Şimdi Ara

Deri Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
8.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiye'de bir tek Ege Üniverstiesinde bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lluxury -- 23 Mayıs 2018; 13:21:53 >
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama acayip derecede yanıltıcı yorumlar gördüm. Deri Mühendisliğinde son sınıf öğrencisiyim. 4 sene önce yazarken bende herkes gibi çok kararsız kaldım. Fakat zaman geçtikte burada kendimi geliştirme fırsatımın çok yüksek olduğunu gördüm.

Ben bölümün sunduğu farklı seçeneklerle 3 kez yurtdışına gittim. Orada ingilizcem çok gelişti. Bu sektör yurtdışı ile çok bağlantılı. Yani kendinizi, meslek bilginizi ve en önemlisi ingilizcenizi geliştirmezseniz iş bulamassınız. Fakat bu olay sadece bu bölümde geçerli değil. Tekstil müh, gıda müh, su ürünleri gibi yerlerden mezun olup mağazalarda satış danışmanlığı yapan çok kişi var. Yani herşey öncelikle kendinizde bitiyor.

Bu bölümde sınıf arkadaşlarınızdan başka rakibiniz yok çünkü TR'de tek. Bölümü gereksiz kötüleyenler olmuş. Bunların kaç tanesi yabancı dil biliyor acaba ? Kaç tanesi meslek bilgisine hakim ? Bölüme gidip gezebilirsiniz. Bugune kadar hangi hocaya birşey danışsam beni geri çevirmedi. Ben okuduğum için hiçte pişman değilim. Merak edenler soru sorabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lluxury -- 23 Mayıs 2018; 13:41:57 >

• Merhaba Arkadaşlar,

Madem konu tekrar açılmış ben de size biraz yol göstermek isterim naçizane

Deri Mühendisliği bölümünde doktora yapmaktayım. Yüksek Lisansımı da bu bölümde yaptım. Doktora eğitimime geri dönmeden önceki dönemde 4 sene ve lisanstan mezun olduğumda yüksek lisansa başlamadan önceki dönemde de 8 ay sektörde de çalıştım.

Bölümümüzün Türkiye'de tek dünyada da birkaç sayılı kurumdan biri olması ve çalışma alanlarının çeşitliliği günümüzde genel geçer kabul gören mühendisliklerden (inşaat, tekstil, gıda,vb.) daha avantajlı olmasını sağlamaktadır. Mezun sayımızın azlığı ve bölümümüzün sektörle iç içe olması mezun arkadaşlarımızın iş bulmasına çok yardımcı olmaktadır. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da pek çok firmada çalışan arkadaşlarımız vardır. Yalnızca mühendislik için değil bugün hangi bölümden mezun olursanız olun 'deneyimsiz' olarak elbetteki çok yüksek maaşlarla işe başlamayı beklememeniz gerekir. Fakat Deri Sektöründe işini hakkıyla yapan kimsenin de mağdur edilmediği bir gerçektir. Eğer yaptığınız işi sever azimli olursanız başarı her zaman sizi bulur bu bir gerçek.

Sektörel anlamda çalışma imkanlarının yanı sıra genç bir bölüm olmasının akademik araştırmalar anlamında da çok büyük katkısı vardır. Çalışılan materyalin biyo-kimyasal yapısı sizi pek çok alanda interdisipliner araştırmalara hazır hale getirir. Deri Yüksek Mühendisi olarak ben şuan YÖK'ün geçen sene vermeye başladığı 100/200 öncelikli alanlar doktora araştırma bursunu almaktayım. Bu bursu almaya ise Biyomateryal ve Doku Mühendisliği alanından hak kazandım. Başvuru sürecinde önüne geçtiğim Biyokimyacı arkadaşlar oldu. Yüksek lisansımdan beri deri proteinleri ile biyomateryal üretimi üzerine çalışıyorum ve bu konuya olan ilgim nedeniyle de doktora yapmaya geri döndüm. Yani söylemek istediğim Deri Mühendisliği denince aklınıza yalnızca hayvan derisinin tabaklanıp çanta yapılması gelmemesi gerektiği. Bu işin arkasında çok büyük Ar-Ge çalışmaları var, Tasarım çalışmaları var, (çöpü bile değerli bir madde olduğu için) Atık Geri kazanımı var, Biyomateryal - Biyokompozit çalışmaları var ve bunları yapabilmek için materyali bilen konusuna hakim mühendislere ihtiyaç var. Ki bunlar da biz oluyoruz.

Ayrıca bölümde az öğrenci olmasının en büyük avantajı standart bölümlerde yarışmanız gerekenden çok az kişiyle rekabet içinde olacağınız anlamına geliyor. Burada söylemek istediğim başarısız olsanız da bir yerlere gelirsiniz değil kesinlikle. Fakat yine kendimden örnek verecek olursam; lisans eğitimim sırasında erasmus + ile Barcelona'ya yüksek lisans eğitimimde ise erasmus staj hareketliliği ile Bükreş'e gitme şansım oldu. Doktoraya başladığımda ise bölümümüz - sanayi iş birliği ile başlatılan Stahl programıyla Hollanda'ya gittim. Başarılı bir eğitim hayatı ve iyi bir İngilizce ile öğrencilerimizin hepsinin bu fırsatlardan (ve çok daha fazlasından) yararlanma şansı var. Çünkü bu programların kontenjanları ile bölümüz öğrenci sayısı arasındaki oran buna imkan sağlamakta.

Soruları olan arkadaşlar olursa cevaplamaktan memnun kalırım ama artık şunu lütfen unutmayın iş bulmak için de başarılı bir kariyere sahip olmak için de her şey sizde bitiyor. Önünüzde kendinizi geliştirebileceğiniz, öğretim üyelerinin her zaman size tem destek verdiği, genç bir bölüm var. Hurafelere inanmak yerine kendinizi bilip etrafınızı da tanımayı seçerseniz çok daha mantıklı bir adım atmış olursunuz.

Sevgiler

• Yakından tanıdığım bir abim var Ege Deri Müh. mezunu İstanbulda bir giyim firmasının fabrikasında çalışıyo maaşı 1700 civarıydı en son ve çalışma koşulların şikayetçiydi.Bir mühendisten çok bir işçi gibi olduklarını ve sıcakta çalıştıklarını söyledi demem o ki yazmadan önce iyi düşünün kararınızı iyi verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bölüm mezunuyum. Tercih yapacak olan arkadaşlara öneririm. Ben mezun olduğum sene hemen iş buldum hem de istediğim ayakkabı alanında. Şimdi deri ayakkabı ihracatı yapan bir firmada üretimden sorumluyum. İngilizcem de fena değildi belki o sebeple kolay iş bulabildim sektörde. Sınıf arkadaşlarımdan da daha iyi yerlere gelenler var. Ayakkabı sektöründe yurtdışında çalışan irtibatta olduğum deri mühendisi arkadaşlarım var. Kısacası eğer çalışmak istiyorsanız iş bulma anlamında en sıkıntısız sektör diyebilirim. Tercih sizin.
  • Bu bölümü bu sene kazandım, kafamdaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyorum, okuduklarıma göre iyi yorumlar da var kötü yorumlarda tabi her bölümün her yerde iyi imkanda çalışma alanı olmayacak olmuyor da iyiyi iyi olarak biz bulmak zorundayız. Her mühendis olana altın tepside bir hayat sunmuyor kimse, altın tepsiye sahip olana kadar kovalayanlar kazanıyor. Her mühendis dalı veya başka alan olsun mezun olduktan sonra on numara yerde çalışmıyor her şey emeğimize ve tecrübemize dayalı diye düşünüyorum. Bu bölümden mezun olan ve emek vererek başarılı yerlere gelen mezunlar varsa tecrübelerini okumak benim için büyük bir zevk. Herkese bol şans.

• 1 puan 10k kişi.yığılmaya bak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.