Arkadaşlar merhaba.Ders çalışmıyorken müthiş bir ders çalışma isteğim oluyor.Hayallerimi düşünüyorum isteğim artıyor.Ders çalışmama yakın vakitler olunca içim bir kötü oluyor.Ders çalışma isteğim olduğu gibi kaçıyor.Telefon ya da bilgisayarla oynamayı tercih ediyorum.Ne yapmamı önerirsiniz? Telefon ve bilgisayarı kökten kaldırsam mı?
Ders çalışma isteği perisiyle ilham perisi aynı kişi herhalde.
Ders çalışma isteği çalışmadan gelmez biraz daha çalışmak için uğraş hedefini göz önüne getir seve seve çalışmaya başlarsın
Vakit yiyen uygulamalardan ve bağımlılık yapan oyunlardan uzak durmanı tavsiye ederim sık dişini sınava kadar.
Ya arkadaşlar bir de şöyle problemim var sürekli erteliyorum bazı şeyleri.Mesela ders çalışıcam yarın kesin başlıcam diyerek erteliyorum.Ertesi gün gene aynı muhabbet oluyor.Bu hayatımın her anında böyle spora başlıcam yarın başlarım diyorum gene olmuyor ne yapabilirim?Profesyonel bir destek mi almalıyım?
Hedeflediğin yeri tam istemiyor olabilirsin. İstediğin şey her neyse tekrar gözden geçir. Bir de hep istediğin yer olacak şeklinde düşünme. Ya olmassa diye düşün. İstediğin yerin olmadığını ve çok üzüldüğünü düşün. Üzülmemek için çalışmalısın diye motive et kendini. Ben böyle yapıyorum
coskunsever
kullanıcısına yanıt
Hocam kendini zorla yahu otur işte masanın başına uğraşmaya çalış erteleme sanki biri seni tutmuş da sandalyenin üstüne kelepçelemiş gibi davran sonra alışırsın galiba ya. Bir de erteleme huyun çok sevdiğin bir uğraşımdan kaynaklanıyordur pc oyunuysa terket, sosyal medyaysa kapat ne bileyim işte. Böyle yazınca da kendimi mal gibi hissediyorum keşke orada olsaydım da
quote:
Orijinalden alıntı: phosphorus
Hocam kendini zorla yahu otur işte masanın başına uğraşmaya çalış erteleme sanki biri seni tutmuş da sandalyenin üstüne kelepçelemiş gibi davran sonra alışırsın galiba ya. Bir de erteleme huyun çok sevdiğin bir uğraşımdan kaynaklanıyordur pc oyunuysa terket, sosyal medyaysa kapat ne bileyim işte. Böyle yazınca da kendimi mal gibi hissediyorum keşke orada olsaydım da
Hocam bunu bir deniyeceğim olmadı telefonu anneme teslim ederim.O zaman da kendime bahane uyduruyorum bilmediğim konuları çalışırım kitabın çözümüne bakarım wp grubuna soru atarım gibi bahaneler uyduruyorum.
coskunsever
kullanıcısına yanıt
Hocam bence sizin tam bir amacınız motivasyon kaynağınız yok. Güzel günleri düşleyin üni kızlar vs ve xx kitabını bitiriceğim netlerim artacak işte bugün geo çalışacağım ileride seviyem iyi olacak falam filan bunları düşünün.
quote:
Hocam bence sizin tam bir amacınız motivasyon kaynağınız yok. Güzel günleri düşleyin üni kızlar vs ve xx kitabını bitiriceğim netlerim artacak işte bugün geo çalışacağım ileride seviyem iyi olacak falam filan bunları düşünün.
Evet dediğiniz gibi bir motivasyon kaynağım yok.Hayatı hep rahat yaşayan biriyim.Hiçbirşeyi kafaya takmıyorum.Ondan kaynaklı sanırım.
coskunsever
kullanıcısına yanıt
Kesinlikle ondan kaynaklı. Lütfen bunu aşmaya çalışın hocam sonu kötü bitecek yoksa bu sene, kendimden biliyorum.
quote:
Kesinlikle ondan kaynaklı. Lütfen bunu aşmaya çalışın hocam sonu kötü bitecek yoksa bu sene, kendimden biliyorum.
İnanın ne yapacağımı bilmiyorum? Anti-deprasan kullanıyorum ondan mı acaba bu kadar rahatım?
coskunsever
kullanıcısına yanıt
Bilmiyorum ki ben de rahatım, sizin gibiyim ve ilaç da kullanmıyorum. Ama ailesel sorunlar ve mezuna kalma durumu, bir an önce gitmeyi düşünmek benim ders çalışmamı sağlıyor işte.
Dert etme hocam bende de var. Sana şunu söyleyebilirim ki çok pişman olursun. Git dersine çalış.
İrade meselesi senin sorunun. Telefonu laptobu bırakmıyorsan ya özel destek al. Ya da iradeni sonuna kadar zorla. Uzak tut başka şeyler düşün. Gideceğin üniversiteyi düşün.(Hukuk, Sağlık dışında Ankara üniversitesi yazma.)
Sadece sınava konsantre ol. Fakat şunu da unutma ki eğlenmeye hakkın var. Fakat sınırlaman lazım. Yoksa ileride çok ağlarsın.(Mesela ben.)
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718
Dert etme hocam bende de var. Sana şunu söyleyebilirim ki çok pişman olursun. Git dersine çalış.
İrade meselesi senin sorunun. Telefonu laptobu bırakmıyorsan ya özel destek al. Ya da iradeni sonuna kadar zorla. Uzak tut başka şeyler düşün. Gideceğin üniversiteyi düşün.(Hukuk, Sağlık dışında Ankara üniversitesi yazma.)
Sadece sınava konsantre ol. Fakat şunu da unutma ki eğlenmeye hakkın var. Fakat sınırlaman lazım. Yoksa ileride çok ağlarsın.(Mesela ben.)
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Bugün 2 de oturup 6 ya kadar çalışmayı hedefledim.Bakalım inşallah başarırım.
quote:
Orijinalden alıntı: coskunsever
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Bugün 2 de oturup 6 ya kadar çalışmayı hedefledim.Bakalım inşallah başarırım.