Şimdi Ara

DELL XPS 1640 mı SONY VAIO FW serisi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haziran ayında bilgisayarı alırken aynı soruyu bende sormuştum. Dell xps 1640 mı Sony FW390 mı? ve Dell'i tercih ettim. Ürünü amerikadan aldım, arkadaşlarında dediği gibi orada Dell, Sony muadilinden biraz daha pahalı.

Ben fotoğrafçılıkla uğraşıyorum ve benim için öncelikli olan ekran tabiki. ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim Dell'in 16 inç RGB Full hd Led ekranı karşılaştırdığım Sonylerden kat kat daha iyi bir ekran. Ayrıca forumda 800mhz ram ile 1066 mhz ram'in %10 gibi bir performans farkına sebep olacağını söylemişlerdi, bunu da göz önünde bulundurdum biraz. Isınma ile ilgili bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar, fakat oyun oynarken makinenin altında bulunan zalman nc2000'i çalıştırmayı ihmal etmiyorum.

Diğer büyük bir artısı Dell teknik servis arkadaşlar. Makine elime geçtiğinde şarj etmede bir sorun olduğunu fark ettim ve canım acayip sıkıldı. Türkiyedeki teknik servisle konuştum, sorunun adaptörden kaynaklandığını, uluslararası garantinin türkiyede geçerli olduğunu söylediler. ve ertesi gün evime kadar gelip adaptörü kendi elleriyle değiştirdiler. Şimdi hiçbir sorun yok.

• RGBLED li 16" 1GB lık Ekran Kartlı bir model olsa da alsam... DELL'in yerinde servis hizmeti çok eşsiz...
  • gerçekten ikisi arasındaki fark çok barizmiş en iyisi biraz daha beklemek.
  • Arkadaşlar Dell 1640 ile ilgili güzel bir inceleme buldum bakmanızı tavsiye ederim.

http://www.teknodonanim.com/forum/dell-192/78738-dell-1640-b87p43-hakkinda-yorumlar.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner_1

Arkadaşlar Dell 1640 ile ilgili güzel bir inceleme buldum bakmanızı tavsiye ederim.

http://www.teknodonanim.com/forum/dell-192/78738-dell-1640-b87p43-hakkinda-yorumlar.html

O adreste inceleme filan yok!... Resmen yanlış bilgilendirme var... Aynı modeli aldım Ekranı 16" RGBLED değil 15,6" WLED li ... Bu şekilde Vatan Bilgisayar satmaya devam etmektedir... Vatan sadece internet sitesindeki yanlış bilgilendirmeyi düzeltmiş gözüklse de örneğin İstanbul Avcılar Vatan Şubesindeki Dell Studio XPS 1640 olarak bilinenlerin HEPSİNİ 16" olarak pazarlamaktalar .... Yani Vatandaki 16" değil 15,6" tir... RGBLED li değil WLED lidir!...

Aman dikkat...

• @xfacts

Forumu inceliyorum. Biryere takılıp devam edip gidiyorsunuz.

Win7 ile sıkıntı yaşan ve sonra düzelten kişler var. Onlardan Recep Beyin iletişim bilgisini alın derdinizi birazda ona anlatın.

Yani DELL sayfasından 15.6 16 görmekten bıktık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AX6

Nedir bu RGBLED sevdası diyenler olursa;

DELL XPS 1640 mı SONY VAIO FW serisi mi?

Kaynak

Dell'de renkler bariz şekilde daha canlı tabi. Ama ben şahsen iki ekranı yanyana gördüm. Dell RGBLED ve Sony full hd arasında bu kadar fark yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pianokey -- 24 Aralık 2009; 10:12:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bkozen

@xfacts

Forumu inceliyorum. Biryere takılıp devam edip gidiyorsunuz.

Win7 ile sıkıntı yaşan ve sonra düzelten kişler var. Onlardan Recep Beyin iletişim bilgisini alın derdinizi birazda ona anlatın.

Yani DELL sayfasından 15.6 16 görmekten bıktık.

Yanlış düşünüyorsunuz... Bilgilendirmeleri gerekli yerlerde yapmaktayım... Olay sadece 0,4" lik bir fark değil... Olayda ekran kalitesindne ötürü yaklaşık 200$ lık bir fark var... Lakin türkiyede satılan modeller epey eski 6 aylık eski ürüne nedense 3 farklı model ile sınırlı kalınmış... Birkaç aydır Dell Studioa XPS 1645 serisi de vardır yani işlemcisi i7 olanlar... Artık bu tip yeni işlemcileri de bekleriz...

Donanımsal özelik olarak ta artık çok üstün değiller lakin daha üstün özellikler daha ucuzua bulmak mümkün...

Windows 7 meselesinden şahsen hiç bir yerde bahsetmemişimdir... Windows 7 yüklü işletim sistemleri DELL'in ücretsiz terfi olanığı olanların bitiş tarihinden sonra kesin Windows 7 li olacaktır... Düşünsenize Windows 7 terfisi olmayan bir ürün nasıl pazalanacak!

Ayrıca forumdaki katkılarım BİLGİ VE TECRÜBELERİM ve YAŞADIKLARIMDAN İBARETTİR...

Benim açımdan yanlış pazarlanıp tüketicilere ısrarla edilmesine karşı benim gibi son kullanıcı yani satın alan müşteriler açısından çok ta rahatsız edici değildir... Aksine bu paylaşımlarımdan faydalanlar vardır... Bundan sonra da faydalı olacaktır...

Artık DELL'in yeni güncel konfigrasyonlularını beklemekten başka çare yok... Armada gibi ithalatçılar piyasadaki talebi yanlış değerlendiriyor... Daha fazla güçlü konfigrasyonlu modellerin gelmesi için 6 ay geçti bile... Artık 1645 serisi gelmeli... Mevcut 1640 lara o kadar para değmediğini düşünmekteyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: alex1978

quote:

Nedir bu RGBLED sevdası diyenler olursa;

Kaynak

Dell'de renkler bariz şekilde daha canlı tabi. Ama ben şahsen iki ekranı yanyana gördüm. Dell RGBLED ve Sony full hd arasında bu kadar fark yoktu.

Görmüş olduğunuz ürün 15,6" lik olmasın? Ayrıca gördüğünüz model nerde satılmaktadır?...

Vatan Bilgisayar da ve bazı yerlerde RGBLED diye WLED li ürünü tanıtmaktalar da.... Burda DELL sağolsun 16" lik FULL HD lerde sadece RGBLED var.. Sizin fark görmediğiniz ekran bence 15,6" liktir...

Size tavsiye edeceğim en kolay yöntem renklerin yeşil, turkuaz, mavi, pembe gibi renkleri kıyaslamaktır... Kırmızılar tam kırmızı yeşiler tam yeşildirler...

Bu resime de dikkatlice bakınız... Gerekli bilgilendirmeler üzerinde gösterilmiştir:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 24 Aralık 2009; 13:04:11 >

• Ben artık RGBLED'li XPS16'dan ümidi kesmeye başladım, yılbaşına kadar gelmezse sanırım 15.6" WLED'li modeli alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

Görmüş olduğunuz ürün 15,6" lik olmasın? Ayrıca gördüğünüz model nerde satılmaktadır?...

Ben yurtdisinda gormustum, baktigim urun 16`ydi. Zaten ekran kalitesinden cok, 16. ve 16.4 arasindaki farki merak ediyodum. Ilgilendigim model FW oldugundan. pek alici gozle bakmadim Dell`in ozelliklerine.

Bu arada VatanBilgisayar konusundaki cabani takdir ediyorum:) Ama bu kadar bilincsiz tuketici ve bilincsiz saticinin oldugu bir ulkede, inan ba$edemezsin boyle $eylerle. Satici kendi sattigi urunun ozelliklerini bile bilmiyosa ve hala sitesinde yanli$ ozellikleri barindirmaya devam ediyosa ne diycez boylesine. Neyse en azindan bu modeli almayi dusunen arkadaslara yardimci oldun. Kolay gelsin.
  • Vatan Bilgisayarın tek bir şubesinde bir kaç kişide olsa tamam bireysel cehalet vs.. deyip geçiştirirsi ama hepsinde AYNI!... Gittiğim tüm Vatan Mağazalarında hepsinde aynı benzer tekniklerle pazarlanmakta ve teşhir edilmekte... Bugüne kadar sadece göstermelik bir linkte düzeltiyorlar ama diğer mağazalarında aradan 1 hafta geçmiş aynı yanlış etiket duruyor...

Bilinçsiz tüketici bir yere ama bilinçli tüketicilerle de profesfonelce değilde harbi alay geçercesine kendi bildiklerini iddia etmeleri herşeyi özetlemektedir...

Bakalım XPS 1645 serisi 16" FULL HD RGBLED li güncel eski olmayan modeller gelecek mi?...
  • Bugün 1640 p8700 wled siparişi verdim nihayet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Bugün 1640 p8700 wled siparişi verdim nihayet.

Şimdiden hayırlı olsun
  • Kesinlikle kandirmacaya cok kiziyorum, hala vatanin sitesinde laptopun kisa aciklamasinda 16" yaziyor, bunu gectim, biz de kuzenimize almistik, satis elemani resmen bu 16" makina, siradan ledlerden degil rgb led falan diye israrla soylemisti.

Klavye aydinlatmasindan bile bahsetmedi, sadece 16" 16" diyip durdu. Aydinlatmayi biz kendimiz laptopun kurulumu yapilirken bulduk..

Kuzenim astegmen olup gorev yerine gitmeyecek olsaydi ve makina da parasini hak etmeyecek bir makina olsaydi veya daha mantiklisi olsaydi kesinlikle avukat olarak guzel bir sekilde ugrasirdim..
  • Ereyon'a i7'li model gelmiş ama yine RGBLED değil.
  • quote:

Ereyon'a i7'li model gelmiş ama yine RGBLED değil.

O zaman moralini biraz daha bozayım

DELL'den Recep bey ile görüştüm size mi inat bilmem RGB led getirmeyeceklermiş. Mevcut piyasa şartları, rakip ürünlerin sadece ekran kartına yatırım yapması yüzündenmiş.
  • quote:

quote:

DELL'den Recep bey ile görüştüm size mi inat bilmem RGB led getirmeyeceklermiş. Mevcut piyasa şartları, rakip ürünlerin sadece ekran kartına yatırım yapması yüzündenmiş.

Aslında Recep Bey Pazarlama hatası yapmakta... Dell'in Studio XPS 16" serisinde birtane ürünü var oda RGB LED li ... Onun dışındakilerde 15,6" 1920x1080 WLED liler var o kadar ...

Kısacası Dell'in rekabet edebileceği tek argüman yerinde servis desteğidir... Onun dışında Ekranı ve donanımı ile rakipleri çok... Dell XPS Studio 1640 serisinin hepsinde de ısınma sorunu çok rahatsız edici... Şahsen bu ürünü 1-2 gün kullanmış biri olarak örneğin eskimiş Lenovo N200 çok daha soğuk... Özellikle ellerimizin değeceği kısımda sıcaklık hiç yok gibi...

Ekran kalitesi olarak Acer iyi biliyorum... Ayrıca Sony FW serisi (1920x 1080) ekran kalitesi RGBLED' e yakın... Sony 2010 yılında yeni bir seri çıkarmıştır F serisi... Bu seride ekranı tipi "VAIO Ekran Premium" olanlar sanırım çok daha kaliteli...

Resmi Sony Türkiye sitesinde ürün tanıtımı 2010 yılın yeni F serisinden ekranı kaliteli olanlardan 2 si...

VPCF11Z1E/BI
    http://www.sony.com.tr/product/vn-f-series/vpcf11z1e-bi

VPCF11S1E/B
    http://www.sony.com.tr/product/vn-f-series/vpcf11s1e-b

Bu iki model arasındaki tek fark RAM birinde 6 GB diğerinde 8 GB ... 8 GB lık olanda Blueray yazma özelliği de var... 6 Gb lıkta ise Blueray sadece okuma özelliği vardır... Bunun dışında iki modelin tüm donanım özellikleri aynıdır... Chipseti Dell'inkinden daha yenidir...

Sony'nin bu yeni F serisinde (eski FW'ye göre) klavye düzenine numerik tuşlarda eklenmiştir... Ekran Kartı 1 GB DDR3 Nvidia 330M ile donatılmıştır... RAM hızı Dell'den daha yüksek performanslı... İşlemcisi zaten Dell'den daha güncel...

DVD blueray sürücüsü Dell gibi olmayışı her türlü ebatlardaki DVD CD leri rahatlıkla Sony de kullanılmaktadır... Dell de ise kızaklı olmayışındna ötürü sadece standar ebattaki DVD ve CD leri okuyabilmektedir... Mini DVD Mini CD, hatta farklı şekillerdeki CD ve DVD ler Dell'e zarar verecektir... Zaten kullanma klavuzunda bu belirtilmektedir...

Bence genel olarak Dell Studio XPS 1640 serisinde özellikle Full HD 15,6" lik ekranlarıyla rakipleriyle baş edemez...

zaten Ekranın Full HD olupta Blueray desteği olmayan Dell yerine Sony'in 2010 yeni serisindne F serisi bu iki model genelde üstünlüğü ortadadır... Ergenomik ve kullanım rahatlığı açısından Sony Dell'den daha iyi olduğu ortadadır...

Dell'in sadece RGBLED cazibesi vardır ama oda zaten gelmeyecekmiş... FW serisi ekranı 1920x1080 olan birkaç model gördüm renklerin kalitesi RGBLED kadar kaliteli... 2010 daki yeni F serisinde ise daha kaliteli ...

Genel açıdan ele alırsak DELL pazarlama hatası yapmaya devam ediyor...

• quote:

quote:

Açıkçası bu yaklaşımı pek mantıklı bulmuyorum. XPS 16'nın en yakın rakibi olsa olsa Sony FW ve yeni F serisidir. XPS 16, RGBLED olmasa dahi donanım olarak FW serisinden üstündü (DDR3, 4670, i7 opsiyonu..). Fakat Sony yeni F serisi ile XPS 16'nın donanım üstünlüğünü de ortadan kaldırmış oldu. Bence bu saatten sonra XPS 16'yı Sony F'e karşı tercih edilebilir kılacak en önemli özellik kesinlikle RGBLED.
    Piyasadaki f/p ürünleriyle rekabet etmek istiyorlarsa, bunu XPS 16 ile yapmaları mümkün değil. Ellerinde HD4650'li Studio 17 gibi bir model var, rekabet için onu getirsinler.

• Sony FW sersinde ekran kalitesi 2 tip... Burda paylaşılan Sony ekran görüntüsü düşük kaliteli olanı RGBLED ile kıyas yapılmada pek adil olmadığını hatırlatırım... Hatta tüketiciyi yanlış yönlerdirmektedir... Sony FW serisinde ekran kalitesi daha iyi olanı da var... Zaten FW serisi ekran kalitesini gören biri olarak bunu ifade ederim... Gamut yani Adobe RGB oranı da %100 yazılı Kırmızılar gerçek kırmızı yeşiller gerçek yeşil göstrmektedir...

Ayrıca %100 RGB özelliği Sony F serisi Premium Ekranlılarda da aynı olacak gibi (Türkiye'de satılacak ürün örneğini şimdilik olmamasından ötürü kesin konuşmak pek doğru olmayacak...).

Sonuçta Dell XPS 16" FUL HD RGBLED renk gerçekliği Sony de bazı modellerinde de aynı... Bazı Dell FULL RGBLED li kullanıcılara göre Dell deki siyah renk başarısı kötü... Sonuçta RGBLED yeni oturmamaış bir teknoloji... Sony Premium Ekran lı lar ise görmüş olduğum 3 farklı FW modelde de RGBLED den bir farkı yok...

İnternetten ise Sony F serisi için Glossy ekranlı Yani ekrana bakıldığında ayna gibi yansımalar görülmektedir ... Gerçi bu teknoloji piyasayada en çok olanıdır da ve ekran kontrastı ve renkleri daha kaliteli göstermesi açıdından popülerdirler... Sony Türkiye sitesinde ise ekran yansımasız olarak reklamı yapılmakta... İntrnette şuan bulabildiğim resimlere göre Türkiye'de satılacak olan yeni F serisinin ekranı aynı aynı olmayacak...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.