verdiğin bilgiler için çok tşk ederim.benim istediğimde 11 hoparlörü bağlamak denon x3800 arkadaşa o yüzden getittirdim.çok tşkler tekrar |
denon avr (2. sayfa)
-
-
Rica ederim
Bu arada 11 hoparlör dediğinize göre 7.x.4 yani tavanda en az 4 tane atmos hoparlör olacak bir kurulum düşünüyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Hoparlörleriniz nedir? Ve de kurulum yapılacak alanın büyüklüğü nedir?
Bu arada sistemi 11 kanal yapmak için ikinci bir avr kullanmak yerine Denon 1300’ü satıp yerine 2 tane Fosi marka küçük amfilerden alıp 4 kanalı ekstra amfilerle besleyebilirsiniz. Bu sayede hem yerden tasarruf etmiş olursunuz hem de 3800 üzerindeki yükü de azaltmış olursunuz.
Hatta ikinci el 5 kanal power amfi bile alınabilir. Satılabilecek koca bir AVR’yi sadece 2 kanal beslemek için kullanmak çok ideal bir çözüm değil gibi geldi bana. -
Misal şu amfi 2831 liraya mal oluyor.
Bir de yanına çok önerilen 48volt güç adaptörünü de alırsanız 4800 lira gibi bir rakam oluyor.
amzn.euFosi Ses 48 V 5A Ev Ses için Güç Adaptörü Kaynağı Bluetooth Stereo Alıcı Amplifikatör Mini Hi-Fi D Sınıfı Entegre Amp : Amazon.com.tr: Elektronikhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0C2BQ4P8J?ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HR2CKGPEAK8765X0YMSC&starsLeft=1
Gerçi sizin kullanımınızda 2800 liralık pakette gelen 32 volt güç kaynağı da işinizi görecektir.
-
selam.denon 1300 sattım dün.ses seviyesini yükseltiğimde 3800 aynısını yapıyo ekran birden kararıyo güç yetmiyo anlaşılan.sizin dediğiniz gibi ek bir anfi almak gerekiyo.bakayım sizin önerdiğniz anfiye
-
Peki şu an kaç hoparlör bağlı 3800’e ?
5.1 yada 7.1 kurulumda amfinin güç yetirememesi bir durum olmamalı.
Acaba bulunduğunuz bölgede voltaj dalgalanması olabilir mi?
Benim de benzer bir durumum vardı. Avr ve tv’yi regülatöre bağlayınca sorunum çözüldü.
Ben şu 750w’lık olan modeli kullanıyorum.akakce.comSchneider APC LS1500-RS 1500VA/750W Voltaj Regülatörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/voltaj-regulatoru/en-ucuz-schneider-apc-ls1500-rs-1500va-750w-voltaj-regulatoru-fiyati,552181091.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 14 Mayıs 2024; 11:26:27 >
-
9.1 hoparlör bağlı.iki hoparlör eski logitech z5500 uydu hoparlörünü bağladım olmayınca.regulator almak gerekir koruma bakımından
-
bu arada denon 1300 11500 sattım.
-
slm yine ben.denon 3800 ses perfonmansı 1300 göre çok vasat bir yerde yanlışlıkmı yapıyorum.ses seviyesini nerdeyse 90 çıkartmama rağmen ses çok boğuk gümbür gümbür değil.nasıl yaparız yardımcı olurmusun
-
Açıkçası sorunu tam anlamadım.
Bana göre boğukluk ayrı bir şey, gümbür gümbür olması ayrı bir şey.
Amfideki crossover, dynamic volume, kullandığınız ses modu vs birçok şey sesi etkiler. Ayrıca bu boğukluk filmlerde mi, yoksa müziklerde mi daha belirgin.
Anlayabilmek için bu bahsettiğim ayarların resimlerini eklerseniz ve hangi ses modunu kullandığınızı söylerseniz daha sağlıklı bir yorum yapabilirim.
Örneğin müzik dinlemek için en doğru ses modu pure direct modudur. Avr, bu modda tüm dijital prosesleri kapatır ve sesi kaynaktan aldığı gibi aktarır.
Misal bu modda dynamic volume gibi dinamik aralığı sıkıştıran özellik kapalıdır. Bu neye yarar derseniz, ses dosyasındaki kısık seste olan bölümler kısık sesli, yüksek olan yerler yüksek çıkar.
Pure direct modunda bu dinamik aralık sıkıştıran özellik kapalı olduğu için ses daha düşük çıkar. Örneğin bir başka modda 50 ile müzik dinliyorsanız, pure direct modda aynı ses seviyesi için 60’a getirmeniz gerekir. Bu arada amfi daha fazla yorulur diye düşünmeyin. Ama ses kalitesi müzikler için daha iyi olur.
Bu arada madem öyle neden dynamic volume gibi bir özellik var derseniz, onun cevabı da şu.
Misal geç saatte film seyrediyorsunuz, dynamic volume etkin ise büyük bir patlamada ortalık bir anda inlemez. Yani bir nevi yüksek sesli bölümlerin sesini kısar ve düşük sesli bölümlerin sesini arttırır. Bu sebeple geç saatlerde evdekilere ve komşulara rahatsızlık vermemek için kullanışlı bir özelliktir. Ama bu özellik filmler ile kullanıldığında başarılı bir mod. Müzik için kesinlikle kullanılmamalı.
-
benim alıcının ayarları bunlar.dün sizin dediğiniz gibi pure direck yaptım sanki radyo kanalından ses geliyor gibiydi.200 w hoparlörden böyle ses gelmemeli.müziği mch setero dört kanal dinliyorum ses biraz olsun iyi.bir de aliexpress bunu almyı düşünüyorum pre out faydalanmak istiyorum iş görür mü
-
Pure audio formatı sesi en doğru şekilde verir. Sadece ses seviyesi biraz daha düşük çıkar. Pure audio ile sesi biraz daha yükseltip bir süre dinlediğinizde diğer modlarda müzikteki detayların kaybolduğunu görürsünüz.
Ayrıca ses kalitesinin 200w güç ile doğrudan bir bağlantısı yok :))
Resmini attığınız douk audio h7pro modeli. Bu modelde ek olarak xlr giriş mevcut. Eğer xlr bağlantı yapacak bir cihazınız yoksa bu amfiyi seçmenin pek bir esprisi yok.
Daha önce bahsettiğim Fosi v3 ve 48 voltluk özel adaptör ile daha güçlü bir amfi elde edebilirsiniz. Ya da v3’ün yeni versiyonu olan ZA3 var. O direkt 48volt adaptör ile geliyor. Onu deneyebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X