Merhaba arkadaşlar güncel bir site kurmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağıma dair tam fikrim yok yapmak istediğim site hakkında şimdilik düşündüklerimi yazayım
1 Bir haber sitesi olacak(bir keresinde wp ile açılmış bir sitede editör olmuştum ve haber girmesi çok rahattı ama siteyi wp üzerine kurmak istemiyorum bu haber girme işinin üstesinden nasıl gelebilirim) 2 güncel siteler gibi akıcı ve göze hoş görünmesini istiyorum(çok sade olmayacak ama insanlar aradığı şeyi hızlıca bulabilecekler[sadelikten kasıt tek renk yani siyah arayüz beyaz yazı gibi olmayacak yada ign gibi kırmızı arayüz beyaz yazı gibi])
güncel bir siteyi eski tasarım programlarıyla yapabileceğimi sanmıyorum bu yüzden son zamanlarda kullanılan programlar nedir ne değildir hangi diller kullanılıyor ? eskiden bu işi yapan bir tanıdığım vardı 4-5 yıl kadar önce dreamweaver kullanıyordu hala dw kullanılabilir mi? bu arada sanırım kod işinide html5 gibi güncel bir dil kullanarak halledicem(dil diyorum ama şimdi çok araştırmadım dil değilse yanlışım olmasın)
bunları yapmam için bir alan adı seçtim ama bu alan adını aldıktan sonra yanında neler almalıyız tam anlamadım bi hosting sitesinde bana vds vps yada hosting seçenekleri veriyor şimdi ben bunlardan 1ini alsam bu işe başlayabilirmiyim yoksa hostingin yanında vds falandamı almalıyız sanırım sadece hosting yetiyor ama yinede sormak istedim(bu arada sitede sadece deneme yapmak istediğim ve max 15-20 kişi gireceği için vds vps düşünmüyorum orta çaplı bir hosting yeter gibime geliyor(15-20 kişi dedim ama deneme yapcağım için alan geniş olmalı diye düşünüyorum))
ayrıca şimdi bi hosting sitesinden alan adımı aldım bu alan adını alınca ne oluyor yani benim üzerime kayıt olduğunu nasıl anlarım atıyorum aldığım hosting kapandı o alan adının benim üzerime olduğunu nasıl kanıtlarım yada kanıtlamaya gerek varmı ayrıca x hostinginden alan adı alsam ve sadece almış olsam aradan 2 gün geçse ve y hostinginden web hostingi alsam alan adı ile hostingi beraber kullanabiliyormuyum
yani alan adı alınca ne oluyor ve hosting alınca ne oluyor hostinge alan adını taratmamızmı lazım hiçbirşey anlamadım