Şimdi Ara

Denizin 7 km altında dev karides

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Zelanda açıklarında Pasifik Okyanusu'nun en derin yerlerinden olan Kermadec Çukuru'nda devasa bir karides türü keşfedildi.

Yeni Zelanda Su ve Atmosferik Araştırmalar Kurumu (NIWA) bilimadamları, deniz yüzeyinin yaklaşık 7 kilometre altında keşfedilen 34 santimetrelik devasa kabuklunun, 2-3 santimetre uzunluğundaki normal karideslerden 10 kat büyük olduğunu söyledi.

İskoçya'daki Aberdeen Üniversitesi ve NIWA işbirliğinde yapılan araştırmada, deniz derinliklerindeki basınçtan korumak için safir cam kullanılarak yapılmış kameranın takılı olduğu büyük metal bir aletle deniz dibi tarandı.

Araştırmada 7 farklı türün tuzağa yakalandığı ve 9 türün de kamerayla tespit edildiği, tuzağa yakalanan en büyük karidesin 28 santimetre uzunluğunda olduğu, 34 santimetrelik karidesin ise kamerayla görüntülendiği bildirildi.

YAŞAMA UYGUN OLMADIĞI SANILIYORDU
    Deniz kabukluları, yaklaşık 11 kilometreye kadar deniz tabanındaki dar vadilerle sürüler halinde yaşıyor.

NIWA'dan Ashley Rowden, "Bu kadar büyük bir hayvanın şimdiye kadar keşfedilmemiş olması, okyanus dibindeki hayat konusunda çok az bilgimiz olduğunu kanıtlıyor" dedi.

Daha önce okyanus çukurlarının çok karanlık ve soğuk olduğu için yaşama uygun olmadığı düşünülüyordu, ancak son yapılan araştırmalar okyanus çukurlarının benzersiz yaşam biçimlerine ev sahipliği yaptığını ortaya çıkardı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25319370/

• imzan daha ilgi çekici geldi. özel izine tabi galiba..
  • Jumbo karides boyle birsey iste

Saka bir yana cidden cok ilginc ve korkutucu uzaya cikiyoruz gezegenleri inceliyoruz uzaylilari tartisiyoruz ama kimse yasadigimiz dunyanin derinliklerini bilmiyor
  •  Denizin 7 km altında dev karides

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 5 Şubat 2012; 13:00:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

imzan daha ilgi çekici geldi. özel izine tabi galiba..

Ben göremedim?
  • Daha ne acayip türler vardır kim bilir. Bu kadar çetin şartlarda yaşabilen canlılar, uzayın çetin şartlarında canlıların yaşayabileceğini düşündürtüyor.
  • bu derinliklerede insanların eli değdiği nasıl belli !!!!!! hayvanlar hemen ölmüş.... İnsanoğlu dokunduğunu öldürüyor. Peki bu hayvanlar daha nereye kaçsın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

bu derinliklerede insanların eli değdiği nasıl belli !!!!!! hayvanlar hemen ölmüş.... İnsanoğlu dokunduğunu öldürüyor. Peki bu hayvanlar daha nereye kaçsın?

Ne alaka simdi ?
  • Bu üstte doritos yiyen böceklere benzer pokemon vardı.Demek ki buradan ilham almışlar.
  • evrim teorisine göre bu derinliklerdeki canlıların albino olması muhtemel.
    çünkü karanlıkta renkin bir anlamı olmadığı için renk nedenli doğal seçilim yaşanması beklenmez.
    acaba bu karides de evrim teorisi öngörüsüne uygun olarak albino mu?
    (gerçi öyle gözüküyor ancak yazı da bununla ilgili bir bilgi yok.)
  • hayvanla doritosunu paylaşmış, daha ne yapsın bu insanoğlu. :)

enterasan yaw.
    acaba burdan "bulmak isteyince, bulunuyor" diye bir sonuc cıkartabilrmiyiz:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

imzan daha ilgi çekici geldi. özel izine tabi galiba..

İmzayı kaldırmış mı yoksa bir ben mi göremiyorum?
  • bunların karada yaşayan hamam böceklerinden bir farkı yok bence bunları para verip yiyenlerde nasıl bir mide var bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

bunların karada yaşayan hamam böceklerinden bir farkı yok bence bunları para verip yiyenlerde nasıl bir mide var bilemiyorum.

Para var huzur var level up => Para var Mide yok
  • Oha Oha Oha bu nedir ? bu varsa demekki daha büyükleri de var. Gerçekten bi halt bildiğimiz yok okyanus dibiyle ilgili.
  • İnsan inemiyorki oraya basınç yüzünden ama her canlı yaşadığı yere göre şekillenmiş zaten arsenikle üreyen bakteriden tutunda yanardağda yaşayan böcekler var okyanusların dibindede vardır böyle canlılar.
  • bende 20 yıllık bir aniskpoledi gibi bişii vardı...adamlar en derin noktaya 11bin metreye dalmışlar orda bbile daha önce hiç görülmemiş canlılar var diyorlardı..yani normal bir olay..yeni değil bu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.