress'ten ya da benzeri yerlerden alacağım anakartlar çıkma veya ikinci el mi oluyor? Sağlamlığını nasıl bileceğiz?
    3- i7'li olmuyorsa i5'li modellerde buradakilerden daha ucuza bulabilir miyim? https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160927114932&SearchText=DELL+Vostro+5470+motherboard
    4- Türkiye'de daha ucuza bulabilir miyim?
    5- Uyum sıkıntısı yaşar mıyım?

• Güncel. Update.
  • agonfighter kullanıcısına yanıt
    hiç tamirle uğraşmayın yenisini alın...

1. i5 ile i7 chipsetleri uyumlu ise olur
    2.aliexperste hep sıfır ürünler vardır ikinci el yok, amazondan bulabilirsin tamir görmüş vs. yalnız alma kararın olur ise dikkat et ekran kartı olmayabilir onbord ekran kartı olur
    3. Fiyat ne yazıyor ise o pazarlık yok
    4.bulman mumkun
    5.dogru parçayı alır isen uyum sorunu olmaz
  • mikadiel79 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Yeni laptop aldım zaten baya önceden. Ama bu da boşuna yatıyor, parça niyetine satsam boşa gidecek. O yüzden yaptırıp kullanmak veya satmak daha mantıklı geldi.

Chipsetlerinin uyumlu olduğunu nasıl anlayacağız? Bir de aliexpresste 300 dolar, amazon'da 140 dolara da var (refurbished). Bu konuda ne tavsiye ediyorsunuz? Tekrardan çok teşekkürler.
  • agonfighter kullanıcısına yanıt
    notebook işlemci yükseltmek aklıma gelmişti bir ara okuyup hatırladığım kadarı ile yazdım konuya tam vakıf degılım ama alacağın anakartın sendeki işlemciye uyumlumu ona bakacaksın. Eve gelen bebelerin eline vermek için amazondan refurbished ürün alman daha uygun olur yalnız ekran kartı olmaz buyuk ıhtımal eski karttındaki ekran kartının sokulup takılması lazım oda ayrı masraf onu takmadan uzerındekı bütünleşik ekran kartı ile kullanabilirsin.

ama masrafa hiç değmez tabi mevcut elindeki laptop ıyı ıse eve gelen yıyenlerın varsa onların onune eskisini koymak adına yaptırabılırsın . mesela benim yiyenler laptobun 3 defa klavyesının canına okudu Allahdan klavye seti ucuz 50 tl dokunmuyor.
  • mikadiel79 M kullanıcısına yanıt
    Yaptırayım ben ya her türlü lazım olur bi Windows cihaz. Eski anakarttaki ekran kartını çıkarmak zor bi iş mi? Eskisinin sadece küçük bir yeri yandı diğer her yeri sağlam duruyor.
  • Merhaba

Dell Vostro 5470 anakartım yanmıştı sonra servise verdiğimde 2 kere daha bozulmuştu. Garanti kapsamında değişim olarak 5480 vermişlerdi aradan bir yıl geçmeden 5480'in de dün anakartı yandı. Bu serinin anakartı galiba sorunlu. Ancak garanti süresi geçtiği için şu an değişim yapmıyorlar. Yeni anakartlar da neredeyse yeni bilgisayar fiyatında.

Bu konuyu nasıl çözmüştünüz acaba? ya da çözebilmiş miydiniz? :/

Barış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barış T B kullanıcısına yanıt
    Yok abi yatıyor öyle ya bilgisayar maalesef. Anakart almak istesem 700 tl falan gerçekten uğraşmaya değmez heralde. Gidip kasa olarak satayım bari.
  • 5470 için bir pm gönderdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.