Şimdi Ara

Demirdöküm Exacontrol 7R yeni model oda termostatı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
5
Favori
30.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstadlar merhaba.Exacontrol 7r kablosuz termostat takdırdım. Kombi demirdöküm nitro condence yarı yoğuşmalı model. Kombi normalde petek su sıcaklığını, ayarlanan sıcaklıktan 5 derece üstüne kadar ısıtıp 10 derece altına geldiğinde tekrar çalışıyor. Sorun şu ki termostat takılı hali de aynı şeyi yapıyor. Kombide 50 dereceye ayarlanmışsa 55-40 derece arası gidip geliyor. Bu şekilde termostata ayarladığım sıcaklığa erişemiyorum bir türlü. Termostatı 23 dereceye ayarladığımda kombinin oda sıcaklığnı 23 yapana kadar sürekli çalışması gerekmiyor mu? Gelen servis elamanı ilk kez takıyorum bu termostatı dedi. Acaba yanlış bişeyler mi var. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halliseium

Üstadlar merhaba.Exacontrol 7r kablosuz termostat takdırdım. Kombi demirdöküm nitro condence yarı yoğuşmalı model. Kombi normalde petek su sıcaklığını, ayarlanan sıcaklıktan 5 derece üstüne kadar ısıtıp 10 derece altına geldiğinde tekrar çalışıyor. Sorun şu ki termostat takılı hali de aynı şeyi yapıyor. Kombide 50 dereceye ayarlanmışsa 55-40 derece arası gidip geliyor. Bu şekilde termostata ayarladığım sıcaklığa erişemiyorum bir türlü. Termostatı 23 dereceye ayarladığımda kombinin oda sıcaklığnı 23 yapana kadar sürekli çalışması gerekmiyor mu? Gelen servis elamanı ilk kez takıyorum bu termostatı dedi. Acaba yanlış bişeyler mi var. Lütfen yardımcı olabilir misiniz??

Aradan geçen bu süre zarfında sorununu çözebildinmi bilemiyorum. Ben de 9 yıldır Saunier Duval Exacontrol 7R kullanıyorum. Yardımcı olmaya çalışayım. Anladığım kadarı ile kombiyi 50C ayarlıyorsun ve kombi sık aralıklarla çalışıp durduğundan ayarladığın oda sıcaklığına erişemiyorsun. Doğru anlamış isem, evet erişmen gecikir çünkü 50C ayarladığın kombi 50C ulaştığında termostatı hiçe sayıp kendini kapayacak 30C-40C düştüğünde tekrar devreye girecek ve bu kısır döngü ile çalışıp kapanarak kombin daha fazla yıpranıp hatta zarar görecek. Bu kadar uzun kullanım tecrübeme dayanarak size 2 öneride bulunabilirim. Ya benim gibi dış hava sensörü taktırıp kombinin yanına bir daha yaklaşmayacaksın, her işi kombiye bırakacaksın ki 9 yıldır kombi üzrerinde parmak izimi bile bulamazsın, kombi dış hava ısısına göre kendi radyatör sıcaklığını kendi ayarlayarak gerçekten ciddi tasarruf sağlayacaksın. Ya da kombi radyatör derecesini sürekli sabit 70C tutacaksın ki kombin oda sıcaklığını kısa sürede istediğin ısıya getirecek ve 5dk.-10dk. durup 3dk. çalışarak oda sıcaklığını koruyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 13 Aralık 2016; 10:44:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

quote:

Orijinalden alıntı: halliseium

Üstadlar merhaba.Exacontrol 7r kablosuz termostat takdırdım. Kombi demirdöküm nitro condence yarı yoğuşmalı model. Kombi normalde petek su sıcaklığını, ayarlanan sıcaklıktan 5 derece üstüne kadar ısıtıp 10 derece altına geldiğinde tekrar çalışıyor. Sorun şu ki termostat takılı hali de aynı şeyi yapıyor. Kombide 50 dereceye ayarlanmışsa 55-40 derece arası gidip geliyor. Bu şekilde termostata ayarladığım sıcaklığa erişemiyorum bir türlü. Termostatı 23 dereceye ayarladığımda kombinin oda sıcaklığnı 23 yapana kadar sürekli çalışması gerekmiyor mu? Gelen servis elamanı ilk kez takıyorum bu termostatı dedi. Acaba yanlış bişeyler mi var. Lütfen yardımcı olabilir misiniz??

Aradan geçen bu süre zarfında sorununu çözebildinmi bilemiyorum. Ben de 9 yıldır Saunier Duval Exacontrol 7R kullanıyorum. Yardımcı olmaya çalışayım. Anladığım kadarı ile kombiyi 50C ayarlıyorsun ve kombi sık aralıklarla çalışıp durduğundan ayarladığın oda sıcaklığına erişemiyorsun. Doğru anlamış isem, evet erişmen gecikir çünkü 50C ayarladığın kombi 50C ulaştığında termostatı hiçe sayıp kendini kapayacak 30C-40C düştüğünde tekrar devreye girecek ve bu kısır döngü ile çalışıp kapanarak kombin daha fazla yıpranıp hatta zarar görecek. Bu kadar uzun kullanım tecrübeme dayanarak size 2 öneride bulunabilirim. Ya benim gibi dış hava sensörü taktırıp kombinin yanına bir daha yaklaşmayacaksın, her işi kombiye bırakacaksın ki 9 yıldır kombi üzrerinde parmak izimi bile bulamazsın, kombi dış hava ısısına göre kendi radyatör sıcaklığını kendi ayarlayarak gerçekten ciddi tasarruf sağlayacaksın. Ya da kombi radyatör derecesini sürekli sabit 70C tutacaksın ki kombin oda sıcaklığını kısa sürede istediğin ısıya getirecek ve 5dk.-10dk. durup 3dk. çalışarak oda sıcaklığını koruyacak.

eyvallah hocam deneyeyim dediğinizi. ama forumda okuduğum kadarıyla yoğuşmalı kombiler için uygun çalışma aralığının 50-55 derece olduğunu okudum ondan dolayı 55 dercenin üstüne çıkmamaya çalışıyroum. ama bu şekilde de yeterince ısınamıyorum :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FuatDoblo

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Olur, kombiyi açmanıza gerek yok.

aslında aklıma şöyle bir şey geliyor: ben istediğim marka model OT alsam. kombide bir sorun olduğunda ve servis çağırmam gerektiğinde bunu söküp yerine RF6001'i taksam servis durumu amiyane tabirle "çakozlayabilir" mi? zira hassasiyeti daha düşük bir OT istiyorum.

bir de exacontorl ile ilgili birşey sorsam, internette bilgi kirliliği var. 0,5 derece hassasiyet var deniyor, yani 22.5'a ayarladığımda, 22'de çalışıp 23'de duracak mı? internette bu şekjilde çalışmadığına dair birşeyler okudum

Exacontrol7R modelini 5 yıldır kullanıyorum. Gösterge ekranı 0,5 ve katları olarak göstermekte (Ortam 22,3 ise 22 olarak, 22,7 ise 22,5 olarak gösterir) ama OT, kombiyi 0,2-0,5 hassasiet ile çalıştırmaktadır. Siz 22,5 ayarladığınızda kombi 22,5 olana kadar çalışır, 22,5 oldugunda anında kapanır ve 5-8dk'da bir 3-5dk. çalışarak ki bu ortamın soğumasına bağlı değişir, ortam sıcaklığının sürekli 22,5 da kalmasını sağlar.

OT yanına güvendiğiniz başka bir derece koyduğunuzda ortam sıcaklığını EXA farklı gösteriyor ise servis menüsüne girip EXA'nın derecesine kalibrasyon yapabilirsiniz. Servis menüsüne "Menü" tuşana 10sn. süre ile sürekli basılı tutarak "35" veya "96" kodlarını girerek erişebilirsiniz.

hocam merhaba,

servis menüsüne girmek istiyorum ama "menü" diye bir tuş yok alette? bir de internette servis menüsü ile ilgili pek bir şey bulamadım, girmek sakınca yaratır mı emin olamadım

• Beyler bu exacontrol ortam sıcaklığını yaklaşık 1 derece eksik gösteriyor, bunu düzeltmenin bir yolu var mı? Kullanım kılavuzunda bir şey yazmıyor, insaf yani dandik rf6001'de bile sıcaklık kalibrasyonu vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuatDoblo

Beyler bu exacontrol ortam sıcaklığını yaklaşık 1 derece eksik gösteriyor, bunu düzeltmenin bir yolu var mı? Kullanım kılavuzunda bir şey yazmıyor, insaf yani dandik rf6001'de bile sıcaklık kalibrasyonu vardı

Benim Kullandığım Exa Control 7r aşağıdakinden ve menülerine girerek her türlü kalibrasyon ve ince ayarları yapabiliyorum.
    Gecikme için çok özür dilerim.

Demirdöküm Exacontrol 7R yeni model oda termostatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 15 Ağustos 2017; 10:31:29 >

• Arkadaşlar,
    Demirdöküm Exacontrol 7R için kullanım kılavuzu aşağıdaki linktedir.

• Demirdöküm exacontrol7r kablosuz aldım bende arkadaşlar.Şu an Demir döküm Rf6001 var bunu çıkarıp direkt aynı kablolara kendim bağlasam sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 8 Aralık 2017; 12:9:24 >
  • fensinn kullanıcısına yanıt
    Ben değiştirdim ben de sorun olmadı.
  • quote:

Ben değiştirdim ben de sorun olmadı.

hocam peki 6001 e göre ürün nasıl? 6001 berbat bir model açıkcası sapma 2 dereceden fazla oluyordu.Extra nasıl sizce ?
  • Arkadaşlar Alıcıdaki NO COM ve L N yi RT24V İle + - noktalarından hangilerine bağlayacağım

• Alıcıda kırmızı led yanıp sönüyor ama kombi devreye girmiyor yardımcı olur musunuz ?

• fensinn kullanıcısına yanıt
    6001 ile karşılaştırılamaz tabiki. Bu programlanabilen bir OT ama açıkçası tam 5 sezon kullandım. Söyleyebileceğim tek dezavantajı 0,5C hassasiyet algılamalı ve göstergeli olmasıdır. Demirdöküm Servis Saunier Duval'in ExaControl 7rf modelini monte etmişti. Ben aşağıdaki ürünü kullandım.

Demirdöküm Exacontrol 7R yeni model oda termostatı
  • Bende iki yıldır demirdöküm kablosuz modelini kullanıyorum. Son 6 aydır yaşadığım bi problem var, programa göre cihaz kombiyi kapatıyor ama kombi çalışmaya devam ediyor. Bakıyorum petekler sıcak kumandaya bakıyorum kapalı gösteriyor ama kombi çalışıyor. Tekrar dereceyi yükseltip kombiyi çalışır hale getirip sonra dereceyi düşürüyorum ve anca o zaman kombi kapanıyor. Böyle bi sorun yaşayan oldu mu çözüm olarak önerilerinizi bekliyorum

• yusufolgun Y kullanıcısına yanıt
    Kombinin çalıştığından emin misiniz? Sirkülasyon pompa sesini duyuyor olabilirsiniz. Kombi kapandığında halen çalıştığını düşünüyorsanız, saat üzerinden kontrol edin ve gerçekten kombinin çalışıp çalışmadığını doğrulayın. Servis geldi ise 6 ay önce, servis menülerinden sirkilasyon pompa ayarını değiştirmiş olabilir.

Demirdöküm kombilerde böyle bir ayar mevcut.
    Ya sirkülasyon pompasının OT ile eş zamanlı kullanabiliyorsunuz, ya da OT, KAPA modunu gönderdikten sonra kombi kapanıyor ama sirkülasyon pompası istenen dakika boyunca, en fazla 60dk., tesisattaki sıcak suyu tesisata basmaya devam ediyor ki çok başarılı bir uygulama oluyor.
  • cihazı kombiye kuralı 2 yıl oldu ve 1.5 yıl sorunsuz kullandım. son 6 aylık kullanımda böyle bir problem dikkatimi çekmeye başladı. bahsettiğiniz özelliği bilmiyordum, bu özellik nedeniyle yanılmış olabilirim. yani kombi aslında kapalı ama mevcut suyu değerlendirmek için tesisata basmaya devam ediyor, bende kombi çalışıyor zannediyor olabilirim. buna dikkat edeceğim. peki bizim kombi baya eski demirdöküm aden, bu modelde bahsettiğiniz özellik mevcut mudur?
  • yusufolgun Y kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen tüm kombilerde Gizli servis Menülerinin içerisinde bu ayar mevcut olabilir ve standart olarak genelde 3dk.-5dk.-10dk. gibi zaman aralıkları fabrika çıkışı tarafından ayarlanmıştır. DD Aden için bir şey diyemeyeceğim.

Dediğim gibi kombinin gerçekten çalışıp çalışmadığını saat üzerindeki tüketimden anlayabilirsiniz.
  • Demirdöküm Exacontrol 7R kablosuz modelini aldım ve bağlantılarını yaptım. Kombiye bağlanan cihazda sürekli kırmızı ışık yanıp sönüyor. Parametre ayarlarını yaptım, Dereceyi 27 yaptım yine çalışmadı. Kırmızı ışık yanıp sönmeye devam ediyor. Sorun ne olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepestlove

Demirdöküm Exacontrol 7R kablosuz modelini aldım ve bağlantılarını yaptım. Kombiye bağlanan cihazda sürekli kırmızı ışık yanıp sönüyor. Parametre ayarlarını yaptım, Dereceyi 27 yaptım yine çalışmadı. Kırmızı ışık yanıp sönmeye devam ediyor. Sorun ne olabilir.
    Bence alıcınız ile kablosuz eşleşme olmamış. Reset atıp tekrar eşleşme yapmayı deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.