< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Dem Partili Hakkari Belediye Başkanı gözaltına alındı. Kayyum atandı. (2. sayfa)
-
-
Palavrayı bırak bu teröristin seçime girmesine senin partin (yani AKP) nasıl izin vermiş onu izah etquote:
Orijinalden alıntı: 0zkanK.Mahkeme kararı ile şu suçları ortaya çıkan birinin görevde kalmasını savunmak nedir neyin kafasıdır ? Bu konuda yapmayın bali. Her şeyi savunmak zorunda değilsiniz...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu bilmeden konuşma huyunuz yok mu... Olayları gram bilmeden muhalifçilik oynuyorsunuz şuralarda.
Yasa kanun gayet açık KESİNLEŞMİŞ MAHKEME KARARI OLMAYAN HERKES ADAY OLABİLİR DİYOR... İsterse mühebbet ile yargılansın isterse çok ağır gerekçeyle yargılansın isterse 100 tane davası olsun mahkeme kararı kesinleşmeden aday olabiliyorsun. Bu Hakkari belediye başkanınında işi öyle. Dava yeni kesinleşmiş.
Hangi davadan yargılanıyorsan ol ne yazık ki masumiyet karinesi gereği herkes mahkeme kararı kesinleşmeden aday olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde 34 yıl hapis cezası alan Selahattin Demirtaş 2019 yılında Cumhurbaşkanı adayı oldu !!! Hemde tutuklu yargılanırken aday oldu. Bunu AKP'mi yapyı aday. Gezi davasından tutuklu Can Atalay'ı AKP'mi aday yaptı ! Tutuklu yargılanırken gezi davasından aday yaptılar ve Milletvekili seçildikten sonra cezası kesinleşti...
YSK bağımsız bir kurum ve kanunu kitabı uygulamak zorunda. Ve kesinleşmiş mahkeme kararı olmayan birisine sen aday olamazsın diyemez. Aday olan birisi seçildikten sonra terör ile ilgili bir davası sonuçlanır ve ceza alırsa kayyum atanır bu maddede gayet açık . Neye neden itiraz ediyorsunuz belli değil.
Belediye başkanı seçilen kişinin terör ile değilde başka bir suçu çıksa adi suç hırsızlık cinayet vb o zaman kayyum atanmaz belediye meclisi kendi içinden yeni belediye başaknı seçer buda kanunda gayet açık...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Haziran 2024; 16:11:37 >
-
Vay vay vay.
Herifi paket etmek için de seçimin sonuçlarını beklemişler..hayat tesadüflerle dolu.
Yerine de AKP'nin valisini atamışlar...bak bu da tesadüf.
tesadüfler silsilesi resmen. Ah Barti'nin burada hiçbir çıkarı yoktur eminim
-
Adına Gezi denen fakat sadece çadır devletlerinde görülebilecek nefret davası da zaten ne tesadüfse Can Atalay MV seçildikten sonra tamamlanabildi. Atalay aday olmasa o dava da sonuçlanmazdı. Çok ses çıkarıyorlar hadi, yeterince oyun oynadık, işkencemizi yaptık, davayı kapatalım dedi bir malum ve olay kapandı.
Malum şahıs istedi diye insanlar içeri giriyor, onlarca sene ne iddianame ne birşey yıllarca hapislerlde çürütülüyorlar veya siyasi anlaşmalar neticesinde içeriden çıkıyorlar. Kimileri hakkında davalar açılıyor davalar kapanıyor..hepsi bir kişi istediği için oluyor..yani tam bir muz cumhuriyeti. Ya da çadır, sirk devleti. Adına Gezi denen o fecaat davayı örnek vermek bile başlı başına abes bir durum. 10 sene sonra Geziciler bu ülkede kahraman ilan edilecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 3 Haziran 2024; 16:23:12 > -
Neye itiraz ediyon veya savunuyon bir anlayabilsem. Körlemesine düm düz gidiyon ama kendin biliyon mu acaba neye itiraz ettiğini...
Bak tekrar yazıyorum KESİNLEŞMİŞ MAHKEME KARARI LAZIM. ALT MAHKEME KARARI YETMİYOR ÜST MAHKEME TEMİZE GİTME FLAN İYİCE MAHKEME YOLLARI KAPANMALI VE SİCİLE İŞLENMELİ... Veya çok ağır bir suç olmalıki mahkeme kararı ile seçme seçilme hakkı elinden alınmalı aday olamaması için.
Bu olaylarda öyle 3-5 gün sürmüyor 3-5 yıl sürüyor. Hiç mahkeme veya dava görmediğin belli dünyadan haberin yok. Kıytırık bir miras davası bile 4-5 sene sürüyor.
Neyi neden savunduğundanda bir habersin.
Not: Tekrar soruyorum üstte yazılı suçları işleyen birine ne yapılmalı mesela sana göre ? Kesinlikte kayyum atanamaz görevden alınamaz o seçilmiş aynen devam etsin mi diyeceksin ! Siz devlete düşman mısınız derler adama...
-
Yoooo,quote:
Orijinalden alıntı: 0zkanK.Neye itiraz ediyon veya savunuyon bir anlayabilsem. Körlemesine düm düz gidiyon ama kendin biliyon mu acaba neye itiraz ettiğini...
Bak tekrar yazıyorum KESİNLEŞMİŞ MAHKEME KARARI LAZIM. ALT MAHKEME KARARI YETMİYOR ÜST MAHKEME TEMİZE GİTME FLAN İYİCE MAHKEME YOLLARI KAPANMALI VE SİCİLE İŞLENMELİ... Veya çok ağır bir suç olmalıki mahkeme kararı ile seçme seçilme hakkı elinden alınmalı aday olamaması için.
Bu olaylarda öyle 3-5 gün sürmüyor 3-5 yıl sürüyor. Hiç mahkeme veya dava görmediğin belli dünyadan haberin yok. Kıytırık bir miras davası bile 4-5 sene sürüyor.
Neyi neden savunduğundanda bir habersin.
Not: Tekrar soruyorum üstte yazılı suçları işleyen birine ne yapılmalı mesela sana göre ? Kesinlikte kayyum atanamaz görevden alınamaz o seçilmiş aynen devam etsin mi diyeceksin ! Siz devlete düşman mısınız derler adama...
Hakkari’de tekrar seçim yaparsın olay çözülür. Ama yer mi? Yemezzz. Neden? Çünkü Ah Barti 30 kez seçime girse o bölgede 30 kez kaybeder.
Benim derdim o sizin tayfanın da bir zamanlar başınız sıkışınca söylediğiniz “ MİLLİ İRADE “‘ye kayyumlarla, katakullilerle ayak oyunlarıyla tecavüz edilmemesi.
Bunda hemfikiriz değil mi? öbür türlü kayyum = DARBE.
Burada olan şey darbedir. DARBECİ değilsin, di mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sen bir de utanmadan İsrail Filistin konusunda demokrasi neferliği, halkların kardeşliği, mazlum Filistin halkı diyerek hamaset yapıyordun değil mi..komedi yahu ..demokrasi neferlerine bak.İsrail'de olunca '' foşik İsrail ''..Türkiye'de olunca '' aslanım ah barti ne güzel vurdu tokatı teröriste ''
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 3 Haziran 2024; 16:33:14 > -
Belediyelere kayyum atamanın tek şarı TERÖRDEN CEZA ALMASI BELEDİYE BAŞKANININ... Ortada terör olmasa zaten belediye meclisi kendi içersinden tekrar seçecek.
Bir zahmet bırakında devlet kendini korusun. Terörü destekleyen ve terör ile iş birliği yapanıda görevden alabilsin. Halen neyi savunduğundan bir habersin. Siyasi nefret ile bakıyorsun olaya ve işin kötüsü AKP alacağına PKK alsın diye bilecek seviyede olanlarınız var. ( Benzer bir durum demokratik dediğin Avrupada ABD'de olsa bak emin ol DEAŞ a İŞİD e veya ne bileyim onlara düşman bir terör örgütüne destek veren isimin sülalesini kuruturlar hapista yok ederler adamı) Ama bizde sizin gibiler 3-5 oy gelecek aman DEM parti küsmesin kızmasın diye taklalar atıyorsunuz.
Avrupada veya demorkasi var deidğiniz ülkelede DEM partininde şimdiye 10 kere kapatılması ve çoğu isme en az 5-10 yıl siyasi yasak getirilmesi lazım ama CHP başkta karşı çıkıyor böyle şeylere. DEM partiden gelecek oya muhtaç oldukları için geri adım atamıyorlar...
Not: Gerçekten neyi neden savunduğunu bir düşün öyle konuş lütfen. Çocuk oyuncağı değil bazı şeyler. Askerimiz neden şehit oluyor kim şehit ediyor neyi savunuyon neye karşı çıkıyon iyi düşünerek taşınarak konuş lütfen.
-
Yav he he.
Kafasına estiğini içeri atan istediğini çıkartan, ülkenin yönetim tarzını bile kendi zihniyetine göre ayarlamış ve dizayn etmiş kişi HDP'yi kapatmak istiyor da gücü yetmiyor. Neden efendim? çünkü CEHAPE karşı çıkıyor. Harbiden trolün de kalitelisi lazım. Ülke yönetimini değiştirip demokrasiyi askıya alan tayfa ülkedeki bir siyasi partiyi kapatmaktan aciz öyle mi? gülecem de komik değil.
Askerin canı çok umurunuzdaydı zaten. Beklemişsiniz seçim sonucunu sonrada klasik bir şekilde çökmüşsünüz işte adamların belediyesine. Daha önce yapmadığınız şey sanki.
Bu herif terörist ise gider seçimleri tekrar ettirirsin. Ama önümüzdeki ay, ama 1 ay sonra. Demokrasilerde bu olur. Ama sizin tayfanın derdi tabi ki belediyelere ÇÖKMEK. Gerekirse kayyum görüntülü bilmem ne şekilde kılıfa sokarak yapılan operasyonların hepsi sonuçta aynı kapıya çıkar. yapıllan şey DARBEDİR.
Aynısını İstanbul'da imamoğlu'na yapmaya çalışıyorsunuz. Neymiş efendim YSK bilmemnesine bir şey demiş. İstenen şey ne? Hapis artı siyasi yasak sen bu palavraları git oturduğun ilçedeki kıraathanede anlat oradaki 50plus işsiz tayfa inanır belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 3 Haziran 2024; 17:0:27 >
-
Bak dilli anlmayacaksınız ama yine yazalım. Tamam suçu çıktı al görevden. Lakin başkanı bırak il meclisi seçsin.
Bizim tepkimiz bunun yerine kayyum atanması.
-
Asıl problem Türk devletinin sağladığı her türlü imkana rağmen Kürt halkının aleni bir şekilde pkk destekçisi birine oy verip seçimi kazandirmasidir. Kürt halkının yaşanan hendek olaylarindan ders çıkarmadığı aşikar kendi içlerinde terörden uzak bir aday çıkaramıyorlar.
Van örneği yine mevcut devlet deprem olsun terör olayları olsun her türlü imkani kullandi fakat sonuç devlete pkk sizi tükürüğüyle boğar diyen bir şahıs seçimlerde aday gösterildi ve tepki almadan seçimi kazandı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devlet yönetmeyi siz çocuk oyuncağı sanıyorsunuz. Ve devletin kendini koruma refleksine korumasın boşversin diyorsunuz. Resmen şaka gibisiniz... Devlet millet konusunda keşke Atatürk'ü örnek alabilseniz biraz.
İl meclisi dediğin nedir belediye başkanı yazıyor o listeleri zaten. Kendisine uzak birisi o partinin belediye il meclisi listesine girebilir mi sanıyorsunuz ? Veya belediye başkanına ters birisi orada barınabilir mi sanıyorsunuz ?
Adam terör örgütü üyesi çıktı alenen PKK'ya yardım ediyor para veriyor devlet imkanlarını aktarıyor diyelim. ( Bir dava zaten 2-3 yıl sürüyor zar zor mahkeme kararı çıktı diyelim. Siz diyorsunuz ki Kayyum atanmasın o paralar PKK'ya gitmeye devam etsin pkk oradan çocuk devşirmeye devam etsin ve il meclisi seçsin bir aday. Ve dediğin gibi oldu diyelim ve yeni seçilen adayda aynı şeyleri yapıyor ne olacak ? Yeniden mahkeme yenide davalar 1-2 sene dava sürecek bu süreçte adam beledye başaknı görevi başında imza yetkisi var nereye kadar gidecek bu süreç ???
2 yılın sonunda 2. İL meclisinin seçtiğinide görevden aldım diyelim. 3. geldi attan ve oda aynı şeyleri yapıyor NE YAPACAKSIN !!! Demokrasinin açıkları var öyle çocuk oyuncağı veya kağıtta yazdığı gibi değil her şey. Ne güzel boş yapıyorsunuz halk seçti o zaman teröre yardım edeblir gibi anlam çıakr buradan. Onun yerine İl meclisi seçince vatan millet devlet sevdalısını anti PKK'lı birini seçeceklerini bilse zaten devlet kayyum diye bir madde koymadı kimse saf veya cahil değil...
-
Boşa yazıyorsun anlamazlar çünkü anlamak gibi dertleri yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 4 Haziran 2024; 8:45:7 > -
İl meclisi kim? Yine benzer aday koyacak ne farkeder zeki kardeşim adamların derdi demokrasi mi ?
Hiç bir ülke de teröriste demokrasi kılıfı koymazlar buda solcular maşallah
Ülkede güzel şeylerde oluyor.
Ülkeden ve dünyada o kadar kopullar ki kağıt üsttünde olduğu gibi oluyor sanıyoralr gerçek hayatıda.
Bu ölümüne kayyuma karşı çıkanlar biz iktidar olursak kesinlikle kayyum kalkacak diyen zihniyet iktidar olsa PKK bildiğin parmağında oynatır bunları..
Bak normal bir insan olarak düşünüyorum ben terorist veya terör senpatizanı olsam madem kayyum ataması yok bir şey olursa benim arkamdan belediye meclisi bana yakın birisi seçer devam ederiz diyerek kafası rahat takılır adamlar. Korkusuzca göze soka soka yaparlar bazı şeyleri. Nede olsa görevde alamıyorlar. Bir dava nerden baksan 1-2 yıl O süreçte davayıda uzattıkça uzatır savunma vermez rapor sunar duruşmalara gitmez flan 2 yılı 3 yıla çıkarır zor bir şey değil sonunda teröre yardım ve yataklıktan suçlu mu bulundu. UMRUNDA OLMAZ 3 yıl yapacağını yaptı zaten ayrıca devam ettirecek arkasından gelenler var nede olsa.
Silahlı kanatta olmadığım için alacağım ceza 8-10 yıl yatarı 2-3 yıla çıkarlı. Alttan hop belediye meclisinden yenisi gelir aynı siyaset aynı tas aynı hamam PKK'ya para aktarmaya devam et belediyeye PKK lı doldur PKK cenazesine git hendek çukur kazdır belediye kepçesine nede olsa muhalefet arkanda. . PKK'nnı dağ kanadına yardım et teroristleri şehre indir hastanede tedavi ettir silah taşı flan nede olsa baksana bizim sözde muhalifler ses çıkarmıyor. Yeni gelende tekrar Mahkemeye düşerse en kötü arkamdan gelen devam ettirir diyerek devam eder. İçeri girende davam için 3-5 sene yatar çıkarım der adamda nasıl sistem !!!
İçerde olanlarıda bu sefer Milletvekili adayı yapıp meclise sokakar siz onuda desteklersiniz. Milletvekili seçilince adam seçildi çıksın içerden diye savunursunuz. ( Yapmadığınız şey değil . )
Bunu mu olsun istiyorsunuz bu Kayyuma karşı çıkanlar... Gerçekten neyi nedne savunduğunu bilmeyen sözde muhalif bir kitle var ülkede.
Not: HDP PKK ile arasına mesafe koysa terör ile bağı olmasa adayları düzgün olsa kim kayyumu savunabilir ! İstedikleri gibi siyaset yapsınlar kim tutar. Hatta desteklerim ben bile Türkiye partisi olsalar.
Ama olağanüstü durumlar var burada. Ve kayyum ne yazık ki bizim ülkede bir ihtiyaç. Terör oldukçada olmak zorunda. Yarın öbürgün CHP iktidar olur ve kaldırırsa başımıza çok büyük bellar gelir... Ve bunu yaşayarak görecez gibi bu sözde muhalifleri ve yazdıklarını gördükçe.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Haziran 2024; 18:22:28 >
-
il meclisindeki herkes terörist ise o zaman devlet görevini yapmıyor demektir.
Demokrasilerde kayyuma yer yoktur, kayyuma kadar birçok çözüm vardır.
Yada hazırlarsın bir yasa bir şekilde görevden alınan başkan olursa seçim tekrar edilir.
Demokrasi isteyene çare çoktur. Ama sizin derdiniz demokrasi değil durumdan nemalanmaktir.
O zaman da çıkıp "demokrasi havarisi"kesilmeyeceksiniz
Şimdi gelelim dilli ve ihtiyar warezci kuyruklarina
Ne dedik"demokrasi çevresinde"
Her fırsatta sandıktan çıkanı saygımız sonsuz diyeceksiniz,sonra da kayyumu dayayacaksiniz.
Sandıkta kaybettiğin belediyelere çökerek demokrasi olmaz . Dediğim gibi sağa sola demokrasi nutugu çekmeyeceksiniz o zaman.
15 milyon sığıntı dayamış, memleketin rejimini dahi değiştirmiş Avrupa 'nin çöpünü parasıyla ülke topraklarına dökenlere bir fiil oy verip vatan millet edebiyati yapacak en son kişilersiniz sayın bunak çetesi.
Tekrar ediyorum o zaman Kayyum yerine seçim iptal edeceksiniz, terör ile iktisadi olan parti ve adayını tekrar seçime sokmayacaksin.
Bak yine senin işine geliyor HDP 'den sonra sen ikinci partisin. Ama bir işe kalkisacaksaniz bunun demokrasi çevresinde yapın diyoruz.
Yada kapatın HDP 'yi kökten çözüm. O zamanda elinizde belediyelere çökmek için sebep kalmayacak değil mi?
Gerçi hakime kufredip sandık müşahiti döven ,ve seçimi iptal ettiren zihniyete demokrasi anlatmak , deveye hendek atlatmaktan daha zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 3 Haziran 2024; 19:8:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben kimseye terorist veya değil demiyorum. AMa gerçekler var az gözünüzü açsanız 40 yıldır terör neden bitmiyor sorgulasanız anlayacaksınız. Mahkeme kararı olmadan kimseye terorist diyemezsin görevdende alamazsın. Ama bazı oalyları görüp sessiz kalmak sempatizanlık belirtisidir buda bir gerçek.
Dünyada her zaman Özgürlük ve Güvenlik dengesi vardır. Özgürlük güvenlik dengelsinde terör olan devletler mecburen GÜVENLİK Seçeneğini yakın olurlar. Siz ömründe silah görmemiş Avrupa'nın kişi başına milli gelirin bizim 15-20 katı olan ülkelerin mantığı ile terör ile mücadele edemezsin.
Seçimi tekrarladın gitti terörden içeri alınan Adamın kardeşini seçti ve oda aynı şeyi yapıyor ne yapacaksın ? Tekrar 1-2 yıl mahkeme süreci sonra tekrar seçim tekrar tekrar tekrer seçim aynı şeyler mi olacak ? Bu süreçte adamlar değirmenini döndürür durur devlet ÖNLEM ALAMIYACAK MI MÜDAHALE EDEMİYECEK Mİ SİZE GÖRE ?
Her şey çok normal ülkede herkes üst düzey demokraside eğitimde özgürlükte gibide kayyum atamasına karşı çıkıp sözde demokrasi savunuyorsunuz şaka gibisiniz...
Vali bir ilin idari amiridir. Belediye başkanı görevden alınınca bir partinin menzunu değil Devleti temsil eden vali atanıyor. Tabi sizin gözünüz o kadar kör olşmuş muhaliflikten Vali oalcağına terörden ceza almış adam aynen devam etsin diyecek seviyeye geliyorsunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X