Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.711
Cevap
88
Favori
406.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam lütfen cevap verin aylardır 2 yıllık denizcilik hakkında kimseden bilgi alamadım bu sene yksye 2. kez girecem duim e puanım yetmez acaba 2 yıllık dui okusam nasıl olur rahat iş bulur muyum staj için zorlanır mıyım cevap verirseniz cok ama coooook sevinirim şimdiden teşekkürler

• Faydalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vedatttty V kullanıcısına yanıt

İki senelik mezunlarinin ehliyetleri sınırlı olduğundan iş bulabilmek biraz daha zor ancak dikey geçiş veya hizmetle yükseltmeyi deneyebilirsin

• Bu bölümde eskiden bir yaş sınırı vardı, kalktı mı haberi olan var mı?

• coaxem kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba ben denizcilik lisesi okudum ve hedefim kaptan olmak bu yıl yks sınavına girdim 2 yıllık tüm üniversiteleri tutturabiliyorum ancak 4 yıllık bir deniz ulaştırma ve işletme müh. tutturamadım. Mezuna bırakabilirim ya da 2yıllık bir üniversite okuyup dgs ile 4 yıllığa tamamlayabilirim ama dgs garanti olmadığı için çekiniyorum. Sizce ne yapmalıyım. İki yıllıktan mezun olunca kaptan olamadığımızı biliyorum gemide en fazla hangi mevkiye gelebiliyoruz? veya ehliyetteki tonaj sınırını 4 yıllıktaki gibi sınırsız ehliyete çevirebiliyor muyuz kurslarla falan?. Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertakon -- 30 Temmuz 2024; 20:19:42 >
  • kertakon K kullanıcısına yanıt
    DGS için kardeşlerimden duyduğum kadarıyla 1 veya 2 kontenjan açılıyormuş. Onu da haliyle bölüm birincileri kapatıyor.

İki yıllıktan mezun olunca 3000gt’a kadar gemilerde (yaklaşık 100m ufak gemi) zabit ve Kaptan olabiliyorsun. Sadece ehliyetin sınırlı olduğu için staj ve iş bulmak zor olabilir.

Okuldan mezun olup, 12 ay stajını tamamlayıp gerekli ingilizce ve mesleki sınavları geçerek Vardiya Zabiti (3000gt sınırlı) olabilirsin.

Uzakyol’a geçiş için gemilerde Vardiya Zabiti olarak (3.-4. Kpt) 24 ay hizmet + ingilizce ve mesleki sınavları geçerek Uzakyol Vardiya Zabiti olabilirsin. Ancak çok yakında yönetmelik değişecek bu geçiş süresi muhtemelen uzayacak veya kaldırılabilir.

En risksiz yöntem tabiki 4 senelik Fakülte mezuniyeti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Peki hocam dgs yi yok sayarsak bir yıl mezuna kalıp 4 yıllık bir DUİM'e gitmek ile iki yıllık DUİ ye gidip meslek içerisinde yükselmek arasındaki avantaj/dejavantajlar neler olucaktır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertakon -- 31 Temmuz 2024; 20:23:11 >
  • kertakon K kullanıcısına yanıt
    denizci soru & cevap (www.denizcisorucevap.com)
    3000gt Ehliyet ve Uzakyol arasındaki farklar ve nasıl yükseltilir ?
    https://www.denizcisorucevap.com/6983/3000gt-ehliyet-uzakyol-arasindaki-farklar-nasil-yukseltilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürler hocam sağolun

• Merhaba hocam, ben makine muhendisligi yeni mezun birisi olarak gemilerde calismak istiyorum, ne olarak calisabilir ve ne tur gereklilikleri yerine getirmem gerekiyor bilgilendirebilirseniz cok sevinirim iyi gunler

• merhaba kaptanlık okuyorum acaba işe başladığımda güvenlik için silah taşıma ruhsatı alabilir miyim olasılığı nedir?

• 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.