Şimdi Ara

Deneme Analizi Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde ya da dershanede denemeyi çözdünüz. Deneme iyi veya kötü geçti. Sorun yok. Yapmanız gereken ilk şey deneme kitapçığını eve sağ salim ulaştırmak. Daha sonra biraz dinlenip kendinize geldikten sonra denemeyi olduğunuz gün cevap anahtarındaki doğru ve yanlışları kitapçık üzerine işaretlemek. İşaretlemeyi yaptıktan sonra önce yanlışlardan başlamak üzere sırasıyla boş sorularınızı ve son olarak da doğru sorularınızı gözden geçirmelisiniz.

Çok önemli gördüğüm için bu yöntemi ayrıntılı bir şekilde anlatmak istiyorum.

Yanlış: Emin olun bu aşama denemeyi çözmekten daha önemli. Bu soruyu neden yanlış yaptım? Bu sorudaki yanlışım konu eksikliğinden ise nasıl tamamlarım? Dikkat hatası ise çok fazla oluyor mu?Sorunun doğru çözümü nasıldır? (Ben genelde video çözümlü denemeleri tercih ederim.)

Boş: Bu soruyu neden boş bıraktım? Ve “yanlış” kısmındaki gibi benzer sorularla devam eder…

Doğru: Bence çoğu öğrencinin atladığı önemli kısımlardan birisidir. Bir soruyu çözdünüz ve doğru yaptınız. Ama bu soruyu tamamen anlayarak mı doğru yaptınız? Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki bir denemede birçok soruyu tam emin olmadan bilgi eksiklerinize rağmen doğru yaparsınız. İşte kritik nokta burası: Bilgi eksikliklerimiz! Bir konuyu baştan sona çalışmak yerine denemedeki sorulardan eksik olduğumuz küçük parçalarını tespit etmek. Ve bu kırıntıların üzerine gitmek. İnanın gerçek sınavda da birçok soru yapacaksınız tamamladığınız bilgi eksikleri sayesinde.

Bunda sonraki kısım tamamen sizin inisiyatifinize kalmış. Ben analizini yaptığım denemeleri gerçek sınavlara kadar sakladım. Çünkü deneme çözdükçe soru tiplerine alışacaksınız. Önceki denemelerdeki soru çözümleri bazen işinize yarayabiliyor. Yahut yanlışlarınız üzerinden şöyle kısa bir tekrar da kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabiliyor.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omertarik96 kullanıcısına yanıt
    Hatırlıyom bu yazıyı biyerden. Azimliyazar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samurW

Hatırlıyom bu yazıyı biyerden. Azimliyazar?

Hayır :)www.otarikkoc.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.