Şimdi Ara

Demirdöküm kalisto kombi arızası... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
6
Favori
46.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazının sıcak su sisteminde sorun yoksa 3 yollu step motoru veya 3 yollu kitlenmiş veya tesisat tıkalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar. DD Kalisto HKD 224 DG model kombi herşeyi çalışır vaziyette. Su ısıtması gayet güzel. Ancak petekleri yaktığımda basınç sorunu yaşıyorum. Tüm peteklerinin havasını kontrol ettim peteklerde bir sorun yok. Sorun şu ki gerçekte bir basınç sorunu olmadığı halde cihaz sorun varmış gibi algılıyor ve basınç sınırların altında gözüktüğü için kombi çalışmayı durduruyor. Sanırım basıncı ölçen sensör ya da müşür artık adı herneyse değişmesi gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymirza -- 17 Ocak 2016; 17:23:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymirza

Selamlar arkadaşlar. DD Kalisto HKD 224 DG model kombi herşeyi çalışır vaziyette. Su ısıtması gayet güzel. Ancak petekleri yaktığımda basınç sorunu yaşıyorum. Tüm peteklerinin havasını kontrol ettim peteklerde bir sorun yok. Sorun şu ki gerçekte bir basınç sorunu olmadığı halde cihaz sorun varmış gibi algılıyor ve basınç sınırların altında gözüktüğü için kombi çalışmayı durduruyor. Sanırım basıncı ölçen sensör ya da müşür artık adı herneyse değişmesi gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

bakılması lazım var malzeme
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Orijinalden alıntı: baymirza

Selamlar arkadaşlar. DD Kalisto HKD 224 DG model kombi herşeyi çalışır vaziyette. Su ısıtması gayet güzel. Ancak petekleri yaktığımda basınç sorunu yaşıyorum. Tüm peteklerinin havasını kontrol ettim peteklerde bir sorun yok. Sorun şu ki gerçekte bir basınç sorunu olmadığı halde cihaz sorun varmış gibi algılıyor ve basınç sınırların altında gözüktüğü için kombi çalışmayı durduruyor. Sanırım basıncı ölçen sensör ya da müşür artık adı herneyse değişmesi gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

bakılması lazım var malzeme

üstad basıncı ölçüp beyne bildiren aksamın adı nedir? basınç sensörü mü, basınç müşürü mü ne diye aricaz onu?

• kalisto kart arızası durumunda ,yani hiç elektirik gelmemesi durumunda değişecek parça FSD21O 7 BACAKLI
  • Benim kombi de şöyle bir sıkıntı daha var, kombi tam ateşleme yapacağı zaman bii alev alacakmış gibi oluyor fakat tam yanacakken kapanıyor kendi kendine reset atıyor ve 10 saniye sonra yine yanmaya çalışıyor, bu işlemi birkaç kez yapıyor ve sonra yanıyor, bu nedendir? Olmadı video çeker koyarım buraya

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Benim kombi de şöyle bir sıkıntı daha var, kombi tam ateşleme yapacağı zaman bii alev alacakmış gibi oluyor fakat tam yanacakken kapanıyor kendi kendine reset atıyor ve 10 saniye sonra yine yanmaya çalışıyor, bu işlemi birkaç kez yapıyor ve sonra yanıyor, bu nedendir? Olmadı video çeker koyarım buraya

yardımcı olabilirmisiniz ?
  • kartı tamir ettiği ilan etmişin fakat yine arızalı gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Benim kombi de şöyle bir sıkıntı daha var, kombi tam ateşleme yapacağı zaman bii alev alacakmış gibi oluyor fakat tam yanacakken kapanıyor kendi kendine reset atıyor ve 10 saniye sonra yine yanmaya çalışıyor, bu işlemi birkaç kez yapıyor ve sonra yanıyor, bu nedendir? Olmadı video çeker koyarım buraya

Çok ilginçtir ,peteklerden biri ( en uzak olan ) hiç ısınmıyordu, bende tesisatın suyunu 4,5 sefer doldur,boşalt yaptım, donüş filtresini temizledim ve bu bahsettiğim arıza da yok oldu. Gerçi elimde yedek kartım vardı , hiç olmadı kartı değiştirecektim fakat şuan hiçbir sorun yok. Boşu boşuna ertelemişim şu temizlik işini, şuan tüm petekler kusursuz ısınıyor. Ve daha petek vana ayarı bile yapmadım... Kart arıza olayı yaşayanlar, eğer kombinize hiç elektirik gelmiyorsa yukarıda bahsettiğim parça n11 de satılıyor 4 tl fiyatı var dışarıda bulamazsanız uğraşmayın 4 tl de kargo tutuyor, ben 3 tane aldım yedek kalsın diye. Sakın kart tamirine 150, 200 tl para vermeyin, kartın üzerindekileri komple değiştirsen o kadar tutmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

kartı tamir ettiği ilan etmişin fakat yine arızalı gözüküyor

Kartı daha önce tamir etmiştim, sorunum hiç elektirik gelmemesiydi kombiye, klasik kalisto kombi kart arızası yani. Bu bahsettiğim parçayı değiştirdiğimde sorunum ortadan kalktı. Hatta yedek bir kart da mevcut elimde, daha hızlı sonuç almak için bulunduruyorum, kışın soğukta kalmamak için. Malum çocuk var evde. Bahsettiğim diğer sorunum şuan düzeldi, temizlik yapmıştım onunlamı ilgili bilemiyorum fakat devam ederse onuda kurcalayacağım..

• Yusuf ilçin Y kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım. Aynı arıza bende birkaç defa oldu. Pompa bloke oluyor, çalışıyor ama suyu peteklere gönderemiyor. O yüzden sadece pompanın civarındaki su çabuk ısınıyor ve ateşleme duruyor. Genelde bu kombi uzun süre çalıştırılmadığında olan bir problem o yüzden ben birkaç kere servise para verdikten sonra artık yaz aylarındada ayda bir kaloriferleri çalıştırıyorum. Gelen teknik eleman pompanın yanında su dolaşan noktada bir yeri söküyor ve hemen tekrar takıyor. Fakat nereyi söktüğünü özellikle gizliyor. Çok basit bir olay ama bilen için tabi. Yukarıda bir arkadaş pompanın yanında bir tıpayı açıp su akıtın diye yazmış bu doğru olabilir. Bir denemende fayda var. Bu şekilde çözüm bulursan burada paylaş lütfen
  • slm, demirdöküm kalisto kombiye elektirik gelmiyor.İçini açtım sigorta saglam, (yani kontrol kalemı ıle baktıgımda iki tarafında da elektrik var). Yapmam gereken FSD21O entegresini mi degiştirmek acaba?
  • kombiye elektrik gelmemesi sıkıntısı bendede bende var. FSD21O in altı siyah görünüyor sanırım bendeki sıkıntıda bu . bu parçayı temin etsem bile kendim değiştirebilirmiyim. alttan lehim falan gerekiyormu yoksa tak çıukar bir parçamıdır bu?
  • Kombi ana sigortası 3 amper ,anakart sigortası 3,15Amper . sanki kasıtlı anakart yansın diye anakarta yüksek sigorta konulmuş .
    arkadaşımın evinde kalisto kombi var ,apartman sigorta panosunu değiştirmişler . kombi açıkmış o ara . ve kombinin anakartı yanmış . baktım karta fsd 210 power switch yanmış .değiştirdim atölyemde . tekrar gittim taktım çalışmadı . arkadaşın evi bana çok uzak gözüm yemedi tekrar götür getir olayına
    120 liraya kart satılıyor ,sanırım revizyonlu . Ne kadar çok şikayet var bu model kombiden . yurtdışında olsa firmayı dava ederler .
  • Merhabalar. Demirdöküm kalisto kombimiz var. Birkaç gün önce kombideki görüntü tamamen gitti, bende internetten araştırdım, muhtemelen anakart yanmıştır bilgisine ulaştım. İnternetten yeni bir anakart satın aldım ve aynı şekilde kombiye taktım. Kombi çalıştı fakat suyun sıcaklığını 30 derecenin üzerine çıkartmıyor. Suyun sıcaklık derecesini 50 ye getiriyorum ancak suyun sıcaklığı 30 dereceyi geçmiyor. Bir iki saat uğraştıktan sonra ekranda F4 uyarısı verdi. Kombiyi tekrar nasıl kullanılır hale getirebilirim? Yardımcı olur musunuz?
  • Dün akşam itibari ile arkadaşımın anakartı arızalı kombisini çalışır duruma getirdim . yeni aldığım revizyonlu kartı takınca çalıştı .
    dikkat ettiğim revizyonlu kart da sigorta 2A di . olması gerekende budur zaten . koımbinin ana sigortası 3 amperken orijinal kartın üzerinde 3.15 A sigorta bulunması kartın zarar görme riskini artırır.

Bence bu kasıtlı bir eylem . Bu kombi anakartı olan arkadaşların değiştirmesinde fayda olduğunu düşünüyorum .
  • merhaba kombi ustasi.. kalisto kombimin gaz valfi arizaliymis. gaz gelmiyor. sicak su yok.. usta 180 tl ye degistiririm

• merhaba kombi ustasi.. kalisto kombimin gaz valfi arizaliymis. gaz gelmiyor. sicak su yok.. usta 180 tl ye degistiririm dedi.. daha ucuz yolu yokmudur

• quote:

Orijinalden alıntı: musti5257

merhaba kombi ustasi.. kalisto kombimin gaz valfi arizaliymis. gaz gelmiyor. sicak su yok.. usta 180 tl ye degistiririm dedi.. daha ucuz yolu yokmudur

burda olsaydın 120 ye yapardık f4 arızasını
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.