Dizilerde, filmlerde ve şarkılarda alın yazısı, kader gibi kelimeler çok sık kullanıyor. Sizce amaç nedir, cevap yazın. Ek; Geçenlerde radyo dinliyorum, ilk şarkıda alın yazısı ve kader kelimeleri, ikinci şarkıda kader, üçüncü şarkıda alın yazısı kelimeleri geçti peşpeşe. Müzik sektöründekiler çok mu dindar sizce ? Arkadaşın konuyu resme boğması, sizi cevap yazmaktan alıkoymasın ! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 21 Mart 2025; 19:21:25 > |
Medya Analizi

-
-
Şarkılarda alın yazısı vurgulama konusu tam gaz devam ediyor.
Müzik sektöründe neden alın yazısını duymak zorundayız ?
-
-
suç kaderde değil suçu kadere atan sizde
youtube
Orhan Gencebay - Kadere bakhttps://m.youtube.com/watch?v=d0404G9KJAo&pp=ygUKa2FkZXJlIGJhaw%3D%3D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şeytanın ve uşaklarının dertleri de insanları etkileyip yoldan çıkarmaktır bunlar da müzikte oldukça iyidirler
kulağınızın nerede olduğu ile ilgi bir durum yani
youtube
Music video for 'Life Burns' by Apocalyptica from the 2005 album 'Apocalyptica', upscaled to 4K using Deep Learning and Artificial Intelligence.Please note: ...https://m.youtube.com/watch?v=yua8YP_P9P8&pp=ygUXbGlmZSBidXJucyBhcG9jYWx5cHRpY2E%3Dyabancı şarkıları dinliyorsunuz kaçının sözlerine takıyorsunuz da araştırıyorsunuz
üstteki şarkının sözleri
Düşmanlarımızı korkuyla kırarız ve
Gözyaşlarının nasıl geldiğini gördük
Çorak topraklarda güvenimizi inşa ettik
Duvarların nasıl yıkıldığını gördük
Hayat yanar
Bir adam kelebek gibi ölür
Hayat orakçının dokunuşuyla yanar
Her şey geçer
Bir aşk çarpık bir yalandır
Dünya kötülüğün elindedir
Bunun sürmesi için dua ediyoruz
Hayat yanar
Kayıp ruhlara karşı hiçbir sempati duymuyoruz
Utanç yolunu seçtik
Bu hayatı çocuklarımıza veriyoruz
Ve onlara buradan nefret etmeyi öğretiyoruz
Her şey geçer
Bunun sürmesi için dua ediyoruz
Dünya kötülüğün elinde yatıyor
Dünya kötülüğün elinde yatıyor
Hayat, orakçının dokunuşuyla yanar
Her şey geçmelidir
Umarız ki sürer
Hayat, orakçının dokunuşuyla yanar
Her şey geçmelidir
Umarız ki sürer
Hayat yanar
Hayat yanar
Hayat yanar
şarkı güzelde gerisi boynuzluyu anlatıyor.
şarkıdaki orakçı kim
bunlar bile bir şeyleri bilirler
kulaklarına ne söyleniyorsa onu söylerler.
neyi dinliyorsanız onu yaşıyorsunuzdur.
tarafınızı seçin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 20 Mart 2025; 0:40:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Alın yazısı demek, dünyadaki bu kötülükleri ve iğrençlikleri biz yapmadık Allah yaptı demektir !
Kuran'da bu YOK !
1-Alın yazısı yoktur, kader vardır.
2-Kader alın yazısı değildir, başka birşeydir.
İyi arapça bilen bazı alimler fizik yasalarıdır diyor, bazı alimler de ne yapacağımızın bilinmesidir diyor,
ikisi de zararsız ve salakça olan alın yazısı hurafesinden milyon kat daha güzeldir.
Bunu bize yüzyıllardır nasıl yutturmuşlar bilemem (aslında cahil insana çok şeyler yutturursun, neyse).
İnsanları düzeltmek de zor ama en azından bir iz bırakırım
Müzik ve sinema sektörünü yönetenlerin bazıları yada çoğu,
aile yapısını bozmak, toplum yapısını bozmak gibi,
tevhit dinini de bozmaya yönelik detayları kullanırlar sürekli.
Alın yazısı vurgulanması olayı bunlardan biri.
Bunu ispat etmek için;
Din ile, dindanrlıkla hiç ilişkisi olmayan sanatçılar bile,
kader ve alın yazısı der sürekli,
istatistiğe vurduğunda anormal olduğu açıkça görünür.
Örneğin her gece bir gece kulübüne gidiyorsun
ve her gece en az beş kişi kader, alın yazısını cümle içinde kullanıyorsa,
burdaki anormalliği anlarsın.
-
alın yazısı kader in türk kültüründeki adı Allah size bir ömür verdi bol bol rızık verdi kader insanın çabasına bağlıdır kalbi temizse iyi şeyler yapar kalbi kötüyse kötü şeyler kader size bağlıdır siz neyseniz kaderiniz de o dur çünkü Allah sizlere bir de akıl vermiştir o kur an ı indirmiştir hiç kimse kimseye kötülük yap demiyor yapan yapıyor ve kötü olduğunu da biliyor kader insan ne yönde çabalarsa o yönde gelişir öyledir ve öyle olmasaydı Allah sizden nasıl hesap soracakti sizden hesap sorulacak olmasi bunun kaniti degil mi size zaten ben yazmistim denmeyecek neden yaptin denecek bu kadar basit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 21 Mart 2025; 0:21:48 >
-
Kader, alın yazısı, yazgı vs
medyada hep aynı anlamda aktarılıyor insanlara ve sürekli durmadan aktarılıyor !
Konuyu resimlerle sabote ettin, kısa ve öz daha hoş @ATROMITOS
-
senin o resim dediklerin kur an dan ayetler
görebiliyorsan tabii
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kısa anlayabilsen ne hoş cevap yazin yazmissin bu soruya cevap yazılıydı 9 ay sonra tekrar aynı soru yazılmış ondan en üstte ve bu olmasa bile buraya herkes için cevap yazdim baskalari icin de
baskalari da yazsa ne hos ama bu bolum genelde bos hepsi diger bolumlerde siyaset tartismakta yazan yazsin yine okunur
neyse
kader insanın yaradılış rutinidir işe gidersin eve gelirsin yemek yersin gezersin okula gidersin
bu normal kaderdir
kimi fakirdir kimi zengin karakterine ve doğduğu yere göre
bu sınavdır kimi bu rutinde devam eder okur kendi işini kurar evlenir yaşlanır ölür
kimi de sabredemez sınavdan sıkılır bu rutin i aşmaya çalışır normalde sapmayacağı yollara sapar çalar çırpar içkiye yönelir kötülüğü kendine bir yol yapar
kimi zengindir ona verilen yetmez işçilerinin hakkını vermez daha çok mal derdine düşer kendine başka bir yol çizmeye çalışır
bu ani değişikliklere gideceğinizi de sizi var eden bilir ama sizin bu yoldaki çabalarınız sizi kötü bir kader çizgisine yönlendirebilir
alın yazısına gelince bu kadar çok kullanılıyor çünkü kendini şarkılara veren şarkı yazanlar genelde içinde dert olanlardır kendini avutmak için bunu yapar alın yazısı içinde bulunduğu durumdan onun suçu olmadığının yanılgısını karşıya vermek için oraya eklenir ister istemez bu şarkıyı yazan da bunu satın alır dinleyen de
şarkılar aynı sebeplerden doğar ve çoğunlukla da konuları tahmin edilebilir derecede aynıdır
acı ayrılık keder üzüntü çaresizlik sevgi yalnızlık
ve çoğunlukla da alın yazısı sözünü bu olumsuz konulu şarkılarda bulursun yazan da dinleyen de kensini avutur kandırır.
belki de kısmen haklıdır ama haksız olduğu taraf kendi rutininde önüne çıkanları kabul etmeyip gözünü ulaşılmaza dikmiş olmasıdır.
alın yazısı kendini kandıran üşengeçlerin bahanesidir çabasız kader kader değildir boş kaderdir
resim eklemeden video ile anlatalım bu sefer
böyle bir şey
youtube
Haftanın Film TavsiyesiGüzelliğin Portresi tüm sinemalarda!Biletler:Cinemaximum: http://bit.ly/34ivir3Biletinial: http://bit.ly/38BKin4Biletiva: http://bit.l...https://m.youtube.com/watch?v=Rv6ZvAIx-as&pp=ygUgZ8O8bGTDvHIgZ8O8bGTDvHIgYWzEsW4geWF6xLFzxLE%3Dabi geçen gün osman bizim çukura düşüp öldü ya
neden
kader işte alın yazısı böyleymiş
la kardeşim geçen hafta size orayı kapatın demiştim ya kapatmadınız mı
unuttum ben onu yaaa neyse kahveye gidip birer çay içelim
şekerli mi
şekerli
uzun anlatımı böyle
abi ben ayşeyi seviyordum yandaki fabrikanın zengin sahibinin oğluna kaçtı
boşuna ağlamayın kadınlar böyledir buna da kader denip ağlanmaz yaradılış meselesi ne kadar arpa o kadar sevgi.
başka birini arayın veya başka bir iş.
bu daha hayırlı
işin garibi işler iyi gittiğinde hiç kimse kaderden alın yazısından bahsetmez tek kişi bulamazsın
vaay abim zengin olmuşsun mallar tıkırında hayırdır
e normal tabii kafa bu o kadar okuduk zeki adamın hali başka tabi
kimse babadan kaldı kaderim böyleymiş çaldım yürüttüm alın yazım böyleymiş demez.
neşeli şarkı yazanlar da genelde ünlü olup parayı götürdükten sonra yazarlar.
şişlide bir apartıman yoksa eğer halin yaman lüküs hayat lüküs hayaat yan gelde çal keyfine baaak.
kimse hesap vereceğini düşünmez.
kaderinde varsa zenginlik kimse bana Allah verdi de demez şükür de demez.
işler kötüyken suçu kadere atarlar da işler iyi giderken kimse kaderden bahsetmez.
yani böyle olur.
insanoğlu nankördür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 21 Mart 2025; 20:19:47 >
-
Güzel yazdınız, teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X