sunni deri döşemenin avantajları çok daha fazladır unutma
ne imiş avantajı
quote:
Orjinalden alıntı: zilgar
Suni deri derken arkadaşımızın söylediği mercedes,bmw audi gibi otomotiv devleri için özel testlerden geçerek üretilen ve üretimlerinde sensotek deri opsiyonuyla sunulan suni deri ..tabiki piyasadaki ince zar gibi malzemeye sahip iki gün sonra kırılıp soyulan malzemeler değil..
Suni derinin avantajı nedir ? onuda bu işi yapan bir kişi olarak kısaca belirteyim.Öncelikle bu suni deriler güneşten,sürtünmeden ve sık temizlenmeden hakiki deri gibi kuruyup bozulmazlar.Hakiki deri canlı malzeme olduğundan naziktir ve bu tip dış etkenlerden isteristemez etkilenir..Hakiki deri devamlı nemli kaldığı sürece dış etkenlere karşı gücünü korur oysa suni deri dış malzeme katmanının kalınlığı ve homojenliğinden dolayı dış etkenlere karşı çok daha dayanıklıdır..
Suni deri daha çok terletir mi ? Bu sorunun cevabınıda sizin sayenizde arkadaşlara vereyim ..Yukarda yazdığım ve bunlardan başka bir çok otomotiv devleri için üretilen bu ürünler hakiki deri gibi gözenekli yapıya sahip olup hakiki deri kadar terletirler..Bakın dikkat edelim terletmezler demiyorum..hakiki deri nekadar terletiyorsa suni Alman derilerde bu kadar terletirler..Bunun yanında mercedese ve porsche ye özel bazı derilerde delikli modelleride mevcuttur bunlarda terletme minimum seviyededir..bu deriler araçlarda orta dilimlerde yani vucudun temas ettiği noktalarda kullanılır.
Deformasyon hangi deride daha fazla ? Deformasyon yine hakiki deride daha fazla olur bunun nedenine gelince bir hayvanın dokuları her bölgesinde farklıdır ve şefaf olmadığından sadece dışardan görülen ince bölgelerden kaçılabilir görünmeyen farklı içten sık olmayan dokularda ve özellikle geniş dilimli bölgelerde bollanma deformasyonuna uğrar ..oysa suni deri tamamıyla aynı doku ve kalınlığa sahip homojen bir malzeme olduğundan defaorme geniş dilimlerde yok denecek kadar az olur..
Şu an aklıma bu kadar avantajı geliyor ..sizin sorunuzu umarım yanıtlıyabilmişimdir işte bunlardan dolayı daha avantajlı ..Bu arada bir özelliğini unutmuşum ..bu kadar avantajının yanında döşeme yapım fiyatıda hakiki derinin nerdeyse yarısına sahiptir..
Saygılarımla
A.CEM ADALI
quote:
Orjinalden alıntı: enx
ne imiş avantajı
quote:
Orjinalden alıntı: zilgar
Ben burda suni derinin avantajlarını anlatmaya çalıştım deri döşemeyle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz .üst konu olan OTO DERİ DÖŞEME topiğine bir gözatmanız yararlı olur kanısındayım ..46 sayfa kadar bu konuda bilgiyi bu topicte bulabilirsiniz ..
Emeğinize sağlık...Çok teşekkür ederim...
Ben teşekkür ederim..bildiğim bir konu olursa her zaman paylaşmaya hazırım ..biraz olsun yardımcı olabildimse ne mutlu ..
quote:
Orjinalden alıntı: brava
Emeğinize sağlık...Çok teşekkür ederim...
Bence kadife döşeme en iyisi en sağlıklısı
gerçek deri ise süper olur ama çakma ise bizim evdekiler öyle yazın oturmak için altıma örtü seriyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme